Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חידשתי לרכב של ההורים, סיפרו לי גם שיש התייקרות ורצו לסגור עסקה ב 400-500 ש"ח יותר מהשנה הקודמת.

כמה טלפונים לחברות השונות, מיקוח קליל ובסופו של דבר סגרתי עסקה בתוספת של 50 ש"ח בלבד *באותו חברה שהרכב מבוטח*.

כל הסיפור 10 דקות.

שלא יערבבו אותנו, תתמקחו ואל תוותרו.

• אהבתי 2
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי גם היתה התייקרות - כמה עשרות שקלים בחובה, ובערך 300 ש"ח במקיף (מ 1600 ל 1900 - עליה של כמעט 20%) - וזה אחרי נסיון התמקחות.

עוד משהו שגיליתי זה שהשנה חברות הביטוח היו הרבה פחות פתוחות מהרגיל להתמקחות, והיו כמה חברות שנתנו מחיר ש"זה המחיר שלנו, אין לנו אפשרות לשנות אותו". היתה אפילו חברה גדולה אחת שנתנה הצעה של כמעט 5000 ש"ח למקיף ולא הראתה רצון להתפשר, וזה על כל נהג מעל 40, נהג עיקרי עם רישיון מ 1990 ועבר נקי, ורכב לא מאוד מבוקש.

אני חושב שעם כל ההתיקרויות במשק חברות הביטוח הבינו שהציבור יבלע כל צפרדע שיאכילו אותו.

פורסם

השנה עוד לא חידשתי( בנובמבר הקרוב צריך..) אבל מהניסיון שלי מיקוח אגרסיבי חוסך אלפי שקלים.
קיבלתי הצעות למאזדה 3 שלי בהפרש של 1500 שקל בין החברות וההבדל בפוליסה כמעט ולא קיים.

לפי התגובות פה השנה כנראה המחירים יעלו/עלו אבל הכי חשוב להתמקח ולא להסכים להצעה הראשונה!

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

אתם מסתכלים (לרוב) דרך המשקפים של הצרכן.

תנסו להבין מה קורה מסביב. 

מחסור בכלי רכב, מחסור בחלקי חילוף - > עליה בגניבות כלי רכב. 

חברות הביטוח מנהלות את הסיכונים שלהן כל אחת באופן עצמי. זה אומר שעל הפרמטרים שלכם כל חברה תעריך הסתברות להפעלת פוליסה באופן שונה, ומכאן המוכנות או אי המוכנות של חברת הביטוח להתגמש במחיר. תוסיפו עמלת סוכן (שגם הוא רואה התייקרויות אצל הספקים שלו - כח אדם, חשמל, ציוד משרדי, שכירות, מיחשוב ועוד) וגם הוא לא רוצה 'ללכת אחורה', אז הוא מעלה את העמלה שהוא גובה מכם, או פחות מוכן להתפשר על הפרמיה. 

השורה התחתונה - התייקרויות.

אנחנו כצרכנים חייבים לעשות שופינג חכם מול כמה חברות וספקים, ולהחליט מה נכון לנו. 

אותי הפתיעה מאוד לאחרונה AIG שכנראה אני יושב אצלהם במשבצת 'בכלל לא מסוכן' עם מחירים אגרסיביים מאוד לאיוניק 5 ולפיאט 500E ולכן שתיהן מבוטחות אצלה.

גם הספורטאז' טרם מכירתו עבר להיות מבוטח ב AIG עקב פערי מחיר גדולים. בשביל 200-300 ש"ח אני אשאר אצל סוכן הביטוח. הפער היה כמעט 1000 ש"ח. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 23 דקות, discoTD5 כתב:

אתם מסתכלים (לרוב) דרך המשקפים של הצרכן.

תנסו להבין מה קורה מסביב. 

זה שאנחנו מבינים לאנאומר שאנחנו לא ננסה להתמקח ולהוזיל עלויות.

תפקיד המבטחים לעשות את החשבון שלהם ותפקידנו לעשות את שלנו.

סתם דבר קטן, כל עסק מחשב את הרווח שלו באחוזים. התחיקר רכיב אחד בעלוית של הביטוח (תשלום למבוטח) כששאר ההוצאות נשארו קבועות. זה אומר שאם התשלומים עלו ב 30% לצורך הדיון אז הביטוח צריך להתייקר ב 30%?

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני כבר 5-6 שנים מבטח את היאריס ב- AIG, כל שנה המחיר יורד קצת. השנה הם באמת רצו להעלות את המחיר, אבל אחרי מיקוח קצר הסכימו להוריד יחסית לשנה שעברה (בקצת).
כמובן שהמחשבה שלי היא שזה אומר שיש להם עוד רווח ואולי יכולתי להוריד יותר, אבל בדיקה בעוד כמה חברות הראתה שאני לא יכול להוריד יותר...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

חידשתי את הביטוח של הקקטוס בחודש שעבר והעלות נשארה כמו בשנה שלפני (חובה עלה בכ-100 ש"ח ומקיף ירד בכ-100 ש"ח).

אולי אם הייתי מפנה את סוכנת הביטוח שלי לשרשור שעוסק במכונית הייתי מקבל הנחה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בשנה שעברה הייתי בליברה, הציעו לי לחדש במחיר גבוה יותר "בגלל התייקרויות", עברתי ל-9000000 במחיר נמוך יותר מזה ששילמתי לליברה בשנה שעברה.

פורסם
בתאריך 11.8.2022 בשעה 23:54, aviaviavi כתב:

עזבתי את הסוכן.. פניתי לכמה חברות באופן ישיר באתר ואז חזרו אליי לטלפון. פניקס נתנו את המחיר הזול ביותר, אפילו עם ביטול השתתפות עצמית וסגרתי איתם.

ביקשתי הצעות אונליין (דרך האינטרנט, מקבלים תוצאות מיידיות לאחר מילוי שאלון ופרטים) משתי חברות נוספות ולא יצא לי יותר זול.

בתאריך 12.8.2022 בשעה 00:29, tza כתב:

העליה התקזזה אצלי עם זה שאני צובר כל שנה וותק ביטוחי (אין לי עדיין 3 שנים וותק על שמי )  אז זה עלה בכמה עשרות בלבד.

בסוף ההשוואות והמיקוח הסוכן שלי שיפר את ההצעה לאיזה 30 שקל יותר מההצעה הכי זולה שהשגתי אז נשארתי אצלו.

את ההצעות האחרות השגת באמצעות סוכני ביטוח או פניה ישירה לחברות ביטוח (אונליין באינטרנט וכדו')?

בתאריך 12.8.2022 בשעה 09:59, nev כתב:

בקורונה היו ירידות גדולות מאוד בזמן הסגרים (הרכבים לא זזו). משא ומתן אכן משפר הרבה. על קונה 2022 שלמנו 300 ש"ח יותר מההצעה שקיבלת אז משהו כאן לא נראה תקין.

ירידות המחיר בביטוח היו לכלל המבוטחים באופן אוטומטי או לאלו שהצהירו שאינם נוהגים או עשו ביטוח לפי קילומטראז?

כי אצלי לא היה שום הנחה מיוחדת בתקופת הקורונה.

מה זה "קונה"?

רכב 2022 לכאורה אמור לעלות יותר משלי, מצד שני אולי תלוי באיזה רכב מדובר, יש רכבים שהביטוח שלהם יקר יותר בגלל סוג הרכב?

לפני 6 שעות, MiniMiz3r כתב:

בשנה שעברה הייתי בליברה, הציעו לי לחדש במחיר גבוה יותר "בגלל התייקרויות", עברתי ל-9000000 במחיר נמוך יותר מזה ששילמתי לליברה בשנה שעברה.

עם אותם כיסויים ביטוחיים כפי שהיה לך בביטוח הקודם?

אתה מדבר על חובה + מקיף?

בתאריך 12.8.2022 בשעה 20:14, _DownLoaD_ כתב:

אני חידשתי לרכב של ההורים, סיפרו לי גם שיש התייקרות ורצו לסגור עסקה ב 400-500 ש"ח יותר מהשנה הקודמת.

כמה טלפונים לחברות השונות, מיקוח קליל ובסופו של דבר סגרתי עסקה בתוספת של 50 ש"ח בלבד *באותו חברה שהרכב מבוטח*.

כל הסיפור 10 דקות.

שלא יערבבו אותנו, תתמקחו ואל תוותרו.

היי

היית מבוטח לפני כן דרך סוכן ביטוח או ישירות דרך החברה?

ואת העסקה הנוכחית סגרת ישר מול החברה או דרך סוכן?

בחברות השונות שביררת קיבלת מחירים יותר זולים ממה שהציעו לך בהתחלה?

אם יש לך איזה טיפ לתת לגבי המיקוח, אשמח לשמוע.

תודה

לפני 15 שעות, Fazer כתב:

אצלי גם היתה התייקרות - כמה עשרות שקלים בחובה, ובערך 300 ש"ח במקיף (מ 1600 ל 1900 - עליה של כמעט 20%) - וזה אחרי נסיון התמקחות.

עוד משהו שגיליתי זה שהשנה חברות הביטוח היו הרבה פחות פתוחות מהרגיל להתמקחות, והיו כמה חברות שנתנו מחיר ש"זה המחיר שלנו, אין לנו אפשרות לשנות אותו". היתה אפילו חברה גדולה אחת שנתנה הצעה של כמעט 5000 ש"ח למקיף ולא הראתה רצון להתפשר, וזה על כל נהג מעל 40, נהג עיקרי עם רישיון מ 1990 ועבר נקי, ורכב לא מאוד מבוקש.

אני חושב שעם כל ההתיקרויות במשק חברות הביטוח הבינו שהציבור יבלע כל צפרדע שיאכילו אותו.

זה מזכיר את מה שקרה אצלי

מצד שני יש כאן חברים שכותבים שהצליחו להוריד

מעניין במה זה תלוי, בכושר מיקוח? בנתונים אובייקטיביים? או שאולי יש רכבים מסוימים שבהם הם לא מאפשרים להתמקח ולהוריד?

לפני 15 שעות, Tom777 כתב:

השנה עוד לא חידשתי( בנובמבר הקרוב צריך..) אבל מהניסיון שלי מיקוח אגרסיבי חוסך אלפי שקלים.
קיבלתי הצעות למאזדה 3 שלי בהפרש של 1500 שקל בין החברות וההבדל בפוליסה כמעט ולא קיים.

לפי התגובות פה השנה כנראה המחירים יעלו/עלו אבל הכי חשוב להתמקח ולא להסכים להצעה הראשונה!

מה זה אומר "מיקוח אגרסיבי"?

אם שאר החברות לא ממש נותנות הצעות הרבה יותר נמוכות, אז אם מה מתמקחים?

עוד לא בדקתי הרבה, אבל עשיתי כעת 2 ניסיונות דרך אתרים של חברות ביטוח ולא הגעתי לתוצאות נמוכות יותר ממה שקיבלתי.

פורסם
לפני 7 שעות, mo2013 כתב:

מה זה "קונה"?

יונדאי קונה

אני הייתי ב9, ביקשו יותר כסף למרות שיש לי עכשיו שנה יותר ברצף ביטוחי

הלכתי לAIG וקיבלתי גם מחיר יותר נמוך, גם יותר שירותים והכי חשוב - צד ג' עד 2.5 מיליון במקום 1

הכל נעשה טלפונית מול סוכני ביטוח לאורך שבועיים בערך, עברתי 2-3 סבבים עם כל חברה עד שהגיעו ההצעות הנמוכות

דרך אגב, ששואלים אותך כמה ההצעה בחברה השניה (בשביל להציע לך בשקל פחות) תגיד לסוכן שיתן לך קודם את המחיר הכי טוב שהוא יכול ואז תגיד לו כמה ההצעה השניה (אם אתה רוצה)

פורסם

אני לפני חידוש לספייס סטאר, מבטח כמה שנים את הפניקס, השנה יש עליית מחיר של 300 שקל בערך לעומת שנה שעברה (מקיף+חובה) זה המחיר הכי זול לעומת שאר החברות שהיו בשוק ששמעו את המחיר.

בנתיים עוד לא חידשתי, ננסה למשוך עוד קצת ואולי נקבל הנחה קטנה (עדיין מתקשרים מהפניקס לחידוש).

אבל זאת הפעם הראשונה שאני לא מצליח לקבל מחיר נמוך לעומת השנה שעברה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
בתאריך 11.8.2022 בשעה 23:54, aviaviavi כתב:

עזבתי את הסוכן.. פניתי לכמה חברות באופן ישיר באתר ואז חזרו אליי לטלפון. פניקס נתנו את המחיר הזול ביותר, אפילו עם ביטול השתתפות עצמית וסגרתי איתם.

כנל, ביטול השתתפות, אין פרמיה במקרה של הפעלה עד 5,000 משהו כזה.. המקיף עלה קצת לעומת שנה שעברה כי שווי הרכב עלה אבל שטויות, יקר בעשרות אחוזים לעומת חברות אחרות..

לפני 3 שעות, yulianx כתב:

אני לפני חידוש לספייס סטאר, מבטח כמה שנים את הפניקס, השנה יש עליית מחיר של 300 שקל בערך לעומת שנה שעברה (מקיף+חובה) זה המחיר הכי זול לעומת שאר החברות שהיו בשוק ששמעו את המחיר.

בנתיים עוד לא חידשתי, ננסה למשוך עוד קצת ואולי נקבל הנחה קטנה (עדיין מתקשרים מהפניקס לחידוש).

אבל זאת הפעם הראשונה שאני לא מצליח לקבל מחיר נמוך לעומת השנה שעברה.

כנל, אמרתי להם שיחזרו אליי ויורידו במחיר, בזמן הזה תפסתי חברות אחרות שיקרות יותר במאות שקלים, התקשרו אלי חזרה ולא הורידו, אבל עדיין המחיר הטוב ביותר שקיבלתי.

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם

צרכן חכם עושה מכרז לכל חברות ביטוח - כל שנה מחדש. 

המחירים מאוד דינמיים, חברה שנתנה לך מחיר מעולה בשנה שעברה יכולה להתייקר מאוד השנה ולהפך.

המקרה האישי שלי, 

יש לי קיה סורנטו בת שנה, שווי של ~200,000 ש"ח. 

אני לא מוכן להתקין שום מיגונים ברכב, מכמה סיבות, אבל זה כבר לשרשור אחר. 

בשנה שעברה הייתי מבוטח במנורה, בין החברות הבודדות שהיו מוכנות לבטח אותי ללא דרישות מיגון ובמחיר סביר. 

השנה הם הקפיצו את המחיר ב 700 ש"ח בערך, למרות שהערך של הרכב נחתך באיזה 40,000 ש"ח ולמרות שלא היו שום תביעות.

למה? ככה.

או כמו שהנציג אמר "מה, לא ראית את הכתבה בחדשות? כל הביטוחים התייקרו". 

נכנסתי לאתרים של כל החברות בערך והשארתי פרטים. 

כשהנציגים מריחים אופציה למכירה הם חוזרים אלייך במהירות . 

ברוב החברות לא היו מוכנים לבטח אותי בלי מיגון. 

בחברות אחרות המחיר היה גבוה.

היום בבוקר חזר אלי נציג מהכשרה חברה לביטוח. 

נתן לי מחיר מצויין, 600 פחות מממה ששילמתי שנה שעברה, אותם הכיסויים, ללא דרישות מיגון.

סגרתי איתו במקום. 

אז מה אני בא להגיד בעצם:

1. ההפרשים יכולים להגיע למאות שקלים, אם לא למעלה מאלפייה

2. חובה לעבור בין כל החברות - כל שנה

אז פות"ש, אל תתיאש ואל תוותר, סה"כ אתה יושב במזגן ומנהל שיחות בטלפון. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
בתאריך 14.8.2022 בשעה 00:51, mo2013 כתב:

את ההצעות האחרות השגת באמצעות סוכני ביטוח או פניה ישירה לחברות ביטוח (אונליין באינטרנט וכדו')?

גם וגם. סוכנים+אינטרנט/טלפון ישיר לחברות. יורה לכל הכיוונים, מנסיון אי אפשר לדעת איפה תהיה ההצעה הזולה.

• תוכן חדש...