רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 426 צפיות
חברות ביטוח רוצות דו"ח היסטוריה ביטוחית. האם משהו מחו"ל רלוונטי? אם לא, האם דו"ח חלקי מהארץ רלוונטי?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 802 צפיות
https://www.themarker.com/dynamo/cars/2023-07-25/ty-article/.premium/00000189-8b66-dfbd-aded-ef6f070d0000 חברת הליסינג בלו סקיי הגישה תביעה על סך 21 מיליון שקל נגד טסלה, לאחר שלטענתה כשהחברה הורידה את מחירי כלי הרכב היא גרמה לה להפסדים ■ החברה טוענת כי היא הייתה צפויה להרוויח עד 30 אלף שקל על כל עסקת ליסינג של רכב טסלה, ואילו כעת היא מוכרת אותם במחירי הפסד
הודעה אחרונה מאת stum, -
בדרך: דאצ'יה ג'וגר 7 מקומות מנוע 999 סמ"ק, גיר רגיל ב-119900 שח ועכשיו גם אוטומטי הברידי ב...174990 ש"ח 1 2 3 4 17
מאת PriceDevil-
- אחראי פורום
- 38 עוקבים
- 245 תגובות
- 47 אלף צפיות
הנתונים היבשים: מנוע 1000 סמ"ק 3 צילינדרים הספק 110 כ"ס 0-100: 11.2 שניות גיר: ידני 6 הילוכים מערכות בטיחות: בלימה אוטונומית מקורית - כל השאר מובילאיי. ציון בטיחות במבחן הריסוק האירופי - כוכב אחד מחיר: 119900 ש"ח גיר אוטומטי - בגירסה ההברידית (מנוע 1.6 עם 140 כ"ס) שייצורה יחל בשנה הבאה, ובכלל לא בטוח שתגיע לכאן.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, האם במקרה של גניבת רכב, חברת הביטוח משלמת לפי מחירון לוי יצחק? והאם היא משלמת לפי מחירון משוקלל? ז"א שאם המשוקלל גבוה יותר, האם היא תשלם את הסכום המשוקלל? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
פרולוג, אין דבר כזה משבר גיל ה 40, שקר גס, המצאה של גברים שחיפשו תירוץ לקנות צעצועים. ככה לפחות חשבתי עד שיום אחד בבוקר התעוררתי עם G37 בחניה. בוקר אחד הילדים גדלו ומצאתי את עצמי עם זמן פנוי (זמן פנוי תמיד גרר תחביבים חדשים ורכישות מיותרות). עשיתי מה שכל אדם היה עושה במקומי - פותח wish list ובוחר רובליקה. לשמחתי נפלתי על רכב עם הנאה אחורית (השגיאה מכוונת). חיפוש קצת בפורום והופ, יש אחת למכירה מחבר פורום. טלפון אחד ופגישה פנים מול פנים הספיקה כדי להבין עם מי יש לי עסק. כמה ימים לאחר מכן, הרכב הישן, פורד מונדאו סטיישן, נמכר ובמקום בוצעה העברת בעלות על ה G. אם לסכם את הרכב במילה אחת, חלום. למי שלא מכיר מדובר באינפיניטי G37 שנ…
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
רציתי לשאול עם אפשרי לעשות תיקון צבע קטן בטמבון כדמי בצד ללא ירידת ערך ושלא יראו תצביעה
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 493 צפיות
שלום, נוהג על ספורטאז 16, בנסיעה בעיקר מעל 40 קמש ובכבישים מהירים אני מרגיש ברצפת הרכב רטט/ויברציה ברגליים, העברתי מדרייב לניוטרל ועדיין הרטט לא השתנה, הרכב לא רועד בעמידה, כאילו אני מרגיש את הכביש ברטט, עשיתי בדיקה לפני קניה לא הזכירו צשהו מהבולם זעזועים או משהו כזה מה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת Smiley96, -
מהי אירוניה? 1 2
מאת kompy- 11 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כשאת/ה קונה רכב חשמלי כדי להציל את כדוה״א, אך העץ מחסל זאת.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 743 צפיות
שואל בשביל חבר שבבעלותו פריוס כזו בצבע כחול, ויש לו קילופי צבע בגג, וגם על כל המכסה מנוע, השאלה היא האם מישהו יודע על תביעה שהייתה פעם לטיוטה על הפגם הזה ? בדומה למה שהיה להם עם הקורולה. תודה.
הודעה אחרונה מאת אוריס 2015, -
מודעה חמודה מיד 2 1 2
מאת איש שמח-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אנשים איבדו את זה...
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, כפי שכולם כבר יודעים בזמנו היה את הרעיון הגאוני לשלוח את הסיוויק 2010 האצבק לארץ ללא גלגל רזרבי אלא עם ערכה לתיקון פנצרים. לכאורה דבר יפה, אבל מה עושים במקרה שבו הצמיג נקרע ולכן שום ערכה לא יכולה לתקן? לכן, במשך תקופה ארוכה רציתי להשיג גלגל רזרבי. כולם מכירים את הסיפור הידוע של זה שהגיע לבית משפט וכל זה ואני לא רוצה לחפור בעניין. בקיצור, התמזל מזלי למצוא גלגל רזרבי בדיוק במידה בקוטר 16. אממה, מסתבר שהתא לגלגל רזרבי לא יכול להכיל צמיג במידה כזאת. מה גם, שהגלגל עצמו תופס מקום רב בבגאז. אז מסתבר שלהשיג עוד גאנט מקורי במידה 16 לא היה רעיון מוצלח כל כך מפאת הנפח הגדול שהוא תופס בבגאז. ועכשיו מגיעה שאלה מוזרה. חבר רוצה לתת לי גלגלון קטן רזבי, אתם מכירים, הצ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים. יש מישהו שמחזיק טסלה בנוסף לאיוניק ? אני מחזיק איוניק 5 עלית ועובד במסלול השבועי לאילת . סוללה מלאה מחזיקה לי ל 330 בהלוך ו 300 ק"מ בחזור בגלל העליות . חושב לקנות בנוסף טסלה 3 long range או מודל Y long range . כדי להגדיל את הטווח משמעותית . מצד שני אני רואה שההבדל בין הסוללות הוא רק 2.4kw ובהצהרות החברה - התוספת בטווח נעה בין 150 ל 80 ק"מ . כמה באמת אצליח להוסיף ? תודה
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו מבין לגבי התופעה המוזרה של מבחני ריסוק עבור רכב סקיוואל? יש מקומות שמודיעים על מבחן ריסוק של כוכב אחד בלבד בסין במהלך ינואר 2023 ויש פירסום על 5 כוכבים ביולי 2023. מה נכון?
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
חשבתי להמציא תמרור שפרושו משהוא לא צפוי לפנך. הוא יראה ככה🎯-עיגולי מטרה בלי החץ ויופיע ליפני רמזור אחרי סיבוב או עיקול חזק ובעצם ליפני כול קטע שיכול ליגרום לברקס חזק וכאלה. מה דעתכם? האם יש כבר כזה ואני מיתפרץ לדלת פתוחה?
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי נוהג בסוזוקי אלטו אוטמט מנוע 1.0 ליטר 3 צילינדר אוטו עייף שקשה לו להאיץ אם לא מדביקים את הדוושה לרצפה, ברגע שה AC דולק מרגישים אפילו עוד יותר איך המנוע מתאמץ וגם שהאוטו עומד על ניוטרל אפשר לשמוע את המאמץ אני משתדל לשמור על הרכב כמה שיוצר ואם לא צריך מזגן אני לא מדליק אבל בימים החמים האלה האוטו כל הזמן עם מזגן. השאלה שלי היא אם הדלקתי כבר את המזגן, על רמה 1 מרגישים ישר את המאמץ של המנוע אבל ברמות הגבוהות יותר נשמע שרק מוזרם יותר אוויר ולא שהמנוע מתאמץ יותר… תקנו אותי אם אני טועה הפואנטה ההבדל הדרסטי הוא בין כבוי לבין 1 האם זה יהיה קריטי לשים כבר על 2 וכו׳? האם זה מאמץ יותר את המנוע או רק מזרים יותר אוויר?
הודעה אחרונה מאת makatuvkan, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מנסה למצוא סטנד למכשיר סלולר, שיראה טוב, שיחזיק טוב, שלא יסתיר פתח מזגן וכמובן לא יהרוס את הדשבורד וחלקיו. האם מישהו מצא סטנד מושלם שכזה? מצרף תמונה עכשווית שלי ( חוסם פתח מזגן).
הודעה אחרונה מאת AdamLe, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה, כולנו מכירים את הג'ימני כרכב שטח לא פרייאר בכלל עם יכולות עתירות שבחים, עכשיו כשיצא לאור העולם הגרסת 5 דלתות, (עדיין 4 מושבים) כמה נראה לכם שזה פגם ביכולות השטח שלו? האם יגיע ארצה? כמה יעלה? ציבור ה'גימנאים שש ושמח לצאתו לעולם או שהם היו מוותרים? מישהו מכיר יותר את תכונותיו? אני אשמח לשמוע. בתודה מראש ושבת שלום ומבורך🌹.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי סוללת התנעה במותג Miracase שקניתי לפני כ-7 שנים בתחנת פז. עד היום שימשה פעמיים להתנעת רכב, לאחרונה לפני כ-3 שנים. האם יש דרך לבדוק האם היא עדיין שמישה? להילה טענתי אותה והתנהגות הסימון נראתה רגילה, אבל אני לא יודע האם זה מעיד על השימושיות.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 969 צפיות
אחרי שהחנתי את הרכב שמתי לב שאחד הגלגלים יושב על אבן קטנה אבל קשיחה שקצת לוחצת על הגלגל , עברו יומיים מאז , האם יכול להיות נזק לגלגל במצב כזה ?
הודעה אחרונה מאת MIKIOPA, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 731 צפיות
עוד כחודשיים יגיע זמן הטיפול הראשונה באוקטביה (RS 22) מה כלול בטיפול, איך אפשר לקנות את החלפים לבד כדי להוזיל עלויות? האם חייב ללכת למורשה או שגם לדוג' מוסך רון יהיה טוב? - כשהייתי בפיאט טיפלתי בשמשון וכיבדו לי שם את האחריות למרות שלא היה בבעלות סמלת, רון זה אותו סגנון? ואם יש אחד דומה לו במודיעין אפילו טוב יותר. תודה
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז בקרוב לא רק סיניות יגיעו. מעניין המחיר שהן ימכרו. https://www.icar.co.il/חדשות_רכב/בלעדי:_המכוניות_החשמליות_מוויטנאם_הגיעו_ארצה/
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
האם יש חברות השכרה מומלצות? זה עולה יותר/פחות? איך זה עובד מבחינת תשתיות? יש מספיק? למי שרוצה לנסוע לרוחב היבשת.
-
ייבוא שמן גיר
מאת yairw- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, נתקלתי במוכר שנפטר מבקבוק ליטר של שמן גיר מקורי של וולוו במחיר מאוד משתלם ומשלוח חינם, עלולים לעשות לי צרות במכס? מארז מקורי עם כל התקנים מודפסים עליו בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. יש לנו רכב במשפחה שקיבלנו ולא העברנו בעלות. הרכב יד 2 שנת יצור 2014 איך אני יכול לברר האם היד הראשונה היה ליסינג פרטי/ליסינג? רשום ברישון בעלות קודמת פרטי. אני זוכר במעורפל שאולי, אולי, קנו מאדם והרכב היה ליסינג פרטי. מעוניין למכור ורוצה לדעת מה השווי. מכיר את כל האתרים ב 10 שח אבל זה בעיקר עבר ביטוחי ולא בעלות.
הודעה אחרונה מאת אוריס 2015, -
אני בכוונה כותב כאן ולא באספנות, גם כיון שהוא לא ממש זז בימנו, וגם כי אני רוצה לשמוע חוות דעת גם מאנשים שלאו דווקא מצויים בתחום האספנות - אבל אם המנהלים חושבים ששם יותר מתאים, אין לי התנגדות לטרנספר (של פוסטים, כן? לא נכנס לפוליטיקה...). קצת חפרתי על זה בעבר בכל מיני ערוצים וירטואליים, גם כאן לדעתי, אבל כיון שעכשיו אני כנראה מוכן יותר לעשות את הצעד, אני משתף בלבטים אז ככה, לכבוד הגיעי לגיל 50 לפני 3 חודשים, החלטתי שעדיף רכב אספנות על מאהבת (בעצם היא החליטה, אני הנהנתי בהסכמה). מדובר, ככל הנראה ברכישה של רכב באירופה, ואולי אפילו השארה שלו באופן קבוע בחניה מקורה אצל אחי בפורטוגל עקב העלויות הבאמת לא הגיוניות של גיור רכב. בנוסף, הקו המנחה שלי הוא שאני לא רוצה רכב…
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום וברכה לכולם אני פונה לחברי הפורום כיוון שראיתי שיש כאן אנשים יודעי דבר ברכבים ואני אחד שלא מבין מידי ברכבים, בתקווה שתוכלו להדריך אותי בעניין מכירת רכב וכל מה שמסביב. קצת רקע, לפני 3 שנים קניתי רכב טויוטה ספייס ורסו שנת 2011 ממגרש, בזמנו הקילומטרז היה 177 אלף. ברוך השם האוטו שירת את משפחתי נאמנה, כל הטיפולים בוצעו במוסך מורשה בזמן, היה טיפול אחד שהוחלפה סעפת פליטה (אם זכרוני אינו מטעה אותי) וכל שאר הטיפולים סטנדרטיים, לאחרונה בן משפחה נתן לנו את האוטו הישן שלו ואנחנו החלטנו למכור את הספייס ורסו, במחירון לוי יצחק לאחר שקלול שווי הרכב 25250, וביד 2 נע בין 20 ל35 אלף, כנ"ל כיוון שאיני יודע מהיכן להתחיל, הלכתי היום למוסך שבעליו גם סוחר רכבים, הוא אמר לי שכ…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 45 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
יבואן מאזדה דלק מוטורס רשם במאגרי משרד התחבורה שני דגמים של מאזדה CX-90 להלן הנתונים: נפח מנוע 3283 סמ"ק טורבו 6 צילינדרים בטור הספק: 345 כ"ס 0-100: 6.1 שניות הנעה: כפולה מושבים 6 או 7 (תלוי בדגם) מערכות בטיחות מקוריות מלאותכוול בקרת שיוט אדפטיבית וניטור בשטח מת. תקינה: אמריקאית מחירים: רמת גימור EXCLUSIVE ש"ח: 385000 (7 מושבים) רמת גימור SIGNATURE ש"ח: 399000 (6 מושבים)
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי רכב בדיוק בן שנה. עשיתי לו ביטוח מקיף שמסתיים היום(עכשיו אחרי חצות). וממחר הביטוח יהיה בחברה אחרת. שמתי לב עכשיו שהופיע שקע בפח של מכסה מנוע. לא ראיתי שם שקע קודם. אין לי מושג ממה זה. מישהו הפיל משהו על הרכב או נתן לו מכה כשעמד בחניה? נזק שנגרם בשטיפה במכונה? שטפתי את הרכב ביום חמישי האחרון. שטפתי באותו המקום הרבה פעמים בעבר. לא שמתי לב למשהו חריג הפעם. כמו כן, יש כל מני שריטות וגם שקע, שהופיעו במהלך השנה בצדדים. אלה כולן כנראה מכות מדלתות של מכוניות אחרות, שאנשים פתחו בחניה(או אולי משטיפה במכונה?). עכשיו השאלה אם ומה לעשות עם זה. היום(רביעי) זה היום האחרון של הביטוח ומיום חמישי עשיתי ביטוח בחברה אחרת. האם לפנות לחברת הביטוח? לעזוב את זה? לעשות משהו אחר? א…
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלחו לי מהעבודה הודעה בנוגע למחאה שתהיה מחר והחסימות שיהיו, ולכן אני צריך להתארגן מראש ולדעת איפה יהיו החסימות הללו, ניסיתי לבדוק לדוגמה לגבי מחר, אז בדקתי באתר של המשטרה על הודעות להפגנות ותהלוכות אבל יש רק 2 הפגנות שקיבלו אישור, לפי מה שאני מבין לינק (תאריך 18.7.23). נגיד באתר 'הפגנות' לא מופיע על ההפגנות מחר לינק מופיעים רק 2 לתאריך 22.7 ועוד אחד ל29.7. אתרי החדשות מפרסמים לו"ז - שלא ממש מתחיל עם יום עבודה רגיל לינק הכי מוקדם שלהם זה 9:30 אבל אני צריך להיות מוקדם מזה בעבודה. צריך לחפור באופן רציני או שזה רק אני ויש דרך יותר קלה לגלות אם תהיה לי חסימה או לא? לינק
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך מורשה יבואן. לפי הצעת המחיר שנתנו ידעתי כמה יעלה הטיפול. 1060 ש"ח ואישרתי. כרגע שאלתי במוסך מה קורה עם הרכב אמרו לי שעוד מעט יהיה מוכן והמחיר זה 1800 ש"ח לאחר 20 אחוז הנחה !!!! יש לציין שהכנסתי את הרכב ציינתי שיש רעש מההגה ובעיה עם הבלימה בתחילת נסיעה, רק ציינתי אני לא מוסכניק ואין לי ידע מאיפה הרעש ומה קורה שם. מסתבר שהחליפו רפידות בלם ומוטות קישור למוט מייצב על דעת עצמם בלי לעדכן אותי, בלי לקבל את אישורי והאם בכלל אני מאשר ואם כן אז לחלק מקורי או תחליפי. מה עושים עכשיו? אין לי את הסכום הזה.
הודעה אחרונה מאת dani666,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,690 אורחים (הצג רשימה מלאה)