רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
הבוקר התפרסם בכלכליסט - המדד שפורסם מראה לכאורה ירידה במחירי המשומשות: כתבה ירידת מחירי משומשות ואני אכן רואה את המגמה הזו במחירון של לוי יצחק. מצד שני, אני מחפש כבר כמה שבועות סופר מיני בת עשור, והמחירים בשמיים. אנשים מבקשים הרבה מעל המחירון. הכיצד?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היבואן המקביל אוטופוינט (אלבר) החל לשווק את ה-ID BUZZ בשלב זה למוניות (אבל כנראה שלא ידחו פרטיים על הסף) ההספק הוא (איך לא) 204 כ"ס 0-100: 10.2 שניות גודל סוללה: 82.0kWh טווח WLTP ק"מ: 423 הרכב המוצג מוצע למכירה ועדיין לא עלה על הכביש. הרכב מגיע עם 5 מושבים. המחיר למונית 220000 ש"ח + מע"מ המחיר הרשמי: 342000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 31 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם! בהשראת שם דומה של שרשור משנת 2011, מעלה כאן את השאלה החשובה: האם מישהו יודע לעשות סדר בדגמים השונים שיוצרו ע"י VAG בשנים האלו?? אני מדבר בעיקר על פולקסוואגן גולף ופולו, סיאט איביזה וסקודה פאביה. השאלה המשמעותית שמעניינת אותי היא כמובן מהו סוג המנוע ומהו סוג הגיר. מבחינת גיר אני מבין שיש גיר ידני, גיר DSG (רובוטי דו מצמדי) ואוטומט רגיל. האם מדובר בפלנטרי רגיל? מהי ידוע על רמת האמינות שלו לאורך זמן? האם היו כמה סוגי גיר אוטומטי? האם בכולם היו 6 הילוכים? האם ישנה דרך לדעת מהו סוג הגיר בכל דגם? אולי לפי צורת ידית ההילוכים? (ב-DSG מרובע יותר ובפלנטרי מעוגל כזה) מבחינת מנועים אני מכיר שיש מנועי TSI מוגדשים ויש מנועי…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מישהו יודע האם נירו פלאג אין פלוס, תומך במתאם V2L ? הבנתי שלא מקבלים אותו בקנייה של המכונית אבל אפשר לקנות בנפרד.. מישהו יודע האם הרכב תומך בזה? באתר של קיה כתוב שהדגם החשמלי תומך, לא כתוב כלום לגבי פלאג אין, אבל אני לא רואה סיבה שלא יתמוך כי גם החשמלי מבוסס על הדגם היברידי והPHEV 2. אם זה המתאם לא תומך ברכב הזה, מישהו שמע על מתאם של יצרן אחר שעובד?
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
מה המסלול הזה?
מאת דובצע- 9 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו יודע להסביר מזה- מסלול עם כול מני מכוניות שרואים בכביש ואנשים מיתגרזנים עליהם (תפסתי תמונה שרואים את איציק נ בודק את האוטו ליפני קניה)😉 Nurbcrshשם הסירטונים שאני רואה
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 497 צפיות
היי, מישהו יכול להמליץ על טיול שמשלב חוויות מוטוריות למינהן? אשמח לשמוע מנסיון של אחרים שכבר עשו כזה. תודה!
הודעה אחרונה מאת OldSchool, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אהלן חברים, אני שב לאחר מס' שנים של היעדרות, עם סיכום קצר של חווית השימוש ברכישה האחרונה שלי. לאחר כ-5 שנים עם יונדאי סונטה ששירתה אותי נאמנה (ומשרתת עכשיו את אשתי נאמנה), קילומטראז' של קרוב ל-30000 בשנה בצירוף עם עלויות הדלק המאמירות גרמו לי לפזול לכיוונו של הרכב החשמלי. לפני הרכישה, בדקתי בערך את כל הרכבים בסגמנט המחירים בין 150 ל-230 אש"ח, וביניהם כל ההיצע הסיני, טסלה מודל 3, סקודה אניאק, ואיוניק 5 (שאפילו שמתי עליה מקדמה אבל ביטלתי את הרכישה עקב הצעת טרייד-אין נמוכה). לאחר ביטול רכישת האיוניק, כבר תכננתי לרכוש את אחד הג'יפונים הסינים, אבל בעקבות ההגעה של הנירו החשמלית החדשה לארץ, בשילוב של חוויה טובה עם רכבי היצרן בקרב המשפחה, החלטתי לבחון את הרכב. אחרי…
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 16 עוקבים
- 38 תגובות
- 5 אלף צפיות
הי חברים צהריים טובים לכולם. אולי זה אמור להיות באשכול של "רכבי שטח וכו" אבל העדפתי לכתוב את זה ב"רכב כללי" לטובת כולם. ביום שישי האחרון, יצאנו אני ואשתי ביחד עם אמא שלי באוטו שלה(מאזדה 3 2011 אם זה קשור, למרות שזה כלל לא קשור.), שהיא שומרת עליו מאד כמו אחד מחברי הפורום פה, לנחל הירקון ליד קניון שרונים, יש שם איזה שביל עפר מאחורי תחנת הדלק בצומת, משהו כמו חמש מאות מטר שביל עפר מתחילתו ועד מקום המים שאפשר לשבת בניחותא, כשבאמצע השביל עוברים מתחת לכביש חמש, יש לציין שכל פרייבט יכול להכנס לשם, וגם באים לשם המון פרייבטים, ובעודנו עוברים שם, אני ורכב שהיה מאחורי, לקראת סוף המיני מנהרה(מתחת לגשר כאילו, כביש חמש מעלינו), פתאום מגיח מאחורינו טרקטורון קל, במהירות שי…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קיבלתי הצעה, מתקשה להחליט. לעזרה אודה מאוד.
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יוצא לי לראות בהרבה מודעות מכירה של רכבים ישנים (מהעשור הראשון של שנות ה2000) , שבתמונות של פנים האוטו יש מסך מולטימדיה , שבוודאות עוד לא היו ברכבים בשנתונים כמו 2006 או 2008. הרי חלק מה"חוויה" ברכב ישן שהדשבורד הוא "כמו פעם" לא? מעניין אותי , האם משתלם בצורה כלשהי להתקין מולטימדיה מודרנית ברכב ישן , או שזה ברוב המקרים הותקן כשהרכב היה הרבה יותר חדש?
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
-
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כל מי שנהג עם רכב ידני מודרני, או במצב ידני ברכב אוטומטי, מכיר את התצוגה המעצבנת שכל הזמן אומרת לך להעלות הילוך או שניים, בשם החיסכון בדלק כמובן. אין לזה שום קשר למציאות הנהיגה של הנהג שרואה אם הוא בירידה, עומד להיכנס לסיבוב, עקיפה או עלייה. או שהוא רוצה להחזיק את המנוע ברצועת סל"ד מסויימת. אז כשנותנים לרובוט לנהוג, הוא נוהג כמו פקיד מהאיחוד האירופי. ברכבים ישנים עם בקרת שיוט טיפשה, אין פעולת האטה בכלל. הרכב לא ייתן גז עד שהאטת למהירות הרצויה, ולא יבלום. בתקופה האחרונה ניסיתי את בקרת השיוט האדפטיבית בגולף שלי . המערכת עובדת ממש יפה מבחינת שמירת מרחק, בלימה והאצה אוטומטית. אבל מתסכל אותי שכל הזמן ההילוכים שנבחרים גבוהים ממה שהייתי בוחר ו…
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיבלתי רכב חשמלי מהעבודה. האם חייבים שהמתקין יהיה מוסמך על ידי החברה המספקת את עמדת הטעינה לרכב חשמלי או שאפשר חשמלאי מוסמך כלשהו? איך זה עובד התקנת עמדה בבניין רב קומות.
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
יש לי רכב על שמי. אני רוצה להוסיף את אשתי לרשיון רכב. 1. האם אני צריך ייפוי כח (הרכב על שמי ברשיון רכב)
הודעה אחרונה מאת בוכ, -
הרכב נקנה עם היסטוריית טיפולים מלאה ב 255,000 קמ לפני 5 שנים - היום עם 350,000 קמ בדיוק. למעט בלאי רגיל (טיפולים, ברקסים, תושבות מנוע, קלאצ'ים) מצאתי ששופצו אינג'קטורים באיזור 220K קמ (אל תשאלו אותי איפה, כמה ומתי כי אין לי מושג) אבל מבחן התוצאה מראה שהם עובדים פיקס (טפו טפו טפו). בעברו הוחלף מעבה (עוד באחריות, תופעה מוכרת של דליפה קטנה בחיבור שבין המעבה עצמו למייבש - שמגיעים בחתיכה אחת) ולא זוכר אם הוחלפה הידית איתות או לא, אבל זהו בגדול. ב 5 שנים אחרונות - התעסקות עם בלאי טבעי: 1. מצאתי שהבוקסות של המשולשים (בוקסות קידמיות) פיתחו חופש - אז הוחלפו זוג משולשים (באיזור 300K קמ). 2. מנגנון חלון נהג שיפצתי עם קיט מאיביי (כמה עשרות שקלים) לפנ…
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה לגבי תאונה (מצורפת תמונה): בכביש של 2 נתיבים לכיוון מסוים, רכב א' עוצר בצד הדרך מייד אחרי רמזור, במקום לא חוקי. רכב ב' מגיע מאחור, עוקף אותו בלית ברירה ואז מייד פונה ימינה לכביש שירות. רכב א' מתחיל ליסוע ונכנס בדלת הנוסע של רכב ב'. מי אשם? האם האחריות היא לא קודם על נהג שחונה לפני שהוא מתחיל ליסוע? האם העובדה שעצר במקום לא חוקי קשורה? או האם האחריות במצב זה היא על הנהג שפנה ימינה?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 966 צפיות
שלום לכולם, אשמח להמלצה על בסיס נסיון חיובי של מישהו - מחפש מתנה לאבא, ״נהג מירוצים ליום אחד״, גמיש בתקציב. והאם זה בכלל שווה את ההשקעה? ממה שראיתי 1200-2000 ש״ח. אודה מאוד לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הודעה שפרסמתי ב"מכירה" ונאמר לי שאין שם תגובות ושעלי להעביר לכללי. לא יודע למחוק מ "מכירה" שלום, מי ידע לומר לי מה הפרוצדורה האדמיניסטרטיבית למכירת אופנוע שקניתי חדש ב 2017? אני מתכוון, נאמר שפירסמתי ומצאתי קונה. האם יש להוכיח שלא גנוב / מעוקל / משועבד / שאחותי (שאין לי) הגונה, איך להעביר בעלות, האם לקונה צריך להיות ביטוח / רישיון / תעודת יושר☺️ לפני שלוקח את האופנוע ? האם ניתן לעשות את הפרוצדורה מהטלפון / מחשב? תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
יונדאי סנטה פא
מאת שלוםם- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 623 צפיות
רציתי לשאול על יונדאי סנטה פה דיזל שנים 2015-2016 מבחינת איכות רכב בידוד רעשים ר מידע יותר טובוגם צריכת דלק וטיפולים כמה שיות
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אבא של אישתי קנה רכב פרטי (סובארו אימפרזה 2015 2×4 1.6) ברישיון הרכב שלו כתוב שינוי ייעוד 174. מה זה אומר? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי אני מחפש עבודה בתחום הרכב באירופה, מחפש בת'כלס עבודה שאני אוכל להתחיל ישר על התחלה מבלי יותר מדי בעיות (חוץ מהוצאת רישיון נהיגה או המרתו), כזו שאני כבר מכיר.. התחלתי לחפש בגוגל אבל אני לא מוצא אתרים, חיפשתי באתרי החברות עצמן אבל אני רואה שהרוב שאני מכיר דווקא מדובר בחברות שעובדות בארה"ב. ותאמינו לי שחיפשתי בגוגל, אפילו הרחקתי לכת והלכתי לchat gpt ולא כל כך הצלחתי.. אשמח אם תעזרו לי למצוא חברות אירופאיות להשכרת רכבים. בנוסף, יש פורמט של CV שמיועד לתחום השכרת רכב באירופה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חשבנו במקור שאבא שלי יקבל רכב חברה אבל בגלל שאין לו רישיון (אני אמור לנהוג ברכב) הוא ׳לא ישמש לצרכי עבודה׳ (להגיע ולחזור מהעבודה, גם אם היה לו) והם לא סוטים מהנוהל שלהם בנושא, הציעו לו לבדוק במקום על לקבל אחזקת רכב שכנראה אין להם בעיה שיהיה לצרכים פרטיים אבל עדיין אין לו את כל הפרטים אז אני מקדים קצת את המאוחר כדי לשאול שאלות כי סוף שבוע כבר ואני חסר סבלנות 1. עדיין לא בדקו אם ניתן לעשות את זה מבלי שיש לו רישיון - ידוע לכם מניסיון או ידיעה בחברות אחרות האם דורשים במקרה כזה רישיון? 2. שוב, מניסיון או ידיעה, האם צריך שיהיה מדובר ברכב פרטי או שניתן להשתמש בזה גם לליסינג? 3. אם ליסינג אפשרי, האם לדעתכם מדובר באופציה עדיפה במקרה כזה? מד…
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 39 תגובות
- 13.7 אלף צפיות
שלום לכולם. בשרשור הזה בעז"ה אעלה את חוות הדעת והנתרשמות שלי מהרכב שקניתי. מקווה שיהיה לתועלת הכלל. אז איך זה התחיל? יום אחד ראיתי פרסום של הג'ילי באחד האתרים. בתור חובב רכב נכנסתי לראות מי היא הסינית החדשה שהגיעה אלינו.. פתחתי את המפרט, ולהפתעתי אני מגלה מפרט עשיר מאוד עם כמעט כל מערכות הבטיחות כולל התראה בשטח מת, מצלמות הקפיות, כניסה והנעה ללא מגע במפתח וכל זה רק ב135000 ש"ח.. התלהבתי, אבל אמרתי לעצמי "בחייאת עוד סינית עם עינים מלוכסות, עזוב..." ואז מגיע יום שישי, אין עבודה ואמרתי יאללה בא נקפוץ נעשה נסיעת מבחן, נראה מי מול מי. מרים טלפון לחבר, יאללה תגיע יוצאים. חווית נסיעת מבחן ואולם התצוגה יצאנו מירושלים…
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
Retropower עושים פרויקט שבו החלק העליון של הרכב יהיה אוסטין אלגרו, והרצפה ומכלולי ההנעה יהיו של אינטגרה טייפ R. וזה לא סתם איזשהו מכונאי חובב בחצר שחותך ומחבר שתי מכוניות, זו סדנה שמוציאה רכבים ברמות הגבוהות ביותר שיש, כשכל החלקים נסרקים בתלת מימד לתוך מחשב, ותכנון החיבור בין רצפת האינטגרה וגוף האלגרו נבנים כמודל ממוחשב לפני שהם מבוצעים. שווה לעקוב אחריהם, יש המון מה ללמוד מהרכבים שהם בונים, משיטות העבודה, ומהרמה הבלתי מתפשרת של התוצרים שלהם.
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שילמתי רק מקדמה כך שעדיין לא מאוחר. נתקלתי בכל מיני דיווחים על קשקאי מ2022 שהמנוע שלו פשוט כבה באמצע נסיעה. בנוסף רק פידבק גרוע על האחריות של קראסו. יש לי ממה לחשוש? האוטו עצמו נוסע כמו חלום לטעמי.
הודעה אחרונה מאת nissan1211, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שמעתי לאחרונה בהודעות "העתק הדבק" שעוברות מהיבואן לאתרי אינטרנט על הכנסת בקרת שיוט הכוללת האטה אוטומאטית בסיבובים בטויוטה קורולה החדשה שהתחילה להימכר או שתתחיל להימכר בקרוב, וביונדאי i-20 החדשה שתתחיל להיות מיוצרת לקראת סוף 2023. מניח מן הסתם שהתכונה כבר קיימת בכל מיני כלי רכב שפשוט לא שמעתי על זה לגביהם. יש כאן מישהו שנהג בארץ או בחו"ל במכונית עם התכונה הזאת של האטה בסיבובים, ויכול לספר קצת חוויות מהשימוש ? האם זה באמת מתחיל בזמן, האם זה אמין ? האם זה מאט בצורה סבירה? פחות מסבירה? מוגזמת? תודה רבה מראש לכל העונים, בתקוה שיהיו.
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 עוקבים
- 84 תגובות
- 20.5 אלף צפיות
טווח WLTP ק"מ: 450 טווח ריאלי: 365 ק"מ הספק: 204 כ"ס (יכול להיות אחרת? 😜) 0-100 שניות: 7.9 גודל סוללה: 64kWh מחיר: 170000 ש"ח ההנעה אחורית למי ששאל...
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לא מזמן עשיתי טסט לרכב שלי ועכשיו שלחו לי הודעה כזו:"לחידוש רישיון הרכב יש לבצע בירור נוסף" ורשום מספר רישוי ודגם הרכב. מישהו יודע מה זה?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי רנו קאנגו ישן, שווה אולי עשר אלף שח, וביקשתי ממישהו לפרסם ביד2 ולמכור אותו בשבילי, כי אין לי כח להתעסק בזה. כמה אחוזים, או כמה כסף, אני אמור לתת לו על זה?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תוך כמה זמן מקבלים תשובות למבחן רענון נהיגה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
המבחן פורסם במקור באתר car-pad. הג'יפ הרנגלר הוא אגדה. לא פחות. אחד האייקונים המוטריים המזוהים ביותר בעולם, אחד מכלי הרכב עליהם ניתן לומר ששינו את העולם, וגם בזכות הג'יפ המקורי אנחנו לא מדברים גרמנית היום. הג'יפ רנגלר רוביקון הוא התפתחות ישירה מאותו ג'יפ מיתולוגי משנות ה 40' של המאה העשרים, דרך הגירסאות האזרחיות שלו סדרת ה CJ (Civilian Jeep). מאז ועד היום שומר הג'יפ על חזית מאוד מזוהה עם פנסים עגולים, גריל בעל שבע צלעות וקווים מובחנים וברורים. סדרת הרנגלר של ג'יפ החלה בשנת 1986 עם סדרת ה YJ, אחריה ב 1996 הגיעה סדרת ה TJ, ה JK לאחר מכן ב 2006, וה JL בשנת 2017. לאורך השנים שווק הג'יפ עם גרסאות מרכב קצר (שלוש דלתות) וארוך (ח…
הודעה אחרונה מאת rashkana1, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,737 אורחים (הצג רשימה מלאה)