רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 850 צפיות
היי, אשמח לדעת למי יש מושג על הערכת שווי רכב אספנות מסוג קאדילק שהייתה בבעלותו של אלביס פרסלי??
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, ראיתי שבטראקס שנמכר בארה״ב משענת מושב הנוסע הקדמי ניתנת לקיפול קדימה למצב שטוח, כדי לאפשר הובלת מיטען ארוך לכל אורך הרכב. שאלתי - באילו דגמים של הטראקס בארץ אם בכלל, יש את האפשרות הזו? תודה
הודעה אחרונה מאת Zorly, -
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן לחברי הפורום, אשמח לשמוע המלצות לחוויות מוטוריות, אם ישנן, בבירת שוודיה. כמובן שחיפשתי את מוזאון וולו ונוכחתי לגלות שהוא במרחק דיי גדול מהבירה ולכן אוותר עליו. כל דבר שיכול להיות מעניין בתחום הולך, מוזאונים, נהיגה בוולו ישנה אם יש כזו אפשרות, אשמח לשמוע אם יש דברים בסגנון. תודה רבה לכם!
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לכל אלו שאין להם מד טמפרטורת מנוע, זה ישמח אתכם,תראו מה הזמנתי מאליאקספרס ב100 שח מתחבר למחשב ומוציא את כל הנתונים לטויוטה אייגו חסרת המד טמפרטורה שלי קניתי מסנן שמן מקורי ו3 פלאגים אירדיום ב600 שח של דנסו במוסך מורשה טויוטה, הפלאגים והמסנן שפירקתי מהרכב היו תוצרת יפן מה שמכרו לי זה מסנן שמן תוצרת סין ,ופלאגים דנסו תוצרת תאילנד, לרכב מסוג טויוטה אייגו למישהו יש הסבר?
הודעה אחרונה מאת מר עכבר, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 741 צפיות
טויוטה אייגו 2016 עברה 90 אלף לפי היצרן לא מחליפים לעולם בתנאים רגילים לעומת זו בתנאים קשים רשום להחליף כל 60 אלף, מדינת ישראל לא נחשבת לתנאים קשים עם החום והפקקים? ולמה כל המוסכניקים אומרים לא לגעת ושילך הגיר?
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב לאחרונה רכשתי טויוטה יאריס האם מישהו מכיר קבוצת ווטסאפ ו/או פייסבוק של יאריס? תודה
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
מיגון לרכב
מאת usafun- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
באופן מפתיע, חברת הביטוח שלי הסכימה לקודן בלבד לרכב החדש (גם אצל היבואן לא האמינו למראה עיניהם). זה אמנם חסך לי לבטים ובירורים טרם קבלת הרכב, אבל כעת, כאשר הרכב בידיי, וכאשר ברור לי שכדי לגנוב את הרכב שלי מספיק שגנב יירק על הקודן... הייתי בכ"ז מעוניין לשים מיגון כלשהו. אז כשהברירה בידיי - יש חברה מומלצת שיש לה מערכת אמינה בלי שאקרע את הכיס?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
פנו אלי מהפקה של סרט ישראלי. הם מחפשים רכב כמו שלי, (פורסטר) שהוא אומנם לא נדיר בכלל אבל התעקשו על כמה קטנות: מודלים 2008-2012 (דור 3), רמת איבזור B, בלי חלונות מושחרים, עם מערכת מולטימדיה ובצבע כחול בלבד. כך יצא שהרכב שלי עונה להם על כל הדרישות. צריכים את הרכב ל5 ימי צילום, מציעים בסביבות 800 שקל לכל יום ומספקים רכב חלופי. אני רוצה להגיד להם כן, גם כי בא לי לעזור וגם כי בסה"כ זה אחלה כסף. אשמח לשמוע דעות, ואם מישהו מכיר את העולם הזה אשמח לשמוע אם הסכום שהוצע לי זה מה שמקובל במקרים כאלה. אוסיף ואומר שבדקתי על מי שדיבר איתי, מדובר באנשים מוכרים מהתעשייה ולא במשהו פישי.
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת יהונתן גרינברג, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. כיצד אסיר דבק מגע מהדשבורד ברכב, כידוע בשמו - דבק 3 שניות. ניסיתי: אציטון עם ספוג הפלא, מסיר שומנים, ממיס דבק מיוחד שרכשתי. ללא תועלת כלל... מה עוד אפשר לנסות? (הכתם לא קטן ומאוד מציק) תודה מראש למשיבים.
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פעם ראשונה אני רואה כזה. תמיד אמרו לי שצריך חורים כדי לקרר את הברקסים. הוא על ניגררת של חברת חשמל ניגררת עם ברקסים
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 857 צפיות
שלום חברים, יש דרך להעביר בעלות לרכב בלי טסט או שצריך טסט ואז אפשר להעביר בעלות? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
אולי מישהו כאן יודע, לצערי גוגל לא עזר וגם באתר יבואן טויוטה לא מצאתי: טויוטה קורולה מודל 2017, מהסוג "sun"', שהיא קורולה המונעת במנוע בנזין (לא היברידית), האם יש בה הזרקת דלק GDI, או הזרקת דלק מסוג אחר ? תודה רבה מראש לידענים.
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 954 צפיות
קיבלתי 2 הצעות ביטוח, סכומי ביטוח בערך אותם סכומים אין הבדל משמעותי מה שכן: בביטוח א` יש כיסוי לנזק מראידת אדמהת נזכי שביתות, נזכי מהומות - בביטוח ב` אין גבול אחריות כלפי צד שלישי 1500000 עם השתתפות אצמית 1250 מול 3000000 עם השתתפות אצמית 1200 השתתפות אצמית 1800 מול 1900 השתתפות אצמית במוסכי הסדר 500 מול 790 ביטול השתתפות אצמית בתנאי שמתקנים במוסכי הסדר עם תיקון עולה מעל ל1800 מול 3000 ביטוח מראות ופנסים לא כלול ובביטו שני כן כלול עם השתתפות אצמית 255 שקל פעם ראשונה וזה עולה בהדרגה ל300 ול355 עם כל פעם, לא נרשם כתביעה) כאשר דיברתי עם נציג ביטוח שאצלו השתתפות עצמית גבוהה יותר וסכום כיסוי של צד ג קטן יותר הוא אמר ככה: …
הודעה אחרונה מאת elera, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 913 צפיות
קניתי מסנן שמן מקורי ו3 פלאגים אירדיום ב600 שח של דנסו במוסך מורשה טויוטה, הפלאגים והמסנן שפירקתי מהרכב היו תוצרת יפן מה שמכרו לי זה מסנן שמן תוצרת סין ,ופלאגים דנסו תוצרת תאילנד, לרכב מסוג טויוטה אייגו למישהו יש הסבר?
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רכשתי קעה סטוניק 2018 מנוע 1.0 טורבו איך אני מתחזק אותה נכון על מנת: 1. לשמור על הגיר ומצמדים. 2. לשמור על מנוע. 3. לשמור על חלק של טורבו. 4. לשמור על לקה וצבע של הרכב מבחוץ. 5. לשמור שחלקים פנימיים כמו פלסטיקים לא יאבדו מהצבע שלהם וריבוד של המושבים יחזיק מאמד לעורך שנים.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
לרוע מזלי זכיתי לעמוד אחרון בפקק בכביש 90 בין היישוב מגדל לקיבוץ גינוסר. נהגת שאלוהים יודע מה עשתה באותו רגע נכנסה בי ב60-70 קמ״ש אחרי שלא שמה לב לפקק, כל זה אני רואה בזמן אמת במראה האחורית וכל מה שנשאר לי לעשות זה לנסות לברוח לשול ולהתקפל אל תוך עצמי. הרכב שלי הוא סיאט ארונה 2021. לאחר שהתאפסתי שמתי לב לכמה דברים שרציתי לשאול- 1. המושב שלי נשבר, הכוונה שנהגתי בישיבה ואחרי הפגיעה מצאתי את עצמי שוכב לגמרי. לא הבנתי אם זה בגלל המשקל שלי (120-125) או שזה פיצ׳ר כלשהו. 2. הרכב כיבה את עצמו. 3. ידית ההילוכים הייתה פתאום בניוטרל. 4. הדלת שלי נפתחה, הכוונה לא לנעילה אלא הייתה פתוחה (לא לרווחה הכוונה). מעניין אותי אם כל זה סט…
הודעה אחרונה מאת usafun, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בסניק יש פס קישוט מפלאסטיק בדלת תא המטען, שמסתיר את ידית הפתיחה, תאורת המספר וכדומה - פס אשר צבוע בכסף בלי קשר לצבע הרכב. רכב עם פס קישוט בכסף: ויש רכבים בחו"ל, כנראה גרסאות מפוארות יותר, שפס הקישוט מגיע בכרום: הרכב שלי הוא כסוף עם פס קישוט בכסף, ולכן פס הקישוט בעצם לא נראה, והופך להיות חלק מהדלת: עכשיו: כיון שצבעתי את פס הקישוט בפגוש הקדמי: אני מתלבט אם לצבוע גם את הפס מאחורה, או לעזוב אותו במנוחה. שאלתי מספר אנשים ובניגוד לדעה הכמעט גורפת שהצביעה מקדימה מוסיפה לרכב בלי להראות זולה, הדעות לגבי פס הקישוט בתא המטען הן 50:50. חלק אומר שזה יראה כמו שפם בח…
הודעה אחרונה מאת topop, -
-
אז הספקתי לשים את הישבן ביונדאי i30N למבחן דרכים ארוך ואינטנסיבי. קודם כל היא הייתה ונשארה מכונית קומפקטית חמה מעולה בכל הקשור להתנהגות, מעולה בסדרי גודל של מגאן ספורט RS בכביש מפותל. אבל היו שם במעטפת כמה דברים שמפריעים לה ברמת המוצר, מחיר של 270 אלף שקלים הוא ראש וראשון בהם. הכתבה: https://cars.walla.co.il/item/3595632
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 986 צפיות
באתר הממשלתי נראה שאי אפשר להפיק טופס עבר ביטוחי לת"ז, אם היא אינה של בעלי המכונית (או אולי הפוליסה). האם זה גם נסיונכם? בניגוד לאתר הממשלתי, האם חברות כן מפיקות עבר ביטוחי לכל ת"ז רשומה? אם זה כך, הדרך היחידה היא לבקש ידנית מכל חברת ביטוח שהיתה בשימוש בתקופת כמה שנים אחורה?
הודעה אחרונה מאת elera, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב יש אירוע בעבודה שיתקיים בגני התערוכה . מציעים להגיע לחניון לייב פארק או חניון שפירים. כדי להימנע מהעומס בכניסה והיציאה חשבתי להגיע לחניון שפירים . תודה
הודעה אחרונה מאת SunshineGC38, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים אני מחפש לרכב של אשתי נורות דרך חזקות ואיכותיות, בזמנו הייתי משתמש בפיליפס דיאמונד ויזן שהיו נותנות אור לבן יפה וחזק. היום נתקלתי בדגם לד שאני לא מכיר. עלו לי כמה שאלות: 1. האם מישהו התנסה בנורה הזו ויכול להמליץ? 2.האם זה עובר טסט? 3.הצבע הוא 6500, האם זה יכול לתת מראה טוב ומקורי? 4.חיפשתי את סוג הנורה שתתאים לרכב שלנו מסוג ניסו קשקאי 2018 דגם אסנטה טק. האתרים בחול קצת מבלבלים, חלק רושמים h11 וחלק h7, איך אוכל לוודא את סוג הנורה ברכב? 5.האם ההספק החשמלי של הנורה מתאים לרכב? אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
בעבר ברכבים היה בלם יד ידני עם כבל שאיתו היה אפשר לשחק איך שרוצים ומתי שרוצים. היום ברכב מותקן בלם יד חשמלי שיש לו 2 מצבים: דלוק/כבוי. במקרה חירום, כאשר אין בלמים בדוושה (איבוד בלמים מכל סיבה שהיא), כיצד ניתן לעצור את הרכב מלבד הילוכים (הילוכים ייקח זמן לעצור את הרכב)? להרים בלם יד לא נשמעת כמו אופציה במהירות של 90 קמ״ש (זאת תאונה וודאית).
הודעה אחרונה מאת M H, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים, מחפש מוסך שמתמחה בצביעת רכב באזור המרכז. אמין ומקצועי. אשמח להמלצתכם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ShmigalBigal, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי טויוטה קאמרי יבוא אישי. אני יד שניה. אני רוצה למכור את הרכב. לצורך כך הוא צריך להיבדק במכון בדיקה. לקחתי את הרכב למכון הבדיקה ושם אמרו שלא ניתן לבדוק אותו מאחר והוא רכב יבוא אישי וברשיון הרכב הרכב שלו חסרים נתונים רבים בהשוואה לרכבים שיובאו באופן סדיר. אני מבקש לקבל את פרטי ונתוני הרכב המלאים כולל למשל הספק כ"ס, נפח מנוח, כריות אויר ועוד ועוד. כל הנתונים שיש ברישיון רכב של רכב ביבוא סדיר. מישהו יודע מניסיון איך עושים את זה?. תודה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שתי מכוניות נוסעות בכביש 1 אוטו ישן 2 אוטו חדש עם בלימה אוטונומית האם יושבי האוטו הישן בטוחים יותר כי האוטו החדש לא יפגע בהם לעומת יושבי האוטו החדש שיכולים לחטוף את האוטו הישן ?
הודעה אחרונה מאת Michaelr, -
שלום, ברשותי פיגו 2008 2022. מעל גיל 30, ללא עבר תביעות או בעיות. לכל חברה שאני מתקשר, אני מקבל הצעות של מעל 6000 שח למקיף וחובה. זה כולל ליברה, וובי, לוביט, aig. מה עושים? איך מוזילים? זה לא מרצדס או ג'יפ או רכב על יוקרה.
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ואיך אפשר בלי תומר הדר. הפעם הצטרף אלו יובל שדה. מתקרבים לשיא: 32 אלף מכוניות חדשות ממתינות באילת | כלכליסט (calcalist.co.il) לפי דעתי היבואנים תקועים עם רכבים.
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, יצרתי קשר עם חברת הביטוח לגבי שני פנסים שנשברו במזיד באוטו שלי. הפנו אותי לספק חיצוני, נאמר לי שההשתתפות העצמית היא 250 ש״ח. לאחר בירור עם הספק, שני הפנסים עולים כ 6000 ש״ח, והם טוענים שגבול האחריות דרך הביטוח הוא 5000 ש״ח. כלומר, אני צריך להוסיף כ 1000 ש״ח בנוסף להשתתפות העצמית, כדי שיוכלו להחליף את הפנסים. יצרתי קשר עם הביטוח, הם טוענים שאכן גבול האחריות הינו 5000 ש״ח, וכי זה כתוב בכתב השירות ששלחו לי. חיפשתי בכתב השירות, כמה וכמה פעמים, התייחסות של גבול אחריות לנזק לפנסים, לא מצאתי שום אזכור לך. האם הם זה שיטת מצליח? האם מישהו נתקל בזה בעבר? הם לא אמורים לשאת במלוא עלות הפנסים במידה ואני משלם את ההשתתפות העצמית? זה גם לא נאמר לי…
הודעה אחרונה מאת avargel, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרכב מאזדה 3 2010 יד ראשונה, ק"מ נמוך, נפגע כשחנה ברחוב מרכב חולף. הרכב הפוגע ברח, אבל מישהו צילם והעביר לנו את מספר הרישוי, ויש פרטי ביטוח פוגע. המחירון של הרכב 21K, והשמאי טען בהתחלה שזה גבולי ונוכל להחליט אם לתקן או להשבית, אבל אחרי זמן קצר חזר בו ואמר שחייבים להשבית. מאחר והרכב במצב מצוין, מטופל ושמור - אנחנו מעדיפים לתקן, כי במחיר שנקבל עליו לא נמצא משהו באמת שווה, וגם יש ערך סנטימנטלי (שימש את אבא עד לא מזמן). הפגיעה שטחית מן הסתם, ולא ניזוקה שילדה או משהו מכני. האם יש מצב שהביטוח של הפוגע יכריח להשבית את הרכב? מבקש גם המלצה לשמאי מטעמנו, מאיזור ת"א.
הודעה אחרונה מאת BoazB11,