רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם. אולי מישהו מכם יוכל לתת תשובה מקצועית. אשמח קניתי רכב בקנדה שהוא רכב אמריקאי. (הסיבה שבקנדה זה בגלל הזמינות והמחיר שהיה אטרקטיבי יותר) כעת אני מעוניין לשלוח את הרכב לארץ וחשבתי לשלוח דרך ארה"ב כדי לקבל הנחה במס. כעת אמר לי העמיל מכס שצריך טייטל אמריקאי ובגלל שזה יבוא אישי זה לא יעבור . השאלה אם יש דרך להביא את הרכב דרך ארה"ב ולעשות לו טייטל אמריקאי כדי לזכות בהנחה? מישהו מכיר מקרה כזה? אני מדבר רק באופן חוקי ללא שום קומבינה. הרי החוק שנותן פטור אם מייבאים ממדינת המוצא זה קצת חוק מטופש לדעתי. אז אם אפשר להיצמד לחוק הזה ולהינות מהפטור למה לא. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
נתפס לי הגז 1 2
מאת Guest Mikelt89- 15 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לא לי לשכן אני יודע לנהוג אתמול אחד הדיירים בבניין (ע״פ ממצאים מחקירה ראשונית שלי בארוע) ניסה לחנות ברוורס ו״נתפס לו הגז״, עקב זאת הוא נסע אחורנית בעקומה שמאלה ישר לתוך הבניין ויצר ״בום״ מאוד חזק כשאני גר בקומה 1 בדיוק מעל מוקד ההתנגשות רק לציין ולהרגיע לא נגרם נזק מהותי, נקודת ההתנגשות בבניין נראית בסדר, קצת ירד טייח ולמזל לא נשברה הדלת לכניסה למחסנים וכמובן שאף אחד לא נפגע, (חוץ כמה פרחי שושנים) ואולי ניתן להגיד שהבניין נמצא יעיל בבדיקה ראשונית לרעידת אדמה מסוג חדש הפיקנטו של השכן מנגד קצת הרוסה הלכה השמשה האחורית, הלך הפנס האחורי הימני וכנראה גם כמה דברים מתחת לרכב קצת השתפשפו כשהוא יצא מפיר הדשא של הבניין אחרי מאמצים רבים, גם …
הודעה אחרונה מאת motior, -
אז החל מחודש הבא יהיה שיווק של יאריס ידנית, נשמע טוב, אבל המנוע בנפח 1.0 עם 72 כ״ס די מוריד את החשק. לא רואה סיבה לרכוש אותה כאשר יש רכבים כמו הקליאו ב 84 שמציעה יותר. שיווק יאריס ידנית מה דעתכם? העם ילך בעקבות השם?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן אני סטודנט בקורס ניהול מוצר של עמותת Give & Tech. אשמח אם תוכלו לענות על סקר אנונימי קצרצר בנושא הרגלי תדלוק במסגרת פרויקט הגמר שלי. מוזמנים להעביר למשפחה וחברים 🙂 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4ijhbHhpBhCyfktfpyS4EnXD8exhJwQYcDc7JkUh4AYzKiw/viewform
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני כחודש הוחלפה לי השימשה הקדמית, המרכיב הסיר את המצלמה המודבקת מהשימשה הישנה באמצעות חימום (מבער קטנצ'יק שחימם את הזכוכית מבחוץ....) והרכיב אותה לשימשה החדשה. בדקתי חפיף והכל היה בסדר בזמנו, היום אני מתחבר למצלמה ואני רואה שהיא מצלמת רק את הצד הימני. יש דרך ביתית לפרק ולהרכיב שוב את המצלמה?
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
בפודקאסט 'דרייב' יש לנו דיונים שטרם עלו לשידור על האקסית המיתולוגית. הכוונה לבת הזוג המוטורית שהיתה לכם פעם ואתם ממש ממש מתגעגעים אליה, ומבכים מרות על זה שמכרתם אותה או שהלבשתם אותה על עמוד. לטובת הדיון, לאיזה רכב שהיה לכם ואתם מתגעגעים? אני אתחיל ברשותכם (או בלי רשותכם) 1. הרכב הראשון, לנצ'יה דלתא 82' מנוע 1300. נכון שחצי מהנסיעות היו למוסך 'שמשון' ביהוד, אבל כמה הייתי שמח אם היתה לי ליד הבית אחת כזו. 2. פיג'ו 306 מנוע 1.8 XT ידנית. רכב נוח ברמות, מנוע גמיש וחזק, והתנהגות כביש שנגעה בה יד האלוהים.
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
נתקלתי לראשונה השבוע ברכב עממי למדי עם לוחית רישוי בפורמט של 1234-5678 במקום הסטנדרטי אליו הורגלנו. מישהו יכול לשפוך אור על הנושא? ניתן לבקש זאת בקניית רכב חדש/מועד ביצוע הטסט? האם זו דרישה ממשרד הרישוי? פייר? כל עוד מיטב המוחות במשרד הרישוי לא שוקלים לאמץ את המודל שממקסס בין אותיות וספרות, הפורמט הנ"ל מרגיש פחות מקולקל בעין.
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הכוונה לא שוחד למאעכר אלא אדם שיש לו תו נכה ולשלם לו על מנת שיוסיף אותי כרכב שני אני פשוט נואש אני נכה ועומד בכל הדרישות ועדיין לא קיבלתי תו
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
-
- אחראי פורום
- 36 עוקבים
- 97 תגובות
- 18.8 אלף צפיות
ביצעתי חיפוש על דגמי מכוניות חשמליות שנמכרות באירופה ובארה"ב וממה שראיתי באתרים זה שכל מה שנמכר כחשמלי זה המותגים המוכרים. 50 דגמי מכוניות חשמלים באירופה (נכון ל-9/2022) דגמי מכוניות חשמליים בארה"ב מה קורה פה?
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
Uniden R8
מאת daniel1259- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן אני בארה״ב חודש הבא, רוצה לקנות גלאי רדאר ולהביא איתי לארץ. הבנתי שהUniden R8 הכי חדש/טוב, ראיתי שיש פה שיחה על הR7 ושאפשר להביא אותו מחול, לשנות הגדרות ויעבוד בארץ. האם מישהו יצא לו פה לעשות אותו דבר עם הR8?
הודעה אחרונה מאת daniel1259, -
היי כמה תקלות יכולות להיות בקודן .לפני שאני מחליט להחליפו
הודעה אחרונה מאת ShmigalBigal, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, מגיע עם הבן שלי (בן 12) לדובאי לכמה ימים. מדובר בילד שמטורף לגמרי על מכוניות ספורט ויוקרה, מכיר תתי דגמים ומפרטים בעל פה שבא עם ציפיות גדולות לראות מכוניות שעד היום ראה רק ביוטיוב. מישהו יודע אם יש שכונה או איזור או משהו בסגנון ששם הסיכויים להיפגש עם מושא חלומותיו הוא הטוב ביותר? גם חניון טוב יכול לעשות את העבודה, אבל נהיה שם ללא רכב אז הכל צריך להיות יחסית קרוב לאזורים המרכזים. תודה
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
טסות לרכב
מאת ישראל החתיך-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
איפה אפ]שר להשיג טסות מקוריות ליונדאי i25
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן אמור לחדש רשיון לעשר שנים בחודש יוני. האם תהיה לי התרעה על זה? מתי צריך לשלם על כך? תודה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
הכוונה לא לנירו פלוס שמשווק כבר, אלא לדור השני החדש. אולי @PriceDevil יודע? 🙂
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מאזדה 3 Comfort סדאן אוט' 1.5 (120 כ''ס) 2016 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש אפשרות להפוך את המפתח לאוטו מהתנעה ללא מפתח לפתיחת דלתות ללא מפתח? A3 חדשה.
הודעה אחרונה מאת ronl95, -
חבל שאין לי מצלמת וידאו ברכב, אולי זה הזמן להתחדש. הסבר. הרחוב הוא רחוב ראשי בעפולה ובעל נתיב דו סיטרי לכל כיוון. האוטובוס יוצא מהמפרץ ומיד עומד בגלל הולך רגל שמתחיל ללכת במעבר חציה. אני במכונית האפורה שנעקפת על ידי לנטיס ישנה שדוהרת בנתיב הימני ומופתעת מהתקדמות האוטובוס לעצירה ואז עוקפת את האוטובוס באגרסיביות, משתלבת לנתיב שלי, מזהה את הילד הולך הרגל, בולמת בחוזקה, גלגלים ננעלים עם החלקה לכמה מטרים טובים (לא היה לו ABS מסתבר), זנב נזרק ונעצרת מס. ס"מ מפגיעה. הילד מבוהל, רועד כולו וקופץ לעבר האי תנועה. חברים, מה הלחץ להאיץ בשביל לעצור עוד כמה מטרים ברמזור? לא חבל שהיה יכול להיות עכשיו עוד הולך רגל שנפגע על כלום? אתם נוהגים בעיר, הקפידו על מה…
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 17 עוקבים
- 58 תגובות
- 20.4 אלף צפיות
בספטמבר שעבר נחשפה המגאן E-Tech קרוסאובר חשמלי של רנו. ועכשיו היא בדרך ארצה. הנתונים הבישים הם כדלהלן: טווח WLTP ק"מ: 450 ק"מ הספק בכ"ס: 218 כ"ס 0-100: 7.5 שניות. גודל סוללה: 60kWh מערכות בטיחות: ללא בקרת שיוט אדפטיבית / ניטור בשטח מת. רמת הגימור שתגיע לכאן היא ICONIC והמחיר שננקב הוא 195000 ש"ח (מה שאומר שכנראה לא נראה הרבה ממנה) מצ"ב מבחן למכונית (באדיבות מגזין פלאג-מג)
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי טויוטה אוריס היברידית שנרכשה 0 קמ מאלבר, נגמרה לי האחריות יצרן ורציתי להרחיב את האחריות על הסוללה אבל התשובה של היבואן בארץ זה שהם לא מרחיבים אחריות על רכבים שהגיעו ביבוא מקביל. רציתי לדעת אם אפשר לעשות משהו בנידון ? ראיתי שזה שירות שנותנים דרך טויוטה העולמית וזה לא איזה משהו מיוחד שקורה פה בארץ תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יצא לי לראות רכב משטרתי סמוי עם אורות כחולים ואדומים ובחיפוש לוחית רישוי הרכב רשום בבעלות חברה, איך זה הגיוני? זה לא אמור לא להיות במאגר? סתם שאלה.
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
שודר היום בחדשות 13. והטיפול של המשטרה מרגיז. https://13tv.co.il/item/news/domestic/crime-and-justice/v8wiz-903431639/?pid=62&cid=902992464 "הודיעו שהרכב לא שלי": העוקץ החדש של גנבי המכוניות. כבר לא צריך לגנוב רכב בשיטות הישנות. עבריינים גונבים רכב אחד, מאתרים מספר רישוי תקני של רכב אחר מאותו הסוג, ואז בדרך מתוחכמת וככל הנראה בעזרת גורמים ממשרד הרישוי - מעבירים את הרכב על שמם. "הפקידה הודיעה לי שהרכב נמכר ולא בחזקתי", מספרת נורית שגילתה שהבעלות על רכבה נגנבה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מסתבר שמישהו ממש - ממש שונא את טסלה, ומוכן לשלם על כך. הייטר של טסלה שידר דיס פרסומת בסופרבול, על טסלה, בפריים טיים. הכתבה מגיק טיים : https://www.geektime.co.il/anti-tesla-ad-airs-on-superbowl/?fbclid=IwAR3LR3S_mX85XsDR9nxPIuJs_aHqkmyZmL5UnoyppzirKGILE_Y1Ye8-iak זה הסרטון :
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
שאלה על אמבולנסים 1 2
מאת Gorpi- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יש לי שאלה בנוגע לפינוי דרך לאמבולנס ואיפשור מעבר ברמזור אדום. האם זה תקף רק אם הוא משמיע סירנה? או שמספיק שהוא יהבהב? ראיתי בכביש שאמבולנס נוסע בשקט ומהבהב, אבל בלי להשמיע את הסירנות. מה הסיבה שהוא עושה את זה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הפרלמנט האירופי החליט לאמץ את החלטת האיחוד מחודש אוקטובר 2022, ולאסור על מכירת מנועי בנזין ודיזל ביבשת החל מ-2035. ההחלטה תשפיע עמוקות גם על שווקים נוספים בעולם מלבד אירופה כמו ישראל, שפועלת לפי הרגולציה האירופאית בתחום הרכב. https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/bj7xaekaj
הודעה אחרונה מאת mikyl, -
הנה ג׳יפ קומפאס שלקחתי לבדיקה אחרי ״כן , בדיוק עבר טיפול, הכל לפי הספר, רגע, לא מוצא את הדפים...״ הרגשתי צורך לחלוק ולצחוק קצת. ואז נהייתי קצת עצוב על מצבינו העגום גם בשוק היד השניה... 😂🤪🤦♂️
הודעה אחרונה מאת Boltik, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
נישמע חוויה מגניבה. מישו פה היה בזה? יש היום כאלה פעילים או היה רק בקורונה?
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מוצא את עצמי מגשש באפילה כשזה מגיע לפירוק חלקי פלסטיקה פנימיים ברכב. יש לי ערכה לפירוק פאנלים, ואני משתמש בה, אבל אני אף פעם לא יודע היכן בדיוק נמצאים הקליפים שצריך למשוך בזהירות (בטח שברכב ישן כמו שלי), ושלא לדבר על חלקים שמורכבים בצורה שמתלבשת על בסיס כלשהו ואז קליפים נוספים (כלומר צריך לפרק בסדר מסויים ולהחליק את זה החוצה, אחרת חלקים ישברו). היום התקנתי מצלמת דרך חדשה (כולל אחורית) ובטעות שברתי חתיכה קטנה של פלסטיק מפאנל מסויים כי היה צריך להחליק את זה בכיוון מסויים. יש איזשהו ספר רכב שמיועד אולי למכונאים שיורד לפרטים של איך לפרק כל חלק וסדר הפירוק לכל דגם רכב? (כמו ספר רכב רגיל).
הודעה אחרונה מאת om2, -
מקפחי זכות
מאת דובצע- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 956 צפיות
למה אין מצלמות במקומות הידועים כמו מצלמות נתץ שמזכות את המקפחים באיזה 1000 שח ו8 נקודות זה תופעה שמאכילה את עצמה-הוא קיפח אני גם-ופשוט דופקת את הכבישים הגיע הזמן להציל אנשים מעצמם ברגע שאף אחד לא יקפח הכביש יזרום כמו שצריך וכולם יהנו
הודעה אחרונה מאת בוכ, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כנראה שעף לי אבן קטנה לשמשה אני רואה סדק שלא מורגש ביד ושבר ממש קטן שכנראה שהאבן עשתה יש דרך לטפל בזה מבלי להחליף שמשה? גולף לייף פלוס 2022
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,408 אורחים (הצג רשימה מלאה)