Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, רועי5 כתב:

היא שלנורבגים יש מה ללמוד מאיתנו, גם בתחום של הגיוון ( BYD, ג'ילי, אין בנמצא, טסלות לרוב וטיפה ניו ), אבל חשוב מזה, יש המון מכוניות בעירה פנימית בנורבגיה

גם ליפניות לקח הרבה זמן עד שהם הצליחו להכנס לאירופה. האירופאים מאוד שמרנים בכל מה שקשור למכוניות, מעבר לעובדה שיש סיבות למה ג'ילי לא נמצאות באירופה ו byd רק נכנסו לפני שנה.

ברור שיש עוד בעירה פנימית כי רק לאחרונה החשמליות נכנסו, אבל הם בהיעלמות .

לפני שעה, רועי5 כתב:

אגב חשמל ושוב, לא בהכרח רלבנטי לארץ, התפרסם ביוטיוב לפני מספר ימים מבחן השוואתי בין נירו היברידי, נירו פלאג אין ונירו חשמלי בכל הקשור להוצאות על אנרגיה למרחק זהה בתנאים דומים, גם בעיר גם בינעירוני. הכל על כבישים ומחירים בריטיים והפלא ופלא, הכי יקר זו החשמלית, בצורה ניכרת כשהטעינה ציבורית, מתאזן כשמדובר בפרטית ( שליש מחיר שם, לא יודע כמה פה  ) רק נסיעה עירונית נטו וטעינה פרטית מארגנת לחשמלית נצחון זעיר בנקודות. מעניין יהיה לערוך השוואה כזו כאן

אכן לא רלוונטי לארץ. מחירי הדלק שלהם דומים לשלנו, אבל חשמל הבייתי שלהם יקר ב 130% משלנו ועמדות טעינה חיצוניות שלהם יקרות ב 50% משלנו וב 200% מעמדות הטעינה של טסלה בארץ.

אם משקללים את המחירים של הארץ על התוצאות שלהם, מקבלים חיסכון של 10% בבינעירוני , גם בלי עמדות טעינה של טסלה.

לפני כשעה, yossiaviel כתב:

כמעט כל רכב חשמלי,[מלבד טסלה], מאבד מעל 31% טווח, בטמפרטורה מעל 38 מע". באילת לפחות 5 חודשים בשנה, הטמפ" נע בין 40-43 מעלות. אפשר לעשות את חשבון האחוזים מחדש. יש אפילו מחקר בנושא:

http://auto.co.il/article/136402-world-news

לא יודע בדיוק איך בוצעו המחקרים, אבל מנסיון שלי עם טסלה יש הפרש של לפחות 15% בין צריכת חשמל בין עונות מעבר לקיץ הישראלי. יכול להיות שזה קשור להרכב סוללה שונה. שלי lfp ורוב הסוללות בארה"ב הם nmc.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, רועי5 כתב:

הכל על כבישים ומחירים בריטיים והפלא ופלא, הכי יקר זו החשמלית, בצורה ניכרת כשהטעינה ציבורית, מתאזן כשמדובר בפרטית ( שליש מחיר שם, לא יודע כמה פה  ) רק נסיעה עירונית נטו וטעינה פרטית מארגנת לחשמלית נצחון זעיר בנקודות. מעניין יהיה לערוך השוואה כזו כאן. 

בארץ עם מחיר קוט"ש לצריכה ביתית של 60 אגורות (לא מדבר על תעריפי תעו"ז שעוד מאפשרים לך להוזיל עוד אם אתה טוען בשעות השפל), ומחירי דלק מוגזמים בטירוף,

זה הרבה יותר משתלם. יוצא עשירית מחיר (החשמל לעומת הדלק).

לפני 50 דקות, yossiaviel כתב:

80% זה לא מספיק. כאן באילת אתה חייב 100%. 

כמה זמן זה לוקח? כמה זמן שזה ייקח. 15 דקות? חצי שעה? שעה שלמה ? לא בטוח .

אני בד"כ טוען מ-20% ל-80% וזה לוקח לי 15 דקות.

שחזרתי מאילת טענתי 90% וזה הספיק לי.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Gopher כתב:

. יוצא עשירית מחיר (החשמל לעומת הדלק).

מנסיון שלי, חיסכון רכב חשמלי הוא 70% מהיברידי מקביל ו 80% מבנזין מקביל (רק בגודל, לא בכח), כשמשקללים טעינה ביתית וחיצונית ממוצעת.(קצת יותר טוב בעמדות של טסלה). כל זה לפני חיסכון באגרה ותחזוקה(כשיש).

לפני 27 דקות, Gopher כתב:

שחזרתי מאילת טענתי 90% וזה הספיק לי

יש לך טסלה lr. כלומר, 90% שלך זה 100% ברוב רכבי החשמל האחרים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, mfanter כתב:

אני לא רואה איך אפשר להחזיק רכב חשמלי אם אין לך דרך להטעין אותו בבית/בעבודה בצורה קבועה.

אם יש לך עמדה ציבורית ליד הבית זה בהחלט אפשרי. אני מכיר כמה אנשים שמטעינים כך את הרכב.

יש עמדות עירוניות בישובים רבים שהן זולות יחסית, אומנם לא כמו טעינה ביתית אבל עדין משתלם כלכלית (מלבד אילת ששם הטעינה יותר זולה מטעינה ביתית!).

לרוב האנשים מספיק להטעין את הרכב פעם בשבוע, ואם יש נסיעה רחוקה משתמשים בעמדות המהירות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, mfanter כתב:

אני לא רואה איך אפשר להחזיק רכב חשמלי אם אין לך דרך להטעין אותו בבית/בעבודה בצורה קבועה.

זו התורה על רגל אחת. 

תודה.

https://car-pad.co.il/טיפים-ומחשבות/bevprivetuse/

אפשר להחזיק רכב חשמלי ללא עמדה ביתית, אבל זה פחות נוח ופחות זול. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 2 דקות, Gopher כתב:

אם יש לך עמדה ציבורית ליד הבית זה בהחלט אפשרי. אני מכיר כמה אנשים שמטעינים כך את הרכב.

יש עמדות עירוניות בישובים רבים שהן זולות יחסית, אומנם לא כמו טעינה ביתית אבל עדין משתלם כלכלית (מלבד אילת ששם הטעינה יותר זולה מטעינה ביתית!).

לרוב האנשים מספיק להטעין את הרכב פעם בשבוע, ואם יש נסיעה רחוקה משתמשים בעמדות המהירות.

זה אפשרי, פחות מפריע לי המחיר ויותר חוסר הנוחות. גם אם יש לך עמדת טעינה - אתה צריך לבנות על זה שהיא לא תפוסה וברגע שכמה שכנים סביבך יקנו רכב חשמלי פתאום כולכם צריכים את אותה עמדה.

פורסם
לפני 49 דקות, mfanter כתב:

אפשר, אך משפיע משמעותית על מאזן השיקולים.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 5 שעות, mfanter כתב:

זה אפשרי, פחות מפריע לי המחיר ויותר חוסר הנוחות. גם אם יש לך עמדת טעינה - אתה צריך לבנות על זה שהיא לא תפוסה וברגע שכמה שכנים סביבך יקנו רכב חשמלי פתאום כולכם צריכים את אותה עמדה.

מסכים איתך שזה פחות נוח מהעמדה פרטית, אבל זה גם תלוי בתשתית הטעינה שיש במקום מגוריך.

אם יש לך עמדה עירונית ליד הבית אז אתה יכול לראות אם היא פנויה רוב הזמן או לא, ובהתאם להחליט אם העמדה הזאת מתאימה לך או לא.

עדין המצב הוא שהעמדות האלה ברובן פנויות כי מספר החשמליות נמוך יחסית. כמובן שמספר העמדות יצטרך לגדול משמעותית בעתיד, בינתיים לפחות המצב סביר.

פורסם
לפני 20 שעות, Gopher כתב:

מסכים איתך שזה פחות נוח מהעמדה פרטית, אבל זה גם תלוי בתשתית הטעינה שיש במקום מגוריך.

אם יש לך עמדה עירונית ליד הבית אז אתה יכול לראות אם היא פנויה רוב הזמן או לא, ובהתאם להחליט אם העמדה הזאת מתאימה לך או לא.

עדין המצב הוא שהעמדות האלה ברובן פנויות כי מספר החשמליות נמוך יחסית. כמובן שמספר העמדות יצטרך לגדול משמעותית בעתיד, בינתיים לפחות המצב סביר.

אישית, כרגע לפחות - זה יוצר המון אי נוחות. תאר לעצמך בלת"ם שדורש ממך לנסוע רחוק ובאופן מיידי - אתה נכנס לרכב ואין לך מספיק כדי להגיע לעשות את הנסיעה.

עם גז זאת לא בעיה - נוסעים ובדרך עוצרים בתחנה למספר דקות. 

עם החשמלי - צריך לקוות שעמדת הטעינה לא תפוסה, ואם היא תפוסה צריך להתחיל לחפש עכשיו עמדות אחרות, וגם כשמגיעים אליהם(במידה ואין תור ארוך גם ככה) לוקח 20 דק' שבהם אתה לא עושה דבר. 

כמובן שמקרים כאלו הם יחסית נדירים, אבל הם גורמים לאי-שקט באופן תמידי עבורי. אני תמיד עם יד על הדופק להטעין. התשובה לכך היא כמובן עמדת טעינה בבית/במשרד.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם

אין לי אוטו חשמלי, גם לא יהיה, לפחות עד שנחסל את הגינה הקדמית ונעשה ממנה חניה. דבר אחד למדתי כאן מהשירשורים העוסקים בסוגיה, מי שעבר לחשמלית, גם בהעדר מטען פרטי נגיש, מתבצר בפוזיציה, בדיוק כמו מי שלא והגידור הזה טבעי לגמרי. אני למשל חושב שרכב בעירה פנימית זה בעצם סוג של לוקסוס, הנה אוטו נטול חרדות, אפשר לנסוע מתי שרוצים ומתי שצריך, לא צריך לתכנן כלום, לא לשבת על מפת עמדות טעינה רלבנטיות למסעות ארוכים, לא לארגן איזה סידור קטן בשביל לשאת את תפילת העמדות הריקות והתקינות, פשוט מתיישבים באוטו ונוסעים. אז נכון זה יותר יקר כנראה, פחות שקט, עצל בהרבה, הכל נכון והכל בסלע, אבל כידוע על לוקסוס משלמים.

• אהבתי 3
פורסם

אני פשוט מופתע (לא) כל פעם מחדש מכל המצקצקים שאין ברשותם רכב חשמלי ודופקים על השולחן "מרחמים על מי שאין לו עמדה בבית", "בהצלחה בטעינה ציבורית", "אין לי שיקולי טווח".

רבותיי, אני בקרוב סוגר שנה עם רכב חשמלי. אין לי עמדת טעינה בבית. יש לי עמדה ציבורית בחניון בצמוד לעבודה, מטעין בממוצע אחת לשבוע (460 ק"מ)

אף פעם לא נתקלתי בבעיה. לא בדרכי לצפון, לא בדרכי לאילת, לא ביום יום. האם הייתי שמח שתהיה לי עמדה נגישה בבית? בהחלט. האם זה דיל ברייקר? בשבילי, במקרה שלי, לא. זה לחלוטין פרסונלי ואין פה שום דבר גורף.

פעם אחת בלבד הגעתי "על הקצה" עם 30 ק"מ במחסנית לעמדה אולטרה מהירה בודדת בחור (יבנה), שם עמדה איוניק 5 עם בחור נחמד שהתיידדנו. נכנסתי ליילו, קניתי בקבוק מים - כשיצאתי, כבר לא היה שם. 

מספיק עם הדיון המיותר הזה על מה כדאי, לא כדאי, איך כדאי. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. לרכב בנזין לא אחזור מהרגע שנסעתי על רכב חשמלי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הצעת ייעול:

לצד "רכב כללי", "ייעוץ ברכישת רכב", "טכני אחזקה וטיפולים", וכו' -

יהיה פורום "ויכוחים על רכב חשמלי או רכב דלק", או לחילופין פורום "ויכוחים אינסופיים כללי" שיהיה אפשר להתווכח בו על אייפון או אנדרואיד, ימין ושמאל פוליטי, איזה זמר יותר חתיך וכו'.

• מצחיק 3

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, mfanter כתב:

אישית, כרגע לפחות - זה יוצר המון אי נוחות. תאר לעצמך בלת"ם שדורש ממך לנסוע רחוק ובאופן מיידי - אתה נכנס לרכב ואין לך מספיק כדי להגיע לעשות את הנסיעה.

עם גז זאת לא בעיה - נוסעים ובדרך עוצרים בתחנה למספר דקות. 

עם החשמלי - צריך לקוות שעמדת הטעינה לא תפוסה, ואם היא תפוסה צריך להתחיל לחפש עכשיו עמדות אחרות, וגם כשמגיעים אליהם(במידה ואין תור ארוך גם ככה) לוקח 20 דק' שבהם אתה לא עושה דבר. 

כמובן שמקרים כאלו הם יחסית נדירים, אבל הם גורמים לאי-שקט באופן תמידי עבורי. אני תמיד עם יד על הדופק להטעין. התשובה לכך היא כמובן עמדת טעינה בבית/במשרד.

עם רכב של 400 ק"מ סוללה ויותר זה אמור להספיק לרוב האנשים לפחות לשבוע. לכך יש את הטעינה האיטית הציבורית. הטעינה הזאת תלוי בפריסה העירונית בישוב שלך. בהרבה מקרים הפריסה הזאת מספיקה ויש לא מעט אנשים שטוענים באופן הזה כפי שראית בתגובות קודמות. כאשר העמדות מסומנות בתמרור איסור חניה והחניות צבועות בצבע בולט, אז הסיכוי שמכונית דלק תחנה שם הוא נמוך. אף אחד לא רוצה לחטוף קנס של 250 ש"ח, ומאוד קל לפקחים לתת דוחות כאלה כי העבירה בולטת לעין.

אם אתה נוסע נסיעה ארוכה, אתה יכול להאריך את הטווח עם עמדה מהירה. אם אתה צריך עמדה מהירה אז יש המון בכל רחבי הארץ. קצב פריסת העמדות מהיר, אפילו לי כבר קשה לעקוב אחרי העמדות המהירות שנפתחות כל הזמן. כל שבוע יש לפחות שתי עמדות חדשות של פז ו"דלק" (מדובר בעמדות כפולות ז"א עם שני שקעי טעינה), והעמדות האלה עובדות מצוין ופנויות כמעט כל הזמן.

אתה לא צריך לקוות שהעמדה פנויה, לכל חברת טעינה יש אפליקציה שמראה את זה.

אם היא תפוסה אז בודקים שעמדה אחרת בקרבת מקום פנויה, ונוסעים ישירות אליה.

בקיצור, מניסיון של שנתיים, אחרי שתתחיל לנהוג בחשמלית "חרדת הטווח" תעלם לך מהר מאוד, זה בעיקר חשש פסיכולוגי בלי סיבה אמיתית.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • רעיון טוב! 1
פורסם

דיברו בדיון הזה על כך שיש בתחנה המסויימת רק 4 עמדות טעינה.

ביקרתי הבוקר בתחנה (אני גר באילת), וכפי שזה נראה כנראה שצפויות להיות בה 8:

יש 4 עמודים, 2 מהם עם 2 עמדות הטענה לעמוד, ו-2 האחרים בלי כלום.

נראה הגיוני וצפוי מאוד שיותקנו ליד כל אחד מהם עוד 2 עמדות הטענה, ואז יהיו 8.

(וכפי שכבר ציינתי קודם, המקום המדובר הוא אחד ממקומות רבים להטענת כלי רכב חשמליים כאן באילת, יש גם עמדות איטיות וגם עמדות מהירות במקומות רבים בעיר. הייחוד בתחנה הספציפית הזאת של פז הוא רק העיצוב המזכיר תחנת דלק רגילה, ושום דבר חוץ מזה)

תידלוק חשמל פז אילת.jpg

לפני 28 דקות, Gopher כתב:

עם רכב של 400 ק"מ סוללה ויותר זה אמור להספיק לרוב האנשים לפחות לשבוע. לכך יש את הטעינה האיטית הציבורית. הטעינה הזאת תלוי בפריסה העירונית בישוב שלך. בהרבה מקרים הפריסה הזאת מספיקה ויש לא מעט אנשים שטוענים באופן הזה כפי שראית בתגובות קודמות. כאשר העמדות מסומנות בתמרור איסור חניה והחניות צבועות בצבע בולט, אז הסיכוי שמכונית דלק תחנה שם הוא נמוך. אף אחד לא רוצה לחטוף קנס של 250 ש"ח, ומאוד קל לפקחים לתת דוחות כאלה כי העבירה בולטת לעין.

אם אתה נוסע נסיעה ארוכה, אתה יכול להאריך את הטווח עם עמדה מהירה. אם אתה צריך עמדה מהירה אז יש המון בכל רחבי הארץ. קצב פריסת העמדות מהיר, אפילו לי כבר קשה לעקוב אחרי העמדות המהירות שנפתחות כל הזמן. כל שבוע יש לפחות שתי עמדות חדשות של פז ו"דלק" (מדובר בעמדות כפולות ז"א עם שני שקעי טעינה), והעמדות האלה עובדות מצוין ופנויות כמעט כל הזמן.

אתה לא צריך לקוות שהעמדה פנויה, לכל חברת טעינה יש אפליקציה שמראה את זה.

אם היא תפוסה אז בודקים שעמדה אחרת בקרבת מקום פנויה, ונוסעים ישירות אליה.

בקיצור, מניסיון של שנתיים, אחרי שתתחיל לנהוג בחשמלית "חרדת הטווח" תעלם לך מהר מאוד, זה בעיקר חשש פסיכולוגי בלי סיבה אמיתית.

האכיפה היא טובה ומבורכת, יש רק 2 בעיות שרובנו הגדול מכירים היטב:

1. יש לא מעט נהגים שיקחו את הסיכון "מקסימום מידי פעם יתקעו לי רפורט, לא נורא יש לי כסף". לעיתים גם ישאירו מישהו ברכב כי אז "זה לא נחשב שהם חנו והפקח בטח לא יתקע רפורט".

2. ברוב הערים והעיירות בישראל, אכיפת חוקי חניה כמעט לא קיימת. פקחים מסתובבים רק במרכז העיר או במקומות מועטים אחרים, לעיתים מקפידים לאכוף רק נגד תושבי ערים אחרות (אפשר לדעת למשל לפי תו חניה מקומי, לעיתים גם יש מקומות בהם די ברור מסיבות אחרות שמדובר באנשים ממקום אחר), ואפילו אם אזרח יתקשר למוקד או למחלקת פיקוח חניה אם מידע על בעיה ספציפית במקום ספציפי בזמן אמת, יסרבו לשלוח פקח.
הסיבה: כי מר X שהוא ראש עיריית/מועצת Y, לא רוצה שבבחירות יזכרו אותו בתור "אחד שתוקע רפורטים". ולכן, המוני רחובות בכל חלקי מדינת ישראל מלאים בחונים על המדרכה ובשאר מקומות בעייתיים, ושהקשישים והנכים והתינוקות בעגלה ירדו לכביש להידרס, ואלה עם החשמלוקים שיחפשו מקום אחר להטעין, הרי זכותו הטבעית וההסטורית של כל בעל רכב פרטי לחנות 10 מטר מהבית, ולא חלילה 70 מטר.

• תוכן חדש...