רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם חלונות שחורים חוסמים שמש או רק מגבירים את החום בחלל הרכב? [כמו כשגוף הרכב שחור הוא מושך אליו שמש] כמו"כ אני מנסה עם מגן שמשה ולא ממש עוזר- האם כיסוי ריפוד בצבע בהיר עוזר במשהו?? אשמח לעצות ולפתרונות להקלה תודה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
סיוויק שפונקה בהרבה מאוד זמן,מחשבה וכסף. ליוותה אותי מאז הילדות ומאחורי ההגה מגיל 17. נמכרה אחרי 22 שנה, סיכום ב2 דקות סרטון: למתעניינם, חלק מהתוספות שהיא נעלה: הנמכה - קפיצים Eibach PRO-KIT בולמים - KYB Excel-G בוקסות משולשים מפוליאוריטן - Energy Suspension תפוחים קשיחים - Hard Race ג'אנטים RAYS מידה 16 קלים מאוד צמיגים Falken 205/50R16 גיר: כל המיסבים הוחלפו לחדשים מקוריים + כל המחזירי שמן חדשים מקוריים + קלאץ' חדש מקורי + שמן גיר הונדה מקורי ידית הילוכים: Skunk2 כבדה משמעותית מהמקורית מערכת: בנייה בתא מטען עם קירור, חלון שקוף ותאורה נשלטת לפי קול מולטימדיה תואם מקור שליטה עם ג'ויסטיק קומפוננט …
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
שלום לכולם, למי שקרא את השרשור הקודם על המאזדה 3, יודע איך התגלגלתי לרכישה של הפוקוס (ראו שרשור זה). LONG STORY SHORT, תקלה משביתה במאזדה שהותירה אותי ללא רכב גרמה לי לקנות את הפוקוס מהיום להיום, ולבסוף החלטתי להשאר עם הפוקוס. קצת על עצמי, אני אוהב מאוד להתעסק לבד ברכבים שלי, אוהב לשפר ולנהוג במסלול, מתעדף התנהגות על פני הספק, אוהב מאוד אודיו. קצת על הרכב: שנת 2014, גימור טרנד, כ117,000 ק"מ, מנוע 1600 (125 כ"ס) וגיר ידני (5 הילוכים) יד שניה, טופל עד 90,000 ק"מ לערך במורשה ולאחר מכן היד השניה טיפל בו לבד, בחור עם ידיים טובות שיודע את העבודה, הרגשתי שקניתי רכב מעצמי. תקלות: עם הרכישה התגלתה מיד תקלה שגרמה לקלאץ להשאר משולב ועל כן כמעט בל…
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, בבניין יש לי מערכת פתיחת מחסומים של אופן גייט עם אפליקציה ושלט פיזי. יש אפשרות להוסיף פתיחה אוטומטית ככה שהשער מזהה את הרכב מתקרב בלי ללחוץ על האפליקציה או בשלט ע״י התקנת דונגל usb פשוט ברכב. העניין שהדונגל יקר, 150 שח, בשביל רכיב של 2 דולר מעלי אקספרס. מי יודע איזה דונגל אני צריך לקנות מעלי אקספרס כדי שיעבוד? בסהכ בלוטות usb אני משער… מצרף לינק של הדונגל של אופן גייט: https://www.belshop.co.il/items/5768870-דונגל-USB-לפתיחת-שערים-חשמליים-בהתקרבות-רכב-לשער תודה
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש כסוף ויש כסוף מטאלי- מה ההבדלים ביניהם?
הודעה אחרונה מאת nisso8090, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חבל שחוסכים דווקא בצמיגים,איזה אכזבה לגלות את זה אחרי כמה חודשים
הודעה אחרונה מאת Mortician, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה יש לי כמו שריקה ברכב בזמן נסיעה בדפדוף בפורום ראיתי שun4get כתב בשנת 2009 שהבעיה מהפאק**ג טסה מה זה? (אני עדין חסום לשליחת הודעות פרטיות) מצ"ב השירשור https://carsforum.co.il/topic/286132-רעש-שריקה-קלה-תוך-כדי-נסיעה/
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
-
צ'מפיון מזמינה כמעט 97000 בעלי רכבי סיאט וסקודה להחלפת כרית אוויר בגלל אפשרות לכשל. https://www.kan.org.il/item/?itemid=148152
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 37 תגובות
- 17.8 אלף צפיות
חשבתי אם השאלה קשורה לפורום אודיו אבל זה יותר כללי מאשר אודיו.. לפני כמה חודשים כנראה שהיה איזה עדכון שגרם לאנדרואיד אוטו לא לקבל את ההנחיה הקולית כשתוכנת הוויז פתוחה. מישהו מצא לזה פתרון? הבעיה היא כזאת: לפני כן הייתי מחובר ל WAZE דרך אנדרואיד אוטו, לוחץ על הלחצן של החיפוש הקולי שבהגה ואז יש צליל כלשהו אופייני ואז אני אומר את הכתובת והוויז מראה את התוצאות לחיפוש ומנווט לשם. כבר כמה חודשים שהפונקציה הזאת לא פעילה. מיד לאחר לחיצה על הלחצן של החיפוש הקולי שבהגה המערכת פולטת את המשפט "google assist" ולא קורה כלום. למרות שביטלתי את google assist בטלפון שלי.. מה עושים? מצאתי איזה פוסט בעמוד של וויז, תראו את ההודעה השני…
הודעה אחרונה מאת gold1036, -
-
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
או שיש אפשרות דרך האינטרנט אני לא מוצא אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ג'ילי משיקה את הדגם המתוח , הבשורה עלית מחירים מתונה מאוד לצד השקת דגם מוזל (מיועד ככ הנראה לליסינג..). 360 PURE - מוצע במחיר של 145.5 אלפי ש"ח 360 PRO - מוצע במחיר של 153.5 אלפי ש"ח 480 PURE - מוצע במחיר של 158.5 אלפי ש"ח 480 PRO - מוצע במחיר של 166.5 אלפי ש"ח היבואן מבין ששוק הרכב נכנס למיתון ומנסה למזער את עלית המחיר של הרכב מול המתחרה הישיר מסין. עקב העלות הגבוהה של הכסף , השאלה היא האם היבואן יחדש את ההצעה למימון עומד של 76 אלף ש"ח ללא ריבית ל 5 שנים כפי שהיה לפני מספר חודשים. נקודה נוספת וחשובה לא פחות הוא שוק הליסינג, באם היבואן יחליט לדחוף את הגירסאות המוזלות לשוק (ישירות מול MG) יש פוטנציאל גבוהה לשיווק של אלפי יחידות …
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, חבר עם נגרר רוצה להשכיר לי אותו לצורך הובלה. האם צריך בשביל זה רישוי השכרה או ביטוח שמכסה השכרה כמו ברכב? או שאני יכול לזרום על הביטוח/רישוי הרגיל שלו? תודה רבה והמשך ערב צח!
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
שלום רב לכולם ובוקר טוב אבי הוא עוסק מורשה הוא נוסע המון ברכב(מעל 20 אלף ק"מ בשנה) וחשבתי לברר לגבי דלקן.עכשיו אני רואה שיש כל מיני חברות ולצערי אני לא מבין בזה כלום אז אשמח בבקשה לעזרה מהמומחים פה בפורום מה עלויות ההתקנה? והאם זה באמת יחסוך לו משהו? תודה רבה לעונים והמשך יום טוב.
הודעה אחרונה מאת AutoCad, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הי, אני מנסה להבין טוב יותר מה ההבדלים בין דגם LX ודגם EX של קיה קרניבל 2023. מה שהצלחתי להבין עד עכשיו זה שה LX מפיק 290 כ"ס בהשוואה ל EX שמפיק 272 כ"ס ומתומחר גם גבוה יותר בערך ב 10% . מחפש להבין טוב יותר מה ההבדל באיבזור ובמיוחד בבטיחות של שני הדגמים, והאם יש הבדלים משמעותיים אחרים. תודה ערן
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני בדיוק לפני הטסט, יודע בעיקרון שאסור כלום אבל רציתי לשאול כמה קריטי אם אבחן לטסט עם וינקרים במראות הצד שהחלפתי ועוד כיסוי פלסטיק שהלבשתי על המראות צד, פשוט כי להוריד אותם זה סתם קדר מצרף תמונה + סרטון של מה שיש לי ומצרף איך אמורה להראות המראה באופן המקורי שלה (גם החלק של ההיבהוב הוא שונה, במה שהחלפתי הוא ״רודף״ בתנועה שלו, ובמקור הוא רק מהבהב) IMG_4839.mov
הודעה אחרונה מאת HexaC, -
מכירת רכב 1 2
מאת מוטי הרמתי-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הי לכולם, אנחנו מנסים למכור רכב, שאמור להיות יחסית מבוקש (מיצובישי אאוטלנדר 7 מקומות) ביד 2 ובינתיים ללא הצלחה (כבר כשבועיים בהוגעה מודגשת)- בכלל לא מתקשרים למרות שאנחנו יורדים במחיר מתחת למחירון. חשבנו לתת את הרכב לסוכן רכב- כמה סוכני רכב מורידים בערך על רכב מהמחירון (הרכב יד ראשונה, 57,000 ק"מ, טופל במוסך מורשה וללא תקלות או בעיות בכלל). תודה.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה נראה שמקרים של גניבת ממיר קטליטי נהיה דבר יותר ויותר נפוץ, רכיב שעלותו לא זולה בכלל ובאופן כללי לא נעימה בכלל שיכולה להיגרם כמעט בכל חניון לא מצולם ולעיתים גם באור יום. לכן תהיתי האם יש אופציה טובה היום למיגון לממיר קטליטי שתגרום לגנב הפוטנציאלי לעבור לרכב הבא? במידה וכן, יש המלצה למיגון של חברה ספציפית? האם במקרה וכן מתקינים מיגון כזה, קיים סיכון לנזק משמעותי יותר לרכב במקרה של גנב עיקש? תודה מראש לעונים😎
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום ביום שישי קרתה לי תקלה מילאתי שמן מנוע [ניסן אלמרה 2006] ושכחתי לסגור את הפקק, ונסעתי כך נסיעה בינערונית ארוכה מה שקרה זה שכל השמן השפריץ החוצה וטינף את כל אזור המנוע מלמעלה ומלמטה חנות חלפים אמרו לי לנקות מלמעלה עם ספריי לניקוי קרבורטור מומלץ? זה לא אוכל את הפלסטיק והגומי? ומה לדעתכם לעשות החלק שמתחת? תודה מראש על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי, אני רק צופה מהצד... היום ראיתי בשול הכביש קיה סורנטו (דור קודם) שרופה מקדמת הרכב עד קצת אחרי האמצע. בטח כשל מנוע. תהיתי - האם הביטוח משלם במקרה כזה?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי ברשותי i10-2010 אני צריך להחליף זוג צמיגים קדמיים מידה 175-60R14 79 H אשמח להמלצה לאיזה צמיגים לקנות משום מה כל הצמיגיות באיזור מתעקשות רק על סינים מחפש משהו איכותי אבל לא יקר מדי מכוון לאיזור ה400 שקל לצמיג תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
- 16 עוקבים
- 26 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
החלום החשמלי תמיד רציתי רכב חשמלי, לא בגלל איכות הסביבה (למרות שזה חשוב לי) או חיסכון בדלק, אלא כי רעיונית זה מושלם לרכבים. המומנט מיידי, המנוע שקט ,הוא יעיל בעיקר במהירויות השימושיות, תחנת הדלק היא השקע הביתי , מרכז הכובד במרכז רצפת הרכב )כלומר נמוך) בפקקים ורמזורים הרכב לא צריך סתם לעבוד בשביל להפעיל מזגן והרכב אוגר את האנרגיה חזרה גם כשהוא בולם. חבר לעבודה מארה"ב שסיפר לי על נפלאות הניסן ליף שלו ויש לו הסטוריה מוטורית מכובדת, מאוד הלהיב אותי על רכב חשמלי. אבל משום מה בארץ לא היה. למרות הטבת המס ,רכבים חשמליים נמכרו עם טווחים מגוחכים ובמחירים גבוהים בהרבה מהאופציות הבנזיניות, כך שהם בכלל לא שיקול מוטורי משום סיבה. מחליפים רכב הימים ימי קורונה והגיע…
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 106 עוקבים
- 1.5 אלף תגובות
- 262.7 אלף צפיות
אני חושב שזה באשמתי. לפני כשנה וחצי חבר מוגבל תקציב מחפש רכב אחרי לידת ילד שני. בעקבות חוות דעת נפוצה בפורום שמדובר ברכב טוב עם מוניטין רע שאינו מוצדק ותמורה מצויינת לכסף אני ממליץ לו לבדוק פיג'ו 308. הוא מוצא אחת בתקציב, יד שניה פרטית (ראשונה ליסינג) עם כ 100,000 קילומטר שנת 2016. בעצתי הוא הולך להחליף רצועה במוסך בצפון, נאמר לו שהיא עוד לא התחילה להתפורר הרכב מתפקד טוב במשך שנה. לפני כ 4 חודשים נדלקת נורת מנוע, הוא מתחיל להרגיש עיבוד כוח. המוסך שבו טופל הרכב ממליץ לפרק ולנקות פיח, מוסך אחר (בשבי ציון) ממליץ להחליף מנוע או רכב ושוב בעצתי הוא גורר את הרכב למוסך גבע שנחשב בפורום למומחה לפיג'ו. גבע אומרים שלא צריך להחליף, אפ…
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן סיפור קטן שימחיש כמה הטירוף בשוק הביטוח. פיקנטו של אשתי, מקבלת הצעות מאוד מאווד גבוהות בטלפון מהסוכנות הקיימת. כמובן ללא פירוט. בשיחה טלפונית הנציג אמר שאי אפשר לשלוח פוליסה מוצעת או פירוט כי זה כמו 'להיכנס למקדונלדס ולקחת המבורגר לפני ששילמת'. כמובן שלכלך על הצעות אחרות. השיחה הסתיימה לפני המצופה ולאחר מכן קיבלנו את המייל הבא: איפה עוד יש הצעת מחיר טלפונית בלבד בלי לפרט תמורה? בשיחה הנציג אמר שההצעה מגלמת פטור מהשתתפות עצמית ש'יכולה' להגיע ל2000-3000 שח (כמובן רק יכולה, כי זה לא כתוב). יש למי להתלונן?
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים מחפש המלצה איפה ליקנות (אני מירושלים) ברזלים בצורת צינור חלול לפי מידה. אני ילחים אותם לפי הצורך שלי חלק בגודל אחד ועוד כמה חתיכות קטנות במידה שונה-החתיכות אני מלביש/שולף על הברזלים שמחוברים לגג
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי רישיון לטקרטור כבר 6 חודשים ועכשיו הוצאתי רישיון לרכב האם יש לי חובת מלווה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 803 צפיות
מה לגבי מנוע בנזין 3.5 ומה לגבי מנוע דיזל תודה לעונים ושיהיה אחלה שבוע
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה להזמין R7, מאמזון זה כבר מזמן ירד וR8 בלי תמיכה כרגע לשידרוג התוכנה לבסיס נתונים על מצלמות בישראל. השאלה שלי היא כזו: יעכבו לי את המוצר במכס ואני אדרש לאישורי מעבדת רכב או שזה כבר נמכר בארץ ולכן אני רק אצטרך תשלום מס? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהו ראה בפועל כלי רכב מימני מתדלק מימן בתחנת הדלק סונול יגור שע"פ הפרסומים בתקשורת כבר התחילה בפועל לאפשר תידלוק מימן? (כנראה שאין עדיין בישראל טויוטה מיראי, אבל לפי הפרסומים אמורות להיות כמה משאיות מימן מתוצרת יונדאי) יש למישהו צילום איך המשאבה נראית ומה כתוב עליה ? (לא צילום מחו"ל, את זה אני יכול למצוא בגוגל) תודה רבה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 977 צפיות
נו מה הבעיה -מאפסים סיסמא. ואז אתה מגלה שאפילו בבנק לא מבקשים סיסמא כל כך "חזקה" כמו כאן.. ובדיוק בא אליך חבר ואתה נותן לו את המפתח של האוטו שיוציא משהו מהאוטו ואתה שומע שהוא הניע . מה? איך? התשובה שלו: 50 % מהקודים זה 3442 ואז צריך לשנות סיסמא בקודן.😜
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום יש לי רכב ישן השקעתי בו הרבה כסף החלפתי מנוע וכל מה שצריך.אחרי חודשים יש,לי נזילת מיים המוסף שלי אמר לי שהקולר,גיר שלי נוסץזל ומשם הנזילה.לדעתי מוסך שלי מרמה אותי בשביל לא לכבד את האחריות של מערכת הקירור.איפה אני יכול לקבל חוות דעת כתובה שיהיהלי הוכחה שהחלק הזה תקין?
הודעה אחרונה מאת sperial,