רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
כיום אני מבוטח בהראל סוויץ. מרוצה יחסית, למעט רכיב ש"מוצץ" לי את הסוללה. לא מעונין בחבילת ק"מ, היה לי ביטוח כנ"ל של ליברה, לא מגיע אפילו ל 5,000 ק"מ בחודש... נוסע כ 1,400 ק"מ בשנה לכן מעוניין בתשלום על מה שנסעתי בפועל בלבד. מחפש חברה שלא דורשת התקנת רכיב ברכב. ראיתי לדוגמא את מנורה שדוגמת לפי התחברות של הנייד למערכת מולטמדיה. לשם השוואה. אני נהג יחיד על הרכב, מעל גיל 50, ללא תביעות ב 3 שנים האחרונות. משלם על ביטוח מקיף של פורסטר שנת 2021, 50 ₪ בסיס ועוד 32 אגורות לק"מ. אשמח על חוות דעת שלכם אם יש.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו שאני מכיר רוצה לרכוש רכב חדש והתייעץ איתי בעניין. אחת האופציות שהוא שקל היתה ג'ילי גאומטרי C. אמרתי לו שאני לא ממליץ על הרכב כי הוא לא עבר מבחני ריסוק, והתשובה שלו היתה שלהבנתו הרכב קיבל 6 כוכבים במבחני ריסוק. הסברתי לו שזאת לא אפשרות, אבל תיארתי לעצמי מאיפה המספר הזה הגיע - ואכן כשבדקתי התברר שציון אבזור הבטיחות שהרכב קיבל הוא 6. אמנם ייתכן שציון אבזור הבטיחות מגיע ממקום טוב, אבל במקרה הזה הוא מטעה את הצרכן לחשוב שמדובר ברכב בטיחותי, בעוד שבפועל ייתכן מאוד שזה לא המצב, ופשוט לא ניתן לדעת עד שהרכב עבר מבחני ריסוק. מדאיג אותי מאוד לחשוב שציון אבזור הבטיחות יכול לגרום לכך שרכב מאובזר יסתיר ציון ריסוק נמוך או לא קיים, אבל מבחינת הצרכן שפחות מבין, מדובר ג…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 887 צפיות
שלום לכולם, שוקל לעבור בקרוב מאוד לאיוניק הייבריד שנת 21 דגם סופרים. מסתכל כבר על מצלמות רכב שונות (כרגע במוקד 70mai 4K A800S) - אשמח לחוו"ד ממי שמחזיק כזו. בכל אופן, יש אפשרות לחבר את המצלמה ישירות למצבר כדי להקליט גם בעת חניה. אבקש לדעת מבעלי רכב היברידי ללא מצבר כמו האיוניק - איך ניתן לבצע חיבור כזה שנותן מתח 24/7? תודה!
הודעה אחרונה מאת bnsagi, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מה יכולות התצוגה של מסכי מולטימדיה ברכבים חדשים? האם למשל אפשר להקרין בהם סרטים מהטלפון, לרבות נטפליקס? או לראות נניח וובינארים שמועברים בשידור ישיר בטלפון? או להבדיל, חדשות ערוץ 12 דרך הטלפון מאתר האינטרנט של הערוץ? האם למסכים האלו יכולת להתחבר לאינטרנט? חייב להדגיש! כל הנ"ל כמובן לא בזמן נהיגה!!!
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
- 14 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קניתי השחרה לאחוריים ומחר אשים אני עובד על הכביש, כל היום נוסע והשמש הורגת אותי. חצי עורף שלי כבר מטוגן מהשמש. מנסה לעשות ניהול סיכונים, אולי שווה בניגוד לחוק להשחיר את החלון נהג שלי ולקבל הקלה מהשמש הזוועתית בישראל? עלה לי רעיון להשחיר פס עבה למעלה רק של החלק איפה השמש נכנסת ושאר החלון רגיל, מה אתם אומרים? להשחיר משהו כמו רבע מהחלון העליון בצד נהג לא משנה לי כלכך שזה מכוער
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כיום אני מוציא לפחות 1500 על דלק כל חודש בגלל שעיקר הנסיעות שלי זה בתוך העיר אני מתעניין על ה MG החשמלית 2020 שזה הדגם אם הטווח הקטן אני רואה שיש המון למכירה ביד 2 יש לי שתי שאלות האם מוכרים אותם ביד שתיים בגלל תקלות כל שהם או שזה רק נושא של טווח קטן והאם הטווח הזה שימושי בכלל כלומר כמה הטווח האמיתי שלו מניסיון ועד כמה הטעינה הארוכה שלו בעמדה ביתית גרועה או שכן ניתן להסתדר בהנחה שאני נוסע בעיקר בתוך העיר ופעם עד פעמיים בשבוע ירושלים הלוך חזור
הודעה אחרונה מאת asasarar, -
נורות ברכב
מאת nissan1211- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 878 צפיות
היי חברים, יש לי רכב עם נורות h4 הלוגן צהובות ושתי נורות w5w של תאורת יום שנדלקות לבד או יחד עם הפנסים. אני לא נוסע הרבה בלילה כך שלא משתמש באורות אבל אחת הנורות w5w נשרפה וזוג פשוט עולה 5-10 שקלים. ההתלבטות שלי היא האם כדאי לנצל את ההזדמנות ולהחליף גם את הראשיות להלוגן לבנות של osram או philips בגוון 3800k-3900k שאמורות לעבור טסט, וככה לקבל גם גוון לבן וגם שיפור בתאורה, או לקנות נורה ולהשאיר את האור הצהוב המקורי שעושה את העבודה כרגע. אשמח אם תחלקו את הניסיון שלכם עם נורות הלוגן לבנות משופרות בטסטים ואם באמת יש שיפור שמצדיק שדרוג לעומת המקוריות תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלומות. זה מס' שנים שאני מאובחן עם מחלת גפיים תורשתית, מטופל בתרופות וכמו כן בעל תג נכה. השנה, כבכול שנה, הגשתי את הטפסים לחידוש התג באופן מקוון ולהפתעתי לאחר המתנה מרובה קיבלתי תגובה לאקונית ממשרד התחבורה שאני לא זקוק לתג ואין לי בעיית התניידות. בלי שום אפשרות להגיב. אציין שאני מאחל לעצמי שלא אזדקק לתג. בשמחה הייתי מוותר עליו, על התרופות ועל ההנחה ברישוי. בשמחה ובריקודים הייתי עושה זאת (אילו רק יכולתי לרקוד). לא מצאתי ברשת שום מקום בו ניתן להגיש ערעור. כמו כן, לא מצאתי הנחיות לאיך מערערים, לרבות הנחיות להגעה פיסית למשרדי משרד התחבורה. כמובן שבידיי כל המסמכים הרלוונטים כולל המלצת רופא לתג נכה. אני יודע שיש פה כמה ג…
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 42 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
הבנתי שיש רכבים חצי אוטמט ברכבים החדשים יש?
הודעה אחרונה מאת CiUiK, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, לפני שבוע עשיתי תאונה (שלא אני אשם בה, הפוגע הודה באשמה), הייתי אצל שמאי פרטי והוא קבע שסך הכל הנזק הוא 4 אלף ש״ח. עכשיו, אני לא מעוניין לתקן את כל מה שנפגע, אני מסתפק בצביעת טמבון שהעלות שלה זה בסביבות 1000 ש״ח. האם ההחזר שאני מקבל מהביטוח הוא הסכום שקבע השמאי או החזר לפי החשבונית שמוציא המוסך בגין התיקון?
הודעה אחרונה מאת ninimom, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כותרת סיוויק 2002 שמן אחרון הוחלף לפני 5 אלף אני מקדים לה טיפולים בכוונה עם השמנים הכי איכותיים שתחיה לשנים ארוכות בעזרת השם אני צריך 5W-20 עם מינימום תקן API ומחמיר יותר מהאיכותיים שאתם יכולים להמליץ אני אקנה מה שצריך ואני רוצה מקורי תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
כולנו מכירים את האתרים והאפליקציות שנותנות פרטים על רכבים שצצו כמו פרטיות אחרי שמשרד התחבורה הפך את המאגרים שלו לפומביים. מושמשת, סטטוס קאר ועוד כמה וכמה כאלה. הם אחלה, ממש גן עדן ל-Nerds כמונו ולי אישית יש אפליקציה אחת על הטלפון, וטאב פתוח תמידית בכרום עם אחד האתרים האלה. לפני כמה ימים, במסגרת העבודה, דיברתי עם אמיר, הבעלים של קארזון. כשסיימנו את השיחה הוא אומר לי "עכשיו תכנס שניה לאתר אני רוצה להראות לך משהו". https://www.carzone.co.il/car-report/ אוקיי, יופי, גם אתם עשיתם אותו דב..... רגע... מה?! לקח לי בדיוק 4 שניות כדי להבין שפה זה משהו אחר. שהאתר הזה - חלילה בלי להעליב - גורם לכל האחרים להיראות כאילו הם כתובים…
הודעה אחרונה מאת אוריס 2015, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ממשיך את הדיווח מהמשתמש הקודם שלי שנעלם🤔 אין הרבה מה לדווח.... לפני 100,000 הוחלף מתג חלונות בדלת נהג, ב170 צינור מים דק שעובר ליד מכסה השסתומים נשחק עקב מגע בחליל מזרקי הדלק,מצבר הוחלףלאחר כשלוש שנים וזהו פרט לזה כלום. הרכב מטופל במוסכי הרשת, נוסע מצויין, לא מקרקש למרות התקנות מקומיות. מפתיע לטובה.
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 963 צפיות
היי חברים קניתי רכב (ראשון, אוריס 2017) יד 2 מחברה קיצר, בתחנת דלק לא הצלחתי לתדלק עד שהמוכרן בא והגדיר התעלמות מדלקן.. גיגלתי קצת וראיתי שזה די פשוט להפטר מזה (לחתוך כבל ולהבריג החוצה) אני רק שואל את עצמי אולי זה רעיון נחמד למלא דלק בלי הקלדות ואשראי כל פעם, קיצר האם יש דרך לעשות שהדלקן הזה יעבוד אצלי על חשבון שלי? תודה לכם
הודעה אחרונה מאת tan tan, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם. שמתי לב שבאתר של דאציה חזר דגם משופר לוגן עם מנוע 1ל טורבו בנזין מפיק 90 כוח סוס עם גיר רציף שכולל מספר שיפורים בהשוואה לדגם הקודם ומחיר התחלתי של 114.900 שקל . הדגם מגיע עם מספר גרסאות. מה אתם אומרים האם שווה ? פרטים באתר של דאציה : https://www.dacia.co.il/cars/logan/specifications.html
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
לפני 3-4 חודשים קיבלתי החלטה ללכת לקנות רכב חדש. הייתי בטויוטה, כמובן היה מפוצץ באנשים. עשיתי נסיעת מבחן על קורולה החדשה. סך הכל רכב גדול, מרווח, אבל הכל פשוט מאוד וזול (כך הרגיש לי). לא ראיתי טעם לשלם 140 אלף ש"ח. גם הסתכלתי על טויוטה CHR. נדלקתי על המראה החיצוני בסגנון ספורטיבי. לא מצא חן בעיניי החצי האחורי פנימי של הרכב. חלונות קטנים (בסגנון חריכי ירי), ישיבה נמוכה, תחושה כללית לא טובה- קלסטרופוביה. הרגיש לי שהיצרן השקיע את כל האנרגיה על הנראות החיצונית, ובפנים הרכב כבר לא היה להם כוח. בטויוטה הדגישו לי שזמן ההמתנה 4 חודשים. נכנסתי לסוכנות פיג'ו. קודם כל אולם ריק 😀. הסוכן מכירו…
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לילה טוב יקיריי. בהצצה לכמה אתרים לזיהוי רכב הכנסתי את פרטי הרכב שלי וראיתי את התאריך שבצעתי טסט וגם עוד תאריך של תוקף הרישוי/רשיון, מה זה אומר? מצרף תמונות מסך. בתודה מראש כמובן וחלמות נעימים😴.(אם זה חלומות טובים אז שיתגשמו לכם בעזרת ה')
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שאלה שעניינה אותי, במידה ואני קונה רכב יד 2 שהבעלים הקודמים עישנו בתוכו , האם זה מציב אותי בסכנה? (אני לא מעשן) ומה הפתרונות לכך ? להחליף פילטר מזגן ? שאיבה רטובה של כל הריפודים של הרכב? או שבכלל אין סכנה וסה"כ מדובר רק בריח.
הודעה אחרונה מאת סקרן1, -
-
רכב מכונס - אופל אסטרה 1 2
מאת M H-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אחי זכה במכרז מכונס ברכב הזה. הרכב בלי טסט כבר חצי שנה לפי משומשת. הוא לא מבין במכוניות, וחשב שהוא הולך להרוויח מיליונים... מה חכמי הפורום ממליצים, לבטל את הזכיה, שזה עלות של 10 אחוז 1,050 שח או לקנות ולמכור ? * אין לו רישיון. אני כרגע בלי רכב, אז לא איכפת לי לקחת את הרכב, לפרסם למכירה ובמקביל להשתמש. אופל 2015.pdf
הודעה אחרונה מאת M H, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צילמתי את האוטו הזה מתחת לבניין שלי. מישהו יודע לומר איזה חברה ואיזה דגם הרכב? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי.בשעה טובה פירקתי את האימובלייזר המעצבן בסיוויק 2015.עכשיו נשאר חור עגול בדאשבורד.איך אני משיג את הפלסטיק שמכסה אותו? יש לי כזה פלסטיק במיצובישי ,ככה שאני יודע שניתן להשיג.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם יש יועץ רכבים באיזור באר שבע שיודע להגיע למעמד הרכישה, לבדוק את הרכב (במקום בדיקה במוסך). לתת המלצה אמיתית האם הרכב שווה לרכישה או לא , (לעיתים בדיקה במוסך לא אומרת כלום). אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
https://www.mako.co.il/news-entertainment/2023_q3/Article-b33d491b4d7f881026.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802 אין לי מה להוסיף מעבר לבדיחה לעיל
הודעה אחרונה מאת race driver, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם עלות הרכב היא 30,000 דולר עבור ייבוא מארצות הברית, מה המחיר הכולל שיהיה צריך בערך לשלם כדי להעמיד אותו על הכביש סופי בישראל?
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 945 צפיות
רציתי לשאול על מכירת רכב יד שניה האם נהוג לשלם קודם ואז להעביר בעלות? או להיפך? או שאין סדר נהוג כלשהו תודה
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מקווה שאצליח לקבל פה תשובה (יתר הפורומים הרלוונטים די מתים) אני מעוניין לעשות קורס נהיגה ספורטיבית כלשהו, אפילו משהו חד יומי, קצת לשפר את הנהיגה ואת היכולות במסלול. יש מישהו ספציפי שתוכלו להמליץ עליו במחיר סביר?
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
הפורד טרנזיט הישן משמש אצל הערבים עם מיספר לבן ירוק כמו המוניות שרות חלק מקושטים חלק רגיל השאלה אצלנו כמעט אין כאלה ביכלל אצלם לא נס ליחו-למה זה? לי יש השערה שהוא לא נוח כבר-הם נוסעים עם חלונות פתוחים אז אולי המזגן שלו לא משו-בטיחות-אבל תחזוקה מעניין אותי האם הוא קל לתיחזוק-והאם הוא קירור אויר כי יש לו רשת מאחורי החלון האחורי אגב הוא דומה לג׳מפי שלי וכשאני עובר ליד הנקודות איסוף שלהם הם מיסתכלים להבין אם אני כזה מקושט או מה הסיפור בדיוק
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
כולנו ראינו את העיצוב המדהים של אפלא רומאו טונאלה, בהחלט ממשיך את העיצוב העכשווי של אלפא שממש קרוב לג'ולייה ולסטלביו וזה גם היה ברור שאלפא יביאו איזה פנאי (אחרי אורוס, קולינן שנכנסו לשוק לא מזמן) אבל האם המחיר באמת שווה רכב שההספק שלו כמו של סופרמיני? וגם ההאצה לא מרגשת. ועוד, שברגסה הכי קיצונית הגענו ל160 סוסים (?) והמחיר- 280,000..
הודעה אחרונה מאת ברונקו, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ועוד חידה קטנה: איזה רכב מדובר? J.mp4
הודעה אחרונה מאת elik0, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
כיצד מחירון יד 2עובד? ההפרש בינו ללוי יצחק הוא עצום. לדוגמא מאזדה 5 2011 עם 150000 קמ ביד 2 בשקלול מחיר הוא 37 בלוי יצחק הוא 53 במקרה של תאונה וכו,הערך מחושב לפי לוי יצחק. ממשחקים ראיתי כשאני מוסיף עוד 50,000 קמ לרכב המחירון יורד רק ב 2000 שח, הייתי חושב שצריך לרדת הרבה יותר.
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,789 אורחים (הצג רשימה מלאה)