Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאמר: השקת ORA Funky Cat - הודעה לעיתונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, EliC25 כתב:

אשמח שמישהו יסביר לי משהו.

אם קיבולת הסוללה היא 47 קו"ש, וצריכת החשמל היא 16.7 ל100 קמ, איך הטווח הוא 310קמ?

אם לוחצים על הגז כל הזמן, יוצא משהו כמו 287.

מניח שאם נכנסת בתמונה בלימה רגנרטיבית פה ושם, והעובדה שהרכב לא מבזבז דלק חשמל בירידות (אלא אפילו נטען), פלוס זה שהרכב כנראה נבדק בתנאי מעבדה במגרש סגור עם נהג ניסוי, בלי מזגן/חימום/רדיו, כביש יבש וטמפרטורה של בדיוק 300 קלווין, 310 נשמע כמו מספר די הגיוני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, Mike808 כתב:

זהו? זה הנימוק? מחיר יקר מדי? אפשר להגיד את זה כמעט על כל רכב חדש שהושק בישראל בשנתיים האחרונות, ובתכלס על רוב הרכבים שמשווקים פה היום.

המחיר לא זול, אין ספק, אבל אין הרבה רכבים עם רשימת אבזור כזאת במחיר הזה, בוודאי לא עם יחידת הנעה חשמלית.

אתה כנראה לא קהל היעד הפוטנציאלי של הרכב הזה, מי שכן ויעשה קצת שיעורים יגלה שיש כאן חבילה מעניינת.

"יקר" זה אינדיבידואלי.
כמו שכתבת הוא לא קהל היעד. היבואן לא צריך למכור לו רכב הוא צריך למכור X רכבים לאנשים אחרים.
בסוף זה מה שחשוב, ולא כמה אנחנו חושבים שמי שקנה קורולה קרוס הוא מטומטם.

גם לדעתי הרכב יקר כי בגירסאות עם הטווח שאני מוצא כ"אפשר לחיות איתו" הוא כבר קרוב מדי למודל 3 לטעמי. אם הייתי נשבר ועובר את המחסום של "אני מוכן להוציא 180K על רכב", אז להוציא 200K זה כבר לא משנה לפחות לי.
בינתיים אני אפס שרק מדבר ולא מוכן לשלם. אני מחכה שהבני דודים יגנבו לי את המאזדה כדי שיהיה לי תירוץ.

כן כן אני יודע, להזכיר טסלה בשירשורי קניה הפך קצת כמו להזכיר נאצים, זה תמיד בסוף מגיע לשם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

להיפך, אני חושב שיש אמת בדבריך, גרסת הטווח הארוך באמת יקרה, וה-GT מתומחרת באופן מוגזם. עם זאת גרסאות הכניסה מתומחרות לא רע, הרכב מרווח, מאובזר היטב, וגם בטוח. היא בוודאי יכולה לשמש כרכב שני בבית, אבל עבור מי שטווח הנסיעה היומי שלו לא גדול היא יכולה לשמש כמשפחתית ולחסוך לא מעט בעלויות האחזקה. צריך לזכור שמחירי המשפחתיות התייקרו מאוד והיום בפחות מ-150K אין כמעט אופציות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אם לוחצים על הגז כל הזמן, יוצא משהו כמו 287.

מניח שאם נכנסת בתמונה בלימה רגנרטיבית פה ושם, והעובדה שהרכב לא מבזבז דלק חשמל בירידות (אלא אפילו נטען), פלוס זה שהרכב כנראה נבדק בתנאי מעבדה במגרש סגור עם נהג ניסוי, בלי מזגן/חימום/רדיו, כביש יבש וטמפרטורה של בדיוק 300 קלווין, 310 נשמע כמו מספר די הגיוני.

כל זה יפה

אבל בהתאם גם צריכת החשמל הייתה צריכה להשתנות.

פורסם

לפני 20 דקות, Mike808 כתב:

להיפך, אני חושב שיש אמת בדבריך, גרסת הטווח הארוך באמת יקרה, וה-GT מתומחרת באופן מוגזם. עם זאת גרסאות הכניסה מתומחרות לא רע, הרכב מרווח, מאובזר היטב, וגם בטוח. היא בוודאי יכולה לשמש כרכב שני בבית, אבל עבור מי שטווח הנסיעה היומי שלו לא גדול היא יכולה לשמש כמשפחתית ולחסוך לא מעט בעלויות האחזקה. צריך לזכור שמחירי המשפחתיות התייקרו מאוד והיום בפחות מ-150K אין כמעט אופציות.

אני חושב שהבעיה העיקרית של הרכב הזה לשימוש כמכונית משפחתית הוא תא המטען הקטן. במשך שנתיים הסתפקנו במשפחה (2 הורים + 2 בני נוער) בטויוטה יאריס בתור רכב יחיד  והדבר העיקרי שהפריע לי היה גודל תא המטען - שביאריס הוא מאוד דומה לזה של האורה...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אני דווקא חושב ש @vadim6385 צודק...

לפני שהרכב הגיע לארץ מסקירות בחו"ל דווקא חשבתי לקנות אותו, אבל עד מחיר של 110 120.

לא ב150 אלף שח לרכב שהוא סופר מיני סיני...

עם כל הכבוד

• אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

במחיר כזה הרכבים הללו מתאימים לצי רכב/ליסינג/השכרה.

ירדו ל99 אלף שקל ואיכשהוא יתחילו לזרום המכירות.

בסופו של דבר, אנשים רואים עץ ומתלהבים ממנו אבל לא רואים את כל היער והיער מלא בעצים..

ולמה זה? כי הסינים מציפים את השוק העולמי אחרי שנתקעו עם over-stock אצלם בסין, רכבים סינים שלא הצליחו למכור בסין אז האיכות גם בהתאם.

הרי "פרימיום" אפשר לדחוף לכל מוצר ולמכור אותו במחיר "פרימיום".

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כן, אולי ירדו ל-80K ואז אנשים יקנו יותר, ואם ירדו ל-50K הקהל בישראל בכלל יעוף עליה לא?

זה שאתה לא קהל היעד לא אומר שאתה לא יכול להביע את דעתך על הרכב. אם היית בודק את המימדים היית יודע שהאורה קצרה ב-49 מ"מ מגולף, רחבה ממנה ב-36 מ"מ, גבוהה ממנה ב-162 מ"מ ובסיס הגלגלים שלה ארוך ב-31 מ"מ. היא לא "ספק משפחתית". נקודת התורפה היחידה היא תא המטען שכבר הוזכר פה ושוב, מי שלא יוכל להסתדר עם תא מטען כזה הוא כנראה לא קהל היעד של הרכב הזה.

זה שאתם לא קהל היעד של הרכב גם גורם לכך שלא בדקתם את המחירים של המתחרים החשמליים. אני יודע שזה יפתיע אתכם, אבל יש אנשים שגם גרסת הטווח הקצר תספק אותם, אנשים כאלה קנו בשנה שעברה אופל קורסה חשמלית, פיג'ו 208 חשמלית, פיג'ו 2008 חשמלית, ואני מניח שגם הזמינו MG ZS EV עם הטווח הקצר, כולם עם טווח נסיעה דומה לשל האורה ויקרים ממנה ביותר מ-20K. אם תעברו על המפרטים תגלו שהיא גם מאובזרת יותר טוב מהם.

שורה תחתונה - אני לא בא לסנגר על הרכב הזה, לצערי אין לי מניות בכלמוביל ואני ממש לא לקוח פוטנציאלי שלה. אני התרשמתי מהרכב במציאות לזמן קצר מאוד, נהגתי בחלק מהמתחרים ובדקתי מה הם מציעים ובשורה התחתונה בתנאי השוק הנוכחיים זה רכב תחרותי ואני מאמין שהוא ימצא לא מעט קונים.

פורסם

הייתי בהשקה, החתול נראה לא רע אבל קשה לומר איך הוא נוסע באמת, נהגנו בערך שלושה מטר ובקו ישר. אני יכול לומר שתא הנוסעים היה שקט מאוד.

המחיר אכן גבוה - אבל... מאחר ותמיד אנחנו עושים השוואות לדגם דומה או זהה בחו"ל, אז פאנקי קאט אמנם יקרה כאן, אבל מתומחרת באופן מאוד דומה גם מעבר לים (מחירים בש"ח ע"פ שער נוכחי וללא הנחת ההשקה הנוכחית שהיבואן מציע):

300 Pro

אנגליה: 134,500 (גרסת FIRST EDITION)

שבדיה: 137,000

ישראל: 144,900

גרמניה: 145,800

אירלנד: 147,700

300 Pro+

גרמניה: 153,300

ישראל: 153,900

400 Pro+

שבדיה: 165,000

ישראל: 171,900

גרמניה: 177,600 (וגרסת 400 Pro ב-166,400)

אירלנד: 180,000

GT

ישראל: 184,900

גרמניה: 185,100

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

The older you get, the better you used to be

פורסם
לפני 7 שעות, Mike808 כתב:

זה שאתם לא קהל היעד של הרכב גם גורם לכך שלא בדקתם את המחירים של המתחרים החשמליים

אז גם הם יקרים מדי, וככה גם כל הדגמים האחרים שהיבואנים רק שמחו להקפיץ את המחירים שלהם.

אבל תמשיכו לתת יד לחזירות של היבואנים והמדינה ולקנות את זה, זה בטח יגרום להוזלה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מעניין כמה הם ייקחו על תוספות כמו שילובי צבעים בריפוד וצבע מיוחד לרכב

אם יש משהו אחד שהן הביאו בשורה שלא קיימת כמעט אצל אף יצרן זה הצבע של הריפודים והחיפויים של הפלסטיקים כמו הדשבורד וכו'

זה פשוט מדהים, בכל אופן ככה זה נראה בתמונות...

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

אז גם הם יקרים מדי, וככה גם כל הדגמים האחרים שהיבואנים רק שמחו להקפיץ את המחירים שלהם.

אבל תמשיכו לתת יד לחזירות של היבואנים והמדינה ולקנות את זה, זה בטח יגרום להוזלה.

אם הכל יקר מדי, שום דבר לא יקר מדי. ואם קונים בערמות כנראה שהמחיר פוגש את הביקוש ולא משנה מה אומר מישהו כלשהו איפשהו. 

ובבקשה, ממך ומכל המשתתפים בכל הדיונים האלה - תבקרו, תתלוננו, חופשי. אבל בבקשה, לפחות תעשו שיעורי בית קודם. 

• אהבתי 4
  • לא הבנתי... 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מה ראיתי עשיו? זה ערוץ 14 באנגלית, או "רוסיה 24"?

שום עובדות, שום תחקיר, שום לוגיקה, רק מחרוזת טזות אמוציונליות ומשפטים מפוצצים שתפקידם לטפוח לצופה על השכם של הטיית האישוש שלו.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...