רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
https://wheel.co.il/בהטבות-עד-32448-₪-פיאט-500-במבצע-לסופש-אבל-לא-ל/ זה מה שהכי אהבתי, לשלם סכומים הזויים בשביל 300 ק"מ, נראה לי כבר עדיף קלנועית אפיקים: בנוסף, כל הדגמים שמוצעים במבצע החדש הינם מגרסת המנוע החזקה של הדגם המפיקה 118 כ"ס ומצוידת בסוללה הגדולה של הדגם המבטיחה טווח נסיעה עד 300 ק"מ לפי נתוני היצרן. 😂 נראה שיש לחץ בבונדד.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב הנ"ל נרכש 0 ק"מ מליסינג יומיים אחרי שמנועה של הסקודה יטי החליט שמספיק לו. ההעדפה שלי היתה רכישה של נירו משומשת קלות, אבל ברמות המחירים וההיצע שהיו לפני שנה זה היה לא כלכלי ולא הגיוני. חבר בדיוק קיבל משלוח של יאריס קרוס לחברת הליסינג, ונאות להפריש לי אחת. המחיר היה לא נמוך אבל כלל חבילת טיפולים לשלוש שנים עם שינוע. הרכב נסע בדיוק 20000 ק"מ בשנה שהוא אתנו ושתה כ-870 ליטרים של דלק 95, מה שאומר שצריכת הדלק הממוצעת היתה 23 ק"מ לליטר. תא הנוסעים מרגיש זול ומכרכש בטח ביחס ל-XC40 בה אני משתמש ביום יום. אשתי מבסוטה בסה"כ, והדבר היחיד שהפריע לה הוא העדרם של חיישני רוורס (למרות שיש מצלמת רוורס מקורית) אז כשהחבר ל…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 907 צפיות
אולי אני לא כותב נכון את הכותרת. אבל אם צריך לדרג 10 רכבים בעלי טווחי הנסיעה הכי ארוכים שיש כיום בישראל, לדוגמא: א. טסלה - 600 קילומטר (סתם זרקתי מספר, כי אני לא יודע מה הטווח שלה. ב. יונדאי קונה - 550 וכו וכו... האם אתם יודעים לעשות דירוג, מכירים את הטווחים שהם מציעים?. כמובן שאני מדבר לפי מה שהיצרן אומר, כי להגיד כמה כל רכב עושה בפועל, צריך ניסיון אישי. ויש יצרנים שמצהירים שרכבי פלאג-אין עושים 60 ק"מ. שאלתי בעל פיג'ו 508 פלאג אין ואמר שבפועל הוא עושה 30 ק"מ. האם יש כאלה שבאמת עושים 60?, 50?.
הודעה אחרונה מאת stx, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
1. בקיץ כל פעם שאני שם את הפלאפון עד המעמד (הוא על הדשבורד) הפלאפון מתחמם ולא עובד אחרי 10 דקות. יש איזה רעיון איך לסדר את זה? 2. יש איזה מערכת אוניברסלית לאוטו של אנדרואיד שאתם ממליצים עליה? ראיתי סרטון ביקורת על מערכת שפשוט יושבת על הדשבורד, השאלה איך היא מגיבה ומה המהירות וכו', חשוב דיבורית!!
הודעה אחרונה מאת arik100, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 16.4 אלף צפיות
מישהו יודע מה ההבדל בין "התיישנות" לבין "פירוק"? הרכב בן 15 ולא עובר יותר טסט, עוד לא החלטתי אם אני מוכר אותו לברזל או לחלקים. במה לבחור?
הודעה אחרונה מאת elera, -
-
- אחראי פורום
- 44 עוקבים
- 157 תגובות
- 30.4 אלף צפיות
מנוע 1.6 טורבו 204 כ"ס 28 קג"מ,ידני 6 הילוכים, 6.7 שניות 0-100, מהירות מקסימלית 230 קמ"ש. המכונית נועלת דגם מיוחד של Pirelli P-Zero המסומן HN במידה 215/40R18. במכוניות כלול סינטיסזר המפיק צלילים אלקטרוניים להעצמת החווייה...
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי שאלה שמעניינת אותי, זכור לי בעבר שהייתי הולך ברחוב צייטלין הייתה תמיד חונה לצד המדרכה פיג׳ו 106 מיוחדת, בפעמים הראשונות שהייתי שם לב אליה, הייתי נעצר להסתכל, איזה רכב קטן.. למה הלוח שעונים שלו כחול? חגורות אדומות משונות.. דלתות בלי החיפוי הפנימי הקלאסי של רכבים, רק שני מושבים, רק שתי דלתות, מוט הילוכים מברזל, כל האוטו ריק לגמרי.. משונה.. אבל אהבתי את האוטו הזה, הוא היה שונה מכל הרכבים בשורה שם, נראה קצת כמו צעצוע.. בכל אופן אחרי שהתחלתי לתפוס יותר מה חנה שם, היא נעלמה. מישהו יודע אולי היכן היא?
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חשבתי על רעיון השאלה אם הוא נכון דוגמא אני לוקח אוטו רגיל מוציא ברגים של הגלגל ומחזיר אותם בתוספת מוט ברזל יעודי-ככה בכול הגלגלים-כשרצועה/שרשרת מתלבשת על הפין מהגלגל הקדמי לאחורי האוטו יוכל ליסוע על חול ולעבור בשטח קשה או לא?
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
-
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מה שלומכם חברים? ברשותי פולקסוואגן קראוול חדשה. 3 שורות נוסעים. בני המשפחה הנוסעים בשורה האחורית לא שומעים אותי, למרות שהרכב בעל בידוד מוצלח. אני שומע אותם. שללנו בעיית שמיעה, ואינני מעוניין לצעוק. חשבתי אולי אני מדבר דברים לא חשובים - גם נשלל. מחפש משהו כמו זה שמגיע מקורי עם הקודיאק- סוג של מיקרופון לנהג ורמקול ליושבי השורה האחורית. חד כיווני. לא משנה המחיר העיקר שיהיה משהו נורמלי ולא איזה זבל סיני. מכירים?
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
אשתי רוצה פורסטר כחול (גם אדום הולך). היינו בסוכנות (באשדוד), בדקו במחשב ואמרו שאין במלאי ואין במשלוח עתידי. יש עוד משהו שאפשר לעשות? - האחראי על ההזמנות בסובארו במקרה קורא כאן בפורום? - מישהו מכיר מישהו? (תכתבו לי בפרטי בבקשה). - למישהו יש ניסיון במקרים כאלה? ("אמרו שאין במלאי ואין צפי, אחרי חודש התקשרו....") - לקנות לבן ולצבוע? (אילוסטרציה, להמחשה בלבד)
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני דקות מועטות העליתי מבחן לממתק של יונדאי. מי שרוצה לקרוא את ההתרשמות מוזמן לעשות את זה כאן - i20N ב car-pad. אני ארשום כמה נקודות, ובעיקר מבקש מ @RK ו @itaysamurai לרשום את הרשמים שלהם אחרי שנהגו לא מעט ברכב. את הרשמים של רומן ואיתי לא תוכלו לקרוא בשומקום אחר. 1. עיצוב - i20 שנכנסה למכון קוסמטיקה והצביעה כמעט על כל דבר בתפריט. 2. מנוע - 1.6 טורבו, 204 כ"ס, 31 קג"מ, תענוג 3. תיבת הילוכים ידנית, 6 הילוכים. כמה כיף גיר ידני 4. מצבי N - שבגדול הם בואו Nתחרע. 5. התנהגות כביש מוכוונת כיף 6. מחיר ללא תחרות במה שהרכב הזה מספק. לצפייה במאמר המלא
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אשמח להבין מה ההבדל חוץ מזה שזה רמת גימור אחרת מה זה אומר בפועל (פריוס 2016)
הודעה אחרונה מאת ADG, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי ניסאן מ-2008, 220K ק"מ, נוסעת פיקס, מטופלת כמו שעון, מעולם לא היו לה בעיות מכניות. היא בטח תיסע עוד 100K בקלות, אבל יש לא מעט שריטות בפגוש, הצבע לא מה שהיה פעם, והמגן שמש בצד הנוסע התפרק. בקיצור, היא לא "נראית" טוב. המחירון שלה 11K ש"ח, ואני תוהה עד כמה זה יהיה ריאלי להשיג עליה 10K.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
לוחית רישוי חדשה 1 2
מאת FROGIE-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני כמעט בטוח שבטסט הבא אצטרך לוחית קידמית חדשה. באתר של משרד הרישוי כתובים רק כמה יצרנים. מהפורום הבנתי שיש כמעט בכל מכון טסט או בסמוך לו. אשמח למידע!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
מבין שמחינת תקנות של משרד התחבורה זה בעיה. אבל חשוב לי בעיקר הנושא הבטיחותי. אם זה מספיק בטוח ליסוע כשהילד חגור בחגורה כזאת זה מספיק לי.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
עשיתי תאונה והרכב טוטלאוס הרכבתי לפני כמה ימים גאנט 16 אפרי להוריד ולשים את המקורי שלו ה 15 אינג תודה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
איך זה הגיוני? מה המתקין שיש לו אומץ לגעת בצמות של האוטו הזה עם סיכוי להרוס שם את כל העסק? הרי אין יתרון בדבר הזה בכלל
הודעה אחרונה מאת eladns, -
פיג'ו 408 חדשה 1 2
מאת motior-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
ואף מילה על סיטרואן C4? https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/ryafryb9q
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מתוך סקרנות, אני רוצה לבדוק מודעות שפורסמו בעבר. באיביי למשל, אפשר לבצע סינון של "Sold" כך שאפשר לראות עסקאות שנסגרו בעבר. אני יוצא מהנחה שהסיכוי נמוך, אבל יש אפשרות לראות מודעות ישנות ביד-2 או אתר צד שלישי שמשתמש ב-API שלהם (או סקרייפר)?
הודעה אחרונה מאת LaCoco, -
הכל מתחיל בחתימה של @amosbmw: אם לאברהם אבינו הייתה ב.מ.וו. 316, אז לשרה אמנו בטח הייתה... ולנביא עמוס? והרכב של @lanosforce בוודאי יתאים ל... ומכאן הרצף מתגלגל. קצת רעיונות שעלו לי, חלקם די מובנים, חלקם פחות. לכל דמות יש תמונה קלאסית, תמונה של הרכב המותאם ופסוק שמסביר את הקשר. או שלא... אילו מכוניות אתם הייתם מתאימים לדמויות מהתנ״ך? דמויות נוספות או רכבים אחרים? וַיְהִי הָאָדָם לְנֶפֶשׁ חַיָּה וַתֵּרֶא הָאִשָּׁה כִּי טוֹב הָעֵץ לְמַאֲכָל וְכִי תַאֲוָה הוּא לָעֵינַיִם וְנֶחְמָד הָעֵץ לְהַשְׂכִּיל וַתִּקַּח מִפִּרְיוֹ וַתֹּאכַל וַתִּתֵּן גַּם לְאִישָׁהּ עִמָּהּ וַיֹּאכַל. וְקַיִן הָיָה ע…
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
פיגו 2008 שנת 2014 1 2
מאת שמחי- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ברשותי כ 8 חודשים סובל צרות בלי סוף חישן מנוע תקול ערבוב שמן מים תושבות מנוע בולם וציריה והרכב סך הכל 65700 קילומטר האם יפנית או קוריאנית תפתור את הבעיה או שלכל רכב יש בלאי
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
https://www.geektime.co.il/catl-announces-shenxing-super-charging-battery/
הודעה אחרונה מאת יש מקום בעולם, -
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אז ככה לאחרונה כל פעם חונים לי בחנייה אנשים זרים או חברים של דיירי הבניין.. או הדיירים עצמם וזה נהפך לממש מטרד , אני מוצא את עצמי לא פעם מתקשר למשטרה או שולח הודעות לקבוצת הדיירים... העניין הוא שהחנייה שלי היא ממש נגישה (חניית נכים) למען הסר ספק אני גם. יש שלט של חנייה פרטית ובנוסף חניית נכה *אציין* שהחנייה שלי בטאבו.. ואני קיבלתי אותה ככה בגלל הנכות שלי.. על פי החוק. חשבתי לסגור אותה ממש לגמרי כמו עם סוכה ? ופשוט לקבע אותה ובנוסף להשים מחסום מתרומם.. כזה שקונים והוא עולה ויורד מהריצפה צהוב כזה... העניין הוא שאם אני עושה את זה כמעט ולא נשאר מעבר להולכי הרגל אציין גם שלפי החוק החנייה שלי קטנה ב30 ס''מ והיועץ נגישות טוען שזה שלי כחוק.. ואם אני לוקח את מה שנש…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 943 צפיות
מנסיונכם
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני עובר עם האופניים (לא חשמליות) בצומת ז'בוטינסקי/ ביאליק ברמת גן לכיוון מזרח בצומת ישנה מצלמת רמזור גם כשאני עובר באדום (באמצע הלילה בשעות הקטנות הכביש ריק ) זה לא עושה פלאש למה זה לא מצלם אותי ? אולי אני לא שוקל מספיק אין מספיק מתכת? איך זה עובד (אם אפשר לענות על השאלה שלי בלי לחנך חחח)
הודעה אחרונה מאת mosheisrael, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני מוכר רכב ללא טסט, הרכב ללא טסט יותר משישה חודשים, רכב פרייבט מודל 2000. כרגע אני ללא זמן להוריד אותו מהכביש ואני צריך לפנות מקום בחנייה, אז אני רוצה למכור אותו ככה בלי הורדה מהכביש ולאחר מכן לעשות את ההליך במשרד הרישוי. ממה אני צריך להזהר בנושא? אמרו לי להוריד לוחיות רישוי וזהו. יש עוד דברים שאני צריך להזהר מהם? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת topop, -
פנסי לד לרכב
מאת Uri2804- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי פנסי לד לרכב לי ולחבר שיש לו אותה חברה ונשרף לו והמליץ לי עליהם. בארץ הם עולים פי 8. אז הזמנתי מאליאקספרס אבל הם נעצרו במכס כי אין להם תקן ולא אושרו. ניתן לעשות משהו בנוגע לזה? פתחתי מחלוקת שאקבל את הכסף חזרה לפחות את זה.
הודעה אחרונה מאת Uri2804, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בשעה טובה קניתי היום רכב (ספורטאז' 2010) הרכב ללא מובילאיי, ברכב הקודם (לנסר 2008) שעוד לא מכרתי מותקן מובילאיי, מבחינתי זה בזבוז למכור אותו ככה ואני רוצה להעביר את המערכת לספורטאז'. יש לי ידיים טובות (התקנתי בעבר כמה מולטימדיות במשפחה) זה משהו מסובך? יש מדריכים איפשהו? בעלי נסיון כאן שיוכלו להחכים אותי?
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 635 צפיות
שלום ישל טיוטה ורסו 2007 רובוטי היתי ברמזור בעליה בכביש ראשי ונתתי הרבה גז בהילוך ראשון כשזה על מצב ידני ועד שהעברתי להילוך שני הרכב ממש זינק והגיע לאיזה ארבעים קמש והטורים עלו ל שש אבל אחרי זה נסעתי איזה ארבעים קמ"ש רגיל האם יכול להיות שהרסתי את המנוע
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
זיהוי רכב
מאת מחליף רכבים- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שני רכבים שפגשתי בהפרש כמה ימים הראשון בגבעת אולגה רכב אספנות השני במומבאי האם זה אותו הרכב?
הודעה אחרונה מאת zaf,