רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
וגם איך יתכן כזה שקע רציני רק ממנוע של מזגן?
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=sj46ddqj3
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 866 צפיות
צהרא טבא. מבקש שתעלו בפוסט זה, את אכזבותיכם, מרכישת חלקים לרכב, שלא צלחו / החלקים לא החזיקו מעמד / לא הגיעו לארץ (המכס אכל / שתה) / לא התאימו (למרות שהיו אמורים) - בקיצור - בזבוז כספי מוחלט ! להבהרה - אין אני מתכוון שהשרשור ייגע ברכישת רכבים שהתגלו כלימונים / חמוצים שכאלה. יש לנו כאלה מספיק אני חושב (ומי שלא חושב כך - מוזמן להרים הכפפה בפוסט נפרד ובאישור המנהלים. מקווה גם שהמנהלים יאשרו פוסט זה...). אתרום את תרומתי: רכישה לא מוצלחת ראשונה - פנסי DEPO שאיתרתי לרכבי (אלפא 156) לאחר שהנוכחיים לא יכלו להלטש עוד. כמה פעמים (יותר משלוש) ביקרתי בחנות (בת"א), פעם הגיע פנס ימין, פעם לא הגיע כלום, ופעם שלישית הגיע פנס שמאל. הגיעו…
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הוצאתי פירוט של עבר ביטוחי של הרכב על רכב מסויים מאתר https://tviot.slika-ins.co.il/ רכב על הכביש מ2017 מה שאני קיבלתי זה 1.פירוט ביטוחי מ2020 2.דוח תעונה מ2022 ***לרכב היו 2 בעלים קודמים ואני הוצאתי את הדוח עם מספר זהות של בעלים נוכחיים למה אני לא קיבלתי פירוט ביוןחי מ2017 והאם זה אומר שגם דוח תעונות לא מתחילת מועד הרכב על הכביש?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מערכת שמע ברכב חדש 1 2
מאת usafun-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בהליך רכישת הרכב החדש (לא משנה כרגע מהו), עליתי לקטגוריה יותר גבוהה בין השאר בגלל מערכת שמע בעלת 8 רמקולים של BOSE. כגודל הציפייה - גודל האכזבה. למרות שברכב יש ממש סאב וופר בבאגאז', נראה לי פשוט שהותקנו רמקולים נחותים שמפיקים צלילים דלים וממש מאכזבים. האם יש משהו לעשות בעניין הזה מול היבואן? למשל, לערוך איזה בדיקה אובייקטיבית אצל מומחה שיעיד על רמת מערכת השמע שהותקנה בפועל? אפילו ברשתות הרדיו הרגילות (גלצ, 103 וכול'), יש הפרעות סטטיות בזמן שאני שומע תכניות. חייב לציין כי נמסר לי מהיבואן שהרדיו והרמקולים הותקנו טרם הגיע הרכב לארץ.
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אולי אני טועה, יצרתי קשר עם מספר סוכנויות מוכרות וגדולות. התעניינתי ברכבי יד2 שלהם וכמעט בכולן נאמר לי שלא קיים תיעוד של הטיפולים. כששאלתי למה רובם הסבירו שזה זניח והם מסתפקים בבדיקה נקודתית של הרכב במעמד הטרייד אין עם הלקוח. דוגמה אחת היא רכב שהתעניינתי בו משנת 2017 עם נתונים טובים ובמחיר מחירון. מצד אחד דוח הסליקה נקי מתאונות והסוכנות מתחייבת בבדיקה, מצד שני אין תיעוד לטיפולים הרכב. מה אתם חושבים האם כדאי להמשיך? או לחכות לרכב שיהיה עם כל "החבילה הבטוחה"?
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 642 צפיות
רכשנו לשימוש אישתי איגניס 2019. הרכב מצויד בגיר אציף. אני מבין מה עושה כפתור ה s. גם ניסיתי בעצמי והאפקט ברור. אבל טרם ניסיתי את מצב ה L. מה אמור לעשות מצב זה?
הודעה אחרונה מאת tan tan, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, יש בבעלות קרוב משפלנ רכב ישן שלא שולמו עליו רישיונות, בסביבות 15+ שנים, לפי מה שכתוב בתהליך תשלום על רישיון הרכב רשום "רישיון הרכב בוטל". חלק אומרים לי שצריך לשלם 5 שנים אחורה על רישיון הרכב וחלק אומרים 2. יש פה מישהו שמכיר או עשה תהליך דומה ויודע?
הודעה אחרונה מאת Dudo, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, האם ניתן להוסיף חיישני תאורה וגשם ברכב שבו אין חיישנים מקוריים כאלה? תודה.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 519 צפיות
הי, האם ניתן להוסיף מערכת בטיחות אקטיביות לסוזוקי קרוסאובר 2017 וויטרה 2019. תודה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
כנראה והסגירה היא חלק מ-12 החודשים שנפסקו במחוזי ת"א. רכבים אשר החלו מבחנם התקופתי יכולים לגשת לכל מכון אחר בתקופת הסגירה ולהשלים את הליכי הרישוי. הרכב יבדק שוב מחדש והמכון צריך לגבות רק עבור בדיקה חוזרת(המכון אמור להתחשבן עם "עד-הלום" על הפרש התשלום). על בעל הרכב להציג את טופס הבדיקה של "עד-הלום" + חשבונית תשלום הבדיקה.
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 987 צפיות
לאחרונה יוצא לי בכבישים קיה ריו חדשות (סיומת 03 ותחילית 4) מצויידות במובילאיי, אף על פי שאני יודע שרק בתחילת הייבוא הדגם צויד במובילאיי ועם הזמן עבר למערכות בטיחות מקוריות. קצת מוזר שב-2023 ייבואן מחזיר מובילאיי לרכב במקום המערכות המקוריות. וזה לא פעם ראשונה אצל טלאקר - בעבר האופטימה ההיברידית יובאה עם מערכות בטיחות מקוריות, אבל לקראת הפסקת הייבוא הביאו אותה בלי מערכות ועיקר השיווק היה למוניות.
הודעה אחרונה מאת borisYalzin, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אמ;לק: אלבר מכרה ללקוח רכב 2017 שהתחיל להתקלקל תוך שלושה ימים. הרכב "נדד" חודשיים וחצי בין מוסכים במסגרת האחריות, אבל עדיין נותר תקול ואלבר טענה שהאחריות לא מכסה. הקונה ביטל את הרכישה ודרש את הכסף חזרה בתוספת פיצוי. בפסק דין אלבר חויבה לשלם כמעט 100K. הרכב מחירו היה 64K. מוקדש לכל הנדים בראשם שאומרים "אכלת אותה אין מה לעשות תחתוך הפסדים". ידיעה בעיתון פסק הדין במלואו - מומלץ מאוד לקרוא.
הודעה אחרונה מאת elera, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
תעזרו לי בבקשה עליתי על איזה משהו והחלק שמתחת לפגוש נפל ללמטה רוצה לדעת מה זה החלק הזה והאם זה מסוכן להשאיר אותו ככה. מצרפת תמונה
הודעה אחרונה מאת elera, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מכירים את זה שלפני כיכר יש שני נתיבים שמצטמצמים לנתיב אחד? כי מי שעשה לי נזק לרכב ולא עצר להשאיר פרטים לא מכיר כנראה. את המספר לא ניתן לקרוא אבל אולי אתם מזהים את הדגם? תודה רבה, סופ"ש נעים 362347835_6773768206007942_3480530272856239450_n.mp4
הודעה אחרונה מאת Takadanobaba, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 756 צפיות
חבר בדרך לאסוף רכב בטרמינל. המחיר זהה. 4 נפשות, מזוודה אחת, מתוכננת נסיעה אחת ארוכה והרבה קצרות.
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 19 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
מה גרם לגיר הנ"ל להיות לא אמין והאם זה השתפר בשנים האחרונות? מה ההבדל בין רטוב ליבש כנ"ל אמינות? האם יש הבדל בין כפול מצמד של vag לכפול מצמד קוראני או אמריקאי? יש הבדל בין גיר כפול מצמד של audi סקודה וסיאט? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת YTHCHAK, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה ניתן לעשות כי ההגה לא נוח לאחיזה ומראה סימנים של התפוררות. ניסיתי להגביהה את המושב אבל זה רק מחמיר את הבעיה. רק כשהמושב הכי למטה אני מצליח לראות את מהירות הנסיעה, אבל רק באופן חלקי וזה לא בא בחשבון להמשיך ככה. מה מציעים?
הודעה אחרונה מאת anonport, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חברים, כעת שעברתי מרכב 5 מקומות ל-7 מקומות (אאוטלנדר 2020), הביטוח התייקר וכמובן גם בשל העליות מחירים לכולם. בביטוח ישיר קיבלתי הצעה גבוהה 5,800 ש"ח מקיף בלבד. חברה אחרת, הכשרה, הציעה 4,200 ש"ח אולם דורשת כספת מותקנת במחשב הרכב. האם הדרישה הזאת להתקין כספת (במידה ואין ברכב), מוצדקת? לא החברה היא שצריכה לממן (עולה 400 ש"ח לא יותר לפי החברה)? ואם במידה ויש לי כספת (יש איך לבדוק עצמאית?), החברה דורשת אישור ממכון שאליו היא שולחת אותי (יש פריסה ארצית), מניח שישנה עלות על הבדיקה באם יש כספת.. אשמח לשמוע דעתכם ומניסיונכם בנושא. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
נצפה השבוע: מיצובישי כריזמה 5 דלתות מנוע GDi (בנזין הזרקה ישירה). הדגם הזה יוצר בין השנים 1995-2004. לפי מקור שאני מאוד סומך עליו, הרשות הפלסטינית לא מאפשרת ייבוא של מכוניות כל כך ישנות אז השאלה היא - מי ולמה ייבא את הרכב הזה? הוא נראה במצב מעולה כמו חדש.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, אולי מישהו יודע איפה אפשר ללמוד לרפד מכוניות אבל ריפודי עור ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
רכב יד 1 מליסינג 1 2
מאת Moah89-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן חברים, שאלת תם לגבי רכב שרכשתי לפני כשלוש שנים יד ראשונה מליסינג. מדובר על רנו גרנד קופה. כאמור לפני כשלוש שנים רכשתי רכב יד ראשונה מליסינג ולאחר כשבועיים שמתי לב של הפנס השמאלי (פנס full led) שלי לא תקין כשהלכתי לתקן אותו במוסך מורשה אמרו לי שכדי לבדוק את הפנס צריכים לפרק את הפגוש הקדמי וכשבאו לעשות זאת אחרי האישור שלי ראו שיש שם ברגים, משמע שהרכב עבר תאונה (לאחר מכן גם בחורף גם ראיתי שיש טיפות בתוך הפנס השמאלי האחורי). השאלה שלי היא האם חברת ליסינג (במקרה הזה ליס4יו) מתקנים תאונות מבלי להפעיל ביטוח כדי שלא יהיה תיעוד? אם לא והם חייבים לדווח, אני יכול למצוא מידע על זה? כי אצלם "לא מתועד כלום". נ.ב.: לפני שתתעצבנו עליי, עשיתי בדיק…
הודעה אחרונה מאת Moah89, -
-
פז חנכה את התחנה הראשונה בישראל עם עמדות טעינה חשמלית בלבד וללא עמדות תדלוק. התחנה החדשה, הנראית ככל תחנת דלק וכוללת מתחם נוחות של yellow, שירותים ושולחנות התרעננות נפתחה במתחם החמאם באילת. בתחנה מותקנות בשלב זה 4 עמדות טעינה חשמלית אולטרא-מהירה של פז Charge, עם המטענים של חברת ABB אשר יקצו לכל רכב טוען עד 200 קוט"ש.
הודעה אחרונה מאת CiUiK, -
-
- אחראי פורום
- 25 עוקבים
- 79 תגובות
- 23.9 אלף צפיות
בקהילה שלהם בפייסבוק, רובם מציינים תקלות רבות, משותפות לרוב הרכבים. הנה רק חלק מהבולטות שבהם: חריקות חזקות בסיבובי הגה, מחסור חמור בחלפים, מזגן מקרטע, או לא עובד כלל, בעיות במולטימדייה, גם נוריות שנדלקות ללא סיבה, דורשת RESET כל פעם. חלון בגג שאינו נסגר עד הסוף, כבל טעינה שאינו משתחרר, תא המטען, שאינו נסגר עם נעילת הרכב, טווח הנסיעה האמיתי, רחוק מאוד מהמוצהר, וגולת הכותרת, קבלת רכב חדש, כאשר גג הרכב עם לחיצות. אגב, לגבי הגג, הרוכשים במעמד קבלת הרכב, נאלצים לחתום על מסמך הזווי, על וויתור בהשתתפות בתביעה הייצוגית שנפתחה בנושא.. גם לגבי האנדרואיד אוטו, ברכבים הללו, זה כנראה לא יהיה בזמ…
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 671 צפיות
ידוע הכלל המופיע באתר הממשלתי: "רכב חדש שטרם מלאו לו 3 שנים, פטור מביצוע מבחן מעשי (טסט) אך אינו פטור מתשלום אגרת חידוש רישיון הרכב". איך זה מתבטא ברישיון הרכב שמקבלים אחרי התשלום ? האם כתוב עליו במפורש שאין צורך בטסט ?
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 460 צפיות
פודקאסט 'דרייב' הגיע לפרק 56, והפעם משהו שאני באמת חושב שכל חובב רכב צריך לדעת - הדיפרנציאל. אז דיברנו קצת על השטח, אבל קינן 'קרמבו' בשבילכם, נתן כאן הסבר לפנתאון על דיפרנציאל מוגבל החלקה ברכבי ספורט. שווה מאוד מאוד להקשיב. קישור לפרק קישור ליוטיוב על 'איך דיפרנציאל עובד'
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מישהו יודע (רק מי שבאמת יודע) לפרט חישוב כל המיסים לעלות כוללת ליבוא מגרמניה לרכב היברידי שמחירו שם 55000 יורו נטו (לפני מעמ אותו אקבל חזרה) לרכב שמיוצר בגרמניה (מדילר) תודה
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
היי יש לי שאלה לגביי הגלאי הנ״ל… אני יודע שברגע ששוטר לזר אותך זה כבר מאוחר מידי… השאלה מה לגבי יכולות הגלאי להתריע במידה והשוטר לזר מישהו לפני? מה המרחק בין שתי הרכבים שבו עדיין יהיה גילוי? בבקשה רק מי שבאמת יודע…
הודעה אחרונה מאת ProMeR, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 947 צפיות
היי לכולם. הזמנתי חלק כזה וקיבלתי הודעה שצריך לעשות בדיקות מכס. מה סיכוי שלי שזה יעבור? Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! ₪6.49 27%OFF | Bonnet Release Lock Latch Catch Repair Set For Ford Focus MK2 2004-2012 1355231 https://www.aliexpress.com/item/1005005417679703.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.19.68811802Ib4gP5
הודעה אחרונה מאת captainnemo911, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 372 צפיות
שלום, מישהו מכיר אתר אמין לפרטים על רכב\גרור לפי מספר רכב\גרור ? בהרבה מיקרים האתרים שניסיתי לא מזהים את מס הגרור . תודה רבה
הודעה אחרונה מאת חוש טכני סביר1,