Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, קראתי פה כמה וכמה פוסטים שממליצים לא לרכוש רכבים עם תיבות כאלה למי שנוהג זמן לא מבוטל בפקקים. אבל מעבר לעובדה ששיעור הרכבים שמשתמשים בתיבות כאלה הולך ועולה - מה אחוז האנשים פה שלא מבלים בפקקים? נראה לי שמי שלא גר בגולן או בערבה, פשוט לא יכול להימנע מזה. המדינה כולה סתומה (ולא רק במובן אחד, אבל נעזוב את זה רגע).

בעיקרון אני מתכנן לרכוש רכב בעוד כשנה, וחשבתי על אחת הואגיות עם מנוע 1.5 (גולף/לאון/פאביה). מה אנחנו יודעים על הדור הנוכחי של ה- DSG שלהן? ובכלל על הרכב, אם יש פה מישהו שבבעלותו אחד הדגמים שהזכרתי פה?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גיר רובוטי לא אוהב הרבה פקקים,זה מקצר את חיי המצמדים או יכול לגרום להתחממות כמו במקרה הזה.

יש דרך למזער את הבעיות ע״י שילוב למצב ספורט או מצב ידני.

IMG_1123.thumb.png.e1579798cf81ff5a9205baaf22858daf.png

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוקיי. ובמה השילוב הזה מקל על התיבה?

לגבי העצירה בצד, לא יודע אם מישהו מיישם כזה דבר. אתה גם ככה מזדחל בפקק, אז עכשיו תעצור בשוליים ותעכב את עצמך עוד יותר?

פורסם

אני עם רובוטי דו מצמדי אמנם לא DSG אבל העיקרון דומה.

גר באזור השפלה ויחסית לא פקוק ביום יום, במידה ופקוק או נוסע למרכז ונתקל בפקקים,

אז כמו ש- yulianx הזכיר, יש דרכים למזער.

השילוב של ספורט/ידני מעכב את העברת ההילוכים לסל"ד גבוהה יותר וכך בעצם מתבצעות פחות העברות הילוכים, דבר שמקל על המצמדים.

לגבי ה- DSG אני לא מבין גדול אם בכלל אבל שני חברים עם הגיר הזה,

לאחד הלך הגיר פחות משנה מרגע שהוציא את הרכב מהחברה והאחר כבר 4 שנים ללא תקלה כלל.

• רעיון טוב! 1

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

אכן עם dsg צריךצגם מזל, חבר עם אוקטביה בעלת 260 אלף, נקנתה עם 180 אלף ק״מ והגיר בסדר.

מצד שני, יש הרבה תלונות על רכבים בני 5 וכבר בעיות, יש אך קבוצת פייסבוק יעודית לנפגעי dsg.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגיר היבש פחות אמין מהרטוב שמגיע עם מנועי 2.0 של הקונצרן 

באופן כללי באמת אי אפשר להגיד חד משמעית אם יתקלקל לך או לא. לדעתי אם תמצא אחת שלא קרעו אותה ותנהג לפי הטיפים ותשמור על הגיר הסבירות שיתקלקל מוקדם תהיה נמוכה. 

לא לתת גז חזק ברמזורים , לתת לגיר להעביר הילוכים לאט בראשונים , כמו שאמרו בפקקים להעביר ידנית או מצב ספורט, ולהעביר הילוכים פיזית בעדינות ולא להתעלל בידית הילוכים

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם אתה הולך לנסוע בעיקר בפקקים (נגיד 80-90%) - אל תקנה רובוטי, בטח שלא DSG7 יבש DQ200.

סקר שעשיתי לפני כמה שנים בקרב חברי הפורום לגבי אמינות הגיר . אני בספק רב מאוד שהם שינו בצורה מהותית את הדגם הזה (DQ200) בשנים האחרונות. הסקר מבוסס על השרשור הזה https://carsforum.co.il/topic/606636-dsg7-סקר-תקלות-מהשנים-האחרונות-סקר-לא-שרשור-הגיגים/

עריכה אחרונה על ידי tomerR
  • אהבתי 3

פורסם

הדבר היותר מבאס זה הרעידות במהירויות איטיות, אבל זה מאוד אינדיבידואלי. דווקא אני התרגלי לזה די מהר. מכיר זוג שמתחרטים שקנו. ממליץ בחום נסיעת מבחן לפני להרגיש איך זה לעצור, להאיץ ל-10 קמ"ש, לעצור וכו'. 

• מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם לי קרה והחליפו מצמדים וגלגל תנופה גם בקיה סיד חדשה נרכשה מחברה (ב45K רכב בן 3) ולחבר ברנו גרנד קופה דיזל (ב60K רכב בן שנתיים). מתווסף לסיפורים של מכרים וחברים על גירים בפורד פוקוס ובאוקטביה.

המסקנה שלי להתרחק מהגיר הזה על כל צורותיו (DCT, DSG וכד') למעט אם אתה גר באמת באזור עם כביש פתוח או מבלה את רב זמנך בשיוט בכבישים מהירים בשעות שאין עומס.

• רעיון טוב! 2

פורסם
בתאריך 18.4.2022 בשעה 17:48, קצת נהג יותר אוטו כתב:
לפני 4 שעות, tomerR כתב:

אם אתה הולך לנסוע בעיקר בפקקים (נגיד 80-90%) - אל תקנה רובוטי, בטח שלא DSG7 יבש DQ200.

סקר שעשיתי לפני כמה שנים בקרב חברי הפורום לגבי אמינות הגיר . אני בספק רב מאוד שהם שינו בצורה מהותית את הדגם הזה (DQ200) בשנים האחרונות. הסקר מבוסס על השרשור הזה https://carsforum.co.il/topic/606636-dsg7-סקר-תקלות-מהשנים-האחרונות-סקר-לא-שרשור-הגיגים/

אני זוכר את הסקר הזה, אבל עברו כבר 7-8 שנים, אתה רוצה להגיד לי שעם כל הבעיות - הקונצרן לא שינה שום דבר בתיבה הזו?

שנית, נראה לי שחוץ מיפנית או שתיים, כולם עברו לדו-מצמדי. יש לי יפנית כרגע ואני רוצה להחליף, וזה נראה שאין לי הרבה ברירות

פורסם
לפני 5 שעות, ניקו פ. כתב:

הדבר היותר מבאס זה הרעידות במהירויות איטיות, אבל זה מאוד אינדיבידואלי. דווקא אני התרגלי לזה די מהר. מכיר זוג שמתחרטים שקנו. ממליץ בחום נסיעת מבחן לפני להרגיש איך זה לעצור, להאיץ ל-10 קמ"ש, לעצור וכו'. 

מהDSG7 שהיה לי (לפני עשור), זכור לי שרעידות במהירויות איטיות זו אינדקציה ראשונית לקלאצים שהולכים למות

פורסם (נערך)

לצערנו אין מה לעשות - תקנות זיהום האוויר חונקות את יצרני הרכב.

זה או גיר דו מצמדי או ווריאטור מחורבן או מנוע עם רינגים פצפונים שיגמרו אחרי ה100 אלף

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון טוב! 2
פורסם

ויש הסמוראי האחרון- מזדה.

פורסם

יש לי כרגע מאזדה. מאוד-מאוד-מאוד מרוצה.

אבל בבוא השעה, ארצה להחליף מותג, וכמו שאמרתי - רוב היצרנים עברו לתיבות הרובוטיות

פורסם

העתיד ניראה טוב, המעבר לחשמלי מבטל את הגיר הרובוטי.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...