רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום רב, יש לאמא שלי רכב שקניתי עבורה להסעות שלה לצרכה. בגלל מגבולתה ואחוזי הנכות שלה, הוצאנו לה תו נכה לרכב. קיבלתי הודעה שאני צריך לשלם אגרת רישוי רכב. אני רוצה להעביר את הרכב על שמה, שכן לפי מה שקראתי באתר של משרד התחבורה, היא צריכה להיות בעלת הרכב בכדי לקבל את ההנחה. מצד שני, אני לא יכול לעשות העברת בעלות, כי לא שולמה אגרת רישוי רכב! דיברתי עם משרד התחבורה, הם אמרו שאפשר להגיש בקשה לזכאות בלי להעביר על שמה, השאלה שלי, מה הסיכוי שיתנו לה זכאות כל עוד זה על שמי? שנית, חשבתי, אולי כדי להעביר את הרכב על שמה באותו יום שאני משלם את אגרת הרישוי, וככה אקבל החזר? או שזה דווקא יוריד את הסיכוי? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכלום. אנחנו מתכננים לנסוע לחודש וקצת והרכב נשאר בחניה, ברכב הקודם הייתי מנתק את המינוס של המצבר כשהינו משאירים את הרכב להרבה זמן , בנוכחי עוד לא יצא לי, האם זה בסדר או שזה יכול לגרום לבעיות כלשהן ? תודה
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קבוצת סמלת, יבואנית מותג אבארט לישראל משיקה את האבארט 595 נובולרי. האבארט 595 נובולרי הוא דגם הכניסה החדש של רכב הספורט הקטן של המותג, והוא יחליף את הסקורפיונה הנמכרת היום. האבארט 595 נובולרי (נובולרי – שמו של נהג מירוצים איטלקי שהפך לאגדה בקרב חובבי רכב בעולם ובעיקר באיטליה) תמשיך להיות משווקת עם תיבת הילוכים ידנית ושיפורי מנוע בהשוואה לסקורפיונה – תוספת של 20 כ"ס ל 165 כ"ס, תוספת של 2.5 קג"מ ל 23.5 קג"ש, תאוצה זריזה יותר מ 0 ל 100 אותה תסיים הנובולרי ב 7.3 שניות, בולמי קוני FSD ומערכת בלימה משודרגת של ברמבו. למעשה האברט 595 היא רכב הספורט הקטן ביותר והזול ביותר הנמכר היום בישראל. בעוד כל הקטגוריה נכחדה לחלוטין, הוסבה לתיבות הילוכים…
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הכוונה בדומה לנתונים שמציע משרד התחבורה על תחבורה ציבורית ועל בסיסו קמו כל אפליקציות התשלום בתחבורה הציבורית.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים. סיימתי לימודי אוטוטרוניקה מתקדמת . היינו צריכים לבצע מבחן מעשי במגמת המכללה. עכשיו אמורים לצאת לאחד המוסכים בחוץ להיבחן מישהו יודע אך המבחן מתבצע שם? מבחינת קושי
הודעה אחרונה מאת מור גולן, -
https://www.ynet.co.il/news/article/r1wpbzdaq#autoplay מדינת חלם זה כאן, במקום לעשות כבת תחתית בכל הקווים (ועל הדרך למנוע מהמון עסקים לקרוס ולאבד הכנסות בזמן העבודות) המציאו לנו את הרכבת הקלה. כן מעוניות ורכבת על אותם המסלולים והנה תאונה ראשונה כבר הופיעה. לא לומדים ובחסות החיסכון הכספי זו תהייה בכייה לדורות, מה שכעת קורה כלום לעומת העתיד שהרכבת תתקע בפקקים עם הרכבים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מעבר על פסי האטה 1 2
מאת makatuvkan-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מהי הדרך הנכונה ביותר לעבור פסי האטה מסוג כזה?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
לנד קרוזר סדרה 300 1 2
מאת CX25GTI-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 28 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
חבר רוצה לנסות ולייבא את הרכב עם מנוע בנזין , נאמר לו שלא ניתן על ידי היבואן הרשמי. האם מישהו יודע אחרת ? מדוע לא ניתן ? , הרכב משווק בארה"ב , אי אפשר לייבא אותו בתקינה אמריקאית ? תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, זה הפוסט הראשון שלי כאן. קניתי לפני שנה ספייס סטאר שנת 13, קיבלתי איתה שני מפתחות. באחד יש שלט, ובשני אין. בעל הרכב אמר לי שעם המפתח בלי השלט אני מניע, ועם המפתח השני אני יכול לפתוח דלתות או להשתמש בשלט. כנראה שבמפתח עם השלט אין את הצ׳יפ של האימובילייזר. הייתי רוצה להיות יכול להשתמש במפתח עם השלט גם כדי להניע, ולהסתובב רק עם מפתח אחד. מישהו יודע האם הצ׳יפ קיים בלוח של השלט ורק צריך לתכנת אותו איכשהו, או שצריך לקנות צ׳יפ כזה ולשים אותו במפתח עם השלט. מישהו יודע איך אפשר להעתיק את הקוד לצ׳יפ החדש? ראיתי סרטון שמישהו העתיק את הקוד רק מלשים את המפתח בסוויץ׳ אחרי שהוא שם את הראשון, אבל אני לא יודע אם זה יעבוד אצלי. זה המפתח, האם הצ׳יפ כלול בלוח? …
הודעה אחרונה מאת של, -
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי חברים, מתכננים טיסה, עוד לא סגורים על יעד, (חושבים על צרפת/שוויץ/אטליה) אבל חשוב לנו עם רכב, הבעיה שכל חברות ההשכרה דורשות לפחות שנה רשיון מכירים השכרות בחו"ל(עדיף ליעדים הנ"ל) לנהגים חדשים? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מטרו מוטור שנוסדה בשנת 1981, היא יבואנית כלי רכב דו גלגליים, טרקטורונים, אופנועי ים וסירות מוכרת וותיקה. החברה זיהתה את התפתחות כלי הרכב החשמליים כמנוע צמיחה הכרחי להתפתחות טבעית של החברה, וכך נוצר הקשר לייבוא ליפמוטור Leapmotor, כמו גם מותגים סופר מעניינים כמו Voyah ו Karma. אנחנו כאן היום להשקת ליפמוטור, עם דגם עירוני קטן ומקסים העונה לשם T03. ה T03 הוא כאמור רכב עירוני קטן חשמלי מלא, בעל ארבעה מקומות ישיבה, ומרווח פנימי ראוי. ה T03 פותח מראש על פלטפורמה חשמלית ייעודית ולא הסבה של רכב קיים, דבר שמאפשר תכנון נכון יותר של חלל תא הנוסעים, ומבנה הרכב. העיצוב החיצוני 'מתוקי'. חזית מחייכת משהו, יחידות תאורה ראשיות כמעט עגולות…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הנה מצאתי למה כאן נדבקים למסלול השמאלי - זה בגלל המנדט הבריטי 😂 הם היו נוהגים בשמאלי בארץ כי הם היו רגילים ככה מהבית, וזה נשאר בירושה לכלל נהגי ישראל 🤣
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
אתר יד שתיים 1 2
מאת אלי122- 13 עוקבים
- 26 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום וברכה חברים, ניסתי לפרסם את הרכב שלי באתר של יד שנייה ולא הלך, אחרי כמה בירורים ושיחה עם השירות לקוחות שלהם יתברר שהם קיתלגו אותי בתור סוחר, כי פירסמתי כמה פעמיים(זה לא אני אלא חברים שישתמשו בשם משתמש שלי) אז אני לא יכול לפרסם אלא אם כן אני ישלם להם על חבילת פירסום. מה יש לי לעשות במקרה כזה בשביל להבהיר להם את חפותי... או לחילופין מתי זה אמור להשתחרר לי .... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אלי122, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האמת שהתחלתי לכתוב סקירה על תעשיית רכב בטורקיה, איך בשנת 1960 נפתח מפעל Otosan, ב 1971 מפעל Tofas בשיתוף פיאט ומפעל Oyak Renault... בערך אחרי 10 שורות הבנתי שזה משעמם ולא המשכתי. הייתי לא מזמן בטורקיה במקום שהוא די חור, לא היה שם יותר מידי מה לעשות אז יצאתי עם טלפון ביד לצלם מכוניות. בשדה התעופה פוגשות אותך מוניות פורד טורנאו, שני דורות קדימה מהדור שנמכר בארץ, ייצור טורקי מקומי. כולן דיזל ידני. הרכב שהוא הנפוץ ביותר בפריפריה, גם היום, הוא Tofas Shahin ו Tofas Dogan (אלו שתי רמות גימור של אותו דגם), הוא לא נמכר בטורקיה כבר קרוב ל 20 שנה ועדיין יש כמויות גדולות מאד ממנו, רובם אגב נראים מצויין. מד…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה המשמעות של תנאי התשלום הבאים - תשלומי קרדיט בתוספת ריבית, בהתאם לנהוג בחברת האשראי במידה ולוקחים 3-4 תשלומים?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם היום בבעלותי יש וולוו S60 RDESIGN שנתות 2017 רוצה למכור ולעבור לרכב אחר חשבתי על קאדילאק XT5 - רכב של שנת 2018 ספג את רב ירידת ערך, ומחירים ביד 2 ממש טובים יש למישהו המלצה\ניסיון לגבי אמינות, עלות טיפולים וביטוחים? למרות שוולוו רכב שאני מרוצה ממנו, ביטוח זול (3800 מקיף + חובה) וטיפולים (לא במורשה) סביב 1000 לקטן חשבתי על CX60 וולוו (ג'פון) אבל אבזור ובכלל נוחות בקאדילק יותר טובה לטעמי אם יש עוד דגמים שרוצים להמליץ - אשמח תקציב - עד 180K תודה
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חבר שהסתכל במודעה לרנו מגאן 2013, שמח לגלות שזה הקוקפיט שהופיע שם: תמונה 2/5 במודעה https://www.yad2.co.il/s/c/yy54zwtd ובמציאות:
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
איפה אני יכול למצוא ביטוח נורמאלי חובה+מקיף במחיר שפוי? יש למישהו כיוון?
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכל חכמי הפורום. שמתי לב כי במקומות רבים נתיב ההשתלבות (הימני) בכביש מסתיים ממש לפני שיש צורך בנתיב יציאה לצומת נוסף. סברתי כל השנים כי המדובר באילוצי שטח ובעלות וכדו' אך שמתי לב כי גם בכבישים חדשים מתכננים את הכביש כך. הדבר יוצר צווארי בקבוק רבים. לדוגמא: אלכס פונה ימינה מאזור התעשייה בו הוא עובד לכביש הבינעירוני. לאחר 200 מ' פונה ימינה לתחנת הדלק לתדלוק. באמצע ה 200 מ' הללו מסתיים לו הנתיב לתוך התנועה הסואנת, ולאחר כמה מטרים פונה אלכס ימינה, אולי גונב קצת מהשוליים. לא פשוט יותר להמשיך את הנתיב הימני עד ליציאה הקרובה? (דוגמא: כביש 4 צפון מחלף בר אילן עד היציאה למחלף גבעת שמואל) אם החשש הוא נהגים שיישארו בנתיב, ניתן להתגבר על כך באמצעות קו הפרדה ר…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
נראה לי שזאת השאלה הנצחית.. אבל יצא לי ברכב הזה שהמועדים האלה די קרובים. מה עדיף קודם? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נתקלתי היום בכתבה הזו https://thecar.co.il/מנועים-של-יונדאי-סונטה-וקיה-אופטימה-הה/ האם יש אנשים מהפורים שכן נתקלו בבעיה זו? אני מקווה שכן החברות יקחו אחריות ויבצעו ריקול
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב ברצוני או חושב לעבוד באולם תצוגה מטעמי היבואן של הרכבים כי אני מבין ויש לי את היכולת לשכנע באופן מקצועי את הלקוחות שלי ואוהב ןעבוד בתחום הרכב השאלה מה ההשכלה או מה הדרישות כדי לעבוד באולם תצוגה אכמה פחות או יותר מרווח נציג מכירות באולם תצוגה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
אחרי רכישת הצמיגים החדשים התחלתי לחפש את המגבלות שלהם והייתי שמח ליכולת מדידת לחץ האוויר בהם כדי לבצע כיוונון מדוייק יותר. כיום אני משתמש במד לחץ ידני (מוט) שכנראה דיי מדוייק (בדקתי איתו במספר פאנצ'ריות בשנים האחרונות והסטייה הייתה כ PSI אחד בלבד). הרכב שלי אמנם מזהה לחץ נמוך בצמיג בודד (בעזרת חיישן ה ABS) אך חשבתי על סנסורי TPMS כדי לחסוך לי את ההתכופפות וכדי שאוכל לדעת את הלחץ בזמן הנסיעה. התחלתי לחפש ומהר מאוד הבנתי שאני לא מבין... -סנסורים רגילים במחיר ממוצע, מה הדיוק שלהם? -מה ההבדל בין הסנסורים הזולים (מעלי, 30 ש"ח לסנסור) ליקרים? -האם הסנסורים דורשים תחזוקה כל שהיא או שהם מורכבים פעם אחת וזהו? -ישנם סנסורים המורכבים על השסתום וישנם ה…
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
אתם פותחים חלונות? עד הסוף, כמה חלונות? את כולם? האם אתם מפעילים מיד קירור במזגן ? באיזה עוצמה? לאן אתם מכוונים את האוויר שלו: לרגליים, למעלה לפנים? מתי אתם מחליטים שהגיע הזמן לסגור חלונות?
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
גיסי מתכנן לקנות ביבנה בשכונה חדשה-3 ק"מ מהירוקה, דירה. קבלת מפתח 3 שנים- צפי אמיתי 4 שנים. מחיר החנייה מאמיר שם לחנייה פרטית. ואני שואל למה? 2026 לא יהיה רכב שנזמין באפליקציה ולא נצטרך יותר חנייה? זה לא ריאלי לחשוב ב2026 האוטונומי יחגוג פה?
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר תאונה שמאי הוריד רכב מהכביש. הרכב הוגדר "אובדן גמור". איך מתבצעת היום בקשה להחזר אגרה יחסית על רשיון הרכב? פעם הלכתי למשרד הרישוי ומלאתי טופס. היום צריך לקבוע לתור (לעוד קבינימט זמן) בכדי להגיע לנציג יש חלופה אחרת?
הודעה אחרונה מאת swiv, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, אז הבנתי שמחירון לוי יצחק מתעדכן כל חודש. האם יש אפשרות לראות בכמה עלה / ירד המחירון על רכב ספציפי לאורך תקופה מסוימת? לדוגמא המחירון של דגם ספציפי באפריל 2022 לעומת המחירון לאותו הרכב בנובמבר 2022
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
הגריל של היאריס שלי כבר זמן מה שבור בכמה מקומות, מרחוק לא רואים, אבל לי הפריע. לקנות כזה מהחברה זו לא אופציה, נכנסתי למאגר והיה שם אחד כזה מפירוק, 200 שקל, 2 קליקים, ואצלי בבית אחרי 4 ימים. אבל צבע שחור. ניצלתי את השבת, נסעתי לעבודה שלי, שם אני יכול לעבוד בשקט, וזה רק 5.9 קמ מהבית, יש לנו גם מקלחת, אז דבר ראשון ניקיון עם סקוץ וסבון כלים, ואז קירצוף עדין עם נייר לטש 400, והרבה מים זורמים. קצת ייבוש בחוץ,מנקה עם אלכוהול 70%. ואז עושה 3 שכבות, כל אחת עם שעה לייבוש. זה צבע מפחית עם פריים ביחד, והוא אומר להיות עמיד במיוחד. זה צבע אלומניום, קצת שונה ממה שהיה, שהיה בכיוון אפור מטלי. יכולתי לקחת את החלק לצבאי ולת…
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי לכולם, נסעתי בשלולית היום ועכשיו הרכב שלי עושה כמה סוגי רעשים. 1. כל כמה זמן הוא עושה רעש כאילו הוא מעביר הילוך אבל חזק יותר. יכול להיות שזה מעיד על נעילה הידרוסטטית? שאחד התלתלים התעקם? איך בודקים את זה? 2. יש רעש של חריקה ברוורס. אשמח לעזרתכם 🙏
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי חברים, אני צריך לתקן פגיעה בדלת תא המטען, שנגרמה בגלל אידיוט שלא שמר מרחק בפקק. אין פגיעה בצבע, אז אני מעדיף לתקן את הנזק בשיטת PDR ולא פחחות רגילה או החלפה לדלת חדשה. רציתי לדעת, למי יצא לתקן פחחות בשיטת PDR דרך סדנת Restorfx/north Israel בנוף הגליל? דעתכם עליהם? הייתי שם ביום שלישי האחרון והתרשמתי לטובה, אם כי לא בדקתי כל רכב בנפרד. מצד שני, יצאתי מבולבל אחרי שקראתי כל מיני דברים על סניפים אחרים, כך שחשוב לי לדעת אם יש בעיה כוללת ופשוט להתרחק או שיש גם משהו חיובי לגבי הסניף הצפוני. ביום ראשון אני מגיע למרכז-השירות המרכזי של לובינסקי בשורק לטובת טיפול שנתי ובדיקת רעש כלשהו, כך שאני מתלבט אם להתקד…
הודעה אחרונה מאת TomerZuitlin5755,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)