רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, עומד להחליף רביעיית צמיגים לטויוטה יאריס שלי 175/65 R15 84H. הייתי כבר נעול על falken ze310, ואז ראיתי מבצע באוטודיפו על צמיג קונטיננטל PC2 84H שיוצא במבצע אותו טווח מחיר,אבל... התקשרתי לאוטודיפו לשאול האם PC2 הכוונה ל- PremiumContact2? קיבלתי תשובה ש-PremiumContact זה משהו אחר ו- PC2 זה PC2 .חיפשתי באתר של קונטיננטל במידות שלי אין שום אזכור של PC2. חיפוש בגוגל על "Continental PC2" מוביל ל- "Continental PremiumContact2". אז מה הייתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
-
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מה שלומכם חברים? למי שעוקב, כעת השלמתי חודש עם הקראוול טורבו דיזל 2021 החדשה. אני לא פריק של מוסכי יבואן, ועדיין לא יודע אם אבצע את הטיפולים השוטפים של תקופת האחריות במוסכי היבואן. בינתיים אני מחפש המלצה למוסך מורשה יבואן של פולקסוואגן מסחריות בכדי לטפל בתקלות מינוריות שבאחריות. אני ממודיעין וכל אזור המרכז וירושלים רלוונטי. האם יש יתרון כלשהו ללכת דווקא למרכזי בראשל"צ? האופציות הן: ראשל"צ: המרכזי חולון: השחר מוטורס ת"א: פליקס, תושיה, ח.ח. יפו. פ"ת: ספטון, מוטור אפ. רחובות: הנגב י-ם: נירגד, זני. תודה למי שעונה מנסיון (או מהבטן).
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים אני שואל בשביל לדעת אוטו ישן וביותר ספציפי על האוטו שלי ג׳מפי 2006. ידרוש ישור קו וכשאסיים אותו יהיה לי שקט יחסי או עד שאני יסיים אני יכנס כבר לסיבוב שני. כשקניתי עם מנוע גיר שילדה תקינים הנחתי שצריך ישור קו והחלקים שיוחלפו יתנו שקט כמה שנים מה שעשיתי זה 4צמיגים קלאטש מצבר שיפוץ אלטרנטור משולשים טיימינג ועוד דברים קטנים עכשיו צריך ברקסים קדמיים+צלחות דליפה בגומיה באינג׳קטור בולם אחורי נוזל (על פי אורן-שרותי רכב) השאלות א עד איפה ימשיך היישור קו ?(ברור לי שאצלי לא נישחקו הרכיבים האלה) ב אחרי שאני יסיים אותו. בהנחה שאני יסע רגוע ובלי תאונות-יהיה לי שקט מזה? ג האים זה אוטו שבנוי ליסוע הרבה ואני שנוסע בעיקר רק בסופ״ש זה גורם ל…
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב האם יש למישהו מידע כמה עולה ליסינג תפעולי לחברה? רכב אחד
הודעה אחרונה מאת waterman, -
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי חברים וחג שמח! אני צריך עזרה כי הזמנתי דלת משומשת לרכב שלי. האוטו אחד מעשר יחידות בארץ וחדש זה מחיר שחיטות אז הזמנתי דלת משומשת מחו"ל (איביי) ב800 שקל כולל משלוח. מה אני צריך לעשות בשביל שיעבור חלק במכס בלי בעיות?
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 944 צפיות
רכשתי מיד2 סיטרואן c3 2017 ואני מעוניין להתקין וו גרירה, בעיקר עבור נשיאת אופניים. האם יש בעיה בהתקנת וו לרכב כזה? האם עדיף וו נשלף? אף פעם לא התקנתי ולכן אני לא יודע מאיפה להתחיל. תודה לעוזרים🙏
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
לפני מספר שבועות רכשתי אטקה יד ראשונה ממוכר פרטי , הרכב שימש בעיקר בנסיעות עירוניות של האישה. מי שעשה את המכירה בפועל מולי היה בעלה. חיפשתי רכב במשך תקופה של מספר חודשים, לא התפשרתי על רכבים מבחינה חיצונית או שלא טופלו בזמן/ק״מ, בדקתי רק כאלו שהם יד ראשונה וקילומטרז נמוך ממוכרים פרטים. במשך 3 השנים הראשונות, בתקופת האחריות, הרכב טופל כל שנה במוסך היבואן, לאחר תום האחריות הרכב טופל במוסך שאינו מורשה או מתמחה ברכבי VAG. קיבלתי חשבוניות של כל הטיפולים. הטיפול האחרון של הרכב נעשה ככל הנראה כאשר המוכר כבר החליט למכור את הרכב. זה הטיפול היה גדול ביחס לכל הטיפולים הקודמים ברכב שכלל החלפת פלאגים, רפידות וצלחות בלמים, משאבת מים, נוזל קירור, החלפת שמן, פילטר מזגן וכו׳.…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 741 צפיות
https://www.galgalim.co.il/רכב/מגזין/חדשות/תחנת_תדלוק_במימן_הראשונה_בישראל
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בן 29 עם רישיון מאז 2012. נהגתי הרבה על רכב ואופנוע (במשטרה עד 2015). מאז 2015 ועד היום מעולם לא היה לי רכב, אך נסעתי ברכב של אמי מתי שהייתי צריך (ביטוח יומי) ושל חברים (כל נהג). בשנה האחרונה נסעתי ברכב של אחותי כמעט כל שבוע (כל נהג). השבוע החלטתי לרכוש רכב. מפה לשם מתקשר ל-Wobi, עונה על השאלות ואומרים לי 10,000 שקל(!). באינטרנט בודק בשתי חברות ידועות - אחת 9.5 אלף והשנייה לא מוכנה לבצע ביטוח. המחיר הגיוני? נהגתי מספיק שנים + הרכב חדש (2021), קטן ועם רמת אבזור בטיחות 7.
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כתבה מעיתון דבר, היום 6 במאי 1976. מתוך אתר ״עיתונות יהודית היסטורית״, הספרייה הלאומית ואוניברסיטת ת״א.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 עוקבים
- 41 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
דגם הספק סוללה טווח אמיתי טווח WLTP 0-100 מחיר IONIQ 6 PREMIUM RWD 151 58kWh 360 429 8.8 213900 IQNIQ 6 PRESTIGE RWD 228 77.4kWh 475 614 7.4 237900 …
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלומות. אני צריך לדעת מה מחיר מחירון הרכב שלי. הורדתי את אפליקציית יצחק לוי, ואחרי הכנסת הנתונים מופיע לי שאין נתונים לגבי רכב כזה. אפליקציה יעילה מאוד. יש דרך אחרת לברר מחירון? או לסירוגין- מישהו יכול להגיד לי מה המחיר? שברולט ספארק 2014 1.2 ידני יד 01 100,000 קמ לא סגור על הרמת גימור, זה גם לא ככ משנה, צריך אומדן.
הודעה אחרונה מאת אורח לרגע, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה על הפורום הנפלא! האם הייתם קונים רכב בלי היסטוריה בספר הטיפולים?
הודעה אחרונה מאת ae1924, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 911 צפיות
מישהו עבד במקום העבודה הזה ויכול לתת חוות דעת עליהם?
הודעה אחרונה מאת avngas, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן יש סיבה שפאמפי עובדים עם כל החברות חוץ מפז? לא היה אמור להיות איזה חוק דלקן אוניברסלי? תודה
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
ערב טוב ברשותי סובארו B4 2015 אני נוסע כ100 ק''מ ביום, לפני חודש נכנס לי בורג בגלגל והלכתי לפנצ'ריה באדוד שמישהו המליץ לי החליפו סידרו ונסעתי לשלום, אחרי שבוע התחיל רעש של דפיקות מאוד עדינות מהגלגל רק במהירות מאוד נמוכה ומאוד בשקט הלכתי למוסכניק שלי הסתכל חשב אולי יש עוד בורג אבל לא מצא כלום וגם לא עשינו עסק כי זה היה ממש מינורי הרעש בשבוע האחרון זה ממש החמיר הלכתי אליו אתמול ואמרתי לו - שמע אני חייב פיתרון אומר לי בא נפרק גלגל מרים את הרכב מתחיל לפתוח את הגלגל ונעצר... מסתכל עלי במבט מפחיד ואומר לי הברגים חצי פתוחים.... אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי ממשיך לנסוע ככה כרגע…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היכן אני יכול לראות סכומי ההפחתות שהיו לרכב שלי לאורך שנותיו בגין תיקונים, כדי להעריך את שוויו המקסימלי לאחר שהוגדר כטוטאל לוסט בגין תאונה מלפני שבוע?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צריך לשנות איזו הגדרה במנעול של דלת תא מטען, אם למשהו יש מחשב עם תכנת vcds וכבל שמתאים לגולף 2005 וזה בסדר להיעזר בו לכמה דקות אשמח..
הודעה אחרונה מאת אלון ל, -
טסלה מודל sפלייד פשוט אכזבה: רציתי לשתף אתכם בחוויה שלנו אז ככה לפני כמה חודשים שחררנו את הרכב מהחברה נסעתי עליו פעמים ספורות ועכשיו יש עליו רק 600 ק״מ שתבינו שהרכב לא נסע בכלל!! באחת הנסיעות שלי יצאתי איתי לסיבוב והחלטתי לתת קצת גז בכל זאת הרכב בעל 1020 כ״ס עושה 0-100 ב2 שניות וזאת בדיוק המטרה שלו בחיים שלי לא ראיתי רכב שאתה נותן לחיצה על הגז והוא פשוט מתפרק: מלא מנורות נדלקו התחילו רעשים מחרידים והרכב נעצר ואין אפשרות לנסוע בו, הרכב נגרר למרכז השירות והוא כבר שם כבר חמישה ימים ועדיין לא עדכנו אותי אפילו מתי אני אקבל את הרכב בחזרה. אני מאוכזב מהשירות שאתה מתקשר מדבר ומרגיש שכלל לא לוקחים אותך ברצינות שלדעתי זאת ממש התנהלות לא מכובדת לחברה גדולה כמו טסלה שמונפקת…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
- 5 עוקבים
- 108 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
נשמע מוזר? לא בהכרח. לכל מכונית יש אופי ייחודי לה - איזו מכונית הכי מתאימה לתאר את האופי שלכם ולא פחות מעניין - למה? אני אתחיל: אם הייתי מכונית, הייתי דגם פשוט יחסית, עגלגל ולא אופנסיבי עם אכות חומרים לא רעה והתנהגות בינונית... הממ... כנראה שהייתי גולף תורכם
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבוע טוב לשוכני הפורום, בכביש חמש ממזרח למחלף מורשה נפתח נתיב נת"צ חדש יחסית המסומן בסימון צהוב (515/516). להבנתי לרכב פרטי אסור לסוע בו ללא שילוט המתיר זאת (לדוגמא 3+) אבל אולי לא הבנתי נכון מכיוון שישנם לא מעט רכבים נוסעים בו גם שהכביש יחסית פנוי והתנועה זורמת. האם הנתיב עדיין לא מוגדר כנתיב נת"צ? אם הבנתי נכון מספיק הסימון הצהוב כדי להגדיר את הנתיב כנת"צ ואין צורך בשילוט נוסף. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יודע אם ברנו קליאו 2017 יש אנדרואיד אוטו? אחרי המתיחת פנים. תודה
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 17.2 אלף צפיות
שלום, יש לי אופנוע שפג הטסט שלו לפני כחודשיים. מדובר בכלי רכב רגיל, לא רכב מיושן או אספנות. אגרת הרשיון שולמה, והיה ויש כל הזמן ביטוח חובה בתוקף. אני מעוניין עכשיו לעשות טסט, אבל כיון שלא הספקתי לעשות זאת בזמן התקפות (הסיבות לא חשובות כרגע), רוצה לעשות את זה באופן חוקי; כלומר, לרכוב על האופנוע למכון הטסטים, בלי שאצטרך לגרור את האופנוע לשם. בזמנו היה צריך לעשות את זה בתור אישי במשרד הרישוי, עכשיו יש טופס מקוון: https://www.gov.il/he/service/application-for-a-temporary-vehicle-license-48-hours מה שלא ברור זה: 1) האם תוקף הרשיון הזמני מתחיל מיידית בהגשת הטופס ואחרי שמשלמים את האגרה הרלוונטית, או שזה תלוי בתהליך ידני כלשהו במשרד התחבורה? …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מנסה לסייע לחבר זקוק בדחיפות לספר לכמה ימים להשאלה עדיף עותק פיזי, אבל גם דיגיטלי יעזור בלית ברירה @רפי לין ראיתי שיש באתר שלך אבל נדרשת הרשאת גישה, לעזרתך אודה בברכה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז כיון שלפני חודש בערך סיימתי לשפץ את הפגוש הקדמי של הסניק, ואפילו הייתי ממש מרוצה, מרפי החליט להתערב, ובשורה התחתונה... שוב צריך פגוש חדש. והסיפור המלא הוא כזה: אחרי 30 וקצת שנות נהיגה, עשיתי תאונה, כזו שלמזלי ולמזלו של הצד השני נגמרה בצורה יחסית לא חמורה, אבל תאונה עם פגיעות גוף ורכוש. נכנסתי לכיכר ליד הבית, וקטנוע שליחויות שהיה כבר בתוך הכיכר הסתתר מאחורי קורה A שלי. אני, שתמיד מסביר לכולם כמה חשוב זה להסתכל על הכיכר מרחוק, לקבל תמונת מצב של הרכבים בכיכר ושל אלו שעומדים להיכנס, ואפילו להסתכל מסביב לקורות, נפלתי בדיוק בזה וכשהוא נכנס לשדה הראיה שלי הפגיעה כבר היתה בלתי נמנעת. למזלם הטוב של כל המעורבים הספקתי לבעוט בברקס ולהוריד מהירות לפני הפגיעה, אבל הפגיע…
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
סיטרואן C4 X 2023 החדשה בארץ – מחיר החל מ-164,000 שקלים - אוטו (auto.co.il) כפרנקופיל ידוע שמתי את עיני על הרכב כתחליף לנירו הנוכחית שלי , אבל אז ראיתי את התמחיר של לובינסקי אשר מצטרף למפרט המאכזב של החשמלי המלא. טווח של 350ק"מ ?? מחיר של 185K ?? אתם רצינים שם בלובינסקי ??? טסלה עם טווח של 470 ק"מ - 193K. גיילי 460 - 165K שלא לדבר על מנוע הבנזין במחיר בסיס של 164.... , לכן ככל הנראה נמשיך לראות את הרכב בעיקר באולמות התצוגה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, לאחרונה רכשתי קיה נירו פלוס 2023 חדש. קבלתי עם הרכב... אפליקציית קיה בטלפון ( חודשיים חינם ואז בתשלום ) - לא מוצא ערך מוסף ומתכוון לבטל מנוי לאינטרנט אל חוטי ברכב - מה יקרה אם אבטל את האינטרנט, מה לא יעבוד לי? מתלבט...(אני כן אוהב את האפליקציה המובנה, הוויז, אנשי קשר...) משטח הטענה לפלאפון - חבל שקניתי. לא משתמש בו מנוי לאיתרואן - שאלתי את החברת ביטוח שלי, והם אמרו לי שאני מבוטח רק אם יש לי מיגון של איתוראן או אימובלייזר מקורית וקודנית...מה זה אומר? כי איתרואן נראה לי בזבוז כסף. יש לי אימובלייזר אבל הרכב לא הגיע עם קודן. האם קודן וקודנית זה אותו הדבר? אני יכול לבטל את האיתוראן? אין חיישנים קדמיים ברכב (שמצפצף ככל שאתה מתקרב…
הודעה אחרונה מאת mottis, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן לצערי חטפתי שריטה. על פי המראה והגובה עגלת סופר. מה אפשר לעשות? אם צריך פחח אז עדיף איזור חולון
הודעה אחרונה מאת Michael01, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
היי חברים ערב טוב. האם אני יכול לרשום רכב שני על שמי? וכמה רכבים אני יכול לרשום על שמי בכלל? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעניין אותי לחשוב מה אנשים חושבים לגבי איזה יצרן רכב הוא הכי ורסטילי. ומה זה אומר בכלל? האם מרצדס שמייצרת רכבי יוקרה הכי טובים שיש, ביחד עם רכבים מסחריים, משאיות, אוטובוסים. אולי טויוטה שיש להם ליין מרכב הכי קטן פשוט, עד ליוקרה, רכבי עבודה, טנדרים, שטח. BMW, גם אופנועיים וגם מכוניות. אולי בכלל הונדה, יצרנית הרכב המנועי הכי נמכר בהיסטוריה, שמייצרת ליין אופנועים שמכסה בערך הכול, וגם מכוניות, וגם יצרנית המנועים הכי גדולה בעולם, שהמנועים שלה נמצאים בכל דבר כמעט שזז ולא זז.
הודעה אחרונה מאת שביט,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- Mike Lowrey
- TZR84
- razi_pazi
- פינקו
- הרקוליטו
- `Infinity
- David32
- discoTD5
- this_is_me
- bxgti
- milser