Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

חיפשתי מעט מידע אך לא מצאתי. 

אני לא שוקל לרכוש רכב חשמלי, אבל הסתקרנתי- התחלתי לחשוב על זה בעקבות נושא אחר, וקצת נשאבתי פנימה. 

הנושא נבדק בכלל?

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למה לבדוק? מחכים לנתוני האמת. אם יסתבר שהתמותה בעקבות השימוש בכלי הרכב החשמליים עולה - אז יבדקו...

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

למה שיבדקו אם לא מצאו קשר בין קרינה לא מייננת לתחלואה.(בהתבסס על אלפי מחקרים),

זאת התשובה היותר ארוכה:

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אין שום קרינה מסוכנת. כבר מעל ל 100 שנים שמיליוני אנשים נוסעים באופן יום יומי ברכבות חשמליות שפועלות בהספק חשמלי יותר גבוה ולא דווח על אף בעיה בריאותית בגלל נסיעה ברכבת תחתית, שבה יושבים ממש מעל המנועים החזקים שנמצאים מתחת למושבים בקרון , או רכבת קלה, או בין עירונית חשמלית. בכל מקרה תקרא קצת על קרינה בלתי מייננת ותבין שזה הכל סתם היסטרית הודעות בלתי מבוססות שעוברות ברשתות החברתיות.
בעולם הרפואה לא ידוע אפילו על מקרה אחד של מחלה שנגרמה בגלל רכב חשמלי כלשהו.

• אהבתי 3
פורסם

:lol:

לא שאלתי לגבי מסוכנות.

שאלתי אם נבדק בארץ או לא...:lol:

נתקלתי במשהו אחר, לא קשור בכלום לעולם הרכב, שכן הצריך בדיקות קרינה עקב דרישת לקוחות.

ניתן למצוא מוצרים שונים ברשת שיש להם תוצאות אישור בדיקת קרינה (לפחות בעבר נתקלתי, לא בזמן האחרון). 

והיה לי מוזר שלא מצאתי כמעט התייחסות לנושא לגבי רכבים חשמליים- מוצר שאתה נמצא בו לעיתים שעות לא מעטות בדרכים, ולא משהו שפועל רק מספר שניות וכן מצריך אישור בדיקת קרינה🙃

אז האנשים מוכנים לבדוק למשל קרינה שיוצאת ממנוע של מיטה חשמלית (שפועל רק מספר שניות, ורק בעת ההפעלה יש קרינה), או לטלוויזיה חכמה, או לנתבי אינטרנט- אבל לא מעוניינים לבדוק קרינה ממשהו שיש לו 4 מנועים חשמליים שהם נמצאים בו במשך שעות🤪

אני לא מצליח ליישב את הדיסוננס הזה אצלי בראש :lol:

פורסם (נערך)

תראה, זה שיש היסטריה לא אומר שיש בעיה. מפחידים אנשים עם המילה "קרינה" כמו שמפחידים עם המונח mRNA. עדיין אין שום בעיית בטיחות.

ראיתי לא מזמן ידיעה על בדיקה שנעשתה למטענים בהספק גבוה - אינם מפריעים לפעולה של מכשירים רפואיים מושתלים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תפריד בין זרם AC לזרם DC

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

וגם ב-AC לפי התדר ולפי הספקה. תעמוד במרחק מטר ממשדר מכ"מ כנראה תתבשל (הדבר הזה מוציא הספקים עצומים). תעמוד מתחת לתורן לא יקרה לך כלום (כי אתה במרחק מספק ונמצא מחוץ למרכז האלומה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, discoTD5 כתב:

תפריד בין זרם AC לזרם DC

זה לא התפקיד שלי, בשביל זה יש שנאים... :lol:

• מצחיק 7

פורסם (נערך)

כבר יותר ממאה שנים שמאות מליוני בני אדם נוסעים בצורה קבועה בכל יום ברכבות שמונעות בחשמל בהספקים הרבה יותר גבוהים מאשר במכוניות פרטיות, לא מדובר בשיטת הנעה חדשה. אני מאמין שאם זה היה גורם לתחלואה כלשהי, כבר מזמן היו מאמרים על זה.

לא נתקלתי עדיין בדיווח על אף מקרה תחלואה שמקושר לנסיעה בכלי רכב חשמלי. מכונית, או רכבת.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • אהבתי 2
פורסם

כן, אבל 'קרינה' זו מילה נהדרת. כיף להתשמש בה. 

אלא אם זה טויוטה קארינה. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

תיקון קטן : בני אדם חשופים לקרינה אלקטרו-מגנטית מהיום שהאדם קיים ועד היום לא נגרם שום נזק ברקים בחורף זה קרינה א"מ (מסייג את עצמי - כל עוד לא חטפת ברק, אז זה לא מסוכן :-) ), גלי רדיו שכוכבים פולטים הם קרינה א"מ ועוד. 

מעבר לכך, עשו מחקרים, ולא מצאו קשר בין קרינה א"מ לבין תחלואה.  ההשפעה היחידה של קרינה א"מ זה חימום האזור אשר סופג את הקרינה הא"מ.

בהנחה שאינך עובד בהספקים גבוהים, אז אין שום סכנה בריאותית. תשהה ברכב 5 דקות או 5 שעות או 5 שנים - עדיין אין סכנה בריאותית.

מאידך, אם תנסה לשחק עם מערכת החשמל ברכב....

כל הנושא של קרינה א"מ אלו הפחדות של אנשים בעלי אינטרסים (בודקים למיניהם וכלי תקשורת שמעוניינים ברייטינג), אנשים בעלי אמונות שונות וזה מהדהד בעיקר ע"י אנשים חסרי הבנה שמושפעים מהפחדות (פעם זה היה 3G. אח"כ עברו ל-4G. לפני מספר מועט של  שנים זה היה 5G.  כאשר נעבור ל-6G, נקבל גל חדש).

מאחר ואנשים שומעים את המילה קרינה, זה מתקשר אצלם באופן אינטואיטיבי עם קרינה מייננת, ובעיקר עם קרינה גרעינית. בגלל זה הנושא ממשיך להשפיע.

גם אור הוא סוג של קרינה.  אז תעצום חזק את העיניים ואל תסתכל כי זאת קרינה מסוכנת  :-)  (אם להיות רציני, דווקא כאן יש שמץ מסויים של אמת - בעיקר בנוגע לאור שמש)

שורה תחתונה - אין כל כך מה לבדוק כי זאת קרינה א"מ בהספק נמוך.

אם כבר, אז לבדוק ברכבים הסיניים שהם אינם מחפשים (כהרגלם) לחסוך על הגב של הלקוח ואינם משתמשים בחומרים אסורים/ רעילים.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 20 שעות, ברווז כתב:

:lol:

לא שאלתי לגבי מסוכנות.

שאלתי אם נבדק בארץ או לא...:lol:

נתקלתי במשהו אחר, לא קשור בכלום לעולם הרכב, שכן הצריך בדיקות קרינה עקב דרישת לקוחות.

ניתן למצוא מוצרים שונים ברשת שיש להם תוצאות אישור בדיקת קרינה (לפחות בעבר נתקלתי, לא בזמן האחרון). 

והיה לי מוזר שלא מצאתי כמעט התייחסות לנושא לגבי רכבים חשמליים- מוצר שאתה נמצא בו לעיתים שעות לא מעטות בדרכים, ולא משהו שפועל רק מספר שניות וכן מצריך אישור בדיקת קרינה🙃

אז האנשים מוכנים לבדוק למשל קרינה שיוצאת ממנוע של מיטה חשמלית (שפועל רק מספר שניות, ורק בעת ההפעלה יש קרינה), או לטלוויזיה חכמה, או לנתבי אינטרנט- אבל לא מעוניינים לבדוק קרינה ממשהו שיש לו 4 מנועים חשמליים שהם נמצאים בו במשך שעות🤪

אני לא מצליח ליישב את הדיסוננס הזה אצלי בראש :lol:

אם הסכמת לרכוש כיריים חשמליים שפולטות קרינה אז אין סיבה למה תחשוש מקרינה ברכב חשמלי

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, guya72 כתב:

כאשר נעבור ל-6G, נקבל גל חדש.

באיזה תדר? 😆

לפני 3 שעות, levy כתב:

אם הסכמת לרכוש כיריים חשמליים שפולטות קרינה אז אין סיבה למה תחשוש מקרינה ברכב חשמלי

תתפלא. 

לא חסרים אנשים שקונים כיריים חשמליות בלי למצמץ אבל מתווכחים על קוצו של יוד לגבי מיטה חשמלית.

לא חסר אנשים עם 2-3 סלולריים (פעם היה יותר נפוץ, היום פחות...) שחושבים פעמיים לפני שהם רוכשים מיקרוגל, ואחרי זה הם הולכים לשחק מטקות בחוף. או משהו. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

באיזה תדר? 😆

תתפלא. 

לא חסרים אנשים שקונים כיריים חשמליות בלי למצמץ אבל מתווכחים על קוצו של יוד לגבי מיטה חשמלית.

לא חסר אנשים עם 2-3 סלולריים (פעם היה יותר נפוץ, היום פחות...) שחושבים פעמיים לפני שהם רוכשים מיקרוגל, ואחרי זה הם הולכים לשחק מטקות בחוף. או משהו. 

יש גם אנשים שמדקדקים לקנות גבינה 3% ולא גבינה 5%, אבל אין להם בעיה לקנות חטיפים עם 30% שומן.

• אהבתי 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...