Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אפשר לנסוע גם 150K בפקקים עם גיר רובוטי (חד מצמדי או דו מצמדי) בלי להחליף קלאצים, רק צריך לדעת להשתמש.

נוסעים כמו עם גיר ידני - או שעומדים, או שנוסעים במהירות שהיא כבר לאחר שחרור הקלאץ, כשמרגישים שאין רעידות. בצורה הזו הבלאי לקלאץ מינימלי, בערך כמו ברכב ידני.

נכון, זה לא כזה כיף לחשוב כל הזמן שני צעדים קדימה ולתכנן ככה נסיעה בפקקים, אבל זה עדיין יותר נח מגיר ידני, ויותר זול לייצור מגיר אוטומאטי, וגם יותר חסכוני.

למי שממש לא רוצה לחשוב על הנהיגה בכלל בנסיעה זה באמת לא מתאים, וזה כנראה רוב המשתמשים (שבכלל לא מודעים לאיך צריך להתנהל עם גירים כאלה), אבל מעבר לזה אני ממש אוהב את הגירים האלה.

ואגב, דווקא מי שגר בגולן יש לו בעיה אחרת - פקק אחד בעליה עם תפעול לא נכון ואתה שורף את הקלאצ'ים קיבינימאט.

קורה כל חורף כשיש פקקים בדרך לחרמון.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 10.6.2023 בשעה 15:13, nissan1211 כתב:

לא לתת גז חזק ברמזורים , לתת לגיר להעביר הילוכים לאט בראשונים , כמו שאמרו בפקקים להעביר ידנית או מצב ספורט, ולהעביר הילוכים פיזית בעדינות ולא להתעלל בידית הילוכים

טוב זה כבר סיוט. כל הזמן לחשוב עליו, שיהיה בתודעה? איפה ההיבט ה"אוטומאטי"? נשמע שבאים לעבוד אצל הגיר. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 11 דקות, Jack457 כתב:

טוב זה כבר סיוט. כל הזמן לחשוב עליו, שיהיה בתודעה? איפה ההיבט ה"אוטומאטי"? נשמע שבאים לעבוד אצל הגיר. 

הוא בא להעביר בשבילך הילוכים, לא לחשוב בשבילך.

להפסיק לחשוב זה כשיהיו רכבים אוטונומיים.

או שתעבור לנהוג בנגב, שם לא חושבים בלי קשר לרכב שבו נוהגים.

פורסם

שמעתי את הסיפורים האלו מבעלי רכבים עם גירים רובוטיים דו מצמדיים כמה וכמה פעמים, בשורה תחתונה זה לא עוזר בכלום וההשפעה של זה היא אפסית.
יש אנשים שנוסעים עם 0 מודעות לגיר וסוחבים מצמדים אפילו 100K ויש כאלו שנוסעים לפי "החוקים" והמצמדים אצלהם נגמרים תוך שנה-שנתיים.

זה נטו עניין של מזל ואולי טוואי נסיעה, כל אחד מהגירים האלו קצת שונה והתוכנה בנויה ללמוד ולסהתגל, נסעתי ברכבי DQ200 חדשים שהגיר בהן לא עבד 100% בעיקר בהילוכים נמוכים, ויש לי מכר עם Q200 שכבר עבר את ה140 אלף והגיר שלו חלק כמו חמאה ולעולם לא תרגיש שום החלפת הילוך. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 55 דקות, Ooga כתב:

הוא בא להעביר בשבילך הילוכים, לא לחשוב בשבילך.

להפסיק לחשוב זה כשיהיו רכבים אוטונומיים.

או שתעבור לנהוג בנגב, שם לא חושבים בלי קשר לרכב שבו נוהגים.

אנשים קונים רכב אוטומטי כדי לא להתעסק בכול הדברים שציינת.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 22 דקות, Gavrik כתב:

שמעתי את הסיפורים האלו מבעלי רכבים עם גירים רובוטיים דו מצמדיים כמה וכמה פעמים, בשורה תחתונה זה לא עוזר בכלום וההשפעה של זה היא אפסית.
יש אנשים שנוסעים עם 0 מודעות לגיר וסוחבים מצמדים אפילו 100K ויש כאלו שנוסעים לפי "החוקים" והמצמדים אצלהם נגמרים תוך שנה-שנתיים.

זה נטו עניין של מזל ואולי טוואי נסיעה, כל אחד מהגירים האלו קצת שונה והתוכנה בנויה ללמוד ולסהתגל, נסעתי ברכבי DQ200 חדשים שהגיר בהן לא עבד 100% בעיקר בהילוכים נמוכים, ויש לי מכר עם Q200 שכבר עבר את ה140 אלף והגיר שלו חלק כמו חמאה ולעולם לא תרגיש שום החלפת הילוך. 

האם הגיר עובד חלק מאוד או עם רעידות זה אכן קשור למזל.

האם אתה צריך להחליף קלאצים וגלגל תנופה אחרי 40K - זה כבר קשור לנהיגה שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Ooga כתב:

ואגב, דווקא מי שגר בגולן יש לו בעיה אחרת - פקק אחד בעליה עם תפעול לא נכון ואתה שורף את הקלאצ'ים קיבינימאט.

קורה כל חורף כשיש פקקים בדרך לחרמון.

קרה לי עם חברים בחורף האחרון עם ספורטאז' דיזל אבל לרכב היה גיר בעייתי כמעט מההתחלה ועבר לאחרונה החלפת קלאצ'ים, מוח גיר וגלגל תנופה.

מצד שני, אני נוהג כבר כמעט עשור על DSG ובחיים לא הגעתי למצב שהוא מתחמם לרמה כזאת של התראה לעצור בצד ורעידות מורגשות. 

פורסם

נהגתי כמה עשרות אלפי קילומטרים במכוניות קיה פיקנטו חדשות עם גיר אוטומאטי רובוטי חד מצמדי, הרבה בינעירוני ומעט עירוני, היתה רק פעם אחת שהגיע הרגע של התחממות יתר והצורך לעצור כמה דקות בצד, זה היה בפקק מהגהנום עם יותר משעה בזחילה במהירות של אדם שהולך לאט ברגל.

מאז שקניתי את היונדאי i-20 שלי שהיא עם גיר אוטומאטי רובוטי דו-מצמדי לא קרה לי אפילו פעם אחת.

אבל יש לי גם שיטה פשוטה למניעת הבעיה מראש: אם אני רואה שנקלעתי למצב הנדיר* של פקק משמעותי, אני פשוט נותן לתנועה בנתיב שלי להתקדם כמה מטרים ואז נוסע, ושוב נותן להתקדם ואז נוסע, וככה חוסך למצמדים הרבה התחלות נסיעה זעירות מיותרות.

-----------

* לשמחתי אני גר באילת, ולכן עומס תנועה הוא דבר נדיר. גם בנסיעות למרכז הוא נדיר, כי אני בדרך כלל לא עושה שם "נסיעות לת"א/ירושלים בבוקר" וכדומה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

ומה עם רכבים קוריאנים שיש להם גיר דו מצמדי אבל הם גם היברידיים (קונה היברידית, אלנטרה היברידית, איוניק, נירו), קראתי איפשהו בפורום ששם לכאורה בגלל שבמהירויות נמוכות(מצב פקקים וכו) המנוע החשמלי נכנס לפעולה, אז הגיר לא בפעולה ואז הבעיה כמעט ולא קיימת, זה נכון? או שהבנתי לא נכון, תודה על התשובות.

פורסם

אנשים קונים "אוטומטי" לא מתאים להם גיר רובוטי
עם מודעות ונהיגה נכונה, הגיר לא מתחמם בפקקים. עברתי פקק או שתיים בחיי בזחילה ארוכה בשיא הקיץ והגיר לא התחמם בכלל
זינוק איטי, לא להשתהות בחצי קלאץ זה המפתח לאריכות ימים.
אין ספק שמנוע חשמלי שמסייע בתחילת הנסיעה פותר את הבעיה כמעט לחלוטין, לא זוכר שקראתי על בעיות גיר בנירו או איוניק

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם יש ולו טיפה מודעות לרכב, לא מסובך לא לטגן את המצמדים. כל מה שצריך זה לא לאפשר לגיר לזחול על חצי קלאץ'. אם הצלחתי להסביר את זה לאשתי, שהקטע המוטורי רחוק ממנה כמרחק מזרח ממערב, אז זה לא באמת בעיה. גיר יבש, קיה סטוניק, 76K ק"מ נכון לעכשיו.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הרושם האישי שלי מ-dsg הוא מצויין. אני אוהב את התחושה שהגיר מחובר ישירות למנוע (ללא אבדן מומנט דרך קלאצ׳ הידראולי), התגובות של התיבה הן לרוב מהירות.

יש לי סנטימנט למכונות והנדסה, אז אולי זה גם עניין של טעם אישי. אני מבין איך הגיר הזה עובד ומתאים את סגנון הנהיגה שלי אליו (וכאן מתחיל הוויכוח הנצחי האם נהגים צריכים להכיר את אופי הפעולה של הרכב ולהתאים את עצמם, או שיצרני הרכב שצריכים לתכנן מכוניות וממשקים פשוטים לשימוש שדורשים רק היכרות בסיסית ושטחית).

גיר רובוטי בהגדרה דורש יותר תחזוקה מגיר פלנטרי ״רגיל״, מכיוון שנעשה שימוש בקלאצ׳ מסוג דסקיות חיכוך - שזה רכיב עם קצב בלאי גבוה יותר.

עם זאת, מדובר בטכנולוגיה שנמצאת כבר שנים בשימוש ומן הסתם השתפרה מאוד ביחס לדורות הראשונים. מחלות הילדות שלה נפתרו ויש יותר מכונאים שיודעים לטפל.

יש על הכביש אלפי רכבים עם גיר רובוטי, ואם היה מדובר בקטסטרופה באמת, השוק היה מגיב לזה.

יש נהגים שמגיעים לרמזור ואם הרכב שלפניהם מתקדם 15 ס״מ אז הם מרגישים חובה לגלוש ולסגור את הפער הזה. כשלוקחים את ההתנהגות הזאת לפקק ארוך וממושך, יש סיכוי טוב לחמם את הקלאצ׳ מכיוון שגלישה איטית לא מאפשרת להילוך להשתלב ונוסעים עם חצי קלאצ׳ - מה שגורם להתחממות.

יש כל מיני טיפים לאיך אפשר להימנע מחימום יתר של הקלאצ׳ים, מצמדים רטובים נוטים להיות יותר עמידים לחום (אבל התחזוקה יותר יקרה לאורך זמן).

יש כיום דגמים שמגיעים עם סיוע חשמלי במהירות נמוכה, אז לפי השכל הישר זה אמור להוות תחליף לזחילה על חצי קלאצ׳, אבל אני לא יודע אם ככה זה עובד בפועל (להבנתי הסיבה העיקרית לתוספת הסיוע החשמלי היא עמידה בתקני פליטת מזהמים ולווא דווקא בשביל לפתור התחממות של הקלאצ׳).

לדעתי האישית - אם הייתי בוגר יפניות של שנות ה 90 וה-00׳ שהתרגל לרכבים בלי חוכמות, הייתי ממשיך עם אותה מגמה ומודע למה אני קונה בשביל להימנע מתסכול בעתיד.

לפני 18 שעות, yulianx כתב:

העתיד ניראה טוב, המעבר לחשמלי מבטל את הגיר הרובוטי.

כשחושבים על זה, בעצם הרבה מהטכנולוגיות בסגמנט ה-ice הן כל מיני תעלולים שנועדו להפחית פליטת מזהמים ולעמוד בתקני יורו.

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

כשאתם מדברים על כך שמנועים חשמליים מסייעים להפחית את העומס על התיבה, זה תקף גם לגבי המיקרו-היברידיים, או שאין קשר לתיבה?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אבא שלי עם פאביה 2013 180000 ק"מ בלי בעיות בגיר 

ולא מעסיק אותו לעמוד עם חצי קלאצ' וכו' הרכב עומד הרבה בפקקים והוא לא מתפנק יותר מידי

לאחרונה יש קצת רעידות בהתחלה של הילוך ראשון 

חוץ מבעיות במחשב גיר בגיל שנתיים שטופלו באחריות לא היו בעיות מיוחדות ב"ה

• תוכן חדש...