רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו יודע לומר אם הריבית המצויינת באתר טסלה 4.99, זו ריבית קבועה, או שזה פריים + 4.99?
הודעה אחרונה מאת Johnik, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם יש מועד מסוים בחודש שבו רשומות משרד התחבורה מתעדכנות בנוגע לתוי נכה? כי אני יודע שהעדכון הוא לא ברמה יומית.
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, מישהו יודע איזה קלאצ׳ים יש באאודי a3 , 35 tfsi שנת 2020?
הודעה אחרונה מאת yakov456, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב האם בסקודה קארוק 2018-2019 דיזל יש צורך במילוי אוריאה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת vigi, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן חברים, קיבלתי מכתב ממשרד הרישוי עם הכותרת הבאה: ״החזר יחסי של אגרת הרישוי לרכב - הפקדת סוחר״ ביולי האחרון הרכב לא עבר טסט שלאחריו מכרתי את הרכב לסוחר רכב, כי לא היה לי כח להתעסקויות. מאז לא קניתי רכב. היום הלכתי למשרד התחבורה והגשתי את הטופס דרך השומר (כי אי אפשר לקבוע תור 🤷♂️), לא ראיתי שום נציגה. הוא פשוט אמר לי ״תביא לי אני אעביר לה״. כשביקשתי איזושהי אסמכתא עבור הנ״ל, בשביל לראות איפה זה עומד ושזה בטיפול, נאמר לי שאין אסמכתא ואני אקבל תשובה תוך 45 יום (כנראה שמחכים ליונה שתגיע לאסוף את הטפסים, זה עוד לא העונה...) מישהו יודע על מה מדובר? יכול להיות שבאמת מגיע לי החזר ממשרד התחבורה? תמונה של הטופס שקיבל…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 26 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
קניתי מיצובישי אאוטלנדר וכאשר אני מכבה את הרכב, השמשות והגג לא נסגרים אוטומטית. מדהים שהיה לי את זה ברכב 2011 וברכב 2022 זה לא מגיע. מכירים מישהו שמתקין? ראיתי המון מוצרים כאלה ב ALIEXPRESS אבל לא יודע אם הם טובים, אמינים וכו' וכמובן חשוב שהאחריות על הרכב תישמר.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
ג'ימני 5 דלתות
מאת ortes-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום מישהו יודע מתי מתוכננת ההשקה העולמית ? תודה
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
ציטוט מכתבה : פרמיום חדש הוא כינוי בדוי ומטופש שיבואני הרכב הצמידו למכוניות עממיות לחלוטין
מאת kobi_g- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נתקלתי בכתבה שנוגעת למחירי הרכב החשמלי בישראל. https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/b1n1gg35o?utm_source=taboola&utm_medium=referral&utm_content=internal אכן מחירים של רכב חשמלי במגיעים ועוברים את רבע מיליון הינם עובדה אך האם יש הצדקה לתמחור כזה? לדעתי ממש לא. אשמח לשמוע מה אתם חושבים כי שוק הרכב החשמלי יהיה מאד מעניין תוך כמה שנים. עד אז נדע כמה מחיר הרכב יושפע ממצב הסוללה, האם חברות הביטוח בכלל יבטחו רכב חשמלי למשל בשנה חמישית כי אם יהיה מעורב בתאונה האם חברת הביטוח תשלם על סוללה מחיר שיכול להיות כמו מחיר כל הרכב כולו? שאלות כמו מי ירכוש רכב חשמלי בשנתו החמישית/שישית ובאיזה מחיר כי הוא צריך לקחת בחשבון עלות החלפת סוללה…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, באחד ממרכזי מכירת הרכב הציעו לי לשלם בצ׳ק רגיל ולא בנקאי סכום הגבוה מ 100 שח. לי זה נראה מעט מוזר. האם זה נהוג או שלרוב מבקשים לשלם בצ׳ק בנקאי? ובכלל האם ניתן לשלם סכום כזה גבוה בצ׳ק רגיל (כמובן בהנחה ויש כסף בחשבון) שאלה נוספת, איך מבצעים העברת בעלות על הרכב הישן שאני מוסר בטרייד אין? לפי הבנתי אני ממלא ייפוי כוח וזהו. האם זה בטוח? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום האם מישהו יכול להמליץ על מתאם אל-חוטי ל- Android Auto, שמאפשר חיבור WiFi לטלפון וחוסך את הצורך בחיבור פיזי של טלפון בכל פעם שנכנסים לרכב? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת seeker, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
מתלבט האם לקנות אחד. צרכים: פעם בכמה שנים כשנגמר המצבר להניע את הרכב שלי. אם אתקל במישהו שצריך עזרה אניע לו את הרכב. קניתי בעבר אחד סיני, החזיק חמש דקות, הוחלף באחריות. השני החזיק שנתיים ומת. לא רוצה מוצרים נחותים, חבל על הכסף. הבעיה, מוצר איכותי עולה כמו מצבר והצרכים שלי לא ממש מצדיקים את המחיר של מוצר איכותי. מצד שני, ברגע האמת מעוניין להוציא את הבוסטר מתא המטען ולהניע את הרכב. לא רוצה להיתקע. השאלה שלי היא כמה שנים מחזיק מוצר איכותי כמו NOCO ? אני נעול על NOCO, בבקשה לא להציע אף מוצר אחר.
הודעה אחרונה מאת AK8793, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פרק 30 של 'דרייב' עלה במפתיע לאוויר. הפעם עיסוק אובססיבי בקרבי המכוניות החשמליות - מנועים וסוללות, הרבה יותר לעומק מהשיח המקובל בתחום, רק בגלל רימון שי, מדריך טכני בכלמוביל שהגיע לעשות סדר ולהסביר. תאזינו - תדעו.
הודעה אחרונה מאת GodEkeL, -
-
מכון טסטים שלא מרים את האוטו מהשילדה ?? שלא "נופלים" בו אל בין הגלילים בבדיקת ברקסים ? 1 2
מאת omatza- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי אוטו ספורטיבי, נמוך (במקור) שאני אוהב מאוד. האוטו במצב פיקס ואין לו בעיה לעבור טסט. אבל: לא בא לי ללכת למכון טסטים ושם כל האוטו יזדעזע בנפילה אל בין הגלילים, בעמדה של בדיקת בלמים ולא בא לי שירימו את האוטו מהשילדה/גשר מרכזי/... (ממקום שהיצרן לא תיכנן שירימו) באויר, רק בשביל לבדוק חופש (שלא קיים אצלי) בגלגלים. יש למישהו רעיון איך פותרים את זה ?? (אני מאיזור השרון) תודה
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
קודם כל אני משתתף בצערם של משפחות נהגים והמוות שלהם יכול להיות שהיה נמנע אם העירייה היתה מרימה את הכפפה ומשמישה את המנחת להפיכתו למסלול מירוצים. אני חושב שהמסלול הזה בדיוק שם כדי להפוך להיות מסלול מירוצים וגם יכול קצת להחיות את העיר האבודה הזו. אפשר לראות את העיר השכנה ולראות את המסלול שלהם. כן זה לא כסף שיגרום לעירייה לשחות בדולרים אבל לכל הפחות יאפשר לנהגים לשחרר קצת רסן בסביבה בטוחה. אם יש פה מישהו שמקושר לעיריית דימונה, אנא ממכם תעבירו את זה הלאה. אם אתם לא מקושרים לעירייה אשמח אם תשלחו לאחד מחברי מועצת העיר - מכתב או סמס או whatapp מס' שם ושם משפחה תפקיד טלפון אימייל …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 11 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, סמרטפון XIAOMI MI8 PRO רכב: SKODA OCTAVIA 2020 בandroid auto אפליקציה WAZE לא עובדת יציב. לאחר דקה אות של GPS מתנתקת. לאחר יציאה והכנסה כבל מחדש מתחיל לעבוד. מעניין!!!! בGOOGLE MAPS עובד יציב ללא בעיות. יש רעיונות????
הודעה אחרונה מאת roymm, -
- 10 עוקבים
- 31 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
בשנים האחרונות השוק הישראלי מוצף ברכבים סינים, הרכבים הללו לרוב עם מחיר מאוד תחרותי ותמורה נאה מבחינת האבזור והאיכות. לא מעט אנשים קופצים על הגל ועוברים לחשמליות הסיניות, קשה להאשים העסקאות נראות מאוד מפתות. האם יש בפורום בעלי סיניות שברשותם רכבים אלו לפחות כשנה, שיכולים לתת קצת מידע לגבי רמת האמינות שלהם מבחינת המכלולים, האבזור, עלויות תיקונים וטיפולים. כדי שנוכל לקבל תמונת מצב כלשהי מבחינת האמינות שלהן ? ( על אף שמדוברר בזמן יחסית קצר) בבקשה לציין את שם המותג והשנתון.
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
בוקר טוב חבר היה שבוע שעבר בהשקה של הWey Coffee01 (שווה פוסט לבד), התרשם מאוד ובודק אופציה להחליף את המרצדס GLA שלו (בת שנתיים). מטרה וחסכון בדלק (הבחור נוסע המון) אבל עדיין רוצה "פינוקים". נציג המכירות ציין בפניו שהרכב נוסע על חשמל טהור עד נסיעה במהירות 84 קמ"ש מעבר לכך מנוע הבנזין יכנס לפעולה, מבחינתו זה דיל בריקר, רוב הנסיעות שלו הם בין עירוניות. מישהו הספיק לנסוע בנסיעת מבחן ויודע להגיד אם כן או לא? בדול זה מוזר לי הנירו שלי יודעת לנסוע גם ב120 קמ"ש על חשמל לבד (פלאג אין), וזה די תלוי בסגנון הנהיגה... תודה
הודעה אחרונה מאת yossiam, -
-
סירט ארונה
מאת יוני370- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בבקשה שמישהו ימליץ לי על סיאט ארונה fr 2018 כמה הגיר שלו אמין הרכב יד 2 עטמד על 47 אלף ק"מ מי שהיה לו סיאט ארונה או שיש לו מוזמן לכתוב לי פה חוות דעת תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יוני370, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם האם קיימים עוד דגמי מסחריות שניתן לנהוג עליהם עם רישיון ב חדש (עד 3.5) עוד דגמים חוץ מהבוקסר אבל מאותה הקטגוריה מתקשה למצוא…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
יש לחבר מזדה 3 Comfort סדאן אוט' 1.5 (120 כ''ס) 2016. יש ברכב I-STOP שמכבה את המנוע כל לחיצה חזקה על הבלם ולכן כל מעבר חצייה או רמזור וכו' עמידה אפילו של שנייה המנוע נכבה ונדלק שוב. יש אפשרות לכבות או להדליק את ה I-STOP בכל רגע. אני מבין שעשו את הרעיון לחיסכון בדלק אבל האם ההתנעה כל רגע של המנוע שוב ושוב לא שורפת דלק? האם זה נועד לשימוש בכל נסיעה גם עירונית איטית וגם בנעירונית מהירה? או שיש נסיעות שכדאי לכבות את הI-STOP?
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי לחבר יש רכב ישן (הונדה סיויק 2002) שאין בו טבעו עיגון לכסא/סלקל עם איזופיקס. מישהו שמע על דרך חהוסיף התקן כזה בצורה בטוחה? יש באלי ושות' התקנים אוניברסליים כמו זה- אבל זה לא מעוגן לשלדה עצמה. אני מעוניין בפתרון שיהיה חזק מספיק. https://he.aliexpress.com/item/1005003032695964.html?pdp_npi=2%40dis!ILS!₪ 225.37!₪ 112.67!!!!!%402101d1bd16735283762502973e76b8!12000023343798722!btf&_t=pvid%3A27d86a9e-8973-4b1b-97fc-11a745d1c139&afTraceInfo=1005003032695964__pc__pcBridgeAf__xxxxxx__1673528376&spm=a2g0o.aflist.product.mainProduct&gatewayAdapt=glo2isr
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מי לא חושק ברכב שאחראי אל ייצורו ארגון טרור ? , הרכב מצויד במנוע טויוטה קורולה. מקור https://twitter.com/Zabehulah_M33/status/1612798829925138432
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי שלום אני מנסה להבין עד כמה הדבר הזה תקין, עברתי וראיתי, איני גר שם.
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם מישהו משתמש באפליקציה לניהול תחזוקה של רכבי משפחה ? כאשר ברשותך יותר מרכב אחד זה מאוד נוח לרכז כל המידע לגבי הטיפולים\תיקונים\הוצאות דלק וכו' במקום אחד בנייד. אם כן, איזה אפליקציה אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן מתעניין ברכישה של בוסטר התנעה לרכב, מישהו יודע מה ההבדלים ואיזה דגם כדאי לרכוש? אמזון: https://www.amazon.com/NOCO-GENIUS5-Fully-Automatic-Temperature-Compensation/dp/B07W8KJH44 https://www.amazon.com/NOCO-GENIUS10-Fully-Automatic-Temperature-Compensation/dp/B07W3QT226 KSP: https://ksp.co.il/mob/item/213458
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הסבר: כשיש מולי עלייה נניח 200 מטר אני יכול לתת גז ולהקפיץ את הטורים - אבל לעבור אותה בפחות מעשר שניות או להישאר רגוע ואז זה יכול לקחת חצי דקה בואו נעזוב רגע את הנוחות וההרגשה שהמנוע לא סוחב מה יותר חוסך דלק? תמיד לימדו אותי שנהיגה רגועה חוסכת דלק - זה ודאי נכון במצב רגיל - אבל כאן בעצם אנחנו מאמצים את המנוע הרבה יותר זמןובזמן הזה גם נשמע שהוא ממש מתאמץ - האם בזמן הזה הוא גם שורף יותר דלק? אשמח לתגובות המומחים ושאינם (בתנאי שהם מנמקים) תודה חברים
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
נורת כרית אויר
מאת ךתעעעע- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם מי יכול לעזור לי לגבי נורת כריות אויר בצבע אדום מהבהב ברכב טויוטה קורולה 2003 הרכב לא עבר תאונה או משהוא כזה האם זה מסוכן ליסוע ככה ומי מתקן כזה דבר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת יוסיhuxh, -
מחירון רכב
מאת efistr70-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מוכר את הרכב שלי ואני יד שניה, כיצד אני מתמחר נכון את המחיר? מה אני אמור להכניס בשיקלול במחירון? יד שניה או יד שלישית?
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
פעם הייתי יודע, רכב בשנתון נמוך יותר, משמע זול יותר מרכב חדש ונוצץ. אולם כיום, אני מרגיש אבוד. פיג'ו 3008, דגם פרימיום, שנת 2020 1.6 עולה כ-4,000-4,300₪ חובה + מקיף. פיג'ו 508, דגם פרימיום, שנת 16, עולה כ-5,300₪, הבדל של 1,300 שקל מהדגם הנ"ל. לדידי חשבתי כי ההבדל הינו בכך שה-3008 מצויידת באביזרי בטיחות (זיהוי ותיקין נתיב, בלימה אוטונומית וכו'), לכן עוד קיבלתי זאת בהכנעה. היום ביררתי ביטוח לרכב, שחשקה נפשי בו. פיג'ו 508, 2019, פרימיום. מחיר הביטוח חובה + מקיף...6,500₪ חיי נפשי, אני נכשל בהבנה כאן. הבדל של 2,200₪ בין 2 רכבים עם נתונים זהים, חוץ אולי מהסגמנט שכן הראשונה הינה suv והאחרונה "מנהלים…
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 826 צפיות
אהלן האם מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)