Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנהלות לאחר תאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אישתי עשתה תאונה, בזמן שנסעה ישר רכב יצא מהחניה בצידי הכביש, ופגע בה.

ניזוקו 2 הדלתות מצד הנוסע.

אמרו לי פעם, שאני לא חייב מייד לתקן.

אפשר לתבוע את עלות התיקון מחברת הביטוח של הרכב הפוגע,

ואחר כך אני יכול להחליט מה לעשות. לתקן באופן פרטי או לא לתקן כלל.

שאלתי מה הפרצדורה. מה עליי כעת לעשות...

תודה.

פורסם

נתחיל בבסיס: האם אשתך והנהג הפוגע החליפו פרטים, ויש לך פרטי הנהג והרכב הפוגעים והביטוח שלהם? האם יש סרטון ממצלמת דרך? האם יש צילומים של הרכבים לפני שהוזזו? האם יש הודאה של הנהג הפוגע (בכתב או בהקלטה)?

לגבי התיקון - עקרונית הנהג הפוגע (או הביטוח שלו) אמורים לממן את התיקון, שכן חלה עליו החובה להזהר ולתת זכות קדימה לרכב הנע בדרך (תקנה 66).

האם לתקן כעת או לדחות את התיקון? החלטה שלך. עם זאת יש שני מצבים בהם לא הייתי דוחה את התיקון מעבר למתחייב:

1. קושי בפתיחת או סגירת דלת - זה עניין בטיחותי (ובמאמר מוסגר, גם יפסול את הרכב בטסט הקרוב).

2. פגיעה בצבע עם גילוי הפח, כי חלודה תהיה עניין של זמן, וזמן קצר. וכשתהיה חלודה התיקון יהיה יותר בעייתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

יש את הפרטים של הנהג. מצלמת דרך יש, אולם טרם בדקתי.

הודאה של הנהג אין. למעשה הוא אומר לאישתי שהיא הייתה צריכה לשמור מרחק.

מרחק מאיפה לא הבנתי :-) 

נסעה ישר, הוא יצא מהחניה. נכנס לנתיב הנסיעה שלה.

אישתי אומרת שלאחר שהוא פגע בה, הוא חזר רוורס לחניה.

(יש צילום של המכה בחזית הרכב שלו).

אין קושי בפתיחת הדלת.

הכוונה היא בכל מקרה לתקן בהמשך, אולם אני יכול לתקן את זה בעלות יחסית זולה,

לעומת אם אני יכניס את הרכב למוסך דרך הביטוח שינפח עלויות.

למרות שזה לא אמור לעניין אותי, אך זה נרשם בהיסטוריה של הרכב, בעבר הביטוחי.

מדובר על רכב שהמחירון שלו היום 40K.

גם אם הוא יקח אותנו לבית משפט, אז לא בא לי כרגע לממן את התיקון,

ומצד שני לא לתבוע את הביטוח שלי.

אז בהנחה ואני לא מעוניין כרגע לתקן, מה עליי לעשות?

תודה.

פורסם

קודם כל אתה חייב הערכת שמאי של הנזק.

אתה רשאי לא לתקן וכן לתבוע. אבל יש מקרים שהשמאי לא ישלים את הדו"ח שלו עד השלמת התיקון.

בכל מקרה הרבה יותר קל לתבוע ולהוכיח את נזקיך כשיש לך חשבונית ביד שמוכיחה באופן חד משמעי את גובה הנזק שנגרם לך.

לא הייתי דוחה את התיקון.

ואם אתה חושב שיש חומר במצלמת דרך, אל תתעכב עם הבדיקה. תגבה את זה מיד לפני שיימחק.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בהנחה ואני מתקן והוא לא מודה, זה יכול להיגרר הרבה זמן, עד שתהיה הכרעה של בית משפט,

ובנתיים אני צריך לממן את התיקון.

בכל מקרה, האם אני צריך להביא שמאי באופן פרטי, או שמגיע לי מהביטוח ? (למרות שאני לא מתקן כרגע).

פורסם

התירוצים של הפוגע סטנדרטיים, נשמע שהוא מנוסה. זה שהוא רועש עדיין לא קובע שהוא צודק.

הנזק יתועד ברשומות הביטוח רק אם תהיה תביעת ביטוח. מכל מקום, תיקון או החלפת דלתות לא אמורה לגרום ירידת ערך משמעותית, אלא אם יש נזק נוסף.

אני מקווה שצילמת את רכבו של הפוגע ואת הנזק ברכב שלך, כדי שיהיה אפשר למצוא התאמה במקום הפגיעה (גובה פגיעה, מריחת צבע).

לפתוח תיקיה ולשמור בה את כל המסמכים. להוריד את התמונות מהמצלמות וכל מסמך אלקטרוני אחר למחשב שלך מייד ולגבות לפחות בשני מקומות (נניח על DOK או דיסק נייד וכן בענן).

לתעד כל שיחת טלפון (לרשום את השעה והתוכן) ורצוי גם להקליט כל שיחה עם הפוגע.

לעדכן את סוכן\חברת הביטוח שלך אבל לא לפתוח תביעה. הסוכן גם ינחה אותך בפרוצדורות השונות האפשריות.

לפנות לפחח המקובל עליך ולמבקש הערכת גובה הנזק. לבדוק שאים פגיעת שלדה (למשל קורות של הדלתות). עם אומדן עלות התיקון לפנות לפוגע ולתת לו להחליט האם הוא משלם מכיסו או מפעיל את הביטוח שלו. צריך להביא בחשבון שמדובר באומדן ראשוני, לעתים עם פירוק חלקים מתגלה נזק נוסף שלא נראה בבדיקה הראשונית. כמובן שאם מעורב ביטוח, או אם אתה מתרשם שהתהליך יתקדם לבית המשפט, תזקק גם לבדיקת שמאי.

כמוכן, אומדן עלות התיקון תכוון אותך לגבי יכולתך לממן את התיקון בעצמך או הפעלת הביטוח שלך, אם יש קושי לקבל תשלום מהפוגע. ההחלטה האם לדחות את הטיפול, לממן אותו מכיסך ואז לתבוע את פוגע או להפעיל את הביטוח שלך צריכה להתקבל באופן שקול כאשר אתה מבין מה מידת הנזק ומה התיחסותו של הפוגע. גם לו יש נזק, ואם הוא מפעיל ביטוח לצורך תיקון הנזק שלו הרי שתיקון הנזק שלך לא יעלה לו שום דבר נוסף (אלא אם יש לו איזו הבחנה בין פגיעה עצמית בלבד לפגיעה בצד ג' מבחינת ההשתתפות העצמית. זה תלוי בפוליסה שלו).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין חובה שתממן את התיקון עד להכרעה מי אשם.

אתה לא הראשון שזה קורה לו,  ויש פחחים שמוכנים לתת אשראי ארוך מאד בתמורה לכך שתתקן אצלם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי הסרטון ברור ש100% אשמת הנהג השני.

קח הצעת מחיר בכתב לתיקון.

תוכל לתבוע את הסכום + 500 ש"ח הוצאות בבית משפט לתביעות קטנות.

אם אתה לוקח שמאי, תוכל לתבוע גם את עלות השמאי.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

זה לא "אם אתה לוקח שמאי" אתה חייב לקחת שמאי. אם לא תקח שמאי הפוגע יוכל למרר את חייך בטענה שהמחיר מנופח וכו'

הדרך הנכונה היא לתבוע את הביטוח שלו, ורק אם חברת הביטוח של הפוגע מסרבת לשלם - לפנות לתביעות קטנות.

חברת הביטוח שלך (גם אם יש לך ביטוח צד ג' בלבד) בד"כ תטפל בתביעת הפוגע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום 

אתה צריך לפנות לביטוח שלך ולבקש מהם לתבוע את הנהג הפוגע.

הם ישלחו לך שמאי שיתן לך שמאות כולל ירידת ערך אם יש.

אתה לא חייב לתקן אתה יכול לבקש דו"ח גלובלי הביטוח לא תמיד משלם את כל הנזק בדוח גלובלי לפעמים הוא מנסים להגיע לפשרה של 80-90 אחוז בגלל שלא תוקן. 

פורסם

הם מנסים לא לשלם מע״מ.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

הם מנסים לא לשלם מע״מ.

נכון אבל גם אומרים שאתה מתקן יותר בזול.

אני היה לי כמה פעמים והסכמתי להורדה של עד אלף שקל בשביל לגמור מהר.

פורסם

פתחתי הודעה על התאונה באתר של חברת הביטוח. קיבלתי הודעה שיחזרו אליי להציג בפניי מה האופציות.

לפני 2 דקות, שלמה 30 כתב:

נכון אבל גם אומרים שאתה מתקן יותר בזול.

אני היה לי כמה פעמים והסכמתי להורדה של עד אלף שקל בשביל לגמור מהר.

היה לך כמה פעמים שתיקנת לבד? ולקחת כסף מחברת הביטוח על פי השמאות?

נניח ויש לך מוסך פרטי ואתה מתקן לעצמך בעלות אפסית. עדיין נראה לי על פי החוק שהם צריכים לשלם על פי דו"ח השמאות. 

• תוכן חדש...