Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, eladts כתב:

למה אי אפשר להחנות כלי רכב בעמדות התדלוק בתחנות דלק?

אהממ, אולי שם מדובר בשטח פרטי, שהחברות משלמות עליו? 

לפני 4 שעות, sperial כתב:

@ירון דורפמן אם מדינת ישראל החליטה שהיא רוצה לקדם את הרכב החשמלי מסיבות לגיטימיות - למשל שמירת בריאות הציבור ואיכות הסביבה - הגיוני שתקצה מקומות טעינה שיהיו שמורים להם. מה שכן - הקנס צריך לחול על שימוש לרעה במקומות אלה, כלומר על המדינה (או הרשויות המקומיות) לעשות מעשה טסלה: לגבות קנס ממי שחונה בחניות הירוקות שלא בעת שהן נטענות, ויהא זה רכב ICE, רכב BEV וכל מה שביניהם.

אם כן צריך לבדוק עלות מול תועלת, כלומר לא במקומות שיש בהם מצוקת חניה, (יתכבדו בעלי החשמליות ויטעינו שלא במרכז העיר).

בנוסף, מעניין האם חברות ההטענה משלמות ארנונה וכדו'.

פורסם (נערך)

אולי צריך להסביר לך לאט: מדובר באינטרס של המדינה, כמייצגת הציבור, לעודד שימוש ברכב חשמלי על חשבון ICE. האינטרס הזה מתבטא במדיניות - למשל הקלות מס, וכעת גם הקדשת שטח לעמדות טעינה. קאפיש?

לגבי הארנונה - אין לי מושג, אבל סביר שהדבר מוסדר, ואם הרכב החשמלי זוכה להקלות מס ברכישה, ברישוי השנתי ובמס על האנרגיה, לא בלתי סביר שגם עמדות הטעינה יזכו לכך. לידיעתך, בלא מעט ערים ומדינות רכב חשמלי זוכה להטבות ואפילו פטור מדמי חניה.

ד"א - חוץ מהיברידית אחת לי ולבני משפחתי רק רכבי ICE, ועדיין אני מבין ומקבל את המדיניות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, aviaviavi כתב:

האם העמדות הציבוריות הללו מגיעות עם מטען מהיר או איטי?

גם איטיות וגם מהירות.

אתה יכול לראות באתר PLUGSHARE (זה גם אפליקציה) חלק גדול מהעמדות הקיימות.

פורסם

זו לא חניה לרכב חשמלי אלא "תחנת דלק" לרכב חשמלי.

מותר לעמוד שם רק כדי לטעון.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, YNV כתב:

המסך על המטען מציג את סטטוס הטעינה.

נגמרה הטעינה? חונה שלא כחוק

ממש, רק אצלנו יאכפו אתזה... אנשים הולכים להפוך את זה לחנייה פרטית וחוץ מעריות חזקות כמו ת"א רמת גן וכאלה אני בטוח שבשאר המקומות בארץ לא תהיה אכיפה על הדבר הזה בזמן הקרוב....

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, Gopher כתב:

250 ש"ח זה מה שהעיריות נותנות היום על חניה במקום שמיועד לטעינה.

זה מוצדק בעיני אפילו לעלות את הקנס למי שמצפצף על החוק ומונע טעינה מאנשים אחרים.

אם הקנס יהיה 250 , זה לא ירתיע אף אחד.

לי קבוע חונים בחניית נכים עם תמרור. התמרור מאוד ברור והחניה מסומנת הייטב. 1000 שקל קנס. האם זה מרתיע אנשים מסוימים להמשיך לחנות? לא כל כך

• מבאס 1

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ירון דורפמן כתב:

אולי שם מדובר בשטח פרטי, שהחברות משלמות עליו? 

בכלל לא בטוח שהשטח שעליו עומדת תחנת דלק שייך לה.

זה אינטרס של המדינה שתהיה פריסה טובה של תחנות דלק בכל שטחיה, וגם בלי בקיאות בפרטים אני אניח שהיכן שיש מחסור, המדינה מעודדת את חברות הדלק להקים תחנות גם בצורת הקצאת השטח עליהן הן ניצבות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

גם בהקצאת שטח השטח הוא של התחנה בין אם בטאבו ובין אם חכירה מול המנהל.

רוב איזורי התעשייה בארץ הן בהקצאות. חלקן במכרז וחלקן ללא עלות (תלוי איזורי פיתוח וקו עימות). בכולם הקרקע מועברת ליזם בכחירה או בטאבו.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אוקיי, אז המקרים לא מקבילים כנראה, כי עמדות הטעינה עומדות בשטח ציבורי, ועדיין, זה שטח של הרשות שהתירה (ואולי אף עודדה) את התקנת עמדת הטעינה, וזכותה להגביל את השימוש בו (כמו הגבלת שטח לפריקה, להורדת נוסעים וכו׳).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

הרשות היא את ואני, שבחרנו בהם בבחירות.

יש הבדל כבד"כ אזורי תעסוקה הם לתועלת כלל הציבור בהוספת מקומות עבודה, ותשלומי ארנונה, בנוסף מדובר בד"כ על מקומות שלא נגרעים מהציבור שהשתמש בהם קודם לכן.

אין לי דעה חד ערכית על נושא הקצאה לעמדות טעינה חשמליות, אני מבין את הצורך בהקטנת זיהום אוויר, מאידך אני טוען שאין להגרר אחרי טרנדים באופן גורף, לכן להקצות אזורי טעינה במרכז עיר, כשאפשר להטעין באזורים פחות עמוסים, או לאסור חניה אפשר בשעות הפחות עמוסות.  

פורסם
לפני שעה, Gopher כתב:

גם איטיות וגם מהירות.

אתה יכול לראות באתר PLUGSHARE (זה גם אפליקציה) חלק גדול מהעמדות הקיימות.

עמדה מהירה אני יכול להבין, חשוב לתת למהפכה החשמלית רוח גבית בדמות זמינות גבוהה לטעינה. מצד שני, עמדה אטית? זה יכול לקחת 6-7-8 שעות שזה basically חנייה בחינם בכל מקום.

פורסם
לפני 23 דקות, ירון דורפמן כתב:

הרשות היא את ואני, שבחרנו בהם בבחירות

זה לא נכון.

הרשות מייצגת אינטרסים שונים וצריכה לאזן בהם. בדיוק כמו שמדינת ישראל צריכה לאזן בין הצורך להקים תחנת דלק ליד יעד תיירות רחוק ובין שימור טבע. אתה אולי תעדיף תחנה, ואני אעדיף טבע, ותפקיד הרשות הוא לאזן בין הצרכים.

לפני 25 דקות, ירון דורפמן כתב:

אני מבין את הצורך בהקטנת זיהום אוויר, מאידך אני טוען שאין להגרר אחרי טרנדים באופן גורף

אתה טוען שזה טרנד, אחרים טוענים שזה אקוטי לשימור המין האנושי.

לפני 26 דקות, ירון דורפמן כתב:

לכן להקצות אזורי טעינה במרכז עיר, כשאפשר להטעין באזורים פחות עמוסים, או לאסור חניה אפשר בשעות הפחות עמוסות.  

למיקום העמדות יש שיקולים שונים. אתה רוצה אותן מחוץ לעיר או רק בשעות הלא עמוסות, אחר יאמר שצריך אותן בדיוק במיקום ובשעות האלה, כי אז יש שם אנשים שזקוקים להן.

אם אתה רוצה לבקר את ההתנהלות צריך קודם להבין מהם השיקולים, על איזה מידע הם מבוססים וכו׳. יתכן שמישהו סתם זרק סיכה על המפה, ויתכן שעשו עבודת מחקר ומיפוי של חודשים. אין לי מושג.

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה טיפה מזכיר לי את הטיעונים נגד אוטותל. בזמנו (או עדיין) אחד הטיעונים נגד היה שריון החניות. זה גרם בפועל לזה שרכב שיתופי כזה תופס בממוצע יותר מחניה אחת (לאוטותל מוקצות 2 חניות פר רכב). ופה לוקחים חניה, מסבים אותה לעמדת טעינה, ועכשיו לרכב רגיל אסור לחנות בה. אני אסייג ואומר שלא ברור לי אם זו נחשבת חניה או עמדת טעינה לעניין משך הזמן שניתן להחנות שם. כמו שאמרו, אם האינטרס (של המקום? המדינה?) הוא לעודד שימוש ברכב חשמלי, אז זה מסביר את המדיניות.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

@ירון דורפמן אם מדינת ישראל החליטה שהיא רוצה לקדם את הרכב החשמלי מסיבות לגיטימיות - למשל שמירת בריאות הציבור ואיכות הסביבה - הגיוני שתקצה מקומות טעינה שיהיו שמורים להם. מה שכן - הקנס צריך לחול על שימוש לרעה במקומות אלה, כלומר על המדינה (או הרשויות המקומיות) לעשות מעשה טסלה: לגבות קנס ממי שחונה בחניות הירוקות שלא בעת שהן נטענות, ויהא זה רכב ICE, רכב BEV וכל מה שביניהם.

ככה זה היכן שאני גר. לאחרונה הועבר חוק עזר החניה מותרת רק לרכב חשמלי בזמן טעינה בעמדות טעינה בשטח ציבורי. רכב אחר מסתכן בגרירה, שזה הרבה יותר מרתיע מקנס. לפני זה היה קנס של $40 לרכב שאינו חשמלי בעמדת טעינה ואכן היו בעלי רכב חשמלי שניצלו את עמדות הטעינה בתור מקום חניה שמור. האיום בגרירה כל כך מרתיע שבעמדת טעינה שנמצאת בשיפוצים לקראת הרחבתה ואין בה כרגע עמדה פעילה גם לא מעיזים לחנות.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...