רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם, מדובר ברכב שנת 2017, מחיר מחירון 121 אלף. מה דעתכם על הבדיקה? תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו יודע איזה רכב זה? בהתחלה חשבתי VAZ אבל הסמל במקום הלא נכון. תמונה אחורית
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי! אני לומד נהיגה. כפי שרואים בתמונה (ראו קישור; אתם יכולים לעשות שם zoom וכו'), לצומת הזו נכנסים שני נתיבים. הימני לפנייה ימינה בלבד (מצוייר חץ על האספלט; יש גם שלט ירוק בצד שמאל): https://www.google.com/maps/@31.8723504,34.7495039,3a,75y,305.01h,84.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1s6i5-dJy-CYRbW5J8uPHpCw!2e0!7i13312!8i6656 נניח שמכונית נוסעת בנתיב הימני וכבר "דורכת" על החץ שמצביע ימינה (וכל זה עדיין לפני הצומת, כמובן). הנהג קולט שהוא דווקא רוצה להמשיך ישר (או שמאלה), האם מותר לו לעבור לנתיב השמאלי (לפני שהוא נכנס לצומת) ? לכאורה כן, כי הרי הקו מקווקו. אבל המורה שלי אמר לי שאסור: "דרכת על החצים, אתה לא יכול. תקרא את זה אפילו ב…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 59 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שבוע טוב ומבורך לכולם. עשיתי סקר קצרצר כמה היה עולה לפני כ25 שנה רכבים חדשים וראיתי שרכבים חדשים נמכרו במחירים שהיום אנחנו רק יכולים לחלום.. לדוגמא, דייהטסו אפלאוז הייתה נמכרת במחיר 37,490 חדש נילונים.. אז אני שאלה, מה קרה למחירים שהיום רכב באותו גודל נמכר סביב 120 אלף ש"ח?? האם היבואן גוזר את הקופון? הכסף שווה פחות? או שזה בגלל שרמת הרכבים השתפרה? ואם כן, אז למה התייקרות מסייבת כ"כ? אשמח לדעתכם המלומדת. תודה התמונה מגוגל
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני צריך לקבל חוות דעת על עבודה שעשו לי במנוע 1.2. החוות דעת מספיקה שתהיה בכתב. אשמח אם תפנו אותי למומחה במנועים צרפתיים.
הודעה אחרונה מאת אליה בש, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, רכב דיזל עם דלקן. עד היום הייתי מגיע למשאבת מילוי אוריאה, מעביר כרטיס אשראי, ממלא, לוקח חשבונית. המשאבה לא הייתה מתייחסת לזה שיש דלקן ברכב. היום הגעתי למילוי, הכנסתי את הפייה, המשאבה רושמת "התקן דלקן בבדיקה". אחרי זה רושמת "סוג דלק לא נכון" וננעלת, לא ניתן למלא. פתח מילוי אוריאה נמצא ליד פתח מילוי סולר אז יש קליטה משם של הטבעת של הדלקן. לא הצלחתי למלא בשום דרך עד שפניתי למוכרנית והיא ביטלה עם קוד את הדלקן, אז שילמתי באשראי ומלאתי. שאלות: 1. האם מישהו יודע אם ניתן להגדיר סוג דלק "אוריאה" בנוסף לסולר, באותו דלקן? 2. אם לא, האם מעכשיו כל פעם יהיה את הסיבוך הזה במילוי? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום לכם בתור אחד שהולך המון לים ומכניס חולות לרכב (מושבים, פגש, שטיחונים), האם השואב הזה יעשה את העבודה? אגב, מכירים פתרון כמו לעטוף את השטיחונים בסוג של שקית נצמדת וככה להימנע על רגע מלנקות? https://www.banggood.com/Xiaomi-Mijia-SSXCQ01XY-Handheld-Portable-Handy-Car-Home-Vacuum-Cleaner-120W-13000Pa-Super-Strong-Suction-Vacuum-for-Home-and-Car-p-1731683.html?p=SW06011876179201507Z&cur_warehouse=HK או https://www.aliexpress.com/item/4001108799816.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.74f85884f9hsrm&algo_pvid=404f7d2c-ac03-433b-b30e-56c1c5309751&algo_exp_id=404f7d2c-ac03-433b-b30e-56c1c530…
הודעה אחרונה מאת yakov456, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אני מנסה לעזור לאחי אחי קנה רכב בלי לבדוק🤦♂️ לרכב יש בעיה כאשר מידי פעם שלוחצים על הגז בתחילת נסיעה כי להתחיל לנסוע הרכב נכבה גם כאשר אני על רוורס יש רעיונות מה זה יכול להיות? קודי תקלה שהיו במחשב: P0420-00 C0561-71 B1325-03
הודעה אחרונה מאת gershonze, -
NFS במציאות (3D) 1 2
מאת GT-40-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
כבר תקופה שאני מנסה להיכנס לתחום הסיורים הווירטואליים כאן בצפון, אבל משום מה אף אחד מהמתווכים או מוכרי הנכסים עדיין לא מתעניין בזה. אז חשבתי בזמן הזה בנתיים להמשיך לשחק עם המצלמה ועם כל מיני פלטפורמות עריכה והגעתי לתוצאה הזאת. זו ממש "סקיצה" ראשונית בלי יותר מדי עריכה, בלי הסתרת לוחיות רישוי ובלי יותר מדי אופציות. אפשר לראות את התוצאה כאן. רציתי לדעת מה דעתכם, מה עוד אולי אפשר לשפר והאם באמת יש לנישה הזאת איזשהו סיכוי בעתיד להגיע גם למבחני רכב, מודעות מכירה או משהו אחר שבכלל לא חשבתי עליו, והאם כבר קיים משהו כזה בשוק. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טס לפרנקפורט בסוף השבוע, רוצה לסגור במוו M340. לצערי לרכב אין אופציה לביטול השתתפות עצמית, אלא רק הפחתה ל-1500 אירו. באופן משונה, לרכבים שעולים 10 אירו פחות ליום כן יש, ויש אפילו עוד דברים נחמדים כמו ללא הגבלת ק"מ וכו'. מנסיונכם, האם כדאי לסגור אונליין ואז בדלפק לנסות להוסיף את הדבר, או שאין לי צ'אנס בכלל? מה החלופות שהייתם מציעים לי?
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
המאמר המלא פורסם ב car-pad. שנת 2022 היתה אחת השנים החריגות בענף הרכב בישראל (וגם בעולם). כדי לתאר את השינויים שעבר הענף נדרשות פסקאות רבות, שרובן ישעממנו עד הירדמות – מלאים, מחירים, תיעדוף יצרנים, תיעדוף יבואנים, ביקוש קשיח, מהפכת חשמל, הפלישה הסינית, משבר חומרי גלם, משבר עובדי יצור, צ'יפים, מלאים, הובלה ימית, ועוד ועוד. הנתונים באדיבות @zvit סה"כ נרשמו בשנת 2022 - 277,604 כלי רכב. (נתון זה יכול להשתנות מעט מאוד עם השלמת הקלדות מינורית). מתוך סכום זה, 28,613 היו מכוניות חשמליות. ממש חשמליות. לא פלאג אין. עוד נתון מעניין - בניכוי גריעת כלי רכב, בשנת 2022 התווספו נטו לכבישי ישראל כ 128,700 כלי רכב. נתון נוסף …
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
שלום חברים בשעה טובה היום הלכתי להוציא את הרכב מהיבואן גילי גאומטרי 460 פרו החוויה עם הרכב באופן כללי, מצוינת, ונוחה. כסאות נוחים, תנוחת ישיבה גבוה לאנשים נמוכים. לאנשים בינונים כמוני במוזיקה, האיכות של השמע מצויינת, וכיפית. בעקבות שמועות וכו' לגבי תאורת אוירה וכו', בדגמים האחרונים שהגיעו- מקבלים תאורת אויר רק עם צבע אחד תכלת אין אפשרות להחליף את הצבע. כמו כן הכוורת ליד חוגת ההילוכים לא מוארת ואין שם את כפתורי הטאץ. כן הוסיפו שכחת ילדים מאחורה, סוג של אייקון במסך שאתה מכבה את הרכב וצפצפוץ - בכדי לבדוק שלא שוכחים ילדים. לא משהו מיוחד. וכאן מגיעה הערה ליבואן. ואני חייב לשתף. הרכב מגיע לאחר שטיפה- השטיפה נ…
הודעה אחרונה מאת David32, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חייב את עזרתכם ,יש לי גיפ גראנד צירוקי החדש , רוצה להתקין מצלמת דרך , מסכים אחוריים לילדים , ואנדרואיד בוקס לפתיחת המסך . התבלבלתי כבר מכל מה שמציעים לי . מצלמת דרך איזה הכי טובה שקיימת בשוק היום, דו כיוונית , הבנתי שכדאי ללכת על 4K . מסכים אחוריים מה החברה הטובה שקיימת היום בארץ , מסך של 10/11/12 אינץ עדיפות ל12 עם רזולוציה הכי טובה שיש. אנדרואיד בוקס הבנתי שיש מלא סוגים , מה הכי טוב שיש היום בשוק ? תעזרו לי , כל מקום ממליץ לי על משהו אחר
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי היום בערב יש לי כרטיסים בהיכל התרבות - הוברמן 6 ת"א. טרם יצא לי לבקר במקום ומכאן אי הוודאות. האם ישנה אפשרות לחנות בחינם /חניות נכים? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי! אני לומד נהיגה. שוטטתי ב"גוגל מפות" ומצאתי את המקום הבא בעיר שלי: https://www.google.com/maps/@31.911641,34.8025885,3a,75y,177.43h,89.93t/data=!3m6!1e1!3m4!1swX_Je_QnDAyHj1rkJMtZWg!2e0!7i13312!8i6656?hl=iw השאלה שלי היא: מה ה"ביג דיל" במקום הזה? ולמה אני צריך לתת זכות קדימה? הרי מי שמגיע משמאל מגיע ישר לנתיב שמאל, וכנראה אין סיכון שהוא יגלוש לנתיב שלי (ימין) ויתנגש בי. ואחר כך, אם הוא ירצה לעבור לימין הוא ממילא יצטרך לאותת ולבדוק לפני שהוא עובר. כלומר: איך ההוראה "תן זכות קדימה" אמורה להשפיע עלי כשאני מגיע למקום הזה? האם אני אמור לעצור ולהמתין שכל התנועה בנתיב שמאל תיפסק לפני שאני נכנס?
הודעה אחרונה מאת ניקולו, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי לברר לגבי הזמנת חלקי חילוף מאי-ביי. אני מחפש מוטות קישור. המחיר שם לזוג מקורי 140ש"ח. מק"ט 548300U000 בדר"כ בחיפוש הייתי רואה הרבה חניות מלטביה, הפעם כולם מהודו. האם יש למישהו נסיון שהזמין משם?
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חשבתם שתם עידן המכוניות הקטנות והזולות, וכולם קונים קרוסאוברים גמלוניים שהם לא צריכים? אז חשבתם. מסתבר שהמכונית הנמכרת ביותר בישראל היא לא אחרת אלא קיה פיקנטו. במקום השני קורולה. ורק במקום השלישי יונדאי טוסון. https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/skprgwqqj אולי המכוניות הפשוטות והזולות עוד יחזרו אלינו, ויגרמו למחירים לצנוח. אם ה-0 ק"מ חוזר, אולי יש תקווה לחזור למחירים יחסית שפויים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום לכולם , מישהו יודע האם בוטלה אופצית החוות דעת גולשים בלוח יד 2 ? אני מתכוון לחוות דעת מגולשים שמחזיקים ברכב שאותו מחפשים וחווים דעתם על יתרונות וחסרונות ברכב , אני פשוט לא מוצא את האופציה הזו משום מה וזה קצת חבל ...
הודעה אחרונה מאת Michael01, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בפייס קבוצת תקלות רכב עשה זאת בעצמך יש התרמה על ידי ניר כהן כי הוא בונה אתר וכולי. מישו מכיר שם מישו או יכול לישפוך אור ?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 0 תגובות
- 969 צפיות
רציתי לדעת אם g35 עם קיט של vaydor חוקית בארץ לנהיגה על כביש או אם קיטים בסגנון חוקיים.
הודעה אחרונה מאת אנונימי12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, בשעה טובה הרכב שהזמנתי לפני מספר חודשים הגיע והם עדכנו אותי שבועיים לפני, כמסוכם. כעת עליי למכור את הרכב בזמן הזה בכדי להשלים את הקנייה (רוכש בתשלום 1, לא מימון/הלוואה). היבואן שרוכש מהם נותן לי מחיר מחירון על הרכב הישן. אבל יש הבדל של כמעט 8.5 אלף ש״ח בין מחיר מחירון למחיר משוקלל. מדובר במאזדה cx5 שנת 2017, צורה חדשה, דגם לקצורי. חבל לי לזרוק רכב עם 50 אלף קילומטר שטיפלתי בו באופן מיטבי במוסך מורשה בלבד מיום ההוצאה ממאזדה. האם ריאלי למכור את הרכב במחירון משוקלל בשוק של היום? מחיר מחירון עומד על 121 אלף ש״ח. משוקלל עומד על כ-130 אלף ש״ח.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 13 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מישהו כאן החזיק רכב למשך 13 שנים? הייתי ילדון, סבא שמר לי קצת כסף, אני קצת עבדתי, אבא ואמא קצת עזרו, לקחתי הלוואה, והייתי צריך אוטו. במשפחה הייתה לאנטיס, הייתה 323 .. הכרתי קצת את המאזדה.. נכנסתי לרכב , שמעתי מחיר מופרע לחלוטין שהכניס אותי לחרדה, ההוצאה הראשונה שלי מעל 1000 שקל בערך.. סבא אמר לך על זה, זה אמין. לא נסעתי באוטו בכלל, הלכתי לדלפק, בלי להכיר הרבה דברים מסביב , בלי מחקר, טוב קונים אוטו. מאז, חברות, חתונה, ילד, כמה עבודות , ילד, מעבר 6 דירות וואלה.. תמיד שם, מניעה בנגיעה, מזנקת בזריזות וכאילו מתחננת להגיע ליותר מ3000 סלד, גם היום עם שני כיסאות בטיחות מאחורה. אז מה היה לנו? 6 שנים של טיפולים רגילים במאז…
הודעה אחרונה מאת miatanc, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
פיקנטו ב 10K הנחה ? כנ"ל גם I10... אלנטרה היברידית ב 139K , קונה ב 137K... מענין לעקוב ולראות האם ישנה מגמה של ירידה בביקוש והעברת רכבים למסלול המכירה המקביל שהיה להיט אי שם לפני הקורונה... רכב 0 קילומטר | רכב חדש | מבצעי רכב אונליין - Motodeal
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני נהג בן 24 עם רצף ביטוחי לא מלא ב3 שנים האחרונות, עם תביעת ביטוח בשנה האחרונה. אני כרגע עומד לפני חידוש ביטוח והמחירים שדורשים ממני הזויים. סביבות ה 9 אלף שקל. הרכב הוא מאזדה 3, 2014. חשבתי לעשות שהפוליסה תהיה על שם אבא שלי. מעל גיל 45 ללא תאונות, עם רצף ביטוחי מלא, ופשוט בפוליסה להגדיר שזה עבור כל נהג מעל גיל 24. זה יכול משמעותית להפחית מהמחיר?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
רנו מגאן E Tech החשמלי עכשיו בישראל 🏎️ בפורטל הרכב גיר (gear.co.il) לפתע 200K על רכב חשמלי נראה כמציאה מול מחירי הטבלה \ EV6 \ איוניק 5.
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 25 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכלום אשמח לשמוע דעתכם בעניין הנעה בגז בזמננו פעם אמרו שהמנעים לא בנויים לזה וזה הורס אותם האם יש שיפור הן במערכות גז חדשות וטובות יותר הן ברכבים שכן טובים לזה ,מי יודע על רכבים מסוימים שמוצלחים לעניין ממה צריך להיזהר בכל העניין הזה .איזה מערכות ומתקנים הכי מומלצים . האם לקנות רכב שכבר מותקנת בו מערכת או להתקין לבד פשוט נראה לי שאם רוצים רכב גדול עם אפשרות העמסה וגרירה וגם חסכוני זה רק בגז תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
אהלן, אני שוקל לקנות רכב מסחרי משומש דוגמת דודג' ראם או שברולט סילברדו למרות שאני אדם פרטי לחלוטין, שכיר מן המניין. 1. האם המחירים המופיעים באתרי המכירות כמו יד 2 כוללים לרוב מע"מ - ובמידה ולא האם צריך להוסיף את עלות המע"מ כדי להבין את המחיר הסופי? 2. האם יש אלמנטים נוספים או בעיות שצריך לקחת בחשבון ברכישת רכב מסוג זה על ידי אדם שאיננו בשום צורה בעל עסק? תודה.
הודעה אחרונה מאת PeugeotVictimBoy, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 845 צפיות
פרק 29 של 'דרייב' עלה לאוויר. זוכרים את שאלתי לגבי האקסית המיתולוגית שלכם? אז בחלק האחרון של הפודקאסט עברנו כמעט אחד אחד. ראשית - חלילה לא להיעלב, אם מישהו מוצא לנכון להיעלב ממשהו שאמרנו, אז אל. היינו על כל הרשימה עד שקורפל נהיה נוסטלגי עם עיניים בורקות ולא יכולנו להשלים את הדיון. הנה הפרק להנאתכם,
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
היי. מסוג הדברים שמסקרנים אותי ואין את מי לשאול. אז אנסה פה. נסעתי לי בכבישי ארצנו ונתקלתי במשאית עם לוחית רישוי מחו"ל, מאירופה. באילו תנאים זה מתאפשר זה מתאפשר?
הודעה אחרונה מאת garicho, -
-
- אחראי פורום
- 105 עוקבים
- 514 תגובות
- 103.4 אלף צפיות
המחסור הקשה בשוק הרכבים החדשים מחלחל לשוק היד השניה שהפך שוק של מוכרים עם לחצים לא הגיוניים. רק 2 דוגמאות מהימים האחרונים: חבר מכר רכב בן 5 (סוויפט) ללא בדיקה ב-3 אש"ח מעל המחירון. מכר אחר קיבל העברה בנקאית באופן מיידי על מלוא סכום הנדרש (מעל המחירון) תוך כדי שיחה טלפונית עם המתקשר השלישי לרכב רק על מנת להבטיח את הרכישה.
הודעה אחרונה מאת ליפיגו, -
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,352 אורחים (הצג רשימה מלאה)