רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 906 צפיות
'דרייב' פרק 19 - טויוטה קורולה קרוס הייבריד ג'נסיס GV60 ופלטפורמת E-GMP עסקאות ליסינג שונות וגם האם מפלצת החשמל תהרוג לנו את התחביב? כל זאת ועוד, בפרק הבא של 'המלון של פולטי' בו מתארח @קרמבו
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן לאבא שלי יש רכב מסוג טויוטה ספייס ורסו, עם מערכת מולטימדיה מקורית. כשאני מתחבר עם האייפון שלי אני מצליח לבצע שיחות ולשמוע מוסיקה דרך YouTube, אך כשאני מתחבר עם הגלקסי של אבא שלי - ניתן רק לבצע שיחות. ללא יכולת לשמוע מוסיקה דרך YouTube. מה יכולה להיות הסיבה?
הודעה אחרונה מאת daniel.asu, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, ברשותנו סקודה סיטיגו, אני פונה ליבואן שימסור לי את חוברת תחזוקת הרכב, צמפיון לא מוסרים את החוברת תחזוקת רכב ואומרים-> לך למוסך מורשה שם יכינו בעבורך תוכנית טיפולים. סה"כ מעוניין לדעת דרך חוברת התחזוקה את הדברים מראש, נניח והאוטו עבר עד כה 40 א' ק"מ אני רוצה לדעת תחזוקה שלו עד 150 א' ק"מ למשל (למשל רצועת טיימינג, מצתים) בטויוטה(2005) יש לי את זה במסגרת החוברת הוראות שימוש ברכב ולא הייתה כל בעייה לקבל את זה לפני 12 שנה כשקניתי את האוטו והוא עוד היה יד 2, כאן הסקודה יד 1 וככה מסרבים למסור מידע! פויה!
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 12 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הרי מה31.07.22 החוק שמחייב את כל בתי עסק לעבור למסוף חכם נכנס לתוקף, מדוע עדיין בכמעט כל תחנות הדלק שאני נתקל בהם חייב כרטיס פיזי? (לא זוכר האמת אם בכלל יצא לי לראות תחנת דלק עם מסוף חכם אבל אני לא נוטה לתדלק הרבה מחוץ לתחנת דלק שביישוב שלי ושם אין) אני כבר תקופה לא מסתובב עם ארנק, משלם על כל מה שאפשר עם האפל פיי, אפילו בדרך לעבודה משתמש במוביט לשלם. מבאס שהמקום היחיד שלא תומך במעבר הזה לגמרי כרגע הוא תחנות דלק, דרך פנגו אפשר לשלם על סונול אז ניסיתי את זה היום וזה עובד אחלה אבל מה קורה במידה ואני נתקע במקום כלשהו ללא תחנת דלק סונול קרובה אליי? (יש גם את האפליקציה של yellow שמכסה את תחנות דלק פז וזהו למיטב ידיעתי)
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
מה אתם אומרים על הדרישה ההזויה הזו? מי יקנה רכב שיש בו מערכת כזו? אנשים יברחו מכל יצרן שיתקין אותה https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/syylkd2ms השלב הבא - הרכב יודיע למשטרה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן, הגיע הזמן להחזיר את הרכב כי הסתיימו להן 3 שנים ועכשיו הגיעה ההתלבטות, האם להחזיר את הרכב באופן סופי ולקחת בליסינג פרטי מכונית חשמלי (נניח גיאומטרי C). מעוניין שתעזרו לי להחליט. עובדות: אני עושה בין 20000-30000 בשנה הרכב עבר כ-75000 ק"מ בשלוש שנים המרחקים שאני מבצע לרוב (עפולה - ירושלים) דורשים ממני לקחת מכונית נוחה (היום אני עם גרנד קופה) עלויות הדלק שלי בחודש (בהערכה - 2-3 תדלוקים 900-1200 ש"ח) בסוף כל שנה יש תחשיב ואני מקבל את היתרות (אם לא ניצלתי באופן מלא את הסל שממנו נגזר גם הדלק והעלויות השונות שלי, אני מקבל החזרים) קפצו לי כל מיני פרסומות על גיאומטרי C ואם אני לוקח את הרכב עם הטווח של ה-460, אני מ…
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים, דיון יותר פיננסי מאשר מוטורי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. קצת רקע: ב-3 שנים האחרונות, אני עם רכב חברה מהעבודה שלי (קיה נירו LX 2019) 🙂 החלטתי "להחזיר" את הרכב כי להבנתי פחות משתלם - (בסימולציה ראיתי שהנטו שלי יגדל בכ-3000 ש"ח בחודש (ובנוסף פגיעה בקרנות) 😒 לאחר סקירת השוק ובדיקת זמינויות רכבים, החלטתי לרכוש את ה-קיה שהייתה לי מחברת הליסינג 😵 ההצעה שקיבלתי היא 107 אלף ש"ח - מחיר הוגן לפי בדיקה שלי (60 אלף קילומטר, שמור ומטופל) עכשיו מתחיל הבלבלות: אישתי היא שכירה בחברה של עצמה ולכן יש כמה אפשרויות לרכישת הרכב. רכישה פרטית = לשלם את עלות הרכב וההוצאות החודשיות כמו כל אדם מן השור…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
צ'מפיון מוטורס, יבואני פולקסווגן בישראל השיקה הבוקר את הפולקסווגן ID4, הכל חשמלית של היצרן. ה ID4 אמנם הושקה בישראל הבוקר, עם זאת בשווקים בעולם היא נמכרת מספטמבר 2020. למעשה, ה ID4 נמכרת במערב אירופה, בצפון אמריקה ובסין, כאשר בשתי האחרונות מדובר בייצור ממפעל מקומי. השוק הישראלי יחד עם השוק ביפן ובדרום קוריאה הם השווקים הראשונים בעולם לקבל את הרכב מחוץ לאירופה, צפון אמריקה וסין. אז עכשיו היא כאן, והיא מעניינת מאוד. העיצוב הוא פולקסווגני מאוד, תחשבו על גולף מודרנית גדולה, האצ'בקית משהו, ופחות דחוסה מגולף. העיצוב נקי למדי ו'רענן'. מי שראה דגמים חשמליים נוספים של פולקסווגן ללא ספק יזהה שפה עיצובית מודרנית ואחידה. ה ID4 מבוס…
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לבצע ציפוי לחלונות הקדמיים ברכב. לא השחרה, אלא ציפוי שקוף שהוא מסנן קרינת uv, אשמח לדעת האם יש בעיה עם זה מבחינה חוקית / השתקפות וכדו' בעיקרון אני מעוניין לחלונות קדמיים, וכן, האם יש בעיה בנוסף לצפות גם את השמשה הקדמית?
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שאלה למי שיודעים (לצערי גוגל לא ממש עזר) - איפה ברחבי העולם כבר קיים שימוש בכמות משמעותית בהנעת כלי רכב ע"י מימן ?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
פנסים דהויים 1 2
מאת שקור-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם במיצובישי גרנדיס שלי הפנסים דהויים וצהובים מאוד ולאחר אין ספור נסיונות ליטוש אצל בעלי מקצוע המסקנה היא שצריך להחליף פנסים הפנסים האלו מאוד יקרים בסך של 1500 לפנס אך ראיתי באלי אקספרס שיש מצב לקנות רק את העדשה של הפנס ולהחליף אותה שאלתי היא הם מישהו ניסה את הדבר הזה והאם זה קל להחליף וכד' אשמח לייעוץ בענין תודה
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ועוד משהו, אם אני לומד על אוטומט, האם זה כולל לימוד על תיבת הילוכים רובוטית או DSG? או שכל סוג הילוכים (למעט ידני) זה לימוד אחר? אשמח לקבל יעוץ ומידע ממכם!
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אפשר פרטים איך עושים את הדבר הזה? הביטוח של הלפי קילומטר צריך להיות אותה חברה שהרכב מבוטח? איזה חברה הכי מומלצת? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 37 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
13269 מכוניות 100% חשמליות עלו על כבישי ישראל מאז בתחילת השנה: ג'ילי 3734 יונדאי 2512 9 ייבוא מקביל כולן איוניק טסלה 2024 מרצדס 729 112 בייבוא מקביל אייוויס …
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מסתבר שמכוניות של יונדאי לא נבחנו במבחן ריסוק של NCAP אבל נבחנו במבחן ריסוק של ISHH האם זה אותם דגמים שמגיעים לארץ או שלארץ מגיעים דגמים שונים מארצות הברית? **לדוגמה אקסנט, אלנטרה
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הנדון: היתר שניתן ליבואני רכב למכור מכוניות ללא גלגל חלופי בשנים האחרונות יבואני המכוניות החלו לייבא לארץ מכוניות היברידיות ומכוניות נטענות חשמל שיצרני הרכב משיקוליהם ייצרו אותן ללא מקום עבור גלגל חילופי. מתברר שמשרד התחבורה אינו מתערב בשיקולי התכן של יצרן הרכב, אך מאפשר יבוא ורישום כלי רכ ב שעומדים בתקינה האירופית, הפדרלית או הקנדית. כלומר, נהגים בישראל הנוהגים בכלי רכב ללא גלגל חילופי, קבלו במקום גלגל, ערכה לסתימת דליפת אוויר מהגלגל. הערכה בהגדרה נועדה לסתום דליפת אויר בלב ד ובמקרה של קרע הערכה הופכת לחסרת תועלת ולמעשה אין לך כל פתרון אחר אלא להמתין לבו…
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המחשבה הסטנדרטית זה שאנשים לא מעבירים רכב הלאה סתם, אלא אם זה אבארת' והוא נזכר מאוחר מדי שיש לו 3 ילדים. כלומר שרכב שעבר הרבה ידיים זה רע, כי אחרת היו מחזיקים אותו. לאחרונה התלוויתי לשני חברים לבדוק רכבים בני 12-15 עם מספר ידיים נמוך במיוחד שהבעלים התהדר שהרכב ברשותו הרבה זמן (+ "מעבר יד במשפחה"). בשני המקרים הרכבים היו במצב מכני גרוע/מוזנח על גבול ההשבתה. נכון שבשני המקרים מדובר ברכבי "יוקרה" לשעבר שעלות התחזוקה רק עולה. ההסבר שלי הוא שבהדרגה נמאס לאנשים מההוצאות והם עברו לתחזוקת שבר (במקרה הטוב), בעוד שאם הרכב היה מתישהו עובר יד, סביר שהיה עובר יישור קו ומישהו היה מתענין בו ומשקיע בו יותר, לפחות בהתחלת היד. ברור שרכב שעבר 10 ידיים זה או בגלל שהוא עם שימ…
הודעה אחרונה מאת Tom777, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
התייעצתי עם חברי הפורום במדור "טכני אחזקה וטיפולים, כתבתי כך: "יש לי יונדאי גטס 2007 הוא מאבד שמן. כחצי ליטר שבוע (600 ק"מ) המכונאי שלי טוען שזה "רינגים" וצריך להחליף מנוע, כ 8000 ש"ח, הוא ממליץ לזרוק את הרכב. אין נזילה משמעותית נראית לעיין, והחלפתי גומיות לפני שנתיים. אשמח לקבל עצות מה לעשות במצב זה, הרכב שמור מאוד ומטופל היטב, 180000 ק"מ. הייתי מתקן אם היה מחיר נמוך יותר." חברים יקרים מהפורום כתבו לי עצות מחכימות ותודה לכולם. בכל אופן כיוון שאני מבולבל ( ואת רוב העצות אני לא יודע לבצע בעצמי) העלתי את המכונית למכירה ביד 2 וציינתי את הבעיה של הרכב ושהוא יימכר לתיקון או לחלפים (יש לו 4 גלגלים חדשים, תושבת ורדיאטור חדשים לגמרי). ציינתי 5000 ש" ח גמיש. בתוך שעה יש…
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
או במילים אחרות , עד כמה אפשר "לסמוך" על ביקורות מאד טובות ומפרגנות בgoogle maps , על פנצ'ריות ומוסכים בכלל? לאחרונה רכשתי צמיגים לרכב במקום ש"מומלץ בחום" בביקורות גוגל , והחוויה היתה מאד לא נעימה מבחינת היחס, וגם במחיר היה גבוה. האם אפשר לומר שהביקורות האלו הן "בלוף" או שהאמת היא איפשהו באמצע?
הודעה אחרונה מאת save, -
תיבות ה saxomat (סמי-אוטומט), היכן הן היום ומדוע נגזר עלינו לסבול תיבות רובוטיות חד-מצמדיות טיפשות ועצלות? 1 2
מאת ALÞћÃ-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לא יודע אם קיימים חבר'ה מספיק ותיקים בפורום שהתנסו ברכבים עם התיבות הנ"ל, אבל על פניו זה נשמע לי כמו אידיליה של ממש. מוט ההילוכים המסורתי נשאר, הקלאץ' מתנתק אוטומטית ברגע שנוגעים במוט ההילוכים, משלבים להילוך המתאים, גז ו off we go. אין דוושת קלאץ', אין צורך לאמלל את רגל שמאל בפקקים ומוט ההילוכים עדיין מאפשר את השליטה שרובנו מייחלים לה בכל רגע נתון. אבי ז"ל אמר לי בזמנו שהיתה לו תיבה שכזו בחיפושית שלו וזה עבד בסדר גמור. אז... למה לא? שחיקה מוגברת? תפקוד שבמהותו לא עצל פחות מזה של התיבה הרובוטית שניתן למצוא כיום בפיקנטו/i10?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתכנן נסיעה קצרה להונגריה. טיפים מיוחדים להונגריה? בדגש על עבירות מהירות בעיר ומחוצה לה. וכן כבישי אגרה. בנוסף, הבנתי כי לאחרונה לתיירים יש תעריף יקר מאוד בתחנות הדלק. האם רכב בעל רישוי הונגרי פטור מהתשלום הגבוה? היינו התשלום הגבוה הוא לנהג תייר או לרכב תייר? תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יגיעו שתי רמות גימור ASCENTA מחיר: 147990 ש"ח ASCENTA TECH מחיר: 152990 ש"ח מנוע 1.6 הספק 143 כ"ס. יחידת הכח זהה לזאת המצויה ברנו ארקנה שכבר נוסעת על כבישי ישראל, וצריכת הדלק הצפויה צריכה להיות טובה יותר מה-16 ק"מ לליטר של הרנו (כי הרכב יותר קל ב-150 קילו בערך)
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אני מתכנן נסיעת עבודה ברבעון ראשון/שני של 2023 לגרמניה > שטוטגרט. מישהו יודע איפה אפשר לקבל מידע על תערוכות או אירועים מוטוריים בסביבה? אין בעיה גם לשכור רכב ולהתרחק במידה סבירה. כרגע אני אדון לעצמי מבחינת תאריכים ומעוניין למקבל עבודה ובילוי. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Rongaflugen, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברים, קניתי בשעה טובה רכב ראשון אשמח לכל מידע על טיפולים, טסט, ואחריות של בעל רכב.. מה עלי להחזיק קבוע ברכב בנסיעה? רשיון רכב+ ביטוח רכב(צילום מהמיל ששלחו לי על אישור ביטוח?) + ת.ז של הנהג? משולש אזהרה ואפוד זוהר- חובה להחזיק? צריך את כל הנ"ל? עוד משהו? וטיפולים- חוץ מטסט- יש טיפולים שחובה או מומלץ לעשות אחת לתקופה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת שירת הים, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בא מישהו ומעניש אותם 😁
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום! מהיום, אני בעלים של קליאו ספורט שנת 2002. כמובן שאני רוצה להמשיך לתדלק ברכב את הדלק שהוא רגיל אליו, רציתי לדעת איפה יש תחנות מומלצות (או כאלה שפחות) באזור ירושלים. תודה!
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אנשי הפורום, שוקל קניית רכב חשמלי ורציתי להבין כמה נקודות כדי להבין כדאיות הקניה : 1. אם לוקחים רכב חשמלי ממוצע ( לא הכי יקר ולא הכי זול ) , מה עלות הביטוח מקיף על הרכב לעומת רכב בעירה ? 2. מה התדירות טיפולים לרכב חשמלי ? 3. מה מחליפים טיפולים לרכב חשמלי ומה עלות שלו ? 4. ביצוע טסט שנתי , יש משהו שכדי לדעת שאופייני לרכבים חשמליים ?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 869 צפיות
האם הרכיבים האלה הם משהו שיש בגרסה מסוימת ברוב המנועים או שמדובר בטכנולוגיות over-engineering של ב.מ.וו? מה התפקיד של כל חלק והאם העבודה שלהם תורמת ליעילות משופרת בהשוואה לתפקיד שמבוצע ע"י החלק המקביל במנועים פשוטים ברכבים עממיים.
הודעה אחרונה מאת icc, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 60.1 אלף צפיות
שלום רב, אשתי עובדת כשכירה ומשתמשת ברכבה הפרטי לנסיעות רבות במסגרת העבודה. לא מדובר על נסיעות בית-עבודה, אלא נסיעות עבודה נטו. בשלוש השנים האחרונות היא מקבלת החזר לפי 1.5 ש"ח לק"מ, תעריף שכיום נשמע לי נמוך ואף לא הוגן, בעיקר לאור השינוי במחיר הדלק. בנוסף אציין שמדובר בהרבה נסיעות עירונית (גוש דן), דבר שמשפיע כמובן על היחס בין הקילומטראז וצריכת הדלק וגורם לכל העסק להיות עוד פחות משתלם. כמה רצוי ונהוג לדרוש מהמעביד על הסדר כזה? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת GTאי,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)