רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא ידעתי לאן הפרסום שייך אז פירסמתי בפורום זה, הזמנתי לאחרונה באמצעות eBay גלגל הגה שמיועד לרכב ב.מ.וו, גלגל מקורי כמובן עם כרית אוויר, משיחת עם חברת השילוח שהחבילה הגיעה אליהם, לאחר בדיקה עם נציג משרד התחבורה לדבריהם הנציג טוען שההגה אינו מקורי שכן אין עליו סימון של ב.מ.וו ( לא מעיד לפי מה שבדקתי ) ובנוסף לכך כנראה שההגה לא פורק כמו שצריך, לדבריו הכרית אוויר כן מקורית אך בגלל שההגה עצמו לא מקורי לא ניתן להכניס לארץ, מניסיונכם בעניין, מה ניתן לעשות? המוכר לא מוכן לשלם את עלות המשלוח בגובה של 350 ש"ח, אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת Elie3211, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם זה פדיחה של מכון הרישוי בו עשיתי את הטסט? מה עושים עכשיו? אם אשלם באינטנט את חידוש הרשיון אקבל טופס חדש בלי החותמת של הטסט? אני חייב לנסוע למקום בו עשיתי הטסט לחכות בתור ולשלם רק שם? תודה
הודעה אחרונה מאת Alon72, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתלבט אם להתקין פתיחה חשמלית לתא מטען (רכב מיצובישי) בהתקנה מקומית. אשמח לשמוע על ניסיונכם לגבי אמינות התקנה מקומית.
הודעה אחרונה מאת Supertigre, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
האם כדאי להוסיף לרכב שאין בו? ההתקנה קלה ופשוטה או מצריכה מוסכניק?
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 998 צפיות
ליסינג חדש עולה יותר מידי. יש לי מה לחפש משומש?
הודעה אחרונה מאת outnex, -
כבר תקופה מעניין אותי לשאול פה, מה הקילומטרז הכי גבוה שהגעתם אליו ועם איזה רכב? ועל הדרך, כדי שיהיה יותר מעניין, תספרו איזה סיפור מעניין על הרכב.
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
קישור לידיעה באתר שלי - ממש ממש כאן. קרדיט לתמונות - רונן טופלברג / יח"צ יבואן 欢迎 כלמוביל משיקה היום בישראל את דגם ORA – מותג חשמלי של ענקית הרכב הסיני Great Wall Motor · משפחתית האצ'בק מרווחת · 5 כוכבי ריסוק במבחני Euro NCAP וזכיה במקום הראשון בקטגוריה בשנת 2022 · אבזור עשיר בסטנדרט פרימיום גבוה · טכנולוגית ומתקדמת כולל אפליקציית שליטה מרחוק · מערכות בטיחות חכמות ומתקדמות · טווח נסיעה בין 310-420 ק"מ (WLTP) 900 המזמינים הראשונים ייהנו מאפשרות רכישת הרכב במחירים של טרום עליית המס (שעלה בינואר 2023). כלמוביל, יבואנית מרצד…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם מה שכתוב בידיעה קישור נכון, זו ממש פאשלה רצנית שדורשת טיפול בהקדם. https://thecar.co.il/סכנה-בכלי-רכב-חשמליים-בלימה-רגנרטיבית/
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המבחן המלא התפרסם במקור באתר car-pad ממש ממש כאן. בדרך כלל כשאני בוחן רכב אני מתאם אותו למינימום 48 שעות או למהלך סוף השבוע. בפרק הזמן הזה אתה מצליח לקחת את הרכב למגוון של כבישים, לבחון אותו במגוון של משימות שונות בהתאם למי שאתה ומה שאתה. המבחן הזה ל BMW M850i הוא שונה מאוד. מדובר בחמישה ימים מלאים עם הרכב, וקרוב ל 2000 ק"מ, בתנאי דרך שונים ומשונים, בהם במחצית מהזמן הייתי הנהג שמאחורי ההגה, ובמחצית הזמן הייתי הנוסע / נווט, ומפעיל מערכות. ה BMW M850i הושכרה במסגרת טיול נהיגה שמארגן ראובן זומר (חברת Drive Your Way). הרכב הסטנדרטי לטיול היה הב.מ.וו 530 או 540, ומי שרצה הוזמן לשדרג בעת איסוף הרכב בדלפק SIXT במינכן. ה BMW M850i היא רכב קופה קלאסי. צלל…
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
-
הי, אני בעלים של סיטרואן c3 2018, עד כה אני לא ללא תביעות אבל היום עשיתי תאונה עצמית די מטופשת בחניה. קפצתי למוסך יבואן (שהוא גם מוסך הסדר) וקיבלתי הצעת מחיר של 6400 על החלפת פנס קדמי + ערפל קישוט פגוש קדמי מגן קדמי תחתון סט תומכים + קליפסים האם הגיוני להפעיל ביטוח על הסכום הזה? השתתפות עצמית תעלה לי 1100 ש״ח, אבל השאלה היא מה העלות של עליית הפרמיה בשנים הבאות. נציגה אמרה לי שכדאי ללכת על כלל אצבע של עליה של 1500 בשנה הראשונה, 1000 בשנה השניה ו500 בשלישית..לא בטוח עד כמה זה נכון. אשמח לעצות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shays10, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 975 צפיות
להורים יש 2 רכבים, רכב גדול לנסיעות ארוכות, והקטן והישן המשמש לנסיעות בתוך העיר, מצבו מכני מעולה, אבל מצבו קוסמטי נוראי פגוש אחורי דורש מעט יישור ומעט צביעה פגוש קדמי דורש שיפוץ (קליפסים קרועים , שברים) , צביעה דלתות מצד הצדדים עם שריטה לכל האורך - נדרש ליישר ולצבוע (יש התעקמות פנימה) מכסה מנוע דורש צביעה (צבע דהוי פה ושם) כמובן אינסוף שריטות קטנות על כל הרכב - אבל זה לא קריטי הורים גרים במרכז הארץ, אני רוצה לקחת את הרכב ולסדר להם אותו - יש מקום מומלץ ולא יקר לבצע את כלל העבודות האלה? נכנסתי לכמה מקומות אקראית - מחירים מאוד גבוהיים
הודעה אחרונה מאת carNewbie, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בשיטוט אקראי ברחבי הרשת נתקלתי בכתבה הבאה: מנועי ה-1.6 ליטר של יונדאי וקיה: יש עשן בלי אש - TheCar חדשות רכב ותחבורה באופן אישי, לא שמעתי על בעיה נרחבת במנועים הללו ובכלל במנועי קיה-יונדאי. (לעומת הבעיה הידועה במנועי 1.2 TCe הצרפתיים למשל) מה דעתכם, האם אני הוא זה שלא מעורה מספיק בנעשה בעולם הרכב או שמא דווקא הכתב הנכבד שרואה עשן בלי אש? נ.ב. מצ"ב קישור לכתבה נוספת בנושא המתארת תביעה ייצוגית נרחבת יותר שהוגשה באוסטרליה. מדוע נהרסים כל כך הרבה מנועים של יונדאי וקיה ברחבי העולם? - TheCar חדשות רכב ותחבורה
הודעה אחרונה מאת של, -
וגם בשביל מה זה קיים (כמו למשל בחלק מכביש 3)?
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, פורד קוגה עם מושב נהג חשמלי אך ללא זכורנות. בארץ אין את הדגם הזה באף רמת גימור עם זיכרונות אלא רק בחו"ל. האם זה משהו שאפשר להוסיף? למשל להזמין יחידה כזו (הראשון שיצא בחיפוש, לצורך דוגמא) https://www.ebay.com/p/1211155202?iid=204210319905 האם החיווט של הזיכרונות למושב קיים ואפשר פשוט להחליף את היחידה או שזה סיפור יותר מסובך?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
מכירת רכב לא תקין 1 2
מאת razi_pazi- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בבעלותינו רנו קליאו 2015. 1.2 טורבו עם גיר רובוטי. כ 65000 ק"מ. הרכב נרכש מהיבואן על ידי אבי ועבר אלינו. לפני כחצי שנה נאלצנו להחליף גיר. בוצע על ידי מוסכניק שאני סומך עליו. עלה 7000 שח לגיר משומש שזה פחות מחצי ממה שרצו במוסך של היבואן (גם על משומש!!). למעט טיפול זה הרכב טופל רק אצל היבואן. הגיר הגיע עם 3 חודשי אחריות כפי שאני מבין שמקובל בגיר מפירוק. מאז פעמיים (לאחר חלוף שלושת החודשים) לקחתי למוסכניק שלי לאור בעיות והוא החליף חיישנים. לא דרש תשלום ולאחר ההחלפה הבעיה חלפה.... לזמן קצר. כעת שוב הגיר קרס. שוב ההתראה הקבועה: Check gearbox . הרכב בקושי נוסע.... האמת שקצתי בעניין הזה. גם אם ש…
הודעה אחרונה מאת מתענין, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לשכור רכב לשישיבת מאזור פתח תקווה. יש איזה אתר השוואת מחירים ? משהו מומלץ ? אף פעם לא שכרתי רכב בארץ תודה רבה
הודעה אחרונה מאת מתענין, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 54 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אז ככה, קראתי פה כמה וכמה פוסטים שממליצים לא לרכוש רכבים עם תיבות כאלה למי שנוהג זמן לא מבוטל בפקקים. אבל מעבר לעובדה ששיעור הרכבים שמשתמשים בתיבות כאלה הולך ועולה - מה אחוז האנשים פה שלא מבלים בפקקים? נראה לי שמי שלא גר בגולן או בערבה, פשוט לא יכול להימנע מזה. המדינה כולה סתומה (ולא רק במובן אחד, אבל נעזוב את זה רגע). בעיקרון אני מתכנן לרכוש רכב בעוד כשנה, וחשבתי על אחת הואגיות עם מנוע 1.5 (גולף/לאון/פאביה). מה אנחנו יודעים על הדור הנוכחי של ה- DSG שלהן? ובכלל על הרכב, אם יש פה מישהו שבבעלותו אחד הדגמים שהזכרתי פה?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
העליתי את השאלה ב"אספנות" וטרם קיבלתי תשובה, כמובן כי שם תעבורה נמוכה. אז אני מנסה את זה פה. בעבר היתה במשפחתי, חיפושית ותמיד היה לי חלום לרכוש אחת דומה לשיפוץ. אף פעם לא מצאתי את הדגם המדויק, פתאום היום ראיתי חיפושית קבריולט עם אותם דברים כמו דאז נזכרתי בפורום, אמרתי אספר ובטח יהיה מישהו או מישהי שמכירים את הדגם. החיפושית היתה שנות ה-70, אולי אולי 76, לא בטוח. היו פנסי רגלי פיל. ההגה עצמו הוא עם צופר גדול, לא קטן כמו בראשונות ועם סימון מוזר על ההגה ולא vw. הפרט הכי חשוב, בעיני, זה האיתות. בניגוד ל-98% שאני רואה, האיתות לא היה על הכנף אלא על הפגוש עצמו. האם מישהו יכול להגיד לי איזה דגם זה…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
התנהלות לאחר תאונה 1 2
מאת אלי מלכה-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, אישתי עשתה תאונה, בזמן שנסעה ישר רכב יצא מהחניה בצידי הכביש, ופגע בה. ניזוקו 2 הדלתות מצד הנוסע. אמרו לי פעם, שאני לא חייב מייד לתקן. אפשר לתבוע את עלות התיקון מחברת הביטוח של הרכב הפוגע, ואחר כך אני יכול להחליט מה לעשות. לתקן באופן פרטי או לא לתקן כלל. שאלתי מה הפרצדורה. מה עליי כעת לעשות... תודה.
הודעה אחרונה מאת אלי מלכה, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז ראיתי את זה באחד האתרים: "הגרסאות ההיברידיות e-POWER של האקס טרייל החדש מבוססות על אותו מנוע 1.5 ליטר טורבו, רק בגרסה שונה שהותאמה להנעה היברידית ולהזכירכם, במערכת e-POWER מנוע הבנזין כלל לא מחובר אל הגלגלים אלא משמש כגנרטור בלבד לטעינה של הסוללה ו/או להנעה של המנוע החשמלי." מישהו יודע להסביר איך זה עובד ברמה הפרקטית? ברור שהמנוע מטעין את הסוללה - אבל מה למשל קורה אם אתה רוצה לצלוח 700 ק"מ ברצף - האם המנוע טוען מספיק טוב כך שכל האנרגיה תהיה זמינה באותה צורה לאורך כל הדרך (נניח תאוצות לקראת סוף הנסיעה)? האם מנוע הבנזין עובד ביעילות (נניח סל"ד קבוע) כל הזמן? או שבתחילת נסיעה (בטריה מלאה) בכלל אין צורך בו והוא מתעורר רק לפי צורך? יש עוד שאלות -…
הודעה אחרונה מאת דוב המערות, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 433 צפיות
היי חברים, אני מעוניין לרכוש מאליבו 2012 2400 סמ״ק ולהשתמש בחלקים של מאליבו ישנה שלי (2008) 3500 סמ״ק. אשמח לדעת האם יש התאמה בין החלקים? כמו כן, האם יש כאלה שלא תואמים ואיזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ארז אבן דרך הגוף, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 337 צפיות
שלום חברים. יש אצלי חורים לוילונות אבל כשאני מכניס ברגים הם מתנדנדים קצת-יש איזה דיבל או תושבת לשים בחור ואז הבורג ישב יציב?
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
קטע מהכתבה: "ישראלים לא אוהבים לצאת פראיירים, אבל מבדיקת "כלכליסט" ופנייתנו לבעלי מכוניות חשמליות סיניות עולה שורה מוזרה ולעתים מטרידה לכאורה של בעיות: ההגה של BYD משמיע חריקות חזקות כשהטמפרטורה עולה והמזגן משמיע רעשים חזקים, MG משמיעה זמזום חזק שאינו פוסק, במכונית AIWAYS חלק מידיות הדלתות אינן נפתחות, ומכוניות של SKYWELL סוטות מנתיב הנסיעה למרות שמערכת הבטיחות אמורה על פניו לשמור אותן בנתיב, ולפעמים המערכת שאמורה לנטרל את האור הגבוה כאשר רכב מגיע ממול – עושה בדיוק ההיפך ומפעילה את האור". היבואנים כצפוי מכחישים, טוענים שזה כשל נקודתי. מה אתם אומרים? בוידאו זה בכלל מפחיד.
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
אני שואל בשביל חבר, סטודנט דל אמצעים, שנוסע מעט מאוד. הוא צריך להחליף צמיגים בקרוב עקב התיישנות אבל לא שחיקה. הוא יכול רביעייה סינית בכ-800 ש"ח, או לא-סינית הכי זולה בכ-1200. אני אמרתי לו שלא כדאי סיניים, אבל אז התחוור לי שאני סתם חוזר על מה שאני קורא כאן ובמקומות אחרים שוב ושוב. אני מודע לכך שמרחק הבלימה לכאורה קצר יותר במעט, וזה יאבד אחיזה טיפה לפני צמיג איכותי יותר, אבל אם משווים את הצמיגים הכי זולים הלא סיניים (למשל Riken) לצמיג סיני ממוצע בפועל, עד כמה זה באמת מסוכן, ובמה זה מגובה במציאות? לבן אדם שבאמת לא יכול להרשות לעצמו, ללחוץ עליו לקחת לא-סיני?
הודעה אחרונה מאת RK, -
קרטינג בישראל 1 2
מאת _DownLoaD_-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן חברים, אני וחברים מחפשים לסגור כמה עניינים במסלול ומחפשים לשכור קרטינג (כולל מסלול כמובן). אממה, כמעט כל מה שנמצא החל מהדרום ועד הצפון ברמה ירודה ועם ביקורות שליליות ומתאים בעיקר לילדים.. יכולים להמליץ על משהו מחוויה אישית ששווה את הכסף?
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- 12 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כבר כמה שנים, מדור לדור של ה MG, אני רואה כביכול חיקוי של דגמים שונים של רכבים, גם אתם רואים את זה? או יצא לכם לראות את זה? האם זה במכוון? המרצדס
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 494 צפיות
קיבלתי מכתב שעלי לסור אל מוסכי החברה על מנת לוודא תקינות קפיץ המותקן במנעולי הדלתות אשר אם אינו תקין מונע אפשרות סגירה של הדלתות. מישהו קיבל? זכור לי מלפני שנים אותו הנושא, ומחיפוש אכן היה ריקול דומה בארה"ב ב2016 (!).. נזכרו אחרי 7 שנים פתאום? אם אני לא טועה מדובר רק על פוקוס משנתונים 12-13.
הודעה אחרונה מאת omricn, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש חברות שעושות קורסי נהיגה. למשל ב.מ.וו עושה קורסים של נהיגה. האם אתם מכירים עוד חברות שעושות?, באירופה?.
הודעה אחרונה מאת Itzik-b, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם לכל חברה מהגדולות יש צמיגים שהם תמיד מתקינים? למשל, ידוע שפיג'ו סיטרואן הולכות עם מישלן. מה נהוג ברנו? ניסאן? סובארו וכול'?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלומות. חיפשתי מעט מידע אך לא מצאתי. אני לא שוקל לרכוש רכב חשמלי, אבל הסתקרנתי- התחלתי לחשוב על זה בעקבות נושא אחר, וקצת נשאבתי פנימה. הנושא נבדק בכלל?
הודעה אחרונה מאת eladts, -