Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לעוזרים בפורום על ההתייעצות. 

הכלה הנרכשה היא פוקוס דור ראשון האצ'בק GHIA מנוע 2 ליטר 130 כוח סוס :)

בהחלט יש עבודה על הרכב ונדרשים חלקים, אךמרוצה עד כה.

עכשיו נותר לעשות ביטוח.

5 שנים רישיון ללא עבר ביטוחי

רכב ראשון על שמי. 

קיבלתי הצעה של 7000 ש"ח חובה וג...

יש דרכים להוזיל את התענוג הזה? 

• אהבתי 2
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהגת על רכב ליסינג או רכב של ההורים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 27 דקות, dorsht כתב:

נהגת על רכב ליסינג או רכב של ההורים?

קיבלתי הצעה מוובי 5500...

נהגתי 5 שנים על רכב של ההורים חובה וג

פורסם

תבקש להשתמש בעבר הביטוחי של ההורים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה מוציא הצהרה שהיה לך ותק נהיגה וביטוח על גבי רכב של ההורים, וזה הכל.

שיהיה בהצלחה ובשעה טובה, רכב מדהים שלא נשארו ממנו הרבה בכביש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 דקות, EliC25 כתב:

אתה מוציא הצהרה שהיה לך ותק נהיגה וביטוח על גבי רכב של ההורים, וזה הכל.

שיהיה בהצלחה ובשעה טובה, רכב מדהים שלא נשארו ממנו הרבה בכביש.

תודה רבה אחי לגמריי לא חשבתי ככה בהחלטה, עלתה ללוח ותוך יום כבר נסעתי לקחת אותה. 

מכנית, המצב טוב הרכב מטופל.

קוסמטית יש עבודה ולכן המחיר בהתאם.

פלסטיקים תוצרת ספרד אבל מנוע וגיר יפניים :)

IMG_20230710_191749_1_1.jpg

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

ידנית או אוטומט?

תתחדש ותהנה. האוטו הראשון שהיה בבעלותי, ובאחריותי מא' ועד ת',  היה (להבדיל) פוקוס סדאן אוט' ליסינג במיל' (אפילו לבנה...) ויש לי ממנו רק זיכרונות טובים (למרות שעשיתי לו ראש ב4,000 ש"ח 🤦‍♂️).

במיוחד אהבתי את הקווים המתמזגים בדשבורד.

פנק בתמונות ותהנה מהחזרת הרכב למצב פיקס.

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 4 דקות, שביט כתב:

ידנית או אוטומט?

תתחדש ותהנה. האוטו הראשון שהיה בבעלותי, ובאחריותי מא' ועד ת',  היה (להבדיל) פוקוס סדאן אוט' ליסינג במיל' (אפילו לבנה...) ויש לי ממנו רק זיכרונות טובים (למרות שעשיתי לו ראש ב4,000 ש"ח 🤦‍♂️).

במיוחד אהבתי את הקווים המתמזגים בדשבורד.

פנק בתמונות ותהנה מהחזרת הרכב למצב פיקס.

תודה רבה, נקווה שתהיה בריאה לכיס. :)

מנוע 2000 וגיר 4 הילוכים מאזדה 4F27e

פורסם

בחירה מצויינת. הדור הראשון עדיף על יורשיו.

המנוע לא יפני -  ה 1.6 תוכנן על ידי ימהה עבור פורד ומזדה, כשפורד החזיקו במשהו כו 30% ממזדה (ימי ה 3 דור ראשון) . הגיר זהה ב 90% למזדה אבל יחס העברה סופי במזדה מהיר יותר ומאפשר את ביצועי הזום-זום שהתגאו בהם .

אני לא בטוח לגבי מנוע ה 2 ליטר, אבל ככל שזכור לי הוא די מוצלח. עד 2004 היו מנועי דורטק שתוכננו ונבנו על ידי פורד והפיקו 130 כוחות סוס.  מ 2001  יש גם מנוע מסדרת הדורטק L שמפיקים 145 כוחות סוס   שנבנה על ידי מזדה. בדוק הפרטים ברשיון . 

בכל אופן, זה רכב קל לאחזקה. מאד נוח עם מתלה רב חיבורי מאחור.

תתחדש ותהנה.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 23 דקות, zaf כתב:

בחירה מצויינת. הדור הראשון עדיף על יורשיו.

המנוע לא יפני -  ה 1.6 תוכנן על ידי ימהה עבור פורד ומזדה, כשפורד החזיקו במשהו כו 30% ממזדה (ימי ה 3 דור ראשון) . הגיר זהה ב 90% למזדה אבל יחס העברה סופי במזדה מהיר יותר ומאפשר את ביצועי הזום-זום שהתגאו בהם .

אני לא בטוח לגבי מנוע ה 2 ליטר, אבל ככל שזכור לי הוא די מוצלח. עד 2004 היו מנועי דורטק שתוכננו ונבנו על ידי פורד והפיקו 130 כוחות סוס.  מ 2001  יש גם מנוע מסדרת הדורטק L שמפיקים 145 כוחות סוס   שנבנה על ידי מזדה. בדוק הפרטים ברשיון . 

בכל אופן, זה רכב קל לאחזקה. מאד נוח עם מתלה רב חיבורי מאחור.

תתחדש ותהנה.

תודה רבה! 

לפי מיטב ידיעתי

מנועי ה1.4 וה1.6 הוותיקים של פורד נקראים גם "Sigma" (אלו שישבו על הפיאסטות ומונדאו) מ91 עד 99 בערך נקרא Silvertop גם, מכסה שסתומים מאלומיניום אחר כך מ99 בערך עברוה למכסה פלסטיק בלי יותר מדי שינויים

לגבי מנועי הז-טק (Ztecl) ה1.8 וה2.0 (שהתחילו במונדאו הראשונות ה91) היו עם נדנדים הידראוליים, בערך ב98 עברו לנדנדים רגילים כמו ב1.4 1.6. כנראה להוזיל עלויות. והמכסה שסתומים גם הפך לפלסטיק  

פורסם

תתחדש , רכב אמין ויפה. לגבי הביטוח אתה יכול להשתמש בעבר של הנהיגה על האוטו של ההורים, או אם הם לא עשו תאונות לשים אחד מהם כנהג ראשי ואתה משני עם העבר הביטוחי שלו.

פורסם (נערך)

כל הנושא של רצף ביטוחי לא ברור. אחרי 30 שנה עם רכבי חברה, לא נתקלתי בבקשה לרצף ביטוחי. אני מניח שוותק של 5 שנים בנהיגה מפחיד את חברות הביטוח אבל סוכן טוב אמור לפתור גם את זה.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

תתחדש ותהנה!

רכב ראשון תמיד זוכרים ויש לו פינה בלב.

בדיוק עכשיו חברות של בנות דודות שלי מתחילות להוציא רישיון, קונות לעצמן רכב, ומשגעות אותי...

שבוע שעבר אחת מהן קנתה מזדה 3 ספיריט שנת 2007, מנוע 2.0 ליטר עם 150 כ"ס ב-9,000 ש"ח.

רכב שעבר 195,000 ק"מ, יד 3, עם 4 צמיגי טויו פרוקסס בני שנה כמו חדשים, עם טסט כמעט לשנה מלאה.

הצבע במצב טוב מאוד (מאמין שאחרי פוליש עדין יראה כמו חדש) והרכב בפנים נראה שמור מאוד.

החברות האחרות שלהן גם קונות רכבים סביב 20 אלף שחדשים בהרבה מהמזדה...

בגלל זה עלתה לי השאלה, סליחה אם אני חודר לפרטיות או משהו.

מה היה השיקול ברכישת הפורד הזו? לא מבין ברכבים האלו אבל נגיד היא עלתה 2-3 אלף שקל בערך... אז ההפרש במחיר מול רכב כמו המזדה הזאת זה עניין של תקציב? הנתונים של הפורד (יד, ק"מ) טובים משמעותית? זה אוטו יותר מוצלח? ערך סנטימנטלי (אוטו שעבר במשפחה)? הפורד נראית הרבה יותר ישנה ומיושנת מהמזדה (אולי אני טועה).

שוב, התעוררה בי סקרנות להבין את פשר הבחירה, אבין גם אם תעדיף לא לענות אם זה אישי.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov
  • אהבתי 2

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לטעמי הפורד נראית הרבה יותר טוב מהמאזדה שהעיצוב שלה בדורות הרלוונטיים מאוד אנונימי בישראל ונפוץ.
היא גם יותר זולה וסך הכל הרכבים די דומים בתכונותיהם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...