Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאמר: השקת ORA Funky Cat - הודעה לעיתונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, פבל כתב:

לרגע לא אמרתי שזה זניח, אלא שנפח הרעש שעושות מכוניות חשמליות הרבה יותר גדול מנפח השוק שהן תופסות. שזה כאמור תקין וטבעי. 

לגבי early adopters, לצערי אתה טועה - אולי התכוונת ל-inovetors ש"תופסים" את ה-2.5% הראשונים. כאשר early adopters הם 13.5% נוספים.  

image.png

אלה לא האחוזים שאני מכיר, אבל נכון שאין הגדרה פורמלית מוסכמת, אז אפשר להסכים שלא להסכים.
ראיתי בעבר את העקומה למעלה. היא לקוחה מהספר של Everett Rogers משנת 1962.
https://en.wikipedia.org/wiki/Diffusion_of_innovations
האיש היה מרצה לתקשורת. לא מומחה לשיווק, ודאי לא מבין בשום תחום של טכנולוגיה ולכן זה -- אין לי מושג אחר, מצטער -- קישקוש גמור, שלצערי דוחפים בהרבה דיונים בתחום השיווק/אימוץ מוצרים עד היום.

המספרים והמונחים למעלה מגוחכים לכלי רכב, 2.5% מכל כלי הרכב הפרטיים זה מספר שכבר דורש ייצור סידרתי. בזמן שמתחילים ה-innovators, אין בכלל עדיין ייצור סידרתי -- זו התקופה של האנשים שעשו הסבות אישיות של רכבי בע״פ לחשמל במדינות בהן זה חוקי, ומדובר במאות עד אלפי כלי רכב בודדים בכל העולם במספרים מוחלטים (תקופה שהתחילה בשנות ה-70, והסוללות היו בכלל סוללות עופרת עדיין). גם ה-GM EV1 בסוף שנות ה-90 (מעין תוכנית פיילוט לתיכנון הנדסי מ-0) עדיין יוצרה ביד.

לגבי 13.5%, בתחום של כלי רכב חשמלי, כבר מזמן אין כאן שום עניין של visionaries, בגלל שהתקנות בסין ובאירופה ידועות כבר זמן רב, עוד לפני שהגיעו ל-10% מהשוק של מכוניות חדשות, והיה ברור לאן תובלנה. גם בקליפורניה ויתר מדינות ה-CARB.

גם בתחומים שאני מכיר אישית ומאד מקרוב (מחשבים אישיים, רכיבים מוכללים בכלל) זוהי עקומה לא נכונה מכל הבחינות. לא המספרים ולא השיפוע. גם לא לגבי טלפונים ניידים.
אפילו בתחום התוכנה נטו (כנ״ל), ששם אין בד״כ מגבלות עלויות ייצור כדי להתחיל למכור מוצר, זו עקומה שגויה לחלוטין.

עבדתי בזמנו בקרן הון סיכון שהשקיעה בעיקר בתשתיות תוכנה באינטרנט, והיה חשוב לנו להבין את אופי עקומת האימוץ של מוצרי חומרה ותוכנה, כי מזה נגזר כמה זמן צריך להמשיך להזרים כסף לסטארטאפ לפני שהוא מתחיל להראות הכנסות ואח״כ רווחים. עברנו על מחקרים אקדמים בנושא של אנשים עם הרבה יותר ידע משל Everett -- אין שום הסכמה רחבה איתו.

ציטוט

ואני לא מדבר על הצהרות כוונות (אוטובוסים ומשאיות), כי ברור לי שאנחנו הולכים לכיוון הזה, אלא על המצב הנוכחי בשוק הרכב הפרטי. 

ולגבי PHEV, אני לא מדבר עליהן כי הן לא מוצר "מתקדם" קלאסי, שדורש מהקונים אותו פשרות משמעותיות כדי לקבל יתרונות משמעותיים כמו במקרה של חשמליות טהורות (שם אתה מקריב נוחות וטווח כדי לקבל עלויות נמוכות, שקט וכו'). הן בגדול דורשות רק מחיר מעט יותר גבוה מרכב בנזיני, ונהנות משני העולמות של בעירה וחשמל. 

מה ששונה ב-PHEV זה אופי השימוש (אני מדבר על PHEV מודרני עם לפחות 60 ק״מ טווח חשמלי, לא הדגמים שיוצרו בחיפזון ע״י יצרני מכוניות ביוקרה לנצל לרעה loophole בחוקי המיסוי, עם טווח חשמלי מגוחך של 30 ק״מ ופחות ביום טוב). ביומיום, הם נוסעים על חשמל בלבד, לא מתדלקים בכלל, ואופי הנהיגה בהם הרבה יותר דומה לחשמליות נטו.
רק בנסיעות בין-עירוניות ארוכות בא לידי ביטוי מנוע הבע״פ, ורבים שקונים אותם (גם בארץ) עושים זאת בגלל שרשת הטעינה הציבורית עדיין לא נירחבת ואמינה מספיק.
זה מה שקובע. דגמי ה-PHEV כן דורשים התמודדות של הנהג עם מע׳ הנעה מורכבת יותר (*), עם אופני פעולה שונים שהוא צריך לבחור ביניהם. זה היה נכון לגבי  ה-Chevrolet Bolt ב-2012, ועדיין נכון גם לדגמים החדשים של היום.

(*) יש יוצאים מהכלל בודדים: ה-minivan של קרייזלר, שלמרות שהוא PHEV עם סוללה גדולה וטווח חשמלי נאה ביחס לגודלו, זה לא רשום בשום מקום בחומר השיווקי של קרייזלר, אין לזה זכר בשם הדגם (Pacifica Hybrid),  ואין שום שליטה של הנהג על מצב הנסיעה (ולכן משתמש בחשמלי נטו כל עוד יש אנרגיה בסוללה, ועובר למנוע כשאין -- אין שום אפשרות לשמור סוללה לאח״כ, למשל, אם עוברים במרכז עיר שאוסרת מעבר של רכבי בע״פ. כן, זה יגיע גם לארה״ב, ותוך שנים ספורות). קרייזלר פוחדים מלהשתמש במילה ״חשמלי״ ליד הלקוחות שלהם.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההתרשמות שלי היא שחלק גדול מאוד מה-PHEV נקנו - או יותר מכך נלקחו בליסינג - בגלל הטבות המס. לנהגים שלהם בד"כ אין עמדת טעינה ואין יותר מדי רצון לטעון בעמדות ציבוריות. ושוב - בעיקר בליסינג שם רוב הנהגים מקבלים דלק על חשבון החברה אבל לא חשמל (ראו את המספר הגדול של נירו PHEV בליסינג!)

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אכן, גם אני חושב שרובם בליסינג אבל,
חברות נותנות הטבות למילוי בחשמל (לא מעט מהחברות לא מחשיבות קלומטרג' שנעשה על חשמל לפי חישוב מסויים למגבלת הקלומטרג' ברכב),
הרבה מאוד רכבי ליסינג פרטי שנקנו עובדות המון על טעינה.

פורסם
לפני שעתיים, motior כתב:

בעיקר בליסינג שם רוב הנהגים מקבלים דלק על חשבון החברה אבל לא חשמל

יש לי את ההזיה הזאת בעבודה. מציעים בליסינג רכבים חשמליים של BYD/ג'ילי, במחיר קצת יותר זול מקורולה, רק שבמקרה של קורולה מקבלים דלקן, וחשמלי צריך להטעין על חשבונך, גם אם אתה משתמש בעמדות טעינה שהתקינו בחניון של החברה.

כנ"ל נירו PHEV - הרכב מגיע עם דלקן, אבל החשמל על חשבונך.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 45 דקות, vadim6385 כתב:

יש לי את ההזיה הזאת בעבודה. מציעים בליסינג רכבים חשמליים של BYD/ג'ילי, במחיר קצת יותר זול מקורולה, רק שבמקרה של קורולה מקבלים דלקן, וחשמלי צריך להטעין על חשבונך, גם אם אתה משתמש בעמדות טעינה שהתקינו בחניון של החברה.

התחשיב כמובן אינדיווידואלי לתנאים בחברה שלך, ולתנאי הנסועה שלך, אבל באופן כללי, הטבת המס היתה אמורה הרבה יותר מלפצות על עלות החשמל למי שעושה נסועה ממוצעת (שהיא כרבע מרכב דלקי מקביל, בטעינה ביתית). ממוצעת לרכב ליסינג, הכוונה.
אצל רוב המעסיקים, הטעינה בחברה היא חינמית.
מקור המידע:
קרוב משפחה, CFO ותיק של חברת הייטק ופעיל בפורום של  סמנכ״לי כספים שכולל הרבה חברות גדולות. הם עשו חקירה של העניין לפני כשלוש שנים, לפני שהיה ניתן לקבל חשמלית בליסינג, כדי להיערך מראש.
הסיבה שהם לא מממנים טעינה מחשמל ביתי היא שזה היה דורש התקנה של מונה פרטי אצל כל עובד עם רכב חברה, ומע׳ מיוחדת לאסוף ולעבד נתונים (או דיווחים עצמיים, עם מערך בקרה) לביצוע החזרים. אין גם דרך פשוטה לבדוק שהטעינה היא רק לרכב של העובד ולא לרכבים נוספים/אחרים.
סיבוך נוסף אם העובד גר בשכירות, או אם הוא היה עובר דירה אח״כ. זה היה יוצא מאד יקר לעומת מה שעולים להם מע׳ הדלקנים כיום, אז כיוון שמדובר בסכומים קטנים יחסית של טעינה, בשילוב של טעינה חינם בעבודה (שרובם התכוונו לספק -- זו הוצאה מוכרת לכל דבר), זה היה אמור להספיק.

פורסם
לפני 46 דקות, PinkDolphin כתב:

הסיבה שהם לא מממנים טעינה מחשמל ביתי היא שזה היה דורש התקנה של מונה פרטי אצל כל עובד עם רכב חברה, ומע׳ מיוחדת לאסוף ולעבד נתונים (או דיווחים עצמיים, עם מערך בקרה) לביצוע החזרים. אין גם דרך פשוטה לבדוק שהטעינה היא רק לרכב של העובד ולא לרכבים נוספים/אחרים.

לא ביקשתי שיממנו טעינה מחשמל ביתי, אבל למה לא לעשות הסדר דומה לדלקן עם מפעילות של עמדות טעינה ציבוריות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

למה לא לזכות לפי ק''מ?

לדוגמא 

הרכב נסע 1200 ק''מ בחודש, שזה אומר 3 טעינות מלאות של הבטריה

כל טעינה עולה 50 ש''ח אז מגיע לעובד זיכוי של 150 ש''ח

זה אמנם קצת מסורבל ולא מדוייק אבל זה נראה שהם בוחרים להתחמק מתשלום עם תירוץ יפה

פורסם

לא ירחק היום שבו המעסיקים ישלמו לפי מדד ק"מ חודשי. נגיד:

נסיעה מהבית לעבודה × מספר ימי עבודה + אקסטרה ק"מ לפנאי ÷ מחיר קווטש לקמ.

ייקח זמן אבל בסוף ימצאו נוסחה כזו או אחרת..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש עם זה בעיה. 
מעסיק לא יכול לשלם לעובד החזר הוצאות לנטו על סמך חישוב. המעסיק צריך להראות חשבונית כלשהי בתמורה לכך.
על כל החזר הוצאות שמבוצע לעובד לנטו, יש חשבונית כנגד. בדלק זה קל, גם אם אין דלקן. בטעינה ביתית זה הופך להיות יותר מסובך.

מה שצריך לעשות, זה עבור כל עובד - לקבל חשבון חשמל מלא, פלוס הוכחה של קוט"ש במונה נפרד רק של העמדה ואז לחשב את ההחזר. כשיש לעובד אגב בבית מערכת סולארית, זה כבר בכלל מסבך את התמונה עוד יותר.
יש חברות שמתחילות למצוא לזה פיתרון, פז לדוגמא. אבל המחיר הוא גבוה יותר מטעינה ביתית רגילה.

אני מניח שזה באמת עניין של זמן קצר עד שכל הגורמים - חברות, מעסיקים, רשות המסים והעובדים ימצאו לעניין פתרון.

פורסם
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

הייתה לי התלבטות בין קורולה לג'ילי, רק שהג'ילי יוצאת יותר זולה בכמה מאות שקלים בחודש (וכוללת מנוי ב EV-Edge ללא הגבלה).

מי שמטעין מעמדה אקראית כלשהי שלא בהסכם, משלם מכיסו. (מניח שאפשר להגיש על זה expense אבל לא בדקתי)

מקווה שיימצא פתרון של "דלקן אוניברסלי" לעמדות הטענה ביום מן הימים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

לא ביקשתי שיממנו טעינה מחשמל ביתי, אבל למה לא לעשות הסדר דומה לדלקן עם מפעילות של עמדות טעינה ציבוריות?

קיים סטנדרט כזה, שנקרא Plug & charge, חלק מהתקן ISO15118, אבל עדיין לא נתמך ברוב הדגמים החשמליים (כל החשמליות של קבוצת VAG תתחלנה לתמוך בו השנה, ויצרנים אחרים רבים כבר הצהירו שיתמכו בו. הרבה עמדות באירופה וארה״ב כבר תומכות). צריך לזכור שגודל הצי החשמלי על הכבישים הוא עדיין קטן.
https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_15118#Plug_&_Charge

לפני 3 שעות, tan tan כתב:

למה לא לזכות לפי ק''מ?

לדוגמא 

הרכב נסע 1200 ק''מ בחודש, שזה אומר 3 טעינות מלאות של הבטריה

כל טעינה עולה 50 ש''ח אז מגיע לעובד זיכוי של 150 ש''ח

זה אמנם קצת מסורבל ולא מדוייק אבל זה נראה שהם בוחרים להתחמק מתשלום עם תירוץ יפה

כי ייתכן פקטור 3 בין כמה אנרגיה שנדרשת לנסיעה עירונית, למה שנדרש ב-130 קמ״ש, תלוי בדגם.
קילומטראז׳ זו לא דרך סבירה (הפורום של ה-CFOs חקר גם את זה).
אין חיה כזו ״טעינה נותנת X ק״מ". גם לא ברכב בע״פ, אבל שם התרגלנו לזה ש-70% מהאנרגיה בדלק מבוזבזת על חום, אז ההבדלים קטנים יותר. גם הטמפ׳ בה נעשית הנסיעה, הפרשי הגובה ורוח נגדית כולם יכולים להשפיע הרבה על הצריכה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיץ לצורך מבחן ארוך-טווח מעניין שעלה ליוטיוב, ע"י ג'וני סמית'. הרוח שעולה מהדברים, לפחות אצלי, שאולי יש פה מוצר מעניין מאד אבל באותה מידה גם לא אפוי במיוחד. כמובן צריך לצפות תוך הבנה שמדובר בשוק אנגלי, לא כל מה שהואמדבר עליו תקף לישראל וכו': 

עריכה אחרונה על ידי yohai71
זיקי האיום.
פורסם

בדקתי את הרכב עבור בת הזוג שלי , הוא נפסל ויש לזה מספר סיבות...

הראשונה - מחיר..., העיצוב הנ"ל אינו שווה את המחיר המבוקש עבור הרכב , עם כל הכבוד 175K לדגם המאובזר זו חזירות לשמה , מכניס אותה לטרטוריה של הטסלה , לטעמי רכב טוב יותר ותמורה טובה הרבה יותר לכסף.

השניה - תא מטען מעליב , גם מול הארונה הנוכחית...

שלישית - טווח , במיוחד אם אתה הולך על דגם הבסיס אשר מתומחר ב 144 לבסיס ו 154 למדוגם יותר , מולה עומדת הגיילי 350 עם טווח גדול יותר אשר על פי משתמשים הגיילי עושה את הטווח המוצהר מול הORA אשר לרוב קצרה ב10% לפחות מול הטווח המוצהר.

אילו הסיבות העיקריות , נוחות הנסיעה ומרווח הפנים הלוקה בחסר מול הארונה הנוכחית פסל את הרכב.

בקיצור - הרכב מול התמורה מתומחר בצורה מופרזת, היה צריך להתחיל ב 130 ועד 150-155 , אולי אז היה לו סיכוי כלשהו להצליח.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לא ראיתי את הוידאו אבל אם המסקנה היא שהרכב חביב אבל לא אפוי אני יכול מאוד להתחבר אליה אחרי סופש עם האורה.

העיצוב החיצוני סופר מתוק וגם תא הנוסעים מאוד נחמד אבל היא לא משפחתית מוצלחת במיוחד עם תא המטען הקטנטן שלה ועם חוסרים כמו פתחי אוורור עבור המושב האחורי. לטעמי הפאול הכי גדול הוא הנדסת האנוש שפשוט גרועה. המסכים לא פועלים מהר מספיק, לא תמיד רגישים מאוד למגע, הפונטים קטנים, יותר מדי תפריטים ואופציות, פשוט לא נוח לשימוש. ניכר כי הם קיבלו השראה מהממשק של טסלה אבל הוא הרבה יותר בשל והמסך שם הרבה יותר מוצלח.

כרכב שני בבית ה-300 הבסיסית יכולה להיות בחירה נחמדה. נכון, יש רכבים גדולים ממנה ועם טווח יותר טוב אבל אם זה לא מאוד קריטי אז אפשר להשקיע קצת בעיצוב ובאווירה שהיא מביאה. בשלב זה הם עדיין מציגים באתר את המחירים הישנים, כביכול לפני עדכון נוסחת המס, שהם יקרים גם ככה. יש לי הרגשה שהם יודיעו בקרוב שהמחיר יישאר ולא יעלו אותו כפי שפרסמו בהשקה.

• תוכן חדש...