Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני 20 שנה פה בפורום, וזה ממש לא השרשור הראשון, או האחרון, שקיבל תפנית משלו לאחר השאלה הראשונית. מה גם שזה לא פורום ייעוץ ברכישה, אלא כללי.

לגבי ספר רכב, מעולם (ב"ה) לא הייתה לי ואגית, אבל בספר הרכב של אלפא ג'ולייטה כן יש טיפים לשמירה על המצמד:

ציטוט

If reverse (R) is engaged, only engage
the 1st
gear (or vice versa) when the car
is completely stopped.

reasons, you let the car move forward
with the transmission in neutral (N),
when there is a request to engage
a gear, depending on the speed of the
car, the system will automatically
engage the best gear for the correct
transmission of drive torque to the
wheels.
107)
With car stationary and gear engaged,
always keep the brake pedal pressed
until you decide to set off, then release
the brake and accelerate gradually.
During prolonged stops with the engine
running, it is advisable to keep the
transmission in neutral (N).
To protect the clutch, never use the
accelerator to keep the car stationary
(for example when stopped uphills/
downhills): clutch overheating could
damage it. Use the brake pedal instead
or the handbrake and only press the

off.

בספר הרכב של ה-BRZ יש התייחסות כלדקמן:

ציטוט

Observe the following to prevent the clutch from being damaged.
• Do not rest your foot on the clutch pedal while driving.
Doing so may cause clutch trouble.
• Do not use any gear other than the 1st gear when starting off and moving
forward.
Doing so may damage the clutch.
• Do not use the clutch to hold the vehicle when stopping on an uphill
grade.
Doing so may damage the clutch.

וזה לרכב ידני.

אני מניח, במלוא הזהירות, שגם לואגית הזאת יש איזו התייחסות בספר, ואם אין - אף אחד לא ביטל שכל ישר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 10.6.2023 בשעה 11:04, Yellow Engine כתב:

בעיקרון אני מתכנן לרכוש רכב בעוד כשנה, וחשבתי על אחת הואגיות עם מנוע 1.5 (גולף/לאון/פאביה). מה אנחנו יודעים על הדור הנוכחי של ה- DSG שלהן? ובכלל על הרכב, אם יש פה מישהו שבבעלותו אחד הדגמים שהזכרתי פה?

לפני 20 דקות, פליקס כתב:

מוזר, ואני חשבתי שפותח השרשור ביקש דעות מאנשים האם לקנות רכב עם DSG. הוא לא ביקש עצות איך לשמור על הגיר למרות שבספר ההפעלה שלו לא כתוב שהוא דורש יחס מיוחד כלשהו. 🤦‍♂️

פות"ש ביקש דעות האם לקנות רכב עם DSG7-DQ200 . אני דיי בטוח שאם היה מדובר על רכב אחר שמגיע עם DSG7 רטוב / DSG6 , התגובות היו יותר "אוהדות" כלפי הגיר הזה. או במילים אחרות, לא כל הDSGים שווים.

פורסם

יש לי c1 ידני וc1 רובוטי זהים חוץ מזה ואני לא יודע מה זה להרגיש מתי הקלאץ השתלב 100% ולא חצי לחוץ. לא מרגישים את זה. וזה לא האוטו הכי מעודן.

בידני אני נוסע בפקקי איילון בלי ללחוץ על אף דוושה דקות ארוכות אז אני מניח ומקווה שגם הרובוטי יודע לעשות את זה, אבל להרגיש אין מצב. אני רק שם על מצב ידני כדי שלא יעבור מ1 ל2 כל רגע.

בכלל מאוד חסר חיווי - אם היה חיווי לכמה קלאץ לחוץ כרגע + איזה הילוך אתה (גם אם זה במוד אוטומט), אז אולי היה אפשר לרצות להשתמש בזה, כרגע אני נמנע מהc1 הרובוטית כמה שאפשר כי בלתי אפשרי להרגיש מה קורה וזה לא כותב איזה הילוך אתה אז לא יכול להוריד הילוך לפני סיבובים וכדי להאיץ בלי להיות מראש על מצב ידני כל הנסיעה (מה שגם לא זורם כי לא מרגישים את האוטו ממש אז מוצאים את עצמך בהילוך לא נכון כל הזמן)

• רעיון טוב! 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

אני 20 שנה פה בפורום, וזה ממש לא השרשור הראשון, או האחרון, שקיבל תפנית משלו לאחר השאלה הראשונית. מה גם שזה לא פורום ייעוץ ברכישה, אלא כללי.

לגבי ספר רכב, מעולם (ב"ה) לא הייתה לי ואגית, אבל בספר הרכב של אלפא ג'ולייטה כן יש טיפים לשמירה על המצמד:

בספר הרכב של ה-BRZ יש התייחסות כלדקמן:

וזה לרכב ידני.

אני מניח, במלוא הזהירות, שגם לואגית הזאת יש איזו התייחסות בספר, ואם אין - אף אחד לא ביטל שכל ישר.

אם לא הייתה לך ואגית, אז איך אתה יכול להמליץ על הגיר הנ"ל? 🤦‍♂️

ההנחיה לגביה ה BRZ מובנת, כך מנחים כמעט תמיד ברכב עם גיר ידני (גם סיאט מנחים כך ברכב הידני שלהם). את של האלפא לא קראתי והיא לא רלוונטית, דיברנו על DSG.

מצורף ספר רכב של ארונה (DQ200), ואין בו שום אזכור לשום פעולה מיוחדת שצריך לעשות עם ה DSG.

https://www.manua.ls/seat/arona-2021/manual?p=199

לא בא לי להתחיל לחפש הנחיות לגירי DSG אחרים (יבש רטוב, 6 או 7) אבל משום מה אני דיי בטוח שלא כתוב שום דבר על מעבר למצב ספורט \ ידני בפקק ועל כך שאסור לגלוש "על הברקס".

למען הסדר הטוב, אני עם 35 אלף על ארונה והגיר לא רועד ולא מחליק ואין איתו בעיות (כרגע), למעט זינוק איטי מהמקום ולפעמים מעבר ברוטאלי משני לראשון. ככה זה היה מהיום הראשון של הרכב, וזה לא החמיר עם הזמן.

לדעתי מי שרכש רכב כזה לא צריך לחשוב ולנחש איך לנהוג בו, מבחינתו הוא קנה רכב אוטומטי ונוהג בו כמו שהוא נהג בסופר לנסר פול אוטומט שהייתה לו, בלי שום התאמות. מילא אם VAG היו מציגים את זה כתיבה אשר דורשת הסתגלות ונהיגה מיוחדת בפקקים אבל הם משום מה בחרו שלא לכתוב את זה, כנראה מטעמי שיווק ותדמית.

ROOONEEYY

פורסם

לדעתי גם יש הגיון בזה שלא יכתבו אזהרות והוראות נהיגה לגבי הרובוטיים בספר הרכב, תחשוב על זה,

א. אנשים היו חוששים לרכוש.

ב. זו בעצם מין הודאה על תכנון לקוי.

ג. פתח לתביעות שגם ככה לא חסרות.

אם אני זוכר נכון, אצלי (וולוו רובוטית של פורד) מוזכר רק להימנע ממצב של עמידה בעלייה, בעזרת לחיצה על דוושת הגז בלבד. 

כל שאר הטיפים לדעתי בטח שלא יזיקו, קצת מבאס כל הקטע אבל אני גם מאמין שזה תורם לשמירת הקלאץ' ודי מתמיד בזה.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

ביונדאי מצרפים לרכבים שלהם את העלון הזה:

image.thumb.jpeg.9ed059bef6d19b0450132a2ca0676577.jpeg

image.thumb.jpeg.0694da6a52fae5dd4e79a0510d406392.jpeg

אלה ספציפית מיונדאי קונה הייבריד. היה משהו דומה גם באלנטרה הייבריד.

כשנהגתי בסטוניק ב-2018 לאחר שהושק היה בו משהו דומה באנגלית:

image.thumb.jpeg.5988034dee2d5fb10a0519e8c05615da.jpeg

image.thumb.jpeg.1dcfa456c12a681d6989d5984a850db1.jpeg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 דקות, Mike808 כתב:

ביונדאי מצרפים לרכבים שלהם את העלון הזה:

image.thumb.jpeg.9ed059bef6d19b0450132a2ca0676577.jpeg

image.thumb.jpeg.0694da6a52fae5dd4e79a0510d406392.jpeg

אלה ספציפית מיונדאי קונה הייבריד. היה משהו דומה גם באלנטרה הייבריד.

כשנהגתי בסטוניק ב-2018 לאחר שהושק היה בו משהו דומה באנגלית:

image.thumb.jpeg.5988034dee2d5fb10a0519e8c05615da.jpeg

image.thumb.jpeg.1dcfa456c12a681d6989d5984a850db1.jpeg

גם בספר הרכב הם כותבים לגבי העניינים האלו באופן ברור מאוד.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

בוא תראה לי 3 ישראלים שקוראים את ההוראות. ואם הן באנגלית צמצם לשניים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

בוא תראה לי 3 ישראלים שקוראים את ההוראות. ואם הן באנגלית צמצם לשניים.

🖐️

כבר יש לך אחד.

יותר מזה, אולי אני קצת שרוט אבל חפרתי שעות גם אחרי הסבר האם המצמדים עלולים להתחמם כשאני על D בעמידה מלאה עם רגל מלאה על הבלמים ברמזורים ארוכים/עצירות קצרות, או שכדאי להעביר ל-N או P.

(אגב ואם זה מעניין מישהו, הגעתי להבנה שהמחשב מנתק את המצמדים כשהרכב בעצירה מלאה ודוושת הבלם לחוצה לגמרי כך שאפילו עדיף להישאר על D מאשר לשחק עם ההילוכים. ואשמח לתיקון אם אני טועה).

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
לפני 18 שעות, shilo_v כתב:

אם אני זוכר נכון, אצלי (וולוו רובוטית של פורד) מוזכר רק להימנע ממצב של עמידה בעלייה, בעזרת לחיצה על דוושת הגז בלבד. 

ד"א, זה נכון גם בתה"ל עם ממיר מומנט. לחיצת גז+ברקס בשילוב ל D ליותר מכמה שניות מקפיצה את הטמפרטורה של הנוזל ההידראולי.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...