רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
פענוח דוח סליקה
מאת b321- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 714 צפיות
צירפתי את התמונה. אני קצת לא מבין במה מדובר. כתוב ששולם כסף על ירידת ערך אבל אין שיעור ירידת ערך. הרכב המדובר הוא דאצ'יה סנדרו סטפווי 2018, התביעה הזאת היא מקיץ 2018 כשהרכב היה ממש חדש מהניילון. לטענת בעל הרכב נכנסו בו מאחורה והוחלף פגוש אבל לידיעתי לא נותנים על זה ירידת ערך אם זה כל מה שנעשה? או שכן? האם יש בכלל ירידת ערך פה או שאני קורא את זה לא נכון? 10 אלף ש"ח זה הגיוני רק להחלפת פגוש? אין תביעות נוספות בדו"ח שזה גם מוזר. השורה היחידה היא זו. הרכב בסה"כ מאוד שמור, עם נתונים מצוינים וננהג ע"י אדם מבוגר. נמכר מתחת למחירון, והרבה מתחת למחירון המשוכלל. השאלה אם יש פה איזה נורת אזהרה או שאפשר להמשיך לבדיקה במכון?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אני יודע שרוב גדול של הנהגים כאן בפורום הם נהגים מאוד מנוסים ומאוד מקצועיים, והרבה גם נהגים וותיקים מאוד עם ניסיון של שנים רבות בנהיגה על כבישים שונים ועל מגוון של רכבים, ובנוסף אני בטוח גם שנהגים רבים כאן בפורום מתורגלים בנהיגה במצבי חירום שונים, כמו גם כאלה שעשו הרבה קורסים של נהיגה מתקדמת ומתורגלים כבר במצבים שונים שיכולים לקרות בכביש, וכמובן שיש לרובכם ניסיון רב בצפייה מראש של מצבי חירום בכביש עוד לפני שקרו ומניעתם מבעוד מועד, שוב, בעקבות קורסים של נהיגה מתקדמת, ניסיון רב בנהיגה וכדומה. ובכל זאת, אחרי שכתבתי את כל זה, גם לנהג הכי מיומן, מקצועי ומתורגל במצבי חירום, יכול לקרות בזמן שהוא נוהג שהולך רגל מתפרץ לו לכביש ממקום בלתי צפוי, וקיימת סכנה שאדון נהגוס י…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 896 צפיות
אז מתברר שהבעיה לא רק בתיבות של הקרוסובר. גם באיגניס. https://thecar.co.il/תיבת-ההילוכים-הדפוקה-של-סוזוקי-ניסאן-ו/
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 746 צפיות
שלום יש לי ספורטאז שנה 2016 המים של הוישרים נגמרים בשניה, הבנתי שהמחלה של הרכב זה המשאבה של המתזים, רציתי להחליף לבד, זה מסובך להחליף?
הודעה אחרונה מאת Smiley96, -
חברה טובה התייעצה איתי בנוגע לרכב, קיבלה הצעה מחברת ליסינג להחליף את הרכב הקיים שלה בדגם עם טווח 440 ק"מ. שווי השימוש משקף מחיר של 155,000 שקל , שווי שימוש לאחר הטבה 2840 ש"ח. אתר היבואן אינו לדגם אינו מציין מחיר ואו זמינות של הדגם. מישהו מכיר \ יודע משהו בנושא ? על פניו המחיר לטווח הנ"ל נראה אטרקטיבי.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הדבר הזה פשוט לא עובד נקודה. לפני כמה זמן פתחתי בעבור מישהו בקשה לתיקון פחחות... כעבור כמה שעות - "שירות לא ניתן". פתחתי בקשת פחחות עבורי על מקרה אחר - אותו דבר - "שירות לא ניתן". כדי לבדוק את התקינות של האפליקציה, פתחתי את הבקשה הכי טריוויאלית האפשרית - טיפול 15K, וכפי שוודאי ניחשתם, אותה תוצאה. שום הצעות, רק "שירות לא ניתן". מישהו כאן השתמש\משתמש עם תוצאות אחרות ממה שאני קיבלתי?
הודעה אחרונה מאת dark_K, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
דרוש המון בטחון עצמי בשביל לתת אחריות כזאת... אחד הגולשים בקבוצה של בעלי אאוטלנדר פתח על פוסט ושאל איפה הקאצ'. ירדתי לתגובות וגם שם לא מצאתי את הקאצ' (מישהו כתב שזה כפוף לטיפולים בחברה. לא משהו חריג במיוחד).
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה . באתר tires4you מבית יד 2 אפשר לראות צמיג בטווח מחיר למשל בין 400 ל1000 שקל עבור אותו צמיג. פער של 100 שקל מובן אבל כזה הפרש ? אינני זוכר דבר כזה בעבר. מה פשר התופעה ?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 954 צפיות
משהוא יכול לעזור לי לבדוק כמה יש מהרכב שלי על הכביש? לא מצליח בנייד להסתדר על הטבלאות של משרד תחבורה. מיציבושי כריזמה אייר 2002. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום למומחים. דרך האתר של רייאןאייר ניתן לשכור רכבים משדה התעופה בממינגן, דרך יורופקאר או חברה בת שלהם. האם מישהו ניסה? איזה ביטוח מקבלים שם ב- "full insurane"? ממה שראיתי בהשוואה למחירים המלאים באתר הרשמי של יורופקאר זה יותר אטרקטיבי, אבל אשמח לדעת אם יש אפשרויות אחרות שם. מחפשים משפחתית סטיישן בגודל סביר+ משהו בסגנון מרצדס c סטיישן. האתר מאוד מגביל בבחירת התוספות, נהג שני, שינוי שעות וכאלה ולכן אני מחפש אלטרנטיבה מומלצת. תאריכים: 17 יולי 5 בערב עד 24 יולי 6 בבוקר. תודה
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ברשותי ספורטאז 2022 עם המסך מולטימדיה ולוח המחוונים המאוחד. כאשר המסך מתחמם מהשמש הוא משמיע רעשים (טיקים) וגם כשנוגעים בחלקו האחורי הפלסטיק של המסך עושה רעש. אחרי ביקור בסוכנות היבואן, הזמינו מסך חדש ואחרי שבוע עם המסך החדש גם הוא משמיע רעשים. יש כאן עוד מישהו עם התקלה הזו?
הודעה אחרונה מאת ambra, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 391 צפיות
השאלה במיוחד בקיץ,בימים האלה של החום המטורף פשוט העליתי אותו הביתה,את הבוסטר הקודם שמתי בתא כפפות ואחרי שנתיים התנפח,יש לכם מקום אידיאלי לאיחסון? בהוראות יצרן רשום לאחסן בטמפרטורה של עד 70 מעלות...
הודעה אחרונה מאת אברהם א, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי קרוב משפחה התקין ברכב מולטימדיה של אנדרואיד . בהמלצת המתקין ניסה להשתמש כמה ימים בנקודה חמה מהטלפון החכם . החיבור לא יציב , החיבור האוטומטי (עם Tasker פעם עובד ופעם לא עובד . השימוש ברכב כולל ניווט מדי פעם רדיו אינטרנטי . שאל אותי במה אפשר להשתמש כדי לקבל חיבור יציב ? ממה שהבנתי ,המתקין שם מעין קופסה בתא הכפפות שאפשר להתקין בה sim . אשמח לקבל המלצות מחברי הפורום בנושא תבורכו *בקשה נוספת -לחסום שימוש ביוטיוב/דפדפן בזמן נהיגה - נהגים צעירים במשפחה
הודעה אחרונה מאת SunshineGC38, -
-
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
2 שאלות 1 הכביש מקורצף כבר כמה שבועות, יש סיבה שלא מקרצפים ומרבדים מיד מחדש? 2 מזיק לרכב ליסוע על כביש מקורצף?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 364 צפיות
אהלן מאז עדכון גרסה/החלפת מכשיר, פיצ'ר שהיה מאוד שימושי, למשל CALL MOM, שהתחיל שיחה דרך הגוגל אסיסטנט במצב נהיגה לא עובד. נראה שהאסיסטנט מזהה את הפקודה (גם מבצע שיחה ללא רכב, עם HEY GOO|GLE) אבל מסרב לעבוד ככה.. רעיונות?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
היום נתקלתי בסרטון ברוסית על הרכב הזה, עושה רושם שמדובר ברכב ברמה של טויטה לנדקרוזר בהרבה פחות כסף. 2 ליטר טורבו 220כ"ס 4*4 עם כול הנעילות. הרבה אבזור. מעניין אם יביאו אותו לארץ וכמה יעלה...
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 44 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
כולנו התרגלנו לעובדה שיש רכבים שקל מאוד לגנוב ממיר שנמצא לרוב, מתחת לרכבים. רכבים מסוימים. אבל כנראה שזו הפכה להיות משימה קשה או מורכבת מדי . לחלק מהגנבים. "הטרנד" החדש שמתפשט כרגע, הוא גניבת מודול הראדאר, שלרוב נמצא מקדימה בתוך הפגוש. [למי שלא מתמצא ,בתמונה המצורפת של הטוסון, זה ה"ריבוע" באמצע הפגוש הקדמי.] החלק נראה לעין, נראה כמו שתיארתי מקודם, [ריבוע] , כאילו חלק מהפגוש, שזהו למעשה המכסה של המודול. אין צורך בצירוף פרטים נוספים על ה"עבודה" עצמה שלא לוקחת יותר מ-3 דקות. וגם הגזמתי . החלק עצמו, מאוד, אבל מאוד יקר. עלותו אצל היבואן של גילי למשל, הוא לא פחות מ-10500 שקל ! מי מרוויח מזה ? איך אפשר להתגונן מפ…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 11 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
https://cars.walla.co.il/item/3582004 האם זה אומר שבקרוב רכבי איווייז יעלמו מהנוף המקומי?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם אפשר לבטל ביטוח חובה כאשר מפקידים רשיון רכב ? האם אין צורך במבחן רישוי שנתי כאשר הרשיון מופקד?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
חייב לתקן מחר בבוקר, שירות לקוחות של הביטוח כמובן שכבר לא פעיל. זה מייצר היסטוריה של תאונה, שבתורה תגרום לעליית דמי הביטוח?
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, רציתי להתייעץ מה עדיף לעשות. יש לי פורד פוקוס בת כ 12 שנה, עם קילומטרז' תואם, בכללי שמורה ומטופלת. לאחרונה היו כמה תקלות וסידרתי אותם: - ממיר קטליטי - משולשים - נשם מנוע החלפתי הכול, עלה לי לא מעט כסף ושוב נדלקת לי נורת מנוע. לא יודע מה לעשות. בגדול אני רוצה למכור אותה. כדאי לי להשקיע עוד כסף בתיקון? לנסות למכור אותה כמות שהיא? מה אתם הייתם עושים? תודה מראש על כל עצה...
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 908 צפיות
הי חברים יקרים ואהובים בוקר מצוין. אם אני עכשיו רוצה לעבור מחברת ביטוח לחברה אחרת, מה אני צריך לעשות? אני כרגע נמצא בשלמה דרך וובי, ויש לי כרגע סוכן שגם מביא לי הצעה יותר זולה וגם שירות "הרבה" יותר טוב מוובי, תוך כמה זמן מתבטלת הפוליסה? ותוך כמה זמן אני אמור לקבל את ההחזר הכספי לחשבון שלי? אין לי יותר מדי כח לחכות לכל זה, כי בדברים פשוטים הם עדין לא חזרו אלי וטיפלו אז כל שכן בדברים כמו ביטול פוליסה והחזר כספי לחשבון. מה אני צריך לומר להם בשביל לזרז את העניינים ולעבור לחברה אחרת? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת nepet, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 843 צפיות
מישהו מכיר/שמע/יודע היכן ניתן למצוא? דוד גוגל לא איתר לי.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
גורזנתם ב- 15000 ש"ח: כלכליסט בקרוב ירידה במחירי הפחיות
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
השבוע יצא לי לנהוג ברכב, מה השימוש של כפתור P? ברגע שמשלבים את ידית ההילוכים למצב P הוא כבר דרוך והמנורה בלוח השעונים דולקת. כפתור HOLD פועל מעצירה מוחלטת ומבוטל בלחיצה על דוושת התאוצה וחוזר חלילה. מתי השימוש בכפתור P יכול להיות שימושי? שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת MIKIOPA, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 712 צפיות
שלום, ברשותי ספורטאז' 2017. הדרישה של חברת הביטוח היא מיגון 77 "מערכת איתור מבוססת בינה מלאכותית". באיתוראן טוענים שהחבילה הזולה שלהם (22 ש"ח לחודש אם אינני טועה) לא מספיקה לחברת הביטוח, ונדרשת החבילה היקרה יותר בעלות של 57 ש"ח. האם זה נכון? מרגיש לי כאילו איתוראן מנסים לדחוף את החבילה היקרה.. לא מצליח לקבל תשובות מחברת הביטוח. הם אומרים שנדרשת מערכת איתור ולא יודעים להגיד לגבי החבילות המוצעות של איתוראן. מישהו יכול להסביר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tomerturg, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, יש לי טויוטה קורולה סאן פלוס פלטינום 2012, 170000 ק"מ שאני מעוניינת למכור. מבחינה מכנית הרכב מצויין אך מבחינה אסתטית יש קילוף של הצבע, מכה ואין מערכת מולטימדיה (מסך שבור). כמה נהוג להוריד ממחיר הרכב על אסתטיקה?
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
תודה לעוזרים בפורום על ההתייעצות. הכלה הנרכשה היא פוקוס דור ראשון האצ'בק GHIA מנוע 2 ליטר 130 כוח סוס בהחלט יש עבודה על הרכב ונדרשים חלקים, אךמרוצה עד כה. עכשיו נותר לעשות ביטוח. 5 שנים רישיון ללא עבר ביטוחי רכב ראשון על שמי. קיבלתי הצעה של 7000 ש"ח חובה וג... יש דרכים להוזיל את התענוג הזה?
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אם צריך לבחור רכב חשמלי בסוף, אז בשלב זה זו המתמודדת הטובה ביותר לטעמי, אם אכן תגיע לייצור - Caterham Project V. בתכלס, יש בה משהו מאותה הרודסטר הראשונה של טסלה, רכב ספורט קטן וקל משקל, בקייטרהאם שואפים לנתון של 1190 ק"ג וזאת מבלי לוותר על טווח נסיעה סביר של 400 ק"מ בנסיעה רגועה.
הודעה אחרונה מאת MIKIOPA, -
- 10 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
עבור רכב משפחתי עם 2 נהגים לפחות, זאת תכונה מבורכת, ללחוץ על כפתור והכסא מתכוונן לבד למצב שהוגדר מראש. קשה למצוא רכבים (לא יוקרה) עם פונקציה כזאת. מי מכיר רכבים עם כוונון חשמלי וזכרון?
הודעה אחרונה מאת Michael01,