Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, RK כתב:

אם אתה נוהג כמו זקנה, למה לך אוטו שאתה מגדיר ספורטיבי?

ומה בהתנהלות מפריע? הרי הרכב הוא זה שעל פי פרמטרים קבועים מראש מזמן לטיפול באמצעות המחשב. התנהלות המחשב לא טובה?

לעשות דאווינים על הבחורות.

מפריע לי שמסתירים ממני את האמת שאני מוציא כל כך הרבה כסף וברכבים לפני 20 שנה מחליפים שמן כל 15 אלף קמ והמנוע מעולה ופה צריך להתנהג למנוע בצמר גפן כל 7000 קמ ממש לא מקובל ברכב חדש 

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, RK כתב:

אם הרכב מאותת שאתה צריך לבצע טיפולים מוקדם ממה שאתה חושב, כנראה שאופי השימוש שלך ברכב גורם לכך.

אופי שימוש הוא לא האשם כאן.

שוב אני אולי טועה אבל ממה שאני יודע במנועים האלו של הונדה יש בעיה של ערבוב של דלק בשמן.

ברכבים הללו יש גם חיישן שמנטר את איכות השמן והוא מחליט מתי נדרש טיפול.

המרווחים שהוא מדבר עליהם ממש לא חריגים וגם סבתא בקלות יכולה להגיע לכאלה מרווחי טיפולים ברכבים האלה.

חבל שבסוכנות לא היו מדוייקים יותר ככה לפחות הציפיות שלו היו מחוברות למציאות בשטח.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, אור מלך ההונדה כתב:

לעשות דאווינים על הבחורות.

מפריע לי שמסתירים ממני את האמת שאני מוציא כל כך הרבה כסף וברכבים לפני 20 שנה מחליפים שמן כל 15 אלף קמ והמנוע מעולה ופה צריך להתנהג למנוע בצמר גפן כל 7000 קמ ממש לא מקובל ברכב חדש 

לא אמרו לך להתנהג בצמר גפן אלא לבצע החלפת שמן כל 7500

והשמן לא נגמר אלא כנראה האיכות שלו יורדת 

אגב ברכבי ספורט ( לא שה 1.5 היא רכב ספורט ) יש גם המלצה להקדים את הטיפולים 

• אהבתי 2

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

תוציאו השוואה של רכבי ספורט מהדיון הזה.

זה לא רכב ספורטיבי ולא רכב בשימוש ספורטיבי.

זה רכב משפחתי רגיל לחלוטין עם בעיה ידועה.

לבעיה הזו יש פתרון, הרכב מקדים טיפולים.

הוא טוען שהוא לא קיבל את המידע הזה וחבל.

אני גם חושב שזה לא סוף העולם, ואם הוא אוהב את הרכב שישאר איתו, אבל אם הוא לא אוהב אותו (לא נוח לו) וגם העניין הזה שמפריע לו הוא מוזמן להחליף.

יפסיד מעט כסף בטווח הקצר אבל לא סוף העולם.

מה שכן כדאי מאוד לעשות נסיעת מבחן לפני, אולי פתאום הסיביק תזרח ביחס לאלטרנטיבות והגלולה המרה לא תהיה כל כך מרה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

קודם כל אתה יכול לחכות עד שיגיע ממש ל due now 0 km.

שנית זה תלוי באופי נסיעה שלך גם, לנו יש סיוויק (1.0 ליטר) וההחלפות יוצאות כל 10-12 ק"מ. 
אתה גם לא חייב להקשיב למחשב ותחליף כל 12K וזהו(לדעת יהיה בסדר גם כן)

ביינתים הרכב שלנו עם כמעט 110K ק"מ והכל פועל קשורה, שנת 2017

עריכה אחרונה על ידי FoxLight
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני שעתיים, ReleaseMeYosi כתב:

לא חושב שהבנתי, 7500 זה ע"פ ספר רכב או מה שבפועל הרכב דורש כתוצאה מהחיישנים? 

מה שבפועל הרכב דורש כתוצאה מחיישנים

לפני 13 דקות, FoxLight כתב:

קודם כל אתה יכול לחכות עד שיגיע ממש ל due now 0 km.

שנית זה תלוי באופי נסיעה שלך גם, לנו יש סיוויק (1.0 ליטר) וההחלפות יוצאות כל 10-12 ק"מ. 
אתה גם לא חייב להקשיב למחשב ותחליף כל 12K וזהו(לדעת יהיה בסדר גם כן)

ביינתים הרכב שלנו עם כמעט 110K ק"מ והכל פועל קשורה, שנת 2017

ומה עשיתי בזה שאמשוך אחרי 7 אלף קמ? שילך לי המנוע? או שאאבד אחריות?

פורסם

לדעתי ברור שתאבד את האחריות.

למיטב זכרוני לרכב (למנוע למעשה) יש בעיה - דלק נכנס לשמן ומפלס השמן עולה. אני לא זוכר אם זה חיישן שתפקידו לזהות דלק בשמן או שזה מתריע על גובה שמן גבוה מדי.

זה לא צריכת שמן. בדוק את זה בעצמך.

מניח שיש גם מנועים תקולים. חפש מידע. המנוע מופיע גם בעוד דגמים. היה דיבור בזמנו גם שיש הבדלים בבעיות בין מנוע בריטי ליפני לאמריקאי.

צריך להקפיד על הרצה נכונה גם.

ברור שהמוסך ידע שמשכת טיפול בהנחה והם מחברים מחשב. אם מאפסים ידנית על לחיצה על איזה כפתור אולי לא ידעו.

אתה מבין שערך המכירה העתידית שלך לכל בן אדם סביר תלוי בשמירה על שגרת  טיפולים שוטפת ושאם יהיו לך בעיות במנוע הרכב יהיה לא מכיר. גם ככה זה לא רכב מבוקש.

פורסם

בתור אחד שנהג בעבר בסיוויק כזו (מודל 2018) 3 שנים (בול) אני מתקשה להבין את שגרת הטיפולים והמחירים שפות"ש משלם ..

אני הראשון להעיד - יש לי רגל כבדה ואחרי הרצה מדוקדקת ע"פ ספר הרכב, נהגתי ברכב באופן חזק למדי (כמה שהרכב ותנאי הדרך איפשרו כמובן), 

עשיתי טיפולי A ו-B לפי דרישת המחשב, ב-3 שנים - סביב 4 טיפולים, שניים מכל סוג אאל"ט + טיפול 15 אלף אחד.

מעולם לא שילמתי מעל 400 ש"ח לטיפול A או B, לדעתי שילמתי פחות,

האחריות של הונדה מדהימה וקיבלתי שירות מעולה, למעט פעם אחת שנויה במחלוקת, בכל פעם שנכנסי למוסך "ארז" בחיפה.

הפעם היחידה ששילמתי 1,000 ש"ח בערך היתה בטיפול 15 אלף אם אני זוכר נכון.

אף פעם לא היתה לי בעיית שמן בדלק ודלק בשמן וכו' 😏
זה רכב מעולה,

למעט החסרונות בדמות תיבה אוטומטית מחורבנת שמסרסת אותו ומתלה אחורי שאמור להיות "דינאמי" יותר ובפועל הוא מרעיש ומעצבן.

אני לא מכיר את פות"ש, אבל בעיני משהו בהחלט לא תקין, בין אם בהתנהלות הנהג ובין אם ברכב עצמו,
מציע ללכת למוסך מורשה הונדה לבדיקה מקיפה של המנוע, המחשב והרכב ואל לחשוב רגע על האופן בו נוהגים.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 3 שעות, Super_T כתב:

בתור אחד שנהג בעבר בסיוויק כזו (מודל 2018) 3 שנים (בול) אני מתקשה להבין את שגרת הטיפולים והמחירים שפות"ש משלם ..

אני הראשון להעיד - יש לי רגל כבדה ואחרי הרצה מדוקדקת ע"פ ספר הרכב, נהגתי ברכב באופן חזק למדי (כמה שהרכב ותנאי הדרך איפשרו כמובן), 

עשיתי טיפולי A ו-B לפי דרישת המחשב, ב-3 שנים - סביב 4 טיפולים, שניים מכל סוג אאל"ט + טיפול 15 אלף אחד.

האחריות של הונדה מדהימה וקיבלתי שירות מעולה, למעט פעם אחת שנויה במחלוקת, בכל פעם שנכנסי למוסך "ארז" בחיפה.

זה רכב מעולה,

למעט החסרונות בדמות תיבה אוטומטית מחורבנת שמסרסת אותו ומתלה אחורי שאמור להיות "דינאמי" יותר ובפועל הוא מרעיש ומעצבן.

אני לא מכיר את פות"ש, אבל בעיני משהו בהחלט לא תקין, בין אם בהתנהלות הנהג ובין אם ברכב עצמו,
מציע ללכת למוסך מורשה הונדה לבדיקה מקיפה של המנוע, המחשב והרכב ואל לחשוב רגע על האופן בו נוהגים.

300- 400 שח זה המחירים להחלפת שמן בלי סנן, במוסך יבואן הונדה בנתניה אפילו העלו בשנה האחרונה את המחיר לשעת עבודה. אבל מבחינת אחריות ושירות הם טובים.(אפילו החליפו לנו איתות שנפל בגלל שפשוף)
ולפותח השירשור, תנסה אולי לקנות שמן איכותי בעצמך, זה יחסוך לך כסף ואולי גם השמן האיכותי ישרוד יותר זמן.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, RK כתב:

קנית רכב לא זול, ועוד פחות מ-1000 ש"ח הם דיל-ברייקר בשבילך? נשמע שהבעיה היא לא הרכב הספציפי, אלא ההתנהלות באופן כללי.

אם הרכב מאותת שאתה צריך לבצע טיפולים מוקדם ממה שאתה חושב, כנראה שאופי השימוש שלך ברכב גורם לכך. מה שאומר שברכב אחר שבו הטיפולים הם לפי ק"מ בעצם תתחזק אותו תחזוקת שבר, כי אופי הנהיגה שלך דורש צמצום מרווחי טיפול.

צריכת שמן עולה עם הסל"ד, ויכולה להיות גם תוצאה של זה שלא הרצת את הרכב כמו שצריך לאחר הרכישה.

הבעיה הינה בעיית תיכנון ויש פגם במנועי 1.5T של הונדה. בעולם היה ריקול ענק וכאן - שקט.

התקלה הינה זליגה של דלק למערכת השמן ולכן ככל שהנהיגה תובענית יותר אורך החיים של השמן מתקצר ואתה צריך לבצע טיפולים במרווחים קצרים יותר.

בלי קשר חובה לעקוב אחרי מפלס השמן שלא יעלה (כן הוא עולה בגלל הדלק שחודר)

לפני 4 שעות, Super_T כתב:

זה רכב מעולה,

נהגת על מנוע אחר - או 1.6 או 1.8 שאין להם את הבעיה שיש ב 1.5T

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם
לפני כשעה, kobi_g כתב:

נהגת על מנוע אחר - או 1.6 או 1.8 שאין להם את הבעיה שיש ב 1.5T

תאמין לי שאני יודע על מה נהגתי 😁😂😎

684E4018-8F74-4F7B-811B-347F5BEDC470.jpeg

A127A5B8-A5F1-40E3-AA95-18028C2A76F0.jpeg

• מצחיק 2

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Super_T כתב:

מחירי הטיפולים הם דינמיים ומשתנים בין מוסך למוסך. לא מזמן לקחתי הצעות מחיר לטיפול באחד הרכבים שלי. במוסך אחד קיבלתי הצעת מחיר לטיפול בלבד (שמן ופילטרים). במוסך שני שמו לב שצריך גם להחליף טיימינג, ונתנו לי הצעת מחיר לאותו טיפול+טיימינג.
ההפרש בין שתי ההצעות היה קטן מאוד ומבחינתי לא קיים (עלות העבודה), כי מוסך אחד גובה מחירים שערוריתיים על טיפול בלבד והמוסך השני גובה מחירים סבירים.
שניהם מוסכים מורשי יבואן אגב.

חוץ מזה שמחירי הטיפולים אולי עלו מאז שהחזקת את הרכב.

לגבי תדירות הטיפולים אצלו, במנוע הזה יש בעיה ולא בטוח שכל המנועים מתנהגים באופן זהה.
כדאי מאוד שיגש לבדוק את זה אבל כנראה שהוא יקבל תשובה ג'נרית כי זה מה יש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

אני מניח שבחירת מוסך מורשה מקצועי מספיק, גם אם לא קרוב גיאוגרפית - יהיה הפתרון.

😏

פורסם

כמובן לא להאריך באופן יזום את ההחלפה, זה יפגום באחריות ואולי גם במנוע. 

האפשרות ההגיונית זה שתשב עם עצמך בשקט, תקבל את האילוץ הזה לרכב שכנראה מהבחינות האמרות רצית בו, ותתרגל. שאלה יהיו הצרות בחיים וסע לשלום.

נראה לי גם שאתה משלם סכום מופקע במוסך יבואן ובהמשך העלות תרד (טיפול קטן לסיביק שלי היה בד"כ 600 ש"ח במוסך מומחה מעולה (לא יבואן) שלצערי נסגר). 

מצד שני אם זה כל הזמן מעצבן אותך, ואתה לא מתגבר על זה, זה כבר איכות חיים ובמצב השוק הנוכחי אתה מעיף את הרכב מהר ובירידת ערך מינימלית. אישית אני לא מוכן להתעצבן כל בוקר ומעדיף לחתוך טעויות, אבל זה מאוד אינדבדואלי.

יש אפשרות נוספת אגב אם שיקרו לך בחברה, ואתה יכול להוכיח (גם על פי ספר טיפולים) - לתבוע אותם בתביעות קטנות. הסכומים קטנים אבל תקבל מזה סיפוק מסוים. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...