Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא מבחינת תקלות הוא בסדר, אבל הפעולה שלו נוראית.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, yulianx כתב:

דווקא מבחינת תקלות הוא בסדר, אבל הפעולה שלו נוראית.

אפשר פרוט קצר? פשוט בדיוק אני חושב על זה כאופציה - נראה שהמחירים שלה יותר שפויים מהקורולה הרגילה.

זה מפריע רק בפקקים? זה בעצם רעידות של העברת הילוכים חזקות יותר כל הזמן?

פורסם

אתה מרגיש השהיה רתינית בין מעבר הילוכים נמוכים 1-2, 2-3 בזמן האצה, משיכת הילוכים יותר מידי.לא סתם טיוטה העיפה את הגיר הזה מהר מאוד.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 19 שעות, Ooga כתב:

האם הגיר עובד חלק מאוד או עם רעידות זה אכן קשור למזל.

האם אתה צריך להחליף קלאצים וגלגל תנופה אחרי 40K - זה כבר קשור לנהיגה שלך.

מסתבר שלא, אני מכיר אנשים טכניים ויקים שנוהגים כמו שצריך אבל נתקלו בהחלפת קלאטצ'ים  יחסית מוקדם.

מצד שני יש אנשים כאלו כמו בציטוט הבא, שלא מעניין אותם בכלל אבל הגירים שורדים:

לפני שעה, tan tan כתב:

אבא שלי עם פאביה 2013 180000 ק"מ בלי בעיות בגיר 

ולא מעסיק אותו לעמוד עם חצי קלאצ' וכו' הרכב עומד הרבה בפקקים והוא לא מתפנק יותר מידי

לאחרונה יש קצת רעידות בהתחלה של הילוך ראשון 

חוץ מבעיות במחשב גיר בגיל שנתיים שטופלו באחריות לא היו בעיות מיוחדות ב"ה

אחרי שקראתי רבות על העניין המסכנה שלי שזה 80% עניין של מזל, אתה יכול לנהוג בכבישים פתוחים ולהישמע לכל החוקים אבל להתקל בהחלפת מצמדים עוד לפני שהגעת ל50 אלף ואתה יכול לנהוג בעיר ולהתנהג לגיר כמו גיר אוטומט רגיל ולסחוב מצמדים אפילו עד ל150 אלף.

• אהבתי 1
פורסם

אפשר הסבר מה הכוונה לנהוג אחרי שהקלאץ שוחרר? יש לי 107 רובוטית ואני מנסה לשמור על הגיר כמה שאפשר

פורסם

אני מעדיף כל יום ZF 8 או איישין 6 או 8 על פני ה DQ200 ה"מהולל".

סבבה שצריך להתייחס אליו כמו לגיר ידני רגיל, אבל...  אם אני בפקק, ולא לוחץ על שום דוושה והרכב מתגלגל לו, האם הקלאץ לחוץ או לא? 

בנוסף בהתחלת נסיעה ללא גז וצבירת מהירות, באיזה מהירות הקלאץ כבר אינו לחוץ? איזה דרך יש לי לדעת האם המחשב כעת עם חצי קלאץ או שיחרר אותו לגמרי?

ולמה לעזעזל נהג שבוחר ברכב אוטומטי צריך לחשוב על כל הדברים האלה? 

ROOONEEYY

פורסם

מרגישים את הנקודה בה הקלאץ מתחבר
ואנשים צריכים להפנים שהם לא קנו אוטומט אלא גיר רובוטי
למרות שבשניהם לא קיים מצמד האופי הוא שונה
רוצה להתנהל בחוסר אכפתיות על חשבון צריכת הדלק, זיהום וביצועים האוטומט נהדר
רוצה להיות חסכוני וזריז אבל מודע, רובוטי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני נוהג על ידני כל חיי באופן יומי כמעט 20 שנה ועדיין כשאני עולה על ה DSG אין לי מושג מה קורה בפקק והאם הקלאץ משולב או לא.

כמו בידני אני פותח פער מהרכב שלפני ועוזב ברקס לחלוטין, לפעמים ללא לחיצה על הגז ולפעמים עם לחיצה קלה.

האם לאחר 5 קמ"ש הרכב משחרר את הקלאץ? האם לאחר 10? האם עד שלא לחצתי על הגז הוא לא שיחרר לחלוטין את הקלאץ ומשאיר אותו חצי לחוץ?

מעניין שבספר רכב לא כתוב שיש להשתמש בגיר "באופן מיוחד" ולא כתוב על שום הגבלה בנהיגה. רוצים שיתייחסו אליו שונה, תכתבו בספר איך ומה.

עד אז הקונה הממוצע אמור להתייחס לזה בדיוק כמו לגיר אוטומטי.

ולגבי החסכוני והזריז, ZF8 לא פחות מהיר מה DSG. וכבונוס עובד חלק ולא רץ למעלה בהילוכים או חווה טילטולים במעבר משני לראשון.

• אהבתי 2

ROOONEEYY

פורסם
בתאריך 11.6.2023 בשעה 19:13, Jack457 כתב:

טוב זה כבר סיוט. כל הזמן לחשוב עליו, שיהיה בתודעה? איפה ההיבט ה"אוטומאטי"? נשמע שבאים לעבוד אצל הגיר. 

זה המחיר שצריך לשלם אם רוצים אמינות מהגיר הזה. או לבחור דגם אחר/אמין יותר או שאפשר לשים כמה אלפים בצד ולהיות מוכן לשלם על תיקון

בתמורה הגיר הזה נותן ניצול מנוע וצריכת דלק טובות יותר. מניסיון ברגע שמתרגלים לנהוג בעדינות בעיר זה כבר לא כל כך בתודעה במיוחד הקטע של ההאצות ברמזורים 

פורסם
בתאריך 11.6.2023 בשעה 19:13, Jack457 כתב:

טוב זה כבר סיוט. כל הזמן לחשוב עליו, שיהיה בתודעה? איפה ההיבט ה"אוטומאטי"? נשמע שבאים לעבוד אצל הגיר. 

לא באמת סיוט, פשוט טיפה קשב לאוטו. מתרגלים לזה מהר מאד.

לפני 4 שעות, 107il כתב:

אפשר הסבר מה הכוונה לנהוג אחרי שהקלאץ שוחרר? יש לי 107 רובוטית ואני מנסה לשמור על הגיר כמה שאפשר

אתה מרגיש כשהקלאץ' "חצי" ברעידות של האוטו. זה לא שזה מכונת כביסה בסחיטה, אבל עדיין רועד יותר. כשהתנועה הופכת לחלקה, סימן שהקלאץ' שוחרר.

לפני 3 שעות, פליקס כתב:

סבבה שצריך להתייחס אליו כמו לגיר ידני רגיל, אבל...  אם אני בפקק, ולא לוחץ על שום דוושה והרכב מתגלגל לו, האם הקלאץ לחוץ או לא? 

ולמה לעזעזל נהג שבוחר ברכב אוטומטי צריך לחשוב על כל הדברים האלה? 

לפני שעתיים, פליקס כתב:

אני נוהג על ידני כל חיי באופן יומי כמעט 20 שנה ועדיין כשאני עולה על ה DSG אין לי מושג מה קורה בפקק והאם הקלאץ משולב או לא.

כמו בידני אני פותח פער מהרכב שלפני ועוזב ברקס לחלוטין, לפעמים ללא לחיצה על הגז ולפעמים עם לחיצה קלה.

האם לאחר 5 קמ"ש הרכב משחרר את הקלאץ? האם לאחר 10? האם עד שלא לחצתי על הגז הוא לא שיחרר לחלוטין את הקלאץ ומשאיר אותו חצי לחוץ?

מעניין שבספר רכב לא כתוב שיש להשתמש בגיר "באופן מיוחד" ולא כתוב על שום הגבלה בנהיגה. רוצים שיתייחסו אליו שונה, תכתבו בספר איך ומה.

עד אז הקונה הממוצע אמור להתייחס לזה בדיוק כמו לגיר אוטומטי.

ולגבי החסכוני והזריז, ZF8 לא פחות מהיר מה DSG. וכבונוס עובד חלק ולא רץ למעלה בהילוכים או חווה טילטולים במעבר משני לראשון.

למה לעזאזל אתה צריך, או למה כתוב בספר הרכב אלה שאלות פילוסופיות וצרכניות. פה מנסים לעזור להאריך את חיי הגיר ולהימנע מלטגן את הקלאץ'. אם אכן יש לך ניסיון עם ידני, טיפה קשב ותבין בקלות את נקודת שחרור המצמד, וזה יהפוך לחלק טבעי מהנהיגה. מעבר לתקופת הסתגלות ראשונה זה לא באמת מצריך קשב. כמו שמתרגלים לכל אוטו, בין אם לכח, אופן לחיצה על הגז, הבלם (נושך יותר או פחות), או כל היבט אחר.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ברכבים הייברידיים, כדוגמא יונדאי וקיה, תחילת הנסיעה נעשת ע"י המנוע החשמלי. המנוע החשמלי מתחיל מ 0 סלד, כלומר חיבור הקלטץ אליו נעשה שהמנוע לא מסתובב ולכן החיבור המלא הוא מיידי ולא מדורג כמו עם מנוע בנזין שמסתובב בסרק. לכן אין חיכוך משמעותי בחיבור למנוע החשמלי ונקודת ההצמדות ולכן הבלאי של המצמד בתחילת נסיעה אפסי

• אהבתי 1
פורסם

ומה קורה כשהסוללה מתרוקנת והרכב נוסע על מנוע הבנזין? זה עדיין קורה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 15 שעות, RK כתב:

אתה מרגיש כשהקלאץ' "חצי" ברעידות של האוטו. זה לא שזה מכונת כביסה בסחיטה, אבל עדיין רועד יותר. כשהתנועה הופכת לחלקה, סימן שהקלאץ' שוחרר

תודה נסיך.

אז זה אומר שלא לתת לרכב לגלוש אלא גז או ברקס.

אם אני מעביר למצב ידני ושם על הילוך ראשון ואז גולש בפקקים זה בסדר? או גם בעייתי?

פורסם

זה לא משנה אם אתה במצב ידני או אוטומטי, העניין הוא לא בהעברה אלא בשילוב של המצמד, ואותו צריך לשוט להרגיש. גלישה זה לאו דווקא רע, כל עוד זה לא עם רגל על הברקס, כי אז המצמד מחליק לרוב. ברגע שנותנים לאוטו לנסוע בלי להחזיק את הברקס לחוץ, המצמד משתלב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 18 שעות, RK כתב:

למה לעזאזל אתה צריך, או למה כתוב בספר הרכב אלה שאלות פילוסופיות וצרכניות. פה מנסים לעזור להאריך את חיי הגיר ולהימנע מלטגן את הקלאץ'. אם אכן יש לך ניסיון עם ידני, טיפה קשב ותבין בקלות את נקודת שחרור המצמד, וזה יהפוך לחלק טבעי מהנהיגה. מעבר לתקופת הסתגלות ראשונה זה לא באמת מצריך קשב. כמו שמתרגלים לכל אוטו, בין אם לכח, אופן לחיצה על הגז, הבלם (נושך יותר או פחות), או כל היבט אחר.

מוזר, ואני חשבתי שפותח השרשור ביקש דעות מאנשים האם לקנות רכב עם DSG. הוא לא ביקש עצות איך לשמור על הגיר למרות שבספר ההפעלה שלו לא כתוב שהוא דורש יחס מיוחד כלשהו. 🤦‍♂️

ROOONEEYY

• תוכן חדש...