רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 10 עוקבים
- 27 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום חברים למה יש את המקלות האלה ניחוש מושכל זה נותן לנהג אומדן רוחב אם הוא עובר בין 2 מכוניות למשל אבל אני לא באמת יודע אז מעניין אותי למה
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי את זה-בתמונה- הזהרתי אותו השאלה עד כמה זה מסוכן שהעגלה תתנדנד ככה
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נתקלתי בזה. אנשים נוטשים תרכבים שלהם.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם ניתן להתקין קודן אליוטי ברכב ללא צורך בהקשת קוד ושלא ישפיעה לרעה לרכב? •••מדובר בקיה סטוניק מנוע טורבו שנת 2018
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 8 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מאז החל הייבוא מקביל לפני כ-6 שנים, טיפטפו לכאן מובילי הנוסעים המגודלים של הונדה בעיקר ע"י חברת "טרגט מוטורס" 21 יחידות הגיעו ארצה באמצעות הייבוא המקביל. כרגע נראה שהפיילוט יגיע לכאן בייבוא סדיר מארצות הברית בתקינה אמריקאית 7 מושבים, ומערכות בטיחות מלאות. הוא יגיע לכאן עם מנוע 6 צילינדרים בנפח 3471 סמ"ק, הספק של 285 כ"ס, והנעה כפולה. הדגם החדש של הפיילוט הפך מ-MPV מגודל ל-SUV מגודל עם אורך של למעלה מ-5 מטר, רוחב של 2 מטר וגובה של 180 ס"מ. בסיס הגלגלים עומד על 2.89 מטר. אם המחיר ישאר 300000 ש"ח כפי שנכתב, הוא יהווה תחרות מעולה למאזדה CX-90 שזה עתה הושק כאן, וגם לטויוטה היילנדר (אם כי הוא כבר מגיע עם מנוע הברידי צנוע יותר וחס…
הודעה אחרונה מאת פראג, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 4 אלף צפיות
ערב טוב. 2 מכוניות עם מנוע בנזין אטמוספרי שההבדל ביניהם הוא רק נפח המנוע, אך כל מידות הרכב זהות, צורת הרכב זהה, המשקל זהה וכל השאר זהה, שמבצעות נסיעה זהה באותם תנאים ובאותן מהירויות ותאוצות בדיוק, האם המנוע עם הנפח הגדול יותר יצרוך יותר דלק על אותה עבודה בדיוק ? (ושוב, אני לא מדבר על המצב המציאותי בו בדרך כלל מכונית עם מנוע 1000 סמ"ק היא קטנה וקלה ומכונית עם מנוע 2000-3000 סמ"ק היא גדולה יותר וכבדה יותר, אלא על המצב הדימיוני של תנאים זהים)
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
- 13 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מאזדה RX-7 קודם כל, סרטון מלא עם הסבר והדגמה של אופן פעולת המנוע הרוטורי - זמין בלינק: המאזדה RX-7 כמעט ולא ידועה בארץ ישראל. רק חובבי רכב משוגעים באמת, ידעו על מה מדובר. ועובדה – אפילו במפגש האחרון שבו באתי איתה, אנשים הגיעו בהתלהבות כאילו לא מדובר ביפנית מזדקנת, אלא מינימום בפרארי. אחד האנשים אפילו אמר 'בסוף המיאטה הזו מעניינת את כולם'. ומיד אחד אחר תיקן אותו 'זו לא מיאטה, זו RX-7.' נכון, זו לא מיאטה. היא חולקת איתה סמל והתנהגות ספורטיבית, אבל שם הDNAהמשותף מסתיים. לrx-7 יש מתחת למכסה המנוע דבר גדול (או אולי קטן, באופן יחסי) שסוחף אחריו תגובות רבות: יהיה מי שיתלהבו ממנו, מי שיסלדו ממנו, מי שיבכו ממנו (מהתרגשות!) ומי שיפחדו ממנו, אבל אין ספ…
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הזמנתי רכב חשמלי ובינתיים קניתי עמדת טעינה (טסלה) כדי שהכל יהיה מוכן לרכב מראש. (בית פרטי) חשבתי שאני צריך רק לתאם חשמלאי מוסמך שיתקין לי את העמדה ובזה סגרתי את הסיפור, אך לאחר שעברתי על לא מעט אתרים ברשת, קיבלתי מידע שצריך בנוסף לחשמלאי המוסמך, גם חשמלאי שהוא "בודק מורשה" לעמדת הטעינה לפני שאוכל להשתמש בה. אני לא בטוח שהבנתי את כל התמונה, זה נראה קצת כמו "תחום אפור" ולא מצאתי משהו רשמי וברור. אשמח למידע אמין ממי שהתקין עמדות טעינה בבית ויכול לשפוך קצת אור. אם אכן צריך "בודק מורשה", אז גם המלצה לאחד כזה באיזור הדרום (באר שבע). תודה
הודעה אחרונה מאת NEWWW, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. חיפשתי בבגאז',בדלתות,במנוע וכלום. איפה המספר מסתתר?
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר התחדש בעולה חדשה ונדירה. שנות ה90 כאמור הינם תור הזהב של היפניות jdm... ה''פרארי'' של הונדה בבכורה בישראל. סרטון שבוצע על ידי ג'ייסון קמיסה ויצא ממש לפני מספר ימים כיף לראות רכבים שכאלו כאן בארץ
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מבקש את עזרתכם, לא מצליח למצוא מתי נפתח רמזור חדש . איפה אפשר למצוא ברשת את זה וספציפי לגבי הרמזור שנפתח בכניסה ל מז"י על יד קרית מלאכי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
רוצה לבדוק את הרכב לפני קניה, מעדיף שבנוסף לקומפיוטסט יבדקו את הרכב גם מכונאי שמבין ומתמקצעה ברכבי סוזוקי בכלל וסוזוקי ויטרה בפרט באיזור פתח תקווה.
הודעה אחרונה מאת topop, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מצטער אם השאלה "קצת מטומטמת" אבל עברנו מרכב בנזין לרכב פלאג אין, קיה נירו 2020 PHEV (לא חיפשנו דווקא את זה, פשוט זה מה שמצאנו, אין לנו עמדת טעינה בבית..) כשהגענו למקום שיכולנו לחבר את הרכב לשקע חשמל גילינו שהחיבור שברכב לא מתאים... בין לבין מצאתי מתאמים בגוגל, אחד של 13A ואחד של 16A (קישור 1, קישור 2) אשמח לדעת איזה מהם מומלץ (או מתאם אחר...) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי. ברשותי ספארק 17 דגם lt.הגיעה עם צמיגים בקוטר 14.יש ברשותי גאנטים מגנזיום של מיצובישי ספייס סטאר 2014 בקוטר 2015.מה מרווח הברגים ברכבים אלו? האם הגאנטים יתאימו?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, האם יש תחשיב/מס' קילומטרים שבהם רכב חשמלי משתלם?
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 551 צפיות
מישהו ניסה והצליח היום אחר הצהריים לעשות העברת בעלות לרכב פרטי אונליין? אני והקונה שנינו מחוברים לאזור האישי, ואכאשר אני שולח את הבקשה להעברת בעלות אל ת.ז של הקונה הוא לא מקבל כל התראה באזור האישי שהבקשה שלי קיימת. אם אני מבטל את הבקשה הוא מקבל הודעה שהבקשה בוטלה.
הודעה אחרונה מאת danik56, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 31 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
זה נכון מה ששמעתי פעם שיותר קל להתהפך עם רכב גבוה כמו בתמונה, או שגם ברכב קלאסי אפשר, והכל תלוי בסגנון הנהיגה ?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 432 צפיות
ועושים מחדש את השיעורים והמבחן?
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
במהלך חניה נגעתי קלות ברכב שחנה שם בעל הרכב, שהיה נוכח במקום דבר ראשון פתח מכסה מנוע לדבריו, בעבר כבר נתקע בו רכב והוא שחרר אותו בזמן שהרדיאטור הלך לו, כמו כן הצביע על עוד מכות ברכב שלו כשלדבריו אני גרמתי להם והם לא היו קודם. ושוב, זה היה על מהירות נסיעה הכי איטית בעולם, ומכה חלשה ממש החלפנו מספרי טלפון והוא צילם את מספר הרכב והתעודת זהות שלי ועכשיו הוא מתקשר עם אותו הסיפור, הרדיאטור הלך בגלל המכה. לא יודע, נשמע לי מוזר שבדיוק מה שהוא חשש קרה, מרגיש לי יותר שהמזגן נפל לו באוטו והוא מצא על מי להפיל את ההוצאה. בקיצור מספר שאלות. האם הרדיאטור יכול להפגע ממכה קלה בקדמת הרכב? האם הוא יכול לתבוע את הביטוח שלי מסיבה …
הודעה אחרונה מאת Uri82, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הי, שוקל לרכוש סוזוקי ויטרה 2019 מנוע 1.0, הבעיה שלרכב זה אין שום אמצעים בטיחות אקטייביים, יש אימוביליי לי אישית זה לא זה לא מפריע מה שמתריד זה שכאשר ארצה למכור את הרכב בעוד מספר שנים אנשים אצטרך לרדת הרבה במחיר כי הרבה אנשים ירצו רכב עם מערכות בטיחות בנוסף יש מגמה שיותר ויותר אנשים קונים רכב חשמלי/היברידי זה גם יכול להשפיע על מחיר רכב משומש בנזין אשמח לשמוע מה דעתכם.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 0 תגובות
- 354 צפיות
מחפש כתב תוכן בתחום הרכב שמתעניין, מתרגש ורוצה לכתוב על רכבים חשמליים. מחפש מישהו עם ניסיון בכתיבה, שמעוניין לעבוד לטווח ארוך (פרילאנס). אם זה מעניין אתכם או שאתם מכירים מישהו או מישהי רלוונטיים אשמח אם תפנו בפרטי. המודעה מנוסחת בלשון זכר אך פונה לנשים ולגברים כאחד.
הודעה אחרונה מאת חשמל, -
- 9 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
קודם כל מדובר ברכב ספארק, משנת 2011, שנקנה בזמנו חדש מ-UMI . הרכב היה עם ק"ם נמוך מאוד, מלא תקלות, כולל דוושת הקלאצי שנשברה והוחלפה. נמכר AS IS לסוחר. [ הרכב היה שמור, ללא שריטה] ועם מסירת תיק התקלות והתיקונים ללקוח. הרבה הרבה מתחת למחירון . לא היו כמעט טלפונים ... זה היה הרכב של אישתי. חצי שנה זה הספיק לנו. לא יכולתי לראות את אוטו הזה יותר חונה בחנייה . - בסרטון הראשון זה רכב עם נורת מנוע דלוקה כל הזמן. 3900 ק"ם. . - בשני, הרכב מגמגם קשות בסר"ק, ונכבה אח"כך . http://youtube.com/watch?v=ypIR6byGXY8 https://www.youtube.com/watch?v=FrKaLFu0srs בסופו של דבר כאמור הייתה תביעה, ופיצוי. פיצוי עלוב ביותר[מן הסתם] מי שהת…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה הקטע עם הג'יפון הזה? אני רואה שהפסיקו לייצר אותו ב 2021. נמכר במחירים נמוכים ממש יד 2 ועל הנייר נראה טוב. יש המון הבדל בין הדגמים כל שנה הם משנים משהו וקשה לי מאוד להבין איזה דגם בכלל כדאי לחשוב עליו. אין כמעט מידע על הרכב הזה בישראל יש למישהו ניסיון שמע עליו? כדאי לשקול בכלל?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
אז אחרי ששוב פעם כמעט נדקרתי היום (והפעם לא בידי אופנוען) החלטתי שאני רוצה לשנות בעצמי משהו כי את החברה של הבבונים שלנו אני לא אשנה אספר מה היה היום (מתוך כמה מקרים שקורים לי באופן קבוע) ואשמח לעזרתכם ומילתכם כנהגים וותיקים בהרבה ממני אני נוסע רגוע, אבל אני עונה ומתחכם וזאת הבעיה שלי סקודה שחורה היום בכיכר כמעט הורידה אותי, חתכה אותי מהימין בכיכר שיש לה מיזוג לנתיב אחד ו עברה אותי במהירות גבוהה מאוד צפרתי וננתי גז בנסיון לחסום אותה, הסקודה נעצרה חזרה רוורס פתחה חלון והנה הקרב הרגיל בין בבון מדופלם מהמעלה הראשונה שנמצא בסקודה בעל חזות של מנהל ארגון עברייני, ואני ברכב מתחרט שצפרתי כי אני עומד להידקר כל רגע אותם לא אצליח לשנות, אבל אותי? אי…
הודעה אחרונה מאת ירון דורפמן, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 976 צפיות
מנועים קטנים 1.0 טורבו יש כבר כמב שנים טובות בארץ, בכל מיני חברות בהתחלה הרבה אנשים הרימו גבה לגבי שרידות שלהם ואמינות אבל עכשיו אחרי שהרבה אנשים התנסו איתם יש לכם מידה אולי מנסיון אישי אולי מנסיון של מכרים: כמה קילומטרים עושים מנועים אלה ללא תקלות? אני יכול לעשות איתם 300,000?
הודעה אחרונה מאת outnex, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אז אחרי שלוש שנים (מינוס חודשיים) עם גולף 8, הוחלט לפני כחצי שנה למכור את הרכב ולקנות משהו גדול יותר. עברתי בין די הרבה אופציות של 7 מושבים, אבל בין בעיות הספקה (קוריאניות) לבין בעיות ״לא התחברתי בכלל״ (צרפתיות), לגמר עלו 2 - קודיאק וטיגואן אולספייס. שתי המכוניות הוזמנו בגרסאות הכי מאובזרות, וההחלטה הייתה שהרכב הראשון שיהיה מוכן - אותו גם נקנה. אז כך יצא שלפני כמה ימים קיבלתי את הקודיאק L&K שלי. כמה תובנות בינתיים: 1. ריפוד בהיר ״מחייה״ את תא הנוסעים - תא משעמם הופך לסביבה מאוד נעימה ורגועה. 2. מושבים מקוררים זה שוס! 3. מערכת Canton זה שדרוג ממש לא קריטי. גם המערכת הרגילה הייתה עושה עבודה טובה. 4. ברכב כזה גדול - 360 עושה את החיים להרבה…
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 35 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מה אתם חושבים ארץ יצור של הרכב משפיע או שזה לא משנה? היה לי ניסאן מיקרה מיוצר בהודו הכל פשוט מרגיש לא אמין הכל זול כזה. איזה חברות מייצרות את הרכבים שלהם בארץ מקור?אני יודע שסובארו יש להם מפעלים רק ביפן וארה״ב.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 600 צפיות
שלום טויוטה בנזין 2013 בשנה שעברה שילמתי 2884 ש"ח עבור חובה+מקיף+חבילת שירות VIP כעת בחידוש באותה חברה ואותה סוכנות רוצים 4234 הפרש של 1350 ש"ח. האם זה כך אצל כולם? אני צריך את החידוש לסוף החודש, האם יכול להיות שכעת בתחילת החודש המחירים גבוהים יותר ובהמשך החודש משהו ישתנה? תודה
הודעה אחרונה מאת mo2013, -
הנעה בדיזל
מאת YTHCHAK-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שמעתי ממישהו שלא מומלץ להניע מנוע דיזל בתכיפות רבה לא להדליק ולכבות אלא להשאיר דולק גם אם יש הפסקה של זמן כלשהו זה נכון? ואם כן למה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 568 צפיות
שלום, לאחרונה ראיתי שיש התצטברות של אדים ונהייתה רטיבות בתוך הפנס, וזה גרם לנורת קסנון להישרף. ראיתי שיש סדק בפלסטיק על הפנס וכנראה שמשם נכנסו מים. רציתי לשאול אם ביטוח רכב מכסה נזק לנורת קסנון שנגרם עקב סדק בפנס. האם יחליפו לי את הפנס וגם את הנורה? או רק את החלק החיצוני? מדובר במאזדה 3 שנת 2016, הפנס מורכב מתוארת יום LED ותאורת לילה קסנון.
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,635 אורחים (הצג רשימה מלאה)