רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שכרתי דרך אפליקציה. סה"כ נחמד. בלי לדבר עם אף אחד, שעות פעילות גמישות, מכוניות פזורות ברחבי העיר. יש גם חסרונות, בין השאר שזה חיוב יומי ולא שעתי, ועוד כמה דברים פחות מהותיים, אבל כאמור יש גם נקודות לחיוב. לגבי דלק, מערכת השליטה מרחוק מודדת לפני ואחרי. הם מבקשים מאנשים למלא, אבל לא חובה: אם לא ממלאים, ומחזירים עם פחות דלק ממה שהיה ביציאה, הם לכאורה מחייבים לפי צריכה בפועל (לטענתם לפי מחיר רגיל בתחנות, אבל חשוד שהם לא מפרסמים מפורשות מחיר). אם ממלאים דלק ביתר, הם טוענים שהם נותנים החזר. השתמשתי כמה פעמים, מכוניות מיני דומות. בכל הפעמים היה בערך מלא והחזרתי מלא, וכך גם יש לי נקודות ייחוס ישירות לצריכה. בפעם האחרונה מילאתי בבירור יות…
הודעה אחרונה מאת elera, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מצורפת הודעה לעיתונות על השקת מותג EVEASY. קישור לידיעה ב car-pad ממש כאן. EVEASY– 100% EV, 100% Easy freesbe מציגה את EVEASY, מכונית חשמלית חדשה במינוי חודשי, כסנונית ראשונה בישראל לתפישת CAS (Car as Service) המגישה את המכונית כשירות אטרקטיבי ללקוח במינוי חודשי, ללא מקדמה, הכולל גם את עלות הביטוח וגם את השירות והטיפולים, והופכת את המעבר לנהיגה במכונית חשמלית לקלה ומשתלמת מאי פעם. EVEASY מיוצרת בסין על ידי JMEV, שותפות בין רנו לחברת ג'ינאלינג מוטורס, יצרן כלי רכב סיני מהוותיקים ביותר (החל מ-1947) המוביל בשוק הסיני במספר קטגוריות רכב, ומייצר כלי רכב פרטיים תחת מותגים בבעלותו ועבור מותגים בינלאומיים. דגם זה נחשף לר…
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לשמוע את חוות דעתכם. בעקבות מקרה אישי - בו חוויתי מוגבלות זמנית ביכולת להתנייד (שבר בקרסול למי שמתעניין) עלה במוחי רעיון, ואשמח לשמוע דעתכם. כידוע החוק מחייב הקצאת מקומות חנייה לנכים בכל חנייה ציבורית, ואלו המחזיקים בתג נכה רשאים לחנות בחניות אלו. ואוי לו למי שאינו רשאי שיחנה בהם. האם לדעתכם ראוי גם לעשות אופציה של היתר זמני לבעלי מוגבלות זמנית, תוקף ההיתר יהיה למספר חודשי המוגבלות. על מנת שלא תהיה פירצה לכל עצל לקבל את האישור, אז יהיה מוגדר בחוק סיבות ספציפיות כמו שבר/וכו'.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 890 צפיות
208 gti נפגעה, תוקנה, אבל אין להשיג את ה trim מעל הגלגל, אצל היבואן. האם יש פרוקיות מתמחות בפז׳ו? אתר אירופאי אמין ששולח ארצה? במידה ונירכש באירופה למה לשים לב על מנת שלא יתקע במכס? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
כולנו מכירים את מכפילי החניה והבעיות שהם יוצרים. עם זאת ברור שכיום כלכלי לבנות מקומות חניה רגילים בבניה עירונית צפופה. בבנין שנבנה בימים אלו ברחוב שלי מוקם חניון תת-קרקעי של 21 מכוניות בשטח שבעבר אכלס בית חד משפחתי. הסתקרנתי איך זה אפשרי ועיינתי בתכניות באתר העיריה. מסתבר שבונים שם מערכת חניה אוטומטית, שזה מעין מכפיל חניה על סטרואידים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת.
הודעה אחרונה מאת -UC-, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חמישי שמח יש לי חלום ילדות כבר להיות נהג אוטובוס והתעניינתי ללמוד בחברת אפיקים, הבנתי שבתהליך צריך ללכת למרבד לבדיקות ויש שם בדיקות נפשיות גם בילדותי הייתי מטופל אצל פסיכולוגית בגלל חרדה חברתית שסבלתי, ולא גייסו אותי לצבא בגלל זה, רציתי לשאול במידה ואהיה אצל המרבד ואגיד לו שהיה לי חרדה חברתית שבגללה לא גוייסתי אז לא יתנו לי להמשיך בתהליך של הרישיון? או יותר גרוע ישללו לי את הרשיון שיש לי? חשוב לציין הוצאתי רשיון אחרי הפטור מצהל
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
צהריים טובים והזדמנות לומר חג שמח לכל חברי הפורום. כותב מילים אלה לאחר שכבר התייאשתי מלנסות אפילו להעיר לאנשים (הבהוב אורות לא צופר לאף אחד) מסויימים. מדבר על קבוצה של נהגים אשר נוסעים בנתיב שמאלי (מדבר בעיקר על אלה שעוברים לנתיב שלישי), לפניהם אין אף אחד והנתיב האמצעי פנוי לחלוטין והם בדרכם נוסעים אבל מה שהכי מתסכל זה לראות את אורות הבלמים שלהם נדלקים כאשר הם עברו מהירות מסויימת (כמו 100 קמ"ש) זה פשוט מטריף אותי לגמרי, מדוע ומה הם מחפשים בנתיב השמאלי והגרוע מכל זה לראות נהג שבולם בנתיב שמאלי שאין אף אחד מלפניו על הכביש ברר מה לעשות פסח מוציא ממני "ביעור נתיב" ואני מאמין שהרבה אנשים נתקלים בתופעה הזו על הכביש. מכל זה שוב אומר המטריף זה לראות …
הודעה אחרונה מאת race driver, -
- 0 תגובות
- 968 צפיות
יש מסד נתונים כזה? עבור מנוע TSI אם זה משנה (VW) תודה
הודעה אחרונה מאת shrie, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
https://he.aliexpress.com/w/wholesale-ריח-לרכב.html?catId=0&initiative_id=SB_20230331213613&SearchText=ריח+לרכב&spm=a2g0o.productlist.1000002.0
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
הזמנתי מארה"ב דרך חנות באיביי נבות אחוריות ליאריס שלי שהמוסך המורשה יחליף. היום קיבלתי מחברת השילוח בקשה למילוי הצהרה למשרד התחבורה. יש כזאת אפשרות שלא יכניסו את החלקים לארץ?? מה עושים?
הודעה אחרונה מאת Cheetah, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך הרכב יודע מתי הוא עמוס ולכן הוא משנה את הדרך שבה הוא בולם כשברגיל רוב העבודה נעשית על ידי הבלמים הקדמיים ותחת עומס זה משתווה לחצי חצי ?
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הלקסוס RX החדש שהושק ממש בסוף 2022 הוא 'ספינת הדגל' של סדרת הקרוסאוברים היוקרתיים של לקסוס. על ההשקה וקצת על הדגם תוכלו לקרוא כאן. למבחן מסקרן נוחת דגם ה RX 450H+ כשאני מקבל אותו עם ק"מ ספורים על השעון. המבחן המלא פורסם באתר car-pad ממש כאן. יש משהו ברכבי לקסוס שאני מאוד מתחבר אליו. יש ברכבי לקסוס פרימיום אמיתי, ללא מטען אסוציאטיבי שמגיע עם חלק מהמתחרות האירופאיות. משהו שלוחש 'יוקרה', ולא צועק את זה. ה RX 450H+ הוא קרוסאובר פרימיום בעל הנעת פלאג אין הייבריד והנעה כפולה חכמה העונה לשם E-Four עליו ארחיב מעט בהמשך. העיצוב החיצוני של ה RX מרשים מאוד לטעמי, למעט החזית, וליתר דיוק האף הבולט מדי. הגריל הקדמי בצורת ש…
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי עשיתי היום טסט, ושהטסטולוג הכניס את המספר ק״מ המעודכן, המערכת נתנה לו שגיאה שהמד ק״מ נמוך מהמספר הקודם. מפה לשם, בשנה שעבר במקום לכתוב 24882 הוסיפו אפס וכתבו 248820 הם אמרו לי שעכשיו זה מעודכן ותקין ואין לי מה לדאוג האם באמת אין לי מה לדאוג ? הכוונה, האם במכירת הרכב או דבר אחר זה יכול להשפיע ? ברישיון שקיבלתי לשלם אכן רשום את המד אוץ הלא נכון.
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 934 צפיות
מחפש מישהו שמכיר מוסך תותח שאלוף ברכבי 4X4 עם נעילות וכד' תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אז ככה אני מתכנן רילוקיישן בקרוב לאירופה, אני רוצה לקחת איתי את הרכב, אולי מישהו עשה זאת בעבר ויכול לשתף בתהליך כגון : טפסים,מסמכים, החלפת לוחיות רישוי , מכס , חברת ספנות וכו' כל מידע באשר הוא יעזור . הרכב לא אספנות אוטו רגיל, לא רוצה למכור כאן ולקנות אחר, אני יודע שזה תהליך מורכב מבחינה ביורוקרטית וגם מבחינה כלכלית לא הכי משתלם אבל הוא אפשרי. בבקשה מי שיכול לתת עצה בעניין אשמח תודה לכולם .
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
בשבוע שבועיים האחרונים נתקלתי ב 3-4 אנשים שקמו בבוקר ולא הניע להם הרכב וזה כמובן המצבר, ועכשיו לך תחכה למצבר שיגיע אליך ותוציא מינימום 500 שקל. חלפה בראשי מחשבה למה בעצם הרכב לא מתריע מראש על זרם חלש במצבר? אצלי במאזדה 3 2015 הלא כל כך חדשה יש התראה כזאת, ישר הלכתי החלפתי ומצבר וחסכתי לעצמי את הכאב ראש.( אגב לפי בדיקה שעשו לי באותו הרגע באמת הוא היה חלש, הרכב התריע כמו שצריך). מעניין לדעת האם זה קיים רק ברכבים חדשים? או שזה כל יצרן והרשימת אבזור שלו..
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
לפני שנה בדיוק הייתי צריך רכב ורכשתי את הפיאסטה לגמרי במקרה. זו לא הייתה קניה לטווח ארוך אבל עברו 23,000 ק"מ והרכב עדיין אצלי. הרכב אמין וזול לתחזוקה יחסית,עשיתי 2 טיפולים במהלך התקופה, אחד ב88 ועוד אחד ב100. טיפול הראשון- כל הרגיל בנוסף החלפתי פלאגים,סך הכל ייצא 600~ טיפול השני -כל הרגיל בנוסף רפידות ונוזל בלמים,סך הכל ייצא 600~ טסט- 1000, זול יחסית ועברה בלי שום בעיות מצבר- VARTA כחול עם שנתיים אחריות 550~ ההגה צר אז תפרתי לו כיסוי מותאם- 50 שקל ועבודה בבית. בתכנון: דיטיילינג ברמה מסוימת,פלסטלינה פוליש ואוטם וליטוש לפנסים מקדימה. בהתחלה הייתי נוסע המון,בתקופה האחרונה הנסועה ירדה משמעותית ואני עושה 20 קילו…
הודעה אחרונה מאת MAIMONY, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 769 צפיות
היי חברים יקרים. מעוניין לרכוש סקנר עבור וולוו, מחפש משהו בסיסי ופשוט עד- 200 ש"ח / 60$. כבר הבנתי שהרוב לא מתקשרים עם וולוו, יש לי אחד כזה (שתואם גם פרוטוקול וולוו כביכול) שתקשר יפה עם מאזדה והונדה שהיו ברשותי אבל בכלל לא עם הוולוו. ראיתי באמזון ואיביי כמה אשר מתקשרים בוודאות עם וולוו אבל יקרים יחסית (150$ והרבה מעל) מישהו נתקל ב-OBD כזה פשוט שבוודאות מתחבר לוולוו? תודה.
הודעה אחרונה מאת shilo_v, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ברישיון נהיגה פלסטיק רשום לי עד אוקטובר השנה ואילו בדף שקיבלתי הביתה רשום לי עד סוף חודש למה להתייחס? שלא ייצא חלילה מצב שאני ממשיך לנסוע אבל שיתפסו אותי והרישיון לא בתוקף, או שאני לא אדפק ואשלם הרבה לפני הזמן מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
https://www.automag.co.il/byd-rust-australia-israel/
הודעה אחרונה מאת levy, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי לפני קצת פחות משנה אופנוע חדש, והגיע לי מכתב לחידוש רישיון מלבד תשלום האגרה, האם צריך לבצע טסט בפועל? אני יודע במכוניות יש פטור ל-3 שנים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
טסט לא מתעדכן
מאת om2- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עברתי טסט לפני שבוע. באתר הממשלתי כבר למחרת היה ניתן להנפיק רישיון שכתוב בו תאריך מבחן (זה אומר שעבר, לא?) אבל בכל אתרי המידע על הרכב. כולל של רשות הרישוי, זה לא התעדכן ומופיע עדיין המידע של שנה שעברה. מוזר, לא?
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הבלימה הזו היא משתמשת בבלמים או שהיא לא קשורה לבלמי הרכב? איך זה עובד? כי ברכב רגיל שעוזבים גז זה לא בולם ישר כמו בלמים. האם הטכנולוגיה הזו יותר בטיחותית?
הודעה אחרונה מאת TheArcane, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי לא בטוח אם זה הפורום המתאים... יש לי BMW Z4 שנת 2022... הרכב הגיע עם ההגה הרגיל של BMW ולא ההגה M... משהוא יודע האם זה אפשרי להחליף להגה M? האם זה יחייב החלפה של הכרית אוויר? במידה וכן אני מניח שהעלות תהיה אסטרונומית...
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברים תהיתי לגבי המודל העסקי של חברות עמדות הטעינה(אפקון, איויאדג, גרינגרגי וכו) כרגע רוב העמדות מוצבות בבתי עסק/חניונים ומציעים טעינה רגילה (22KW) במחיר של 1-1.20 שח לקילו ואט עמדות מהירות מוצבות לרוב במיקומים אסטרטגיים ומציעות טעימה מהירה ומחיר גבוה יותר. תהיתי מה לדעתכם המודל העסקי של חברות אלו- בהתחשב בכך שמחיר החשמל הינו כ 55 אגורות לא נשאר כמעט כסף להרוויח.. האם בעל העסק(לדוגמא- משתלה שבה מותקנת עמדה) משלם על העמדה? מתחלק ברווחים? ומי נושא בעלויות ההקמה? אשמח לשמוע מבעלי ניסיון/זיקה לתחום תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בימינו ממשלות ויצרני רכבים משקיעים הון תועפות בצמצום זיהום אוויר. תשתיות לרכבים חשמליים, השקעה בטכנולוגיות הנעה במימן, יורו 5-6-7-8 ומערכות לנטרול גזי פליטה שעולות הון. מצד שני כבר שנים קיים פתרון מוכן "על המדף" של הנעת רכבים בLPG, יש תשתיות, זה זול, זה נקי, אבל מסיבה כלשהי זה לא הולך. ואני לא מדבר על הסבה של רכב בנזין לLPG אלא על רכב שתוכן ויוצר במקור על ידי היצרן כרכב מונע בגז. קשה לי להבין מה הסיבה שזה לא תפס ברוב העולם.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
שאלה אמיתית, לא בקטע של התרסה, או התשובה הרגילה, כי זה ישראל. יש רכבים שאני רואה שאין מצב שעוברים טסט, או הרבה אנשים רושמים נותן את הרכב למוסכניק שיעביר את הטסט. אז איך? אם אני מגיע עם צמיג גמור ונכשל, את המוסכניק יעבירו? אני יודע שיש בפורום חברה שעובדים במכון טסטים, ומוסכניקים. אז באמת, יש טיפים?
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 14 עוקבים
- 26 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, מקווה שזה המקום הנכון לפתוח את השרשור. שכן דפק לי את האוטו ומסרב לתת פרטים או לתקשר איתי (גירש אותי מדירתו כשבאתי לדבר איתו). שכן אחר ראה את מה שקרה וסיפר לי על המכה. מה עושים עכשיו? תודה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
שלום, הייתי במסגרת העבודה באוניברסיטת בר אילן, בתוך מתחם האוניברסיטה אני רואה תמרור האוסר כניסה של כלי רכב במשקל מעל 100 טון. הכביש שבתחילתו מוצב התמרור עובר מעל חלל תת קרקעי גדול וכנראה המבנה שם לא מסוגל להחזיק כזה משקל אבל התהיה שלי, האם יש בכלל משאיות במשקל כזה ואם כן, מה הן עושות בתוך האוניברסיטה?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,668 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- רפי לין
- stx
- שחר 1
- Paprika-Metuka
- amosbmw
- daniel.asu
- yahaga
- יבגניפ
- lanosforce
- yossiaviel
- tribel