Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מאגאן E - מבצע באילון מוטורס...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Mike808 כתב:

בשלב הזה המחירון של גרסת הטווח הארוך של הקונה נותר 184,900 ש"ח.

השאלה היא אם יש צפי אספקה פורמלי וריאלי תוך חודשים ספורים, כפי שהיה לפני המשבר. אם אין, מחיר של מוצר שלא ניתן לאספקה זה דבר תיאורטי לגמרי; למיטב הבנתי, כל היבואנים שינו את הסכמי המכר שלהם (שלפי חוק שירותים בכנף הרכב צריכים לכלול מועד אספקה) לציין שמועד הספקה בלתי ידוע וגם המחיר ״צף״ (האחרון למיטב ידיעתי איננו חוקי, פרט לשינויי מחיר שנגזרים ישירות משינויים במיסוי, ואז היבואן נדרש להראות את פירוט התחשיב).

פורסם

לא נכנס לענייני חוזים ואספקה ואין לי מושג מה הזמינות של הרכב. צוין כאן מחיר לא נכון וזה הכל.

אגב בעיני זה נשמע הגיוני שאי אפשר להתחייב על מחיר למוצר שלא יודעים מה מועד האספקה שלו.

פורסם

מעניין מתי יהיה פה רכב חשמלי במחירים עממיים (100,000 לסופר מיני סטייל i20, 130,000 למשפחתית סטייל i30)

סלחו לי, הזיתי לרגע

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Mike808 כתב:

לא נכנס לענייני חוזים ואספקה ואין לי מושג מה הזמינות של הרכב. צוין כאן מחיר לא נכון וזה הכל.

אגב בעיני זה נשמע הגיוני שאי אפשר להתחייב על מחיר למוצר שלא יודעים מה מועד האספקה שלו.

אבל למי הסמכות לקבוע מה יהיה המחיר, אם כך? יש דיווחים בפורומים של חשמליות על אנשים ששילמו את מלוא התמורה לרכב מראש, ואז דרשו מהם תוספת (לא עקב עליית המס, זה קרה עם רכבים שנמסרו בנובמבר ודצמבר) כי ״מחיר המוצר עלה״. לא חוקי בארץ.
החוק הנ״ל (חוק מ-2016) מציב,  לגבי מכירה של רכבים, שורה של דרישות ספציפיות בחוזה ההתקשרות. בין השאר זה כולל לא רק מחיר מוגדר, אלא גם מיפרט וציון ארץ ייצור, שחלק מהיבואנים מצפצפים עליו, כולל טסלה שלא מתחייבת אפילו לקיבולת הסוללה-- הנושא כרגע בתביעה ייצוגית אחרי שסיפקו בארץ את הדגם הסיני ללקוחות שהזמינו ע״ב נתוני האמריקאי (פחות כריות אויר, למשל).
באופן כללי, אי אפשר למכור מוצר שאין עבורו מחיר מוגדר. זה שונה לגמרי מאשר המקרה שבחוזה מצויין מחיר, וסיבות מוגדרות לשינוי (למשל, שינויים במיסוי, או בשער מט״ח).
ובאמת, מה שרוב יבואני הרכב עושים כיום (למיטב הבנתי), זה הפסיקו לחתום על חוזי מכר מראש, רק מאפשרים לקונים להירשם לרשימות המתנה (חוקית, זו איננה אפילו הזמנה), וחותמים על חוזה מכר רק כשהרכב המסויים עם המיפרט שהלקוח רצה ומיועד אליו כבר בארץ. זה חוקי, אבל אז אסור לקחת סכום כסף משמעותי כמקדמה.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • תוכן חדש...