Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, dani666 כתב:

אתה צוחק אני מקווה.

תדלוק זה 5 דקות (כולל ניקוי חלון).

מה לא ברור במה שכתבתי?

15 דקות זה לא הרבה יותר מחמש דקות.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 1 דקה, dani666 כתב:

פי 3.  עוד 10 דקות שלמות.  הכל לטובה.

במונחים של זמן ה-10 דקות הפרש זה לא הרבה.

לפני שהייתה טעינה אולטרה מהירה ההפרשים האלה היו גדולים בהרבה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

10 דקות פה, 10 דקות שם.  כנראה שכשאתה חשמלי אז 10 דקות זה לא נחשב.  אבל אני עוד על נוזלים - ואצלי זה נחשב.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 דקות, dani666 כתב:

10 דקות פה, 10 דקות שם.  כנראה שכשאתה חשמלי אז 10 דקות זה לא נחשב.  אבל אני עוד על נוזלים - ואצלי זה נחשב.

מסכים איתך שזה זמן מבוזבז.

יש כבר טכנולוגיה נסיונית שמאפשרת טעינה בהספק של 1000 קוט"ש ותשווה את זמן הטעינה לזמן התדלוק. יקח עוד כמה שנים עד שהטכנולוגיה הזאת תבשיל.

פורסם
לפני 5 שעות, Gopher כתב:

עם עמדה אולטרה מהירה (כמו בתחנה הזאת של פז) הטעינה הממוצעת תארך 15 דקות

כמה רכבים באמת יודעים לנצל קצב טעינה כזה בכלל? ולאורך כל מהלך הטעינה?

פורסם
לפני 7 דקות, Boltik כתב:

כמה רכבים באמת יודעים לנצל קצב טעינה כזה בכלל? ולאורך כל מהלך הטעינה?

כיום רוב הרכבים שנמכרים תומכים בטעינה מהירה של לפחות 150 קוט"ש, כאשר יש כבר רכבים כמו יונדאי איוניק 5 ואיוניק 6, קיה EV6, פורשה טייקן, אודי אי-טרון GT ודגמי ג'נסיס החשמליים שתומכים ב-350 קוט"ש.

קצב הטעינה הגבוה נשמר עד שמגיעים ל-80%, מעבר לזה המהירות מואטת משמעותית כדי לא לגרום לנזק לסוללה.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 4 דקות, Gopher כתב:

קצב הטעינה הגבוה נשמר עד שמגיעים ל-80%

שטויות. איוניק 5 עובר 200 רק לפרק זמן קצר, רוב הטעינה בהספק יותר נמוך. שאר הקוריאניות מבוססות אותה פלטפורמה ואותם ביצועים.
Hyundai Ioniq 5 With 58 kWh Pack: In-Depth Charging Analysis

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 58 דקות, dani666 כתב:

אבל זה בדיוק הפוך. זה 10 דקות פה אבל בחיי היום יום את רכב הבנזין תצטרך כל שבוע שבועיים לעצור שוב ושוב ל 5 דקות כל פעם.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Boltik כתב:

שטויות. איוניק 5 עובר 200 רק לפרק זמן קצר, רוב הטעינה בהספק יותר נמוך. שאר הקוריאניות מבוססות אותה פלטפורמה ואותם ביצועים.

מתוך האתר הרשמי של יונדאי, זה כתוב במפורש שזה נתמך: IONIQ 5 Charging | Eco - Hyundai Worldwide

In the long range battery version (72.6 kWh), IONIQ 5’s 800 V battery system offers the following charging times: 350 kW DC station: charging time 18 minutes from 10 to 80% range added from 5 minutes of charging: 111 km. 50 kW DC station: charging time 1 hour from 10 to 80% range added from 5 minutes of charging : 28 km

אתה יכול להפנות את הגרפים האלה ליונדאי, אני לא עשיתי לסוללות שלהם BENCHMARK :)

בכל מקרה ניתן לטעון סוללה ב-15 דקות עד 80%, וזה אני אומר מניסיון האישי שלי.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 2 דקות, Gopher כתב:

בכל מקרה ניתן לטעון סוללה ב-15 דקות עד 80%, וזה אני אומר מניסיון האישי שלי.

מ-70%? :) 

באתרים רשמיים יש הרבה מספרים יפים שלא קשורים למציאות. לדוגמא, טסלה 3 SR עוברת 490 ק"מ לטעינה....

פורסם
לפני כשעה, Gopher כתב:

מסכים איתך שזה זמן מבוזבז.

זהו, שזה לא בהכרח זמן מבוזבז. בניגוד לתדלוק רכב בבנזין, סולר ואפילו גז, אין צורך לנהג להשאר עם הרכב בזמן טעינה מהירה. ברבע השעה הזו אפשר לקפוץ לשירותים, לאכול, לשתות או סתם לחלץ את העצמות.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Boltik כתב:

מ-70%? :) 

באתרים רשמיים יש הרבה מספרים יפים שלא קשורים למציאות. לדוגמא, טסלה 3 SR עוברת 490 ק"מ לטעינה....

מ-20%.

אני לא אחראי לפירסומים האלה שהזכרת 😎

לפני 15 דקות, eladts כתב:

זהו, שזה לא בהכרח זמן מבוזבז. בניגוד לתדלוק רכב בבנזין, סולר ואפילו גז, אין צורך לנהג להשאר עם הרכב בזמן טעינה מהירה. ברבע השעה הזו אפשר לקפוץ לשירותים, לאכול, לשתות או סתם לחלץ את העצמות.

נכון 👍

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני שעה, Gopher כתב:

במונחים של זמן ה-10 דקות הפרש זה לא הרבה.

לפני שהייתה טעינה אולטרה מהירה ההפרשים האלה היו גדולים בהרבה.

10 דקות זה לא המון זמן...?

בוא תכפיל את ה10דקות האלו ב3 אנשים, שזה כבר 30דקות!

נראה לך במדינת ישראל מישהו יחכה 30ד קות רק בשביל להטעין את האוטו שלו?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, arturkopit כתב:

10 דקות זה לא המון זמן...?

בוא תכפיל את ה10דקות האלו ב3 אנשים, שזה כבר 30דקות!

נראה לך במדינת ישראל מישהו יחכה 30ד קות רק בשביל להטעין את האוטו שלו?

העמדות המהירות פנויות רוב הזמן, פשוט מכיוון שמספר הרכבים החשמליים עדין נמוך יחסית למספר העמדות. גם אם העמדה תפוסה, ניתן לטעון בעמדה סמוכה באותה תחנה או בתחנה סמוכה.

ככה שההנחה שלך שצריך לחכות בתור לעמדה מהירה פנויה אינה נכונה ברוב הגדול של המקרים.

אם אתה נהג של טסלה בכלל סיכוי אפסי שתגיע לסופרצ'ארג'ר לא פנוי. 

• תוכן חדש...