רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
1. מיסים. 100% מס על מכוניות הופך מכוניות רגילות ליקרות וקשות להשגה (מה שגובה מחיר בבטיחות ואיכות חיים). 100% מס הופך מכוניות מיוחדות (ספורט, קופה, שטח, פרמיום) ממשהו סביר לשאוף אליו למשהו ל"משוגעים לדבר". 2. פקקים. מדיניות פיתוח שמעדיפה סבסוד כבד של תחבורה ציבורית על סלילת כבישים ומחלפים גורמים לעומס מוגזם ביציאה וכניסה לערים וכבישים מרכזיים שפקוקים כדבר שבשגרה. שילוב של אינטרסים ואידאולוגיה בעדיפות על תשובה לשתי שאלות: א. מה הוא הפתרון היעיל ביותר? כלומר, בהינתן תקציב מסויים להשקעה מהי התמורה הגבוהה ביותר לשיפור התחבורה? ב. מה מעדיפים האזרחים? רצון לחנך את הציבור לעבור לתחבורה ציבורית משום שנסיעה בכביש ברכב פרטי מתסכלת ומייגעת. 3. צפירות. כמ…
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 848 צפיות
שלום וברכה אנחנו מחזיקים כבר 6 שנים בפורד אס מקס 2012 (היום על 110 אלף קמ) - ב"ה עד היום ללא תקלות קשות מידי. בימים האחרונים נשמעת שריקה כלוחצים על הגז אבל חוץ מזה האוטו נוסע רגיל לגמרי - ומשיטוט בפורום הבנתי שזה קשור לטורבו. בנוסף, הסתכלתי מתחת לאוטו ורואים שהתחתית עם שמן וגם על הרצפה של החניה יש טיפה כתמי שמן. האוטו עבר טיפול שנתי במוסך יבואן לפני חודש ולא אמרו לי כלום על הטורבו. שאלותיי: 1. האם זה אכן הטורבו? 2. אם כן - חייבים לתקן או שאפשר "לחיות" בלי טורבו? 3. האם לאור הנתונים סביר להמשיך לנסוע כמה ימים או שחייבים לפנות מיד למוסך? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש ברשותינו קיה פיקנטו , שנת דגם 2012, EX, יד ראשונה, צבע אדום 65,000 ק"מ מטופלת במוסכי יבואן כל שנה עד כאן הדברים הטובים:) הבעיות- -הרכב עבר תאונה ב-2014, שמאי קבע הפחתת ערך של 6.5% -מדחס המזגן מרעיש כמו טרקטור, המזגן עובד תקין ומקרר, אבל כל טיפול מזהים את התקלה ומציעים לי להחליף אותו בעלות של 3-4 אלף ש"ח -הצבע מתקלף יש לי סיכוי למכור רכב כזה? אם לא, מה אפשר לעשות עם הרכב? ראיתי שמחיר המחירון של הרכב בסביבות 30K, כמה מפחיתים על הפגמים שציינתי? תודה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחדש עכשיו את ביטוח הרכב שלי. הציעו לי לבחור את גובה ההשתתפות עצמית במקרה של הגשת תביעה כנגדי בביטוח צג ג, ברירת המחדל היא השתתפות עצמית בסכום 1600 ש"ח. ניתן לבחור להעלות את גובה ההשתתפות העצמית ל3600 ולהוזיל את מחיר הפרמיה ב200~שח ניתן אף להעלות את גובה ההשתתפות העצמית ל5600 ולהוזיל את מחיר הפרמיה ב200~ שח מה כדאי לבחור מבחינה כלכלית? על פניו מציעים לבטח סכום של 2000שח במחיר של 200 ש"ח. על פניו זה נשמע לא שווה. מה בערך הסיכוי הסטטיסטי לתביעה? לנהג נורמלי עם ותק של 10 שנים בנהיגה. מאמין שפחות מ10% לא? החשיבות של הביטוח היא להגן על המבוטח ממק…
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
-
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש תביעה ייצוגית נגד היבואן בגלל תקלה סדרתית במנוע שגורמת לו לשבוק חיים טרם עת (ונראה שגם הייתה כזו בארה״ב שכבר הוסדרה, אבל לא הצלחתי להבין משם אילו דגמים ושנתונים כלולים) בכתבה ולפי התביעה מצויינים המנועים בשנתונים 2015-2020 , אבל ראיתי כאן כמה תגובות שמציינות שזה לא קיים בדגמי 2019 והלאה. האם זה נכון? https://thecar.co.il/האם-יש-כשל-סדרתי-במנועים-של-יונדאי-סונט/ https://thecar.co.il/מנועים-של-יונדאי-סונטה-וקיה-אופטימה-הה/ https://centro.co.il/news/hyundai-and-kia-in-response-to-the-20-liter-engines-being-destroyed-there-is-no-serial-failure-the-car-owners-are-to-blame-20230504.html
הודעה אחרונה מאת מוטי28, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מי יכול לעזור בהשגת מדריך למשתמש, בקובץ או במודפס? או הפנייה למתקין שיודע ומבין. תודה מראש איזי
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
איוניק 6 vs טסלה מודל 3 1 2 3 4 8
מאת Jerusalem100-
- אחראי פורום
- 24 עוקבים
- 114 תגובות
- 20 אלף צפיות
אתמול הושקה ה- iOniq 6 באחת ההשקות המאכזבות שנתקלתי בהן, עם תג מחיר יומרני להחריד והרבה מאוד הייפ מבויים ומנותק מהמציאות. האיוניק הוצגה בכל הסקירות כמתחרה ישירה ל- Tesla model3, למרות שכמעט בכל פרמטר היא נחותה משמעותית לטסלה. בהשוואה של גרסאות הבסיס לאיוניק טווח נמוך משמעותית בהשוואה לטסלה 3 (429 ק״מ לעומת 490), פחות מומנט (32.6 קג״מ לעומת 42.8), תאוצה איטית יותר (8.8 שניות לעומת 6.1), פחות כ״ס (151 לעומת 275) - ולמרות זאת, מחירהּ גבוה משמעותית (214 אלף ש״ח לעומת 193). נוסיף לכך את עלויות האחזקה הזולות יותר בטסלה (באיוניק נדרש טיפול כל שנתיים, למה?), הביטוח הזול יותר בטסלה, מערכות הבטיחות המתקדמות יותר בטסלה, מערכת הסאונד המתקדמת יותר ב…
הודעה אחרונה מאת moshe8751, -
-
מיגון לרכב חדש
מאת usafun- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 649 צפיות
יש עדיפות כלשהי לאחת מחברות המיגון - איתוראן/פוינטר/קוברה באשר למיגון לרכב? לחברת הביטוח לא משנה, כל עוד מבוצע לפי הדרישות שלהם (מערכת פעילה וכול').
הודעה אחרונה מאת usafun, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
טוב, אתם לא באמת חושבים שזה קורה\יקרה בישראל, כן? אחי הבכור, שמתגורר באוסטריה, נסע היום לבקר באירוע הנ"ל, שקיבץ אליו ערמות של קוואטרואים. ההזמנה הגיעה אליו דרך חבר עם אודי 200 קוואטרו שבזמנו, נכנס לו ג'וק לראש והחליט להפוך אותו- בצורה בלבד- לאודי V8, שהיא מכונית מאד דומה (כי אודי) אבל זה לא אותו בודי בכלל. מי שביצע את העבודה היה אחי הבכור, שהתמחה בשיפוץ מכוניות בבריטניה, אפוא שיודעים את העבודה. גם אני התגלגלתי לשם אחרי הצבא, והיינו בסצנת מרוצי מכוניות קלאסיות (זה היה, מה שנקרא, בחיים אחרים). כתבתי על האודי הזה בהזדמנויות שונות בפורום, להלן דוגמא. אז הנה כמה תמונות שאחי צילם, על הצד היותר-קלאסי של הסקאלה. טור כניסה לאירוע (נערך במנחת ק…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפחות בזו של מחברי הטעינה? מחבר הטעינה של טסלה נקרא NACS או, בעברית, North American Charging Standard ובניגוד לשמו לא באמת מאושר כתקן כל שהוא. טסלה פשוט החליטו לתת לו שם מרשים.יחד עם זאת, בחודש שעבר ה SAE International הודיע שהוא החל בתהליך הפורמאלי כדי לאשר את המחבר הזה בסטנדרט. אבל סטנדרט מאושר או לא, לא קובע מי ינצח במלחמה. מה שקובע זה כמות המשתמשים. וכאן קורים דברים מעניינים - - לפני חודשיים פורד ארה'ב הודיעה שהחל מ 2025 כלי רכב חדשים מתוצרתה יצוידה בחיבו NACS. כלי רכב ישנים יותר יכולו לרכשו מתאם CCS ל NACS. ניתן יהיה לשלם על טעינה ברשת הספורצארג'רים של טסלה באפליקציה של פורד. - לפני חודש GM, Polestar ו Volvo הודיעו שהחל…
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
כידוע, כשנוהגים ברכב ובצד ימין מס' הבית זוגי, הבית הבא יהיה ממוספר במס' הגבוה יותר, לדוגמא: אם 10 בצד ימין, הבית הבא יהיה 12. שמתי לב כי במס' מקומות הסדר הפוך. יש למישהו השערה או ידיעה מדוע? מקומות שנתקלתי בהם: - צפניה, ירושלים. - אבא אבן, הרצליה. - חזון דוד, מודיעין עילית.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 890 צפיות
Datsun 280ZX הסרטון המלא: הרבה אנשים לא ידעו בכלל מי ומה זה דאטסון, ואולי רק הכיתוב מאחורי הרכב יבהיר להם, ‘By Nissan’. אז בהחלט, מדובר בחברת רכב יפנית בבעלות ניסאן, עם היסטוריה די מעניינת, אבל זה יהיה לפעם אחרת. היום אני רוצה לדבר איתכם על ה280zx. רכב ספורט קופה יפני מתחילת שנות ה-80. החזית הארוכה מעידה שמסתתר בפנים מנוע אורכי עם הנעה אחורית. כשאנחנו מדברים על סדרת ה-Z של ניסאן, אנחנו חוזרים לתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת, עת בה להרבה יצרנים אחרים מאיטליה בריטניה או גרמניה כבר הייתה מורשת, אך כעת, הייתה זו שעתם של היפנים ליצור את מורשת הרכב שלהם. ה280zx היא הדור השני של סדרת ה-Z כאשר הדור הראשון החל ב1969, תחת השם Fairlady Z (שם …
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 10 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
מה יהיה עם קרסו האלה? טקטיקת ההתחמקות והיתממות שלהם "לא ידענו לא מכירים דבר כזה" כבר נהייתה מגוחכת. https://thecar.co.il/גם-מנועי-ה-1-3-ליטר-של-ניסאן-רנו-ומרצדס-בסכ/?fbclid=IwAR3WcxKyvmjWxhQrtOz2sTZX77Io0nqIXpYebepD2GG0mzPG1gAwa_F9JG8
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 874 צפיות
Renault Group and Geely Sign Joint Venture Agreement to Launch Leading Powertrain Technology Company : Media Center – Zhejiang Geely Holding Group (zgh.com) יכול להיות מענין מאוד...
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/news/article/r1fapmkk3?utm_source=ynet.co.il&utm_medium=Share&utm_campaign=facebook&utm_term=r1fapmkk3&utm_content=Article Top אני יודע שמטבע הדברים בד"כ אי אפשר לדעת מה הצפי לתיקון. אבל כבר גיליתי שפורום נכבד זה יודע להפתיע. יש כיוון לעניין הזה? אני פשוט בדיוק באמצע עסקה. אני הקונה. היינו בבנק שלו. העברתי חצי מהסכום לסילוק ההלוואה שלו לבנק. התקבל אישור סילוק שעבוד מרשם המשכונות. אבל ההמשך נתקע בגלל התקלה. התכנון היה שהוא יעביר בעלות (שם בבנק בהזדהות הממשלתית בסלולר/לפטופ) ומיד אחרי זה אני אעביר את היתרה. העסק תקוע. אני נותן בבחור אמון ולא באמת דואג. ועדיין מיותרת לי ההפתעה הזו …
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום יש לי מטען חירום של xioami mai70. כבר 3 שנים. הוא עד עכשיו היה מאוחסן בבגאז' והוא התחיל לקבל בטן לצערי. האוטו יושב רוב הזמן בחניה בשמש אז חוץ מלרכוש חדש אשמח להמלצות: 1) איפה כדאי לאחסן אותו? המליצו לי בתוך צידנית בבגאז'. אני רוצה לשים בתוך צידנית לא קשיחה. 2) המטען הישן מתאים לאחסון עד 60 מעלות. העניין היא שבחום הישראלי הטמפרטורה יכולה להגיע ל90 מעלות. יש המלצה על מטען אחר? תודה ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת MorH, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מאמר מהניו יורק טיימס טוען שעלויות תיקון מכוניות חדשות אחרי תאונה עלה בהרבה בשנים האחרונות, בעיקר מאז 2018. הסיבה לזה היא שיש המון מערכות, חיישנים, רדארים, פינוקים, שיכולים להיפגע גם מתאונה לא משמעותית ("תאונת פח") ושנדרשים להחלפה, בין השאר כי אי אפשר לתקן. זה נכון עוד יותר לגבי מכוניות חשמליות יקרות, אבל פחות לגבי עממיות (יונדאי לצורך זה), אא"כ נפגעת הסוללה. מכוניות חדשות משתתפות בפחות תאונות בזכות מערכות אקטיביות, וכשתאונות קורות יש פחות נפגעים בנפש בגלל בטיחות פאסיבית. אבל תיקון המכונה הרבה הרבה יותר יקר, לא רק בגלל מערכות בטיחות אלא בגלל הרבה יותר רכיבים שלא מתקנים ושצריך להחליף. (לא מבין אז למה הפוליסות עולות - גם אם התיקונים יקרים יותר, הרי יש פחות …
הודעה אחרונה מאת elera, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם נכנס בי רכב בדלת האחרוית וכתוצאה מכך גם הקורה האחורית במקביל למושב האוחרי התעקמה ממש מעט מאוד משהו שבמכת פטיש עדינה מאוד אפשר לסדר האם זה משהו שמוריד מערך הרכב? אין לי תמונה ואין שמאות
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אני בעוד חודש מסים חמש שנים עם רשיון, ולא קיבלתי שום הודעה לגבי רענון נהיגה, האם אני אמור ללכת ללא הודעה, ומה יקרה אם אני לא ילך. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי רכב ישן ללא טסטים איך עלי להורידו מהכביש ולשלוח לברזל ? טלפונית למשרד הרישוי ? הרכב רשום על שמי
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, אנחנו טסים לטיול של 8 ימים עם רכב באירופה (אוסטריה גרמניה). נשכיר שם כנרא בEurope car. אני מכיר את ההמלצה להביא כיסא מהבית. בבית יש לנו כיסא טוב של Braitax. הבעיה שהוא כבד מאד (רק לחשוב על להגיע איתו לדלת המטוס [מניח שמוסרים כמו שמוסרים את העגלה] כמו עם העגלה עושה לי כאב ראש) והסיבה השניה שאני מעדיף לא לקחת אותו היא אני לא יודע כמה יטיחו אותו בדרך ומה הוא יהיה שווה אחר כך (גם אם בעין לא יראה שברים אם הוא נפגע בטיסה לא בטוח שיגן על הבן שלי ברגע האמת, בארץ). חשבתי לקחת מחברת ההשכרה. מה הסיכוי לקבל שם (נמל תעופה מרכזי) משהו סביר שאפשר להתקין טוב ? מה קורה אם קיבלתי משהו שאני לא יכול להשתמש בו. יש למשהו ניסיון בנושא? יש פת…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 917 צפיות
...Only 5 percent of trips in the U.S. are longer than 30 miles. The vast majority of big batteries will never be used — particularly if the owner has a place to plug in their car every day. ... שווה קריאה.
הודעה אחרונה מאת TheArcane, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 635 צפיות
האם יצא למישהוא להתקין מצלמת דרך עם חיבור לפיוזים וא"כ האם צריך לעשות משהוא מיוחד או שזה כמו בכל רכב
הודעה אחרונה מאת shlomo078, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
חושב לעבור לרכב חשמלי מלא כאשר 3 המועמדות מצוינות מעלה, כמובן שמדובר על רכבים מיד 2 . ההיצע ביד 2 הוא נרחב ביותר וניתן למצוא רכבים טובים בקלות יחסית. אבל .., נושא הטווח הוא בגדר נעלם והשמועות רבות . C460 - שומע שניתן להגיע לטווח המוצהר בנהיגה רגועה . BYD - מרבית המשובים שקיבלתי היא שהסוללה תתקשה לספק יותר מ 320 ק"מ בפועל מודל 3 - טווח מוצהר 491 , מישהו יכול לאמת ? בקיצור פונה לחוכמת ההמונים , אשמח לשמוע מכם את הטווח האמיתי ואופן הנהיגה שבו הוא הושג כי ברור לי שבנהיגת סבתא ניתן להגיע בכל אחד מהרכבים לטווח המוצהר על ידי היצרן...
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
Datsun 280ZX הסרטון המלא: הרבה אנשים לא ידעו בכלל מי ומה זה דאטסון, ואולי רק הכיתוב מאחורי הרכב יבהיר להם, ‘By Nissan’. אז בהחלט, מדובר בחברת רכב יפנית בבעלות ניסאן, עם היסטוריה די מעניינת, אבל זה יהיה לפעם אחרת. היום אני רוצה לדבר איתכם על ה280zx. רכב ספורט קופה יפני מתחילת שנות ה-80. החזית הארוכה מעידה שמסתתר בפנים מנוע אורכי עם הנעה אחורית. כשאנחנו מדברים על סדרת ה-Z של ניסאן, אנחנו חוזרים לתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת, עת בה להרבה יצרנים אחרים מאיטליה בריטניה או גרמניה כבר הייתה מורשת, אך כעת, הייתה זו שעתם של היפנים ליצור את מורשת הרכב שלהם. ה280zx היא הדור השני של סדרת ה-Z כאשר הדור הראשון החל ב1969, תחת השם Fairlady Z (שם …
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
בזמן האחרון יוצא לי להתקל בלא מעט דגמים שהרימו לי גבה.. מה הסיבה לריבוי הדגמים הנ"ל? הדורות החדשים עמידים יותר? חסכוניים לא פחות? אולי משהו ברגולציה?
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מאות חיישנים מסובכים ורכבים שהם כמעט וחללית המוסכים בארץ בכלל יודעים להתעסק בזה? עומדים בהתקדמות או תקועים עדיין ב2015? מעניין אותי כי ברכב כמו איוניק 5 אתה צריך להיות מהנדס טילים בשביל לעבוד עליו ולא מוסכניק
הודעה אחרונה מאת GT-40, -
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
מה העלות הממוצעת לבציעת רכב (צבע ללא פחחות). בנוסף מישהו טען שצביעת רכב מורידה מהערך שלו - נשמע לי מאוד לא הגיוני.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעניין אם וו הגרירה הזה עובר טסט... 😄 (ולמי שלא מבין/ה מה הם רואים - חיבור של וו גרירה לעיינית הגרירה של הרכב, ועוד חיבור עם אזיקונים של איזשהו מוט שלא ברורה מטרתו)
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 937 צפיות
פורד הפסיקה את יצור הפייסטה המיתולוגית.😒 אתמול יצאה האחרונה שבהן מפס הייצור בגרמניה; עתה המיקוד עובר למכוניות חשמליות; לפי הערכות, דגם הפוקוס גם הוא בדרך להיעלם. https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/by0ci9lkn בא לי לחזור לימי הפיאסטה דור ראשון שלי, האדומה מודל 78, עם מנוע ה997 עכשיו . מתחיל המסע למצוא אספנות.
הודעה אחרונה מאת sperial,