Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים סינים - סקירת אמינות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הרכבים לא יכול להביע דעה, לגבי האוטובוסים הסיניים אפשר בבירור להגיד שנופלות בגדול מתוצרת אירופית. אוטובוס סיני בן שנה מרגיש כמו אירופי בן 5.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 56 דקות, gollu כתב:

לגבי הרכבים לא יכול להביע דעה, לגבי האוטובוסים הסיניים אפשר בבירור להגיד שנופלות בגדול מתוצרת אירופית. אוטובוס סיני בן שנה מרגיש כמו אירופי בן 5.

אתה יכול טיפה לפרט מאיזה בחינה ? 

פורסם

רעשים וקרקושים מכל מקום, פלסטיקים שבורים, פלסטיקים של יציאות מזגן שבורים (ואז דוחפים לשם שקיות ועיתונים), רעש מנוע חזק, כל מני דברים שלא עובדים כמו דלת לא נפתחת.

ובאופן כללי יש הרגשה של "לא מזדקן טוב". אם עולים על מרצדס או וולוו ישר מרגישים שזו רמה אחרת . 

מצד שני, אני חושב שההפרש במחיר באוטובוסים הרבה יותר גדול.

• אהבתי 4
פורסם
בתאריך 5.1.2023 בשעה 18:11, רועי5 כתב:

קצת מוקדם. 

אמנם פות״ש לא הגדיר למה הוא קורא אמינות, אבל לא קצת; מאד מוקדם. חכה 5-10 שנים.
מה שעושה את זה בעייתי יותר הוא שלגבי רכב שנמכר הרבה באירופה/ארה״ב, אפשר לבדוק מה כותבים בפורומים שם. לגבי דגמים שנמכרו עד עכשיו רק בסין, וחלקם קיימים גם שם רק שנה, רשה מאד למצוא חוו״ד נגישות למי שלא דובר סינית ובכלל לא סטטיסטיקות.

פורסם
לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

רשה מאד למצוא חוו״ד נגישות למי שלא דובר סינית

גם אם אתה כן דובר מנדרינית ברמת שפת אם, לא בטוח שתמצא חוות דעת שליליות על רכבים סיניים באינטרנט סיני.

עדיין מדובר במדינה דיקטטוריות שעוקבת אחרי האזרחים ונותנת להם "דירוג אשראי חברתי" בין היתר על מה שהם כותבים באינטרנט, כאשר דירוג שלילי דופק להם את החיים אחר כך.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 6.1.2023 בשעה 10:46, ArikM כתב:

אגב, טיפולים של רכבים סיניים. אחד החברים בעבודה הראה לי עלות טיפול לרכב סיני שקיבל באחת הקבוצות. 

1000 שקל, אז אם מישהו דאג שעלות הטיפולים תקטן, אל תדאגו, המוח הישראלי ימצא דרך להשחיל גם בקטגוריה הזו.

עכשיו ראיתי את הפוסט של חווית קניה של ג'ילי ויש שם התייחסות למחירי הטיפול.

IMG-20230106-WA0002.jpg

בספק אם הכל באמת יתבצע או  אפילו חצי מזה

העיקר להצדיק את החשבון

שמת 160K או כמה שזה לא עולה עכשיו אז מה זה עוד 1K בשנה  בינינו

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, nit_zan כתב:

שמת 160K או כמה שזה לא עולה עכשיו אז מה זה עוד 1K בשנה  בינינו

לפי החשבון שאני מכיר אלף שח בשנה, זה  עוד אלף שח כל שנה(יותר אם עושים קילומטראג'), ויותר גרוע שזו אינדיקציה טובה כמה ירצו על תיקונים,שבר או חלפים בעתיד או בתאונות, וזה משפיע ישירות על מחיר הביטוח שלך, כך שהאלף שח זה בטכ'לס אלפיים שלושת אלפים שח בשנה.

If You Tolerate This Your Children Will Be Next

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

למען ההגינות, בחלק מהמקרים זו לא המצאה של היבואן אלא הגדרה של היצרן, שחלה בכל המדינות, ויש מקרים שההגדות השתנו תוך שנה אחרי שהדגם הושק, מה שאומר שהיצרן היה שמרני בהתחלה, עד שראה שאין בעיות משמעותיות. לא תמיד היבואן ממהר לשנות בהתאמה:
למשל, לגבי הסקודה אניאק, אז ללקוחות הראשונים באירופה נאמר כל 15K ק״מ או שנה, מה שקורה קודם, ובהמשך ההמלצה השתנתה לכל שנתיים, בלי תלות בק״מ. באחד הפורומים ראיתי דיווח של בעלים בבריטניה שעושה 50K ק״מ בשנה, ושאל במפורש את הדילר שלו אם באמת הרכב לא אמור להיות מטופל לפני ה-100000 ק״מ שאליהם יגיע בשנתיים, והמוסך אמר לו שלא. לבעלים אחר שם נאמר במקור שהמירווח הוא 20000 ק״מ, והוא כבר קבע תור לטיפול והגיע למוסך, גם לתקן באיזושהי בעיה בחיישן החניה, והמוסך אמר שלו שהם לא יבצעו טיפול כי עוד לא עברו שנתיים.
גם לגבי האיוניק 5 הוכפלו המירווחים שנה אחרי ההשקה, ל-30K ק״מ או שנתיים.
https://www.plugmag.co.il/hyundai-ioniq-5-review/
אני יכול להבין שמרנות מסויימת אצל היצרנים, במיוחד כל עוד אין נסיון רחב יותר עם דגם, במיוחד לכל מה שקשור בהתנהגות הסוללה -- אני מניח ששליפת ה-log של מחשב הניהול שלה (BMS) זה אחד הדברים החשובים ביותר בטיפול תקופתי.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, PinkDolphin כתב:

למען ההגינות, בחלק מהמקרים זו לא המצאה של היבואן אלא הגדרה של היצרן, שחלה בכל המדינות, ויש מקרים שההגדות השתנו תוך שנה אחרי שהדגם הושק, מה שאומר שהיצרן היה שמרני בהתחלה, עד שראה שאין בעיות משמעותיות. לא תמיד היבואן ממהר לשנות בהתאמה

היצרן לא ראה ולא נעליים,  הרכבים חדשים מידי. מה שקרה זה שבכל הקבוצות  בחו"ל לחשמליות, התחילו סערות על השיט שמנסים לדחוף להם בטיפוליי "כאילו" והיצרנים התקפלו.

בארץ בן אדם מקבל חשבונית ביזיונית כמו שלמעלה ואומר "נו, אלף שקל".

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Uri-G כתב:

היצרן לא ראה ולא נעליים,  הרכבים חדשים מידי. מה שקרה זה שבכל הקבוצות  בחו"ל לחשמליות, התחילו סערות על השיט שמנסים לדחוף להם בטיפולי "כאילו" והיצרנים התקפלו.

אני לא בטוח שזה נכון לכל המקרים. אני זוכר ראיון עם מהנדס בצוות הפיתוח של VAG, מיד לאחר ההשקה של ה-ID.3 (הדגם הראשון במשפחה, לפני האניאק וה-ID.4), שבו שאלו אותו מה תהיינה דרישות הטיפולים. הוא אמר שיש להם הערכה ע״ס כל הבדיקות שהם עשו, אבל ייתכן שהיא תשתנה אחרי שיהיו כמות גדולה של נתונים מהשטח.
מכיר גם יצרני אופנועי בע״פ שהגדילו את מירווח הטיפולים אחרי שנה-שנתיים נסיון עם מנוע חדש, כשלא היתה שום מחאה מהשטח, והסבירו שבבדיקות שעשו על מספר רב של כלים, התגלה שהשמן ופילטר השמן פשוט לא עוברים את הבלאי שהיה במנועים קודמים, ולכן אפשר להגדיל את המירווח (רק למנועים האלה).

זה לא שונה בעיני מזה שיש דגמים של חשמליות ששוחררו עם קצב טעינה DC מסויים, ואחרי כמה זמן יצא עידכון תוכנה שמגדיל את ההספק (למשל ב-VAG, מ-100kW ל-125kW) -- פשוט חיכו עד שיכלו לוודא שמע׳ הטעינה ומע׳ הקירור עומדות בהספק הגבוה יותר. גם טסלה הוציאב בעבר עידכונים שמייעלים את הטעינה (לא מעלים את קצב השיא, אבל בהחלט מקצרים את זמן הטעינה כולו).
כל זה בכלל לא מפתיע -- אין עדיין נסיון של מאות מליונים של חשמליות עשרות שנים על הכבישים, וטבעי שיהיו שיפורים אפשריים.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם

אני הייתי רוצה לראות איך המוסכים יתמודדו בעתיד עם תקלות ובעיות קצת יותר רציניות רציניות שתהיינה, לא עם בדיקת מפלסי נוזלים והחלפת שמן... (מקווה לטובת כל בעלי הסיניות שלא).

מן הסתם גם זה ישפיע על האמינות.

אם נחייה גם נראה.

alfa 156 2.5.

פורסם

מה הבעיה? פשוט יחליפו את כל היחידה (יחידה אחרי יחידה עד שהבעיה תיפתר) כמו בתקלות בשאר הרכבים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זה כמו במכונות כביסה ומזגנים - יגידו לך שהלך כרטיס שעולה כמו חצי אוטו, כשבפועל צריך להלחים קבל של שקל וחצי.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

זה כמו במכונות כביסה ומזגנים - יגידו לך שהלך כרטיס שעולה כמו חצי אוטו, כשבפועל צריך להלחים קבל של שקל וחצי.

הבעיה היא שבשביל תחזוקה בדרג רכיב, צריך סכמות של המעגל. אולי קל לאתר קבל שהתנפח, אבל אם כבר פתחת, צריך לעשות דיאגנוזה כמו שצריך לבדוק איזה עוד רכיבים דורשים החלפה, זו תהפוך לתחזוקה מאד יקרה רק בגלל זמן עבודה. לך תימצא סכמות של מוצר סיני עלום.

פורסם (נערך)

אני מגיב פה, רק כדי לחזור לדיון הזה עוד כמה שנים ולראות :rolleyes:
שניי גרוש שלי, מה שאני רואה בשטח/מוסכים אין סיכוי שארכוש רכב צ'ינג צ'יאנג צ'יונג בשנים הבאות....והסיבות כל כך רבות וזה ממש לא ברמה של הפחדה, פשוט היכרות עם מציאות מהשטח ולא סתם קריא ברשתות ודעות נחרצות על סמך זה. ניחוש הפרוע שלי,רוב הדגמים שהגיעו ב"מסלול מהיר" בכמות של מאות בודדות, בתקלה רצינית ראשונה, אחרי יציאת אחריות (ותסמכו על יבואנים אלופים איך להתחמק) הם יזרקו לחלפים/חוסר כדאיות תיקון.ג'ילי ו-BYD בגלל הנפח עם הזמן יתפתח מערך, אבל זה לא יהיה מיידי, בטוח לא יהיו חלפים או אם כן במחירים הזויים אם לטיפול "לא קיים" זה המחירים שלהם, אין ידע/חומר טכני נורמלי ובטח תיעוד מהעולם, אני רואה מה עוברים מוסכים של דילרים, מה זה לעבוד מול סיניים, ואני מכיר גם אישית מהעסק שלי.
ולא לדבר על "חומר האנושי" במוסכים שנחשפתי בשנתיים האחרונות, הרי רוב הרכבים EV בתאונה הכי קטנה יכול להפוך ל"אובדן להלכה" וכל מני סוחרים רוכשים בגרושים ו"מנסים" לתקן ואני מדבר על מותגי יוקרה וידועים עם חומר טכני בשפע....מי שחיי בסרט שתוך כמה שנים החומר האנושי ישתפר, צפייה נעימה !
אני כולי תקווה שיהיו מספיק מוסכים שיידעו אשכרה לתקן רכב יורו 6...או סוג של חישמול HEV/PHEV/MHEV בתקלות "קצת" רציניות.
בכלל מי שנוסע 10-12 אק"מ בשנה לא רואה איפה יש כדאיות כלכלית, חוץ מאלו עם אג'נדה ירוקה.
דבר אחד בטוח, 99% ממהללי צ'ינג צ'אנג צ'יונג גם אם יתאכזבו לא ירשמו, או אם כן יהיו מלאי פליא "איך יתקן רכב כל כך חדש .......".הרי אנחנו מכירים מה קורה ברשתות, כולם "רק" מרוויחים בבורסה או בנדל"ן, אין מקום ללוזריות,הפסדים,אכזבות,ורובם לא מסוגלים לעשות חישוב אמיתי של TCO בתחום של רכבים !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...