רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
במאי 2022 הזמנתי איוניק 5 רמת גימור ELITE 4X4 לאספקה בספטמבר-אוקטובר (2022). מכיוון שידעתי שמדובר בכמה חודשים, כשבועיים לאחר מכן קניתי רכב, כביכול זמני, שוב וולוו (הייתה לי S60), הפעם V40 שנת 2019 בדגם מיוחד יחסית: קרוס קאנטרי, רמת גימור הגבוהה ביותר INSCRIPTION. הרכב הנ"ל היה בטרייד אין של "כלמוביל" וקניתי אותו מהם. בקצרה: הרכב מדהים מדהים מדהים – כלמוביל טרייד? ההפך הגמור. אבל זה לא הנושא הפעם. ביוני 2023, אחרי שנה פלוס של המתנה, הודיעו לי שהצבע שהזמנתי, אפור בטון, לא מיוצר בינתיים ואני יכול לבחור צבע אחר ולקבל את הרכב באספקה במידית (הדבר הזה הוצג לי כמעין טובה, לא חובה, רק אם בא לי לקבל את הרכב בזמן הקרוב). בהתחלה התלבטתי, אחרי זה אמרתי שאני מעדי…
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
מנוי בכביש 6
מאת ninimom- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, רציתי להבין, למה יש שני סוגי מנויים לכביש 6 (וידאו ופסקל)? למי שנוסע במקסימום 5-10 פעמים בשנה בכביש 6, עדיף לעשות פסקל או וידאו?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
I20 משנת 2016. קיים מנגנון כזה שתופס את הרכב מספר שניות בזמן זינוק בעליה ?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יצא לי הרבה פעמים לנסוע מאחורי מרצדסים חדשים וכמעט תמיד הסמל האחורי שלהם חצי פתוח. מישהו יודע למה? האם בעלי הרכב עושים משהו לא נכון או שככה זה תוכנן?
הודעה אחרונה מאת iEminem, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי כתבה מצוינת בנושא https://cars.walla.co.il/item/3589776 דברנו על זה לא פעם בפורום, בכתבה זה מוצג יפה מאד - 3% מהעבירות בהגזמה ו20% מהדוחות
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
משטרת ישראל ומשטרת התנועה בפרט, זוכה פה לא פעם לקיטונות על פעולתה או אי פעולה במניעת תאונות דרכים. לא חסרות תלונות, ממל"ז בירידות, חיפוש מתחת למנורה ועוד ועוד ועוד.... אז מסקרנות, האם יש לכם מילה טובה להגיד?. האם נתקלתם במקרה, בו אמרתם הלוואי והיתה ניידת, ופתאום ניידת עוצרת את הנהג הסורר?. עליתי מים המלח וקצת לפני מצפה יריחו, בדיוק בסיבוב, עמדה טריילר עם עגלה בשול הדרך כאשר החלק הקדמי של המשאית בלט ותפס חצי נתיב ימין. אני חשבתי שזה מאוד מסוכן בנוסף זה היה בדיוק בסיבוב, כך שלא ניתן לצפות את זה וזה מגיע בהפתעה. יצרתי קשר עם 100 ודיווחתי על כך. מס' דק לאחר מכן, להפתעתי הגמורה, הניידת שעומדת דרך קבע בירידה, אחר השומרוני …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
https://www.walmart.com/ip/Permatex-Medium-Strength-Threadlocker-Blue-75185/16879909
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך ניתן להוריד מדבקה מפח הרכב? עדיף דרך איש מקצוע או שאפשר באופן עצמאי?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, רכב עירייה פגע ברכב של כאשר הרכב שלי חונה בצורה סדורה בכחול לבן, הרכב הפוגע תועד במצלמת הרכב שלי, לא הייתי ברכב, הוא ברח ולא השאיר פרטים, פניתי לחברת הביטוח אשר רוצים לתקן לי במוסך הסדר (הילוך שישי), מדובר ברכב יחסית חדש - פיקנטו Xline 2022, הנזק הוא כפי שאצרף בתמונות, מחר שמאי מטעם המוסך מגיע אליי לבדוק, האמת שאני חושש מתיקון במוסך הסדר כזה.. ואין לי זמן לקחת עורך דין ולנהל תביעה, פניתי הבוקר לעירייה, ביקשו שהעביר סרטונים ותמונות ותאור המקרה - למחלקה המשפטית, העברתי, מה יקרה מכאן? איני יודע - עיריית בת ים. מצ"ב הנזק - אשמח להתייעצות. WhatsApp Video 2023-06-28 at 10.13.57.mp4
הודעה אחרונה מאת CiUiK, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הבנתי שאין ממש הבדלים בין מאזדה 5 2008 עד 2010. אך יש כן הבדלים בשנת 2011, צורה חדשה? האם זו קפיצה משמעותית באמינות ובאיכות של הרכב?
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני פותח יד 2 ויש שם מודעות של גילי גיאומטרי למכירה בכמויות גם מהטווח הקצר וגם מהארוך לעומת זאת BYD יש 15 מודעות שחצי מהם הם מודעות עסקיות של רכבים חדשים למישהו יש הסבר לזה? אולי יש בעיה בגילי שלא מספרים לנו?
הודעה אחרונה מאת SMGO, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ברשיונות הרכב הישנים שלי הופיעה רמת אבזור בטיחותי כלשהי, לא זוכר את מספרה, אולם החל מהשנה האחרונה או לפני שנתיים, הרמה הכתובה ברישיון ירדה לאפס: מה שבעצם אומר שמבחינת החוק אין באוטו שלי אבזור בטיחותי כלל. האם זה אומר שהצפצפה המובילאיית כבר מיותרת ושבאופן חוקי אני יכול לפרק אותה? @kompy
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 951 צפיות
יש לי סיאט איביזה 2017 45 אלף קמ בקושי נסעה לאחרונה התחיל רעשים של חריקות כמו ציר לא משומן במעבר בין הילון 4 ל-5 רק אחרי שהרכב נסע קצת והמנוע חם, בתחילת נסיעה שהרכב עוד קר זה לא קורה מזה יכול להיות??
הודעה אחרונה מאת zaf, -
דיי חלום שלי בכמה שנים האחרונות, בדגש על היאריס, ידוע לי שיש אחת או שניים בארץ כיום, אך השאלה היא איך אפשרי בכלל להביא כזו, ומה המחיר שסיפור כזה אומר לעלות עבור כל אחת מהן?
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 541 צפיות
שלום חברים! יש לי Chevy K5 blazer 1981 צריך כמה חלקים!! אני מחפש k5 לפירוק בבקשה אם אתם יכולים לעזור לי! תתקשרו ל 0584199774 תודה.
הודעה אחרונה מאת Jay Aflak, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
תגידו, למישהו כאן שימושי מגיני רוח לחלונות? מדובר ברכב סוזוקי סוויפט. זה לא זול, בערך 300 שקלים, אני גם לא ממש פותח חלונות בקיץ או בחורף, אבל למישהו כאן זה שימושי בדרך כלשהי? מתלבט אם להשקיע בכך.
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 841 צפיות
היי חברים רציתי לדעת בבקשה כמה לדעתכם תהיה עלות תיקון של הפגוש לרכב טויוטה ראב 4 שנת 2018. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 16 עוקבים
- 30 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
המנוע הוא מרכזי-אחורי בנפח 1798 סמ"ק ובהספקים של 252 כ"ס או 301 כ"ס בהתאם לדגם. הדגם ה"בסיסי": הספק:252 כ"ס הנע(א)ה אחורית 0-100: 4.5 שניות 32.6 קג"מ ב-2000 עד 4800 סל"ד מערכת בלימה של ברמבו משקל קליל של 1140 ק"ג תודות למרכב מאלומיניום חישוקי 17" מוליטמדיה 7" תומכת אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי בונוס ממשרד התחבורה: מובילאיי. הדגמים היקרים יותר: הספק 300 כ"ס 0-100: 4.2 שניות 34.7 קג"מ ב-2400 עד 6000 סל"ד חישוקי 18" מערכת פליטה ספורטיבית מחירים: Alpine A110 מחיר 480000 ש"ח Alpine A110 GT מחיר 550000 ש"ח Alpine A110 S מחיר 580000…
הודעה אחרונה מאת ntd, -
ברור שבנסיעה לאילת מהמרכז אפשר לחסוך שעה++ בתנאים לא חריגים. השאלה היא ברמה היומיומית האם מגבלת המהירות הקיימת מאריכה לכם את השהות בכביש אילו החשש מדו"ח היה מוסר?
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מתחדש באיביזה FR, שמגיעה עם גלגלי 17" (לעומת הגרסא הבסיסית של האיביזה שנועלת 15") אני לא מבין גדול אבל זה נשמע שאין שום צורך בגלגלים גדולים לרכב קטן. אני לא יודע כמה אני צודק אבל המחשבה שלי היא שזה: נועד אך ורק בשביל פוזה\כבוד\וכו' מגדיל את המשקל הבלתי מוקפץ מה שפוגע בזריזות מוריד מהנוחות של הרכב בגלל חתך צמיג נמוך גורר רכישת צמיגים יקרים יותר מה אתם חושבים על הרעיון לשנמך את הגלגלים ל- 15" ? מה ארוויח מזה?
הודעה אחרונה מאת hello54345, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 776 צפיות
מחפשת לקנות רכב קטן. (4/5 מקומות) חשוב לי הבטיחות שלו, ציון גבוה במבחני ריסוק. עדיף חסכוני בדלק. ראיתי ביד 2 פיג'ו 208 ו-MG MG3 Comfort ידני. אשמח לקבל חוות דעת על הדגמים האלו. התקציב 20k-22k תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Kim12, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 30 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
בתור בעלים של טיוטה היברידית עם סוללה שלא הוחלפה עוד מיומה הראשון בעולם ועכשיו עומדת על 213000 ק''מ, ולא נראה באופק שהיא הולכת לעזוב אותנו.... אני כבר מחכה לנצל את האחריות ולקבל חדשה.... מאוד מעניין לשמוע מכל מי שיש לו גם רכב היברידי - כמה זמן וק''מ הצליח לעבור עימה עד שהיא הלכה לעולמה. הבנתי שיש סוללות שהלכו מהר ויש שהצליחו לשרוד, מעניין אם הק''מ שלי נחשב הרבה לסוללה מקורית. אשמח לתגובות......
הודעה אחרונה מאת אוריס 2015, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש למישהו דרך להשיג לי?
הודעה אחרונה מאת לא זזה רוורס, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני כל פעם מתלבט מה עדיף אם יש לי זמן אך הדרך פחות מהירה מה יותר חסכוני בדלק
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
- 20 עוקבים
- 40 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
מדובר על מכונית מיני חשמלית עם 4 מושבים ו-3 דלתות אורך 3.20 רוחב 1.67 גובה 1.55 בסיס גלגלים 2.15. טווח מעריך כ-250 ק"מ (אין נתוני WLTP) סוללה בגודל 30kWh אין מערכות בטיחות מקוריות. מסך מולטימדיה 10.4 המחיר כאמור יעמוד על 110000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
- 16 עוקבים
- 40 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
אמת מה שפורסם, שיוקצו חניות עבור עמדות הטענה לרכב חשמלי שתאסר בהם החניה?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
לא הזזתי את האוטו איזה יום וחצי ומישהו שם לי בקבוק קטן של ספרייט כמעט מלא לחלוטין מאחורי האוטו יש ממה לחשוש? 1 2
מאת סע2-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אין מצב שזה מקרי יש חנייה ושמו לי את הבקבוק ממש מאחורי הגלגל שהבקבוק הוא יותר מחצי מלא. זה כביש שם מקום שלא יושבים בו ולא מניחים בו כלום. החנייה הייתה ריקה ושמו לי את זה ממש מאחורי הגלגל. לא צריך להיות גאון בשביל לקלוט שמישהו עשה פה טריק כדי לראות אם אני אזיז את הרכב. גם הזזתי את הבקבוק לצד של החניה באזור של צמחים וכמה שעות אחרי שחזרתי הבקבוק לא היה. מיותר לציין שאני באזור הרבה זמן, בחיים לא ראיתי שמשאירים דברים על הכביש ותמיד שאני משאיר דברים בצידי הדרך הם נשארים שם. האוטו גם היה נראה טיפה מוזנח אולי זה קשור. מה אתם חושבים לדעתכם זה סתם שכנים שרצו שאני לא אעמיד רכב הרבה זמן (חניה עמוסה בשעות הערב) או שזה מעבר ויש ממה לחשוש…
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, אני מתעניין בקניית הרכב הנל. מישהו יכול להסביר לי כאן על הדורות/מתיחות הפנים שעבר דגם הדיזל? הבנתי שבאמצע 2019 היה מעבר ל7 הילוכים ו116 כוחות סוס ומדובר בשדרוג משמעותי לעומת 2018 ומטה. האם מאז היו עוד מתיחות פנים? אשמח לשמוע ביקורות מפורטות על הרכב. בגדול התקציב שלי יהיה באזור ה90k-100 ואני רוצה להביא רכב שלא עבר את ה70k קילומטר. תודה !!
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 36 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
להבנתי, המנוע של מדחס המזגן הוא פשוט מנוע הרכב. יש אפילו רצועה מהמנוע למזגן. נכון? אז השאלה היא, איך זה שהדלקת המזגן משפיעה על צריכת הדלק. למה אני שואל: הרי הרצועה מחוברת מדחס בכל מקרה. כאשר אני לוחץ גז ואני על נגיד על 3K סל"ד, אז מבחינתו של המנוע אין זה משנה אם המזגן דולק או כבוי. הוא מסבוב את הרצועה באותה התדירות, לא? אבל הדיווחים הם שהמזגן מעלה את צריכת הדלק בצורה ניכרת (אומרים שיכול להגיע ל10% יותר בשיא). איך זה? השאלה פה היא "מכנית", במובן שאני מנסה להבין את העיקרון של המנגנון. ועוד שאלה קטנה: אם עומדים בפקק (מהירות אפס) והמנוע בסל"ד מינימום, אז האם יש הבדל בצריכה אם אני שם מזגן על מקסימום או מינימום או אפס? כי העבודה שמבצע המנוע בזמן …
הודעה אחרונה מאת הצילינדר השישה עשר, -
-
שיעבוד רכב
מאת MTa123- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 846 צפיות
אהלן, האוטו שלי משועבד לאבא שלי. השאלה שלי האם יש דרך שהוא יוכל לבטל את השיעבוד דרך האינטרנט? כיצד? כמה זה זה ייקח? תודה רבה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת MTa123,