Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, Igalz כתב:

יש לי ברכב בכל רגע נתון 3 ידיות מומנט, ולפעמים גם לוקטייט.

בפועל בשביל לחזק ברגי גלגל אני לא מוציא אף אחת מהן. מבחינתי לא נדרש דיוק מיוחד על הניוטון, זה לא ראש מנוע, כן למרות שיש מומנט יצרן מוגדר, תתבעו אותי.

מבחינתי מספיק well calibrated elbow.. או 3 אגא-דאגא של אימפאקט מילווקי היי-טורק 😁. מי שאין לו אחד משני אלו שישתמש בידית מומנט..

Just now, Buki כתב:

אני אחרי כל תיקון פנצ'ר או החלפת צמיגים, דבר ראשון שעושה זה משחרר את הברגים וסוגר עם ידית מומנט, הם תמיד סגורים במומנט פי כמה מהדרוש.

או ויש לי רק שתי ידיות מומנט ברכב בכל רגע נתון 😁

מעולה. 

מבין שאתם לא ב 99 אחוז שהם אנשים "רגילים".

אבל השרשור פה הוא לא על אנשים כמוכם. 

יש פה הרבה חברי פורום שהם לתפארת תחזוקת הרכב, אבל הם לא מסתובבים עם ידית מומנט

שיעור הנהיגה הראשון!! שלי, היה בחניה, 

פירקתי והרכבתי גלגל, המורה היה מהדור הישן. 

אתם חושבים שיש היום מורה שעושה את זה?? 

לפני 8 דקות, Buki כתב:
לפני 26 דקות, Igalz כתב:

יש לי ברכב בכל רגע נתון 3 ידיות מומנט, ולפעמים גם לוקטייט.

ויש לי רק שתי ידיות מומנט ברכב בכל רגע נתון 

סתם שאלה, 

כל כמה זמן אתם מכיילים את הידיות?

🤔

פורסם
לפני 5 דקות, Markm4 כתב:

מבין שאתם לא ב 99 אחוז שהם אנשים "רגילים".

אני לא רוצה לכוון לנורמה של "אנשים רגילים" אם אני יכול לעשות משהו יותר טוב, למה להסתפק בבינוניות?

פורסם
לפני 15 דקות, Markm4 כתב:

סתם שאלה, 

כל כמה זמן אתם מכיילים את הידיות?

לא מחזיק ידיות מומנט באוטו אבל את ידיות המומנט שאני עובד איתן אני מחליף כל שנתיים במקום לשלוח לכיול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, Buki כתב:

אני לא רוצה לכוון לנורמה של "אנשים רגילים" אם אני יכול לעשות משהו יותר טוב, למה להסתפק בבינוניות?

צודק בהחלט. 

כשמכוונים לבינוניות יכולים להגיע תוצאות רעות. 

אני רק אומר את דעתי, שלא כולם מבינים עיניינים טכניים ועושים עוד טיפה מעבר כדי להיות מעל הנורמה. 

ולקנות ידית כוח טלסקופית + בוקסה יעודית לברגי הגלגל ( סיפור של מאה וקצת שקלים אולי) לא כולם מבינים למה זה חשוב ולא לסמוך על הצלב המסריח שאבא הוריש לי. 

פורסם

ידית כוח כזו בידיים לא מיומנות עלולה לגזור בורג.

במקרה הטוב הוא ייגזר לך ביד (או ברגל אם קפצת על הידית) ובמקרה הפחות טוב אתה תמתח אותו והוא ייקרע יותר מאוחר.

פורסם

לא חייב לקנות ידית מומנט.

ידית כוח ארוכה כן כדאי. להשתמש בה לפתיחה בלבד ואף פעם לא להידוק.

אני ממליץ לכולם, אחרי כל פירוק גלגל לעצור במקום שקט ללא תנועה, לשחרר חצי סיבוב את כל הברגים ולהדק אותם עם הידית המקורית שמסופקת בסט כלים של האוטו, בכוח היד. להדק חזק אבל עם הידית המקורית שהיא לא מאוד ארוכה ולא מאפשרת הידוק יתר.

זה יבטיח שבפעם הבאה שתצטרך פירוק גלגל לא תתקל בברגים תפוסים שסגורים מאוד מאוד חזק ואתה לא יכול לפתוח אותם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קרה לי פעם. החלפתי צמיגים בפנצ'ריה ורק כמה ימים אחרי התחלתי לשמוע מין דפיקות קטנות כאלה. בהתחלה חשבתי שזה כריות של בולם זעזועים שנגמרו או משהו דומה, עד שקלטתי שאחד הגלגלים יש 3 ברגים במקום 4. הרמתי את האוטו על ג'ק וראיתי בנוסף שהגלגל הזה לא מחוזק. כנראה בפנצ'ריה סגרו 3 גלגלים עם פטיש אויר וברביעי סובבו כמה שאפשר עם היד, הלכו לחרבן או משהו ושכחו להשלים את העבודה. נס שזה החזיק כמה ימים.

מאז אני גם עושה סיבוב סביב הרכב לפני כל נסיעה, לבדוק שהכל במקום. מגוחך או לא, זה נותן שקט נפשי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בצבא הייתי בחיל האוויר, כל העבודות הקריטיות דרשו חתימה של שני אנשים "מבצע" ו"כפליסט".

"כפליסט" זה חייל בכיר (סמל, סמ"ר) בעל שלב מקצוע מסויים שעובר על העבודה, בודק הידוק ברגים, בודק שהכל בוצע כמו שצריך ואז חותם ליד החתימה של המבצע.

לעיקרון הזה יש מקום גם באזרחות למרות שזה לא מיושם.

אני חושב שלא יזיק להיות ה"כפליסט" של אותו אחד שמרכיב את הגלגלים. 

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

אני אחרי כל תיקון פנצ'ר או החלפת צמיגים, דבר ראשון שעושה זה משחרר את הברגים וסוגר עם ידית מומנט, הם תמיד סגורים במומנט פי כמה מהדרוש.

לא נכון לסגור במומנט גדול ממה שנקבע.

ובהחלט במומנט שגדול בכפולות.

לפני שעה, Buki כתב:

פורסם
לפני 5 דקות, Ron Poh כתב:

איפה רשמתי לסגור במומנט גדול ממה שנקבע?

פורסם
לפני 16 דקות, Buki כתב:

לעיקרון הזה יש מקום גם באזרחות למרות שזה לא מיושם.

מיושם בדברים מאוד רגישים.

באומי גלגלים הכפל מתקבל בגלל עודף הברגים ביחס לרצוי.

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

באומי גלגלים הכפל מתקבל בגלל עודף הברגים ביחס לרצוי.

אבל עדיין אשפר לא להדק את כולם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא התכוון שבפנצריה סוגרים ככה בדרך כלל

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...