רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מכיוון שאני רואה שכל יום מגיע לארץ רכב חשמלי חדש, חשבתי לעשות ריכוז של הרכבים שקימים כיום בישראל וזמינים לרכישה. אני אכתוב את הדגמים שאני יודע ואשמח שתוסיפו דגמים חדשים. בבקשה לכתוב רק דגמים שניתן לקנות כיום בישראל ולא משהו עתידי. בהצלחה לנו. טסלה: מודל 3, מודל y, מודל x, מודל s ג'ילי: גאומטרי c byd: אטו 3, האן, טאנג סקודה: אניאק טויוטה: bz4x יונדאי: איוניק 5, קונה קיה: ev6, נירו סקיוול: et5 איוויז: u5, u6 פלוסטאר: 2 הונגצ'י: e-hs9 jac: es2, ejs4
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שמעתי פעם ממישהו מאוד מוכר ויודע דבר שבניגוד למה שחושבים, התפקיד המרכזי של חגורת הבטיחות היא במקרה הצורך (תאונה) להימתח מבחינה אלסטית ובכך להאט את מהירות העצירה של הגוף. בזמן תאונה הרי הגוף זז במרחב במהירות מסויימת, נניח 100 קמ"ש, ובזמן תאונה המהירות שלו נבלמת באופן פתאומי, והסכנה היא תלישת איברים פנימיים מהגוף כתוצאה מהתאוטה הפתאומית הזאת, והחגורה בעצם עושה שהתאוטה הזאת תהיה הדרגתית יותר. בניגוד למה שחושבים שהתפקיד המרכזי הוא למנוע פגיעה במה שנמצא לפני הגוף. לא מצאתי על זה עוד מידע אשמח לשמוע, וגם למה לדעתכם בהינתן מה שנאמר למעלה, זה נחשב פחות מסוכן לעבור תאונה כשאתה נמצא ברכב כבד יותר, ג'יפ, אוטובוס, משאית, רכבת. הרי הגוף יקיים את אותה עצירה גם אז,…
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
גם לי הלך המנוע הארור אחרי 125k למרות שהוחלפה רצועה עוד לפני הריקול. הבנתי שאוברול זה הפתרון הכי טוב כי גם מנועים מפירוק קרוב לוודאי יחלו באותה מחלה. מברר מול מוסכים מחירים מטורפים כולם מצלמים לי תמונות של 308 208 שעושים עכשיו טיפול. הבנתי שיש תביעה יצוגית עוד מ 2020. אין לי אמון בתביעות ייצוגיות בדרכ מי שמרוויח זה משרד עורכי הדין והנפגעים העיקריים שזה אנחנו הלקוחות מקבלים פירורים. השאלה בכל זאת מה הסטטוס של התביעה? האם יש טעם לתבוע עצמאית את לובינסקי? הבנתי שזה עניין של זמן עד שכל המנועים שלהם ילכו. מה המלצתכם?
הודעה אחרונה מאת שלומיש, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 42 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
בטח ראיתם אז אני אחסוך את התמונות בקצרה - הצטבר קרח על הכביש וכ20 רכבים התרסקו זה על זה בתאונת שרשרת מהסרטים, אני מדבר על השלב שהנהג מבין שכבר אין לו אחיזה בכביש. אם הוא ייתן בלימה - קרוב לודאי שהרכב יעוף קדימה ישר לתעלה או לגדר הקרובה, האם כשהוא ימשיך ליסוע תהיה לו אפשרות ניווט מינימלית וכדאי להמשיך ולנסות להוריד מהירות קצת קצת ? או שעדיף לרדת לתעלה? ובכלל, מה אמורים לעשות לפני? נסיעה איטית עוזרת בכלל? גם על 60 קמ"ש הרכב יחליק לכל הרוחות, לא? אז אי אפשר לנסוע בכלל? ידוע לכם מה עושים בכזה מצב?
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני אמור להגיע לצפון איטליה בסוף החודש, תכננו לקחת רכב (Jeep Compass אוטומט) ולנסוע לכמה אגמים, הראשי והמוכר בהם הוא Laggo Di Braies. בעקרון עד ה 15.4 חברות ההשכרה באיטליה מחוייבות לספק שרשראות שלג, עכשיו שמנו לב שיש ממש סופה באזור, ברגע זה יש שם מינוס 8 מעלות, ויש גם כמות נכבדה של שלג. השכרתי רכב דרך אופרן והרכב שייך ל Budget. שלחתי להם מייל אם יש אפשרות לצמיגי חורף (אין לי בעיה לשלם יותר) ואמרו לי שאין באיטליה רכבים עם צמיגי חורף (מצד שני, בקבוצה בפייסבוק ראיתי כמה שקיבלו צמיגי all season, אפילו באותו סוג הרכב שלקחתי). מה כדאי לעשות? לחכות לרגע שבו אגיע לשדה ולראות מה מצב מזג האוויר שם? אין לי שום ניסיון בנהיגה בתנאים האלה, הדבר …
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז נכון, זה לא הרסטומוד הראשון על בסיס אינטגרלה, קדם לו עמוס השרת, אבל הנה רסטומוד הולנדי שנשאר נאמן למקור עם 5 דלתות.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קניתי גרניק חדש ,של חברת comet krs1300 והוא פשוט לא מפסיק לעבוד בקטע מוזר וכן מצויין שהוא אמור להפסיק ברגע שלוחצים... מעלה תמונות
הודעה אחרונה מאת Capoboss1, -
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
להפתעתי קיבלתי מכתב מיבואן מרצדס המודיע לי כי ברכב שלי (W211 E350 אוונגארד 2008) נדרש לבצע בדיקה (ותיקון במידת הצורך) של הדבקת הגג שמש, וכמובן שהכל על חשבונם וכו'. לא שמעתי אף פעם על ריקול לרכב בן 15, זה רק במרצדס או שמישהו נתקל בזה ברכבים אחרים?
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
- 0 תגובות
- 732 צפיות
בעקבות שרשור שרץ כאן היום,כשאחד מהחברים טען שבקרת השיוט בנירו 2019 טובה יותר מאשר אטקה 2022. תוכלו לשתף מניסיונכם לגבי שמירת מרכוז מסלול ובקרת השיוט האדפטיבית? אתחיל מנסיוני עם 3008: שמירת מרכוז מסלול מ 60 קמ"ש מבוצע תיקון עדין אך ללא חיווי קולי שהיה מסייע (אלא אם המערכת חושבת שאין אחיזה ראויה בהגה ואז יש התראה קולית). בקרת השיוט האדפטיבית : שמירת מרחק שמרנית מאד.. גם במרחק הקצר ביותר של מרווח נהגי הקמיקזה משתחלים במרווח. בסיטואציה שמתקרבים לרמזור שרק התחלף לירוק ואני מגיע במהירות המערכת בולמת באגרסיביות (קרה מספר פעמים) כי המרחק לרכב "פתאום" הצטמצם כלומר המערכת לא הצליחה ל"ראות" קדימה כ 250 מ'. ההבנה שלי היא שניתן לסמוך על המערכת בערבון מ…
הודעה אחרונה מאת BeRhthem, -
טסה ועברה לה שנה עם פיג'ו 208 GTi – היו לא מעט שרשורי "התחדשתי" על המכונית הזאת אך אף שרשור מעקב ארוך טווח אחד אז הנה אני מרים את הכפפה. הנתונים היבשים לאחר שנה: 12,500 ק"מ (זאת מכונית של סופ"ש בלבד), 25 תדלוקים, צריכה ממוצעת של 13.2 ק"מ/ל' (אם נוהגים בה כמו אחרי שוד בנק הצריכה היא כ-10 ק"מ/ל', בנהיגה רגועה כ-14.5 ק"מ/ל'. מיכל שבמהלכו היה יום מסלול 11.2 ק"מ/ל'), טיפול אחד, 2 ימי מסלול, כמה טיולים והרבה כיף. Plan A אחרי כמעט 30 שנה מאז שהוצאתי רשיון ואחרי רשימה ארוכה של מכוניות יעילות אך משעממות, גירד לי בקרום החשק הרצון למכונית ספורטיבית. כמו כל גבר מצוי (כלומר כנוע, מאולף וצייתן) הגעתי למנהלת לשיחת הערכת הביצועים השנתית והודעתי (בפאסון, תוך הבלטת מע…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
לא קיבלתי בקשה לחידוש רשיון נהיגה וכעת לא ניתן לשלם אונליין
מאת Guest Mikelt89-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רשיון הנהיגה שלי פג תוקפו ב-18/02, לא קיבלתי ספח לתשלום הרשיון ושמתי לב לכך היום כשנכנסתי לאזור הממשלתי, ישנה אופציית תשלום אונליין אך כשניסיתי לשלם קיבלתי שגיאה שלא ניתן לשלם באתר ועליי לזמן תור למשרד התחבורה, מה עושים כעת האם אסור לי לנהוג? יש לציין שעד היום נסעתי כהרגלתי מה היה קורה לולא היו עוצרים אותי לבדיקה שגרתית? למה לא מתריעים על כך בצורה יותר אקטיבית? אף אחד לא קם בבוקר ובודק אם הרשיון שלו או כל דבר אחר פג תוקפו, אפשר לשלוח מייל אפשר לשלוח הודעה שאותם בטוח לא הייתי מפספס.
-
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 566 צפיות
שעה של שיחה מעניינת בין 4 אנשים מרתקים בעולם הרכב העכשיו
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 852 צפיות
*פוסט חוזר ומתוקן* איך אני מוצא את החלק הזה באיביי או באתר כלשהו באינטרנט? הרכב הוא סקודה סופרב שנת 2012, מס' שלדה TMBAB73T9C9040946
הודעה אחרונה מאת avi1122111, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחד הדברים המעניינים שאני אוהב לקרוא בפורום הם סיכומי שנה. אתר wheel פירסם סיכום שנה עם סטוניק 1.0, שלא מעט שואלים עליה בפורום, אמנם הנסועה נמוכה אך מפורט מחיר הטיפול, חסרונות, משוב על המוסך. סיכום שנה קיה סטוניק 1.0.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 935 צפיות
היי המצלה על תיבת car play תודה
הודעה אחרונה מאת Ehud Tood, -
חשבתי שזה יכול לעניין פה כמה אנשים... הושק בהודו: Force Citiline. זו גרסה מהודרת של Force Trax, רכב דומה שיכול להסיע 13 נוסעים כאשר 5 מהם יושבים עם הפנים לכיוון הנסיעה ועוד 8 בספסלי אורך בתא המטען. ב Citiline כל הנוסעים יושבים עם הפנים לכיוון הנסיעה בתצורה 2+3+2+3. אורך 5.12 מטר, מרווח גחון 19 ס"מ, יש מזגן עם תעלות בתקרה עבור הנוסעים בשורות האחוריות, יש ABS, מתלה קידמי נפרד עם קפיצי סליל וסרן קשיח מאחורה, ההנעה אחורית בלבד. אין אופציה ל 4X4 וכמובן אין הילוך כוח. מנוע 2.6 ליטר מרצדס OM616 ברישיון שמקורו בשנות ה 70, טורבו דיזל 91 כ"ס/25 קג"מ. בלמי תוף מאחורה וגיר ידני 5 הילוכים הוא אופציית התמסורת הי…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בא לי להשתגע לחדש ולהתרענן עם הרכב שלי שאני מאוהב בו. המועמדת אינפיניטי G37 שנת 2012 בצבע אפור עכבר מטלי ריפוד בז' בהיר משולב עור ובד. מאד אוהב את הרכב, המווון רכב בתמורה למעט כסף יחסית. לרכב יש הרבה יתרונות אבל מבחינה אסטתית גם חיצונית וגם בתא הנוסעים הוא קצת סתמי ו"זקן" ותכלס זה סוג של זאב בעור של כבש. לא רוצה להחליף אותו אבל בא לי לרענן ולחדש אותו ומתכנן (אולי ) פרוייקט של עיטוף הרכב בויניל וריפוד מחדש של המושבים. המושבים חשבתי על צבע כאמל (אבל פתוח להצעות מעניינות) על צבע ומרקם המדבקת עיטוף לא החלטתי - יש אין סוף אפשרויות הכיוון הכללי שלי הוא צבע אחד שיהיה מיוחד מושך עין אבל לא צעקני ובוטה מדי כמו נניח מדבקת עיטוף זהב או ורוד מט וכאלו.…
הודעה אחרונה מאת KOOKE, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן מחפש שירות השכרה של טסלה ליום אחד (בשביל החוויה) או כל רכב חשמלי אחר. מה מומלץ ובמחיר סביר?
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי חברים, הבוקר עשיתי טסט לרכב (פיקאסו בנזין 2016) ובבדיקת זיהום אויר לא התבקשתי להעלות סל"ד. משהו השתנה?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן הציעו לי לעשות איזון גלגלים ב 340 שח. ב Check Up. נאמר לי שזה איזון מיוחד והוא בודק בצורה טובה יותר את הגלגלים. קיים איזון סטנדרטי שעולה 200 שח. לדעתכם באמת יש הבדל? כך זה נראה: IMG_9166.MOV
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, ברשותי קיה ספורטז' 2017, רציתי להזמין מרים שמשות לרכב כי אני רוצה שברגע שאני נועל עם השלט של האזעקה החלונות יסגרו אוט'. כשניסיתי לבדוק ולחצתי לחיצה ארוכה בנעילה החלונות עלו, אבל אני רוצה שבכל נעילה החלונות יסגרו בלחיצה אחת. מישהו יודע מה ניתן לעשות? אודה לעזרה
הודעה אחרונה מאת GR1, -
איך מגיעים לאילת? 1 2
מאת Ozal100- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חג שמח לכולם, מחר בבוקר יש לי נסיעה לאילת לצורך עבודה, הבנתי שכביש 90 סגור, יש דרך אחרת להגיע לאילת? אם הערבה עצמו סגור? לא מכיר את הכבישים ממש באזור.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ניראה אופנוע לחצות את העולם
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
לא סוד שתרבות רכבי יד 2 לא חזקה בישראל ושישראלים אוהבים להוציא רכב מהחברה, אבל איך לאור המצב היום אנשים ממשיכים להוציא רכבים במחירים פשוט מטורפים ולשלם עליהם ריביות של הלוואה, אני לא מבין! הונדה סיוויק ההיברידית החדשה נמכרת במחיר פשוט מגוחך שמתחיל מ-180 אלף שקל ומגיע עד 210 אלף שקל לדגם ה''מפואר'' אישית מאחל לקבוצת מאיר לפשוט את הרגל על החזירות החולנית הזאת שהיא גם בדיוק הסיבה שהונדה אקורד הפסיקה להימכר בארץ, מחירים לא ריאלים וירידה בביקוש כל הרכבים התייקרו בצורה פסיכית, מדוע הישראלים לא עושים חרם צרכנים שיגרום ליבואנים להתחנן לעסקים מאיתנו גם בחצי מחיר??? כל הכוח נמצא בידיים שלנו! אבל אנחנו עם שכל כך מרוכז בכאן ועכשיו לא חושבים קדימה ואז ב…
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מועדים לשמחה, אני מנסה להבין מה ההבדל בין רישוי אפור לרישוי צהוב בrzr הבנתי שרישוי צהוב אפשרי לנסוע איתו גם בכביש? הוא יצטרך טסט פעם בשנה כמו רכב? יש מישהו שיכול בבקשה לפשט לי את ההבדלים? תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, מתכנן טיול משפחתי ביוון (הורים + שלושה ילדים קטנים). סגרתי כרגע על סיאט ארונה, אבל מתלבט האם תהיה מספיק מרווחת (יכול לשנות). הדרישות שלנו צנועות מבחינת תא הנוסעים (הקטנה שלי צריכה כיסא בטיחות, שני הגדולים עם בוסטר מתנפח, ובכל מקרה- בארץ אני עם יונדאי אקסנט, כך שיותר גרוע ספק אם יכול להיות :)... הדבר היחיד שקריטי מבחינתי הוא התא המטען- לא רוצה להגיע לשם ולגלות שהתא צר מלהכיל את כל מה שהבאתי. בעיקרון- מדובר על שתי מזוודות (אחת גדולה ואחת בינונית) ועגלה מתקפלת. חושבים שיספיק? יש רעיונות אחרים? תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 27 עוקבים
- 81 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
יצרנים: תוצר כמות 1 יונדאי 18623 2 קיה 12465 3 טויוטה 9519 4 מזדה 7682 5 בי ווי די 5883 6 סקודה 5005 7 צ'רי 4670 …
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
חו"ד קצרה T-ROC 1 2
מאת סולל הדרך-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
הזמנתי פוקוס סטיישן ידנית ושודרגתי ל T-ROC כשהגעתי לרכב הבנתי שהולך להיות לנו צפוף! דמיינתי רכב סטייל טוסון וקיבלנו רכב מעט גדול מהסטוניק עבור 4 מטיילים המזוודות נכנסו בקושי ותיקי הגב על המושבים יחד עם הנוסעים - לא כיף! המנוע 1.0 עם גיר 6 הילוכים ידני (לא נהגתי 15 שנה על ידני, אבל כמו לרכב על אופניים או סקס... לא שוכחים) הטוב - איכות! פולסווגן אמיתית. נוחה, נעימה, מבודדת, איכותית. בקרת אקלים מפוצלת, קרוז אדפטיבי, חימום במושבים, סיוע בחניות, התראה על שטחים מתים, קאר פליי... בקיצור, כל החבילה הרכב מרגיש כמו רכב מאוד איכותי. לוח שעונים דיגיטלי מצויין הרע - הרכב לא גדול. זאת משפחתית קטנה ביחס לנראות החיצונית השילוב של המנוע הקטן עם הגיר הידני לא מוצל…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי חברים, נתקלתי בבעייה לא ברורה. קיה נירו 2019, כאשר הרכב מונע והמפתחות בתוך הרכב ואני צריך לאפשר פתיחה של תא המטען.. אין כפתור/מתג ברכב שפותח את תא המטען. בניסיון להפעיל מהשלט את הכפתור של תא המטען, לא קורה כלום והוא נשאר סגור רק כאשר אני לוקח את המפתח וניגש לבאג'ז הוא מזהה את המפתח ומאפשר לפתוח. האם מישהו מכיר דרך אחרת לפתוח מבלי לגשת לבאג' עצמו? תודה רבה אמיר
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חג שמח, איפה נמצא מחסן חלפים של היבואן לרכב הנל במרכז?
הודעה אחרונה מאת tribel,