Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בימינו ממשלות ויצרני רכבים משקיעים הון תועפות בצמצום זיהום אוויר.
תשתיות לרכבים חשמליים, השקעה בטכנולוגיות הנעה במימן, יורו 5-6-7-8 ומערכות לנטרול גזי פליטה שעולות הון.
מצד שני כבר שנים קיים פתרון מוכן "על המדף" של הנעת רכבים בLPG, יש תשתיות, זה זול, זה נקי, אבל מסיבה כלשהי זה לא הולך.

ואני לא מדבר על הסבה של רכב בנזין לLPG אלא על רכב שתוכן ויוצר במקור על ידי היצרן כרכב מונע בגז.

קשה לי להבין מה הסיבה שזה לא תפס ברוב העולם.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

סיבה ראשונה: חלופות. בנזין זול, אתנול, ספירט וכו'

סיבה שנייה: בטיחות המכל.

סיבה שלישית: בלאי גבוה יותר.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

א. ברוב העולם הגז זול יותר.

ב. יש דרך לאבטח. עובדה ששינו את הקרר במדחס המזגן ברכב לסוג "ירוק" יותר ודליק יותר.

ג. בהתקנה נכונה הבלאי לא משמעותי. בטח אם הרכב נבנה מראש בהתאמה.

וזה לא שרכב היברידי לא נדרש להחלפה יקרה של הסוללה. ברוב המקרים החלפת הסוללה יקרה יותר מהחלפת מנוע

פורסם

מתנצל שאני PARTY POPPER, אבל יש לך טעות בסיבית : גז LPG אינו נקי. הוא מזהם. אינני יודע מבחינת רמת זיהום אם הוא משתווה לבנזין, אך עדיין קיים זיהום. מעבר לכך, כל שריפה של דלק פחמימני (בנזין, סולר, גז LPG וכו') - גורמת לפליטה של CO2 שהוא למעשה גז חממה שרוצים להוריד את כמותו.

ראה הסבר בכתבה בקישור המצ"ב (אני מקווה שלא תיתפס לזהות הכותב) :

https://www.the7eye.org.il/300131

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תגדיר "נקי" גם חשמל לא נקי, בעצם שום מקור אנרגיה לא נקי. 

ממשלות נלחמות כיום לצמצם את הזיהום, אף אחד לא חולם אפילו להעלים אותי לגמרי.

אני לא חושב שיש מישהו שיטיל ספק בכך שצמצום של 50-30% בפליטת גזי חממה שמתקבל במעבר לגז זה חתיכת הישג.

פורסם

אני מניח שזה ביצה ותרנגולת. 

יצרנים ייצרו מעט דגמים LPG כי היה מעט ביקוש, היה מעט ביקוש עקב מיעוט תחנות תדלוק בגז, ויש מיעוט תחנות גז כי יש מעט ביקוש. 

מה מנע את זה ברכבים חשמלים? הייפ שלא היה ברכב גז. אין באמת סיבה אחרת. כי ההשקעה ההתחלתית פשוט עצומה. ואף אחד לא ילך על זה אם הוא חושב שזה בעתיד יתן לו משהו. 

פורסם
בתאריך 22.3.2023 בשעה 02:46, Gavrik כתב:

אני לא חושב שיש מישהו שיטיל ספק בכך שצמצום של 50-30% בפליטת גזי חממה שמתקבל במעבר לגז זה חתיכת הישג.

שרפת גז מייצרת את אותו סדר גודל של פחמן דו חמצני כמו שרפת דלק נוזלי. הכימיה לא שונה בהרבה.

פורסם

פחמן דו חמצני הוא ממש לא החלק המטריד בתוצרים של מנוע בעירה פנימית, אלא חלקיקים זעירים ו NOX. 

שימוש בגז, וספציפית במטאן נקי וזול יותר בדיוק כמו שייצור חשמל מגז נקי יותר בהשוואה לסולר. לא יודע כמה הכאן זוכרים את העשן השחור שיצא מהארובות של רידינג.

לגבי השאלה המקורית  - כנראה שהיצרנים דאגו על עלויות הפיתוח ותשתית התדלוק.

פורסם (נערך)

לפני 12 שעות, eladts כתב:

שרפת גז מייצרת את אותו סדר גודל של פחמן דו חמצני כמו שרפת דלק נוזלי. הכימיה לא שונה בהרבה.

יש לך מקורות?

כי לפי מה קראתי באתר של המשרד להגנת הסביבה רכב המונע בגז פולט פחות פחמן דו חמצני בהשוואה לבנזין או סולר.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם (נערך)

https://www.engineeringtoolbox.com/co2-emission-fuels-d_1085.html

זה קצת טריקי, כי זה תלוי איזה נתון אתה מציג: כמות CO2 לק"ג או לליטר דלק (צפיפות LPG נמוכה משמעותית, אז התוצאה שונה מאוד), ואם אתה מנרמל או לא בתכולת האנרגיה.

בשורה התחתונה, הנתון הכי חשוב הוא כמות CO2 לקילו-וואט-שעה (טור שלישי לפני הסוף בטבלה), כי בסוף כמות אנרגיה נתונה, זה מה שאנחנו צריכים. רואים שאכן יש הבדל לטובת LPG של כ-15%, אבל כשלוקחים בחשבון שמנועי דיזל עובדים בנצילות גבוהה ממנועים שעובדים במחזור אוטו, בסופו של דבר מנועי דיזל פולטים קצת פחות CO2 לכל ק"מ נסיעה.

הערות:
1. חשוב להבדיל בין גז פחמימני מעובה (LPG) שמיוצר בבתי זיקוק בדיוק כמו דלקים אחרים, לבין גז טבעי (NG), שהוא בגדול מתאן.
2. אכן יש הבדל משמעותי בזיהום חלקיקי וזיהומים אחרים, אבל זה עניין אחר.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 22.3.2023 בשעה 08:46, Gavrik כתב:

גם חשמל לא נקי

חשמל רחוק מלהיות נקי, אבל חישמול צי הרכבים אמור להשיג ניקיון זיהום במרכזי ערים גדולות, בגדול.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...