Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, yohai71 כתב:

הנה הזדמנות לפנק בהמלצה או לינק ולקנות את מקומך בגן עדן.

😊

לנצל את המומנטום.באמת אין לי מושג מזה ואיך זה ניראה לכן לא חשבתי אף פעם ליקנות כזה

פורסם

כשיש לך פועלי מוסך שעושים פדיחה גם בטיפול הכי פשוט, אני כבר לא מתפלא מכלום.

(הידוק מוגזם של פילטר שמן, מזיגת שמן מעל המקסימום, הידוק חזק מדי של בורג ניקוז שמן..)

סיפור קטן: לפני 20 שנה קמתי בבוקר, החלפתי 4 גלגלים לחיפושית לפשוטים כי הייתי צריך את הסט היפה למכירה.

ארבעה על האוטו, לפני ההידוק הסופי צץ לי פתאום החירבון של הבוקר.

כמובן שאחריו שכחתי לגמרי שלא הידקתי...🤦

התוצאה: לאחר דקה נסיעה, שני גלגלים התעופפו, מזל גדול שלא פגעו באף אחד,

ואליה אחד חוזר הביתה עם שני ברגים על כל גלגל..

• מבאס 2

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני פולני, זה אבוד.

את המפתח מומנט הראשן קניתי בארץ ב250. מומנט בינוני אבל בהמשך אחזור לכאן, כנראה מחר ואעלה לינקים לאמאזון 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עם כל הבורות והכבישים המשובשים, באמפרים שבנויים במטרה להרוס לך את הרכב, זה ממש לא מפתיע מה שאתה כותב פה (גילוי נאות: ברכב שלי הוחלפו כבר 2 נאבות, בוקסות ובולם)

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.5.2023 בשעה 10:31, hans כתב:

זה גם הניסיון שלי - כל עובדי הפנצ'ריות ללא יוצא מהכלל עושים את שני הדברים הבאים:

- הידוק מוגזם.

- ניפוח לחץ למספר דימיוני כלשהו שלא קשור להוראות המופיעות בכל דלת של כל רכב בערך.

לפותח השרשור: מדובר לדעתי או בטעות נדירה של הפנצ'ריה, או ניסיון התנכלות של מישהו אחר. 

שכחת עוד משהו שאוהבים לעשות בפנצ'ריות: לפתוח ולהחזיר ברגים לפי סדר רץ במקום בהצלבה.

מזל שהם לא מרכיבים ראשי מנוע.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אז לגבי מפתחות מומנט - אני לא קונה מעלי אקספרס - אחד שקניתי לעבודות קטנות נשבר במקום. 

אני קונה או מחנויות בארץ או מאמזון - האחד שיש לי לטווחי ביניים הוא מעולה - של SIGNET ונרכש מחנות חלפים ברחובות ממה שאני זוכר במחיר בין 220-250 שקלים 

ויש לי בבית אחד שהוא 0.25 אינטש דרייב - לעבודות ממש קטנות - כזה למשל - כאן.

הסיגנט הוא לעבודות בינוניות עם טווח בין 20-120 ניוטון מטר. 

והאחד שאיתו אני סוגר ברגי גלגלים הוא לטווח יותר גבוה והוא מגיע אזור ה200+ ניוטון - אני חושב שאכן של טקטון - כאן.

בשביל אנשי DIY שמתכוונים לעשות טיפולים שותפים ברכב - שני המפתחות שהייתי מחזיק זה הביניים והגבוה 

הביניים מתאים מאוד לעבודות כמו - בורג קרטר, פתחי מילוי וריקון של דיפרנציאלים, ברגי קליפר וכך הלאה. 

הגבוה מתאים לברגי גלגלים, קאסל-נאט של התפוח\בול ג'ויינט ואפילו לברגים כמו ברגי נאבה וקראנק. 

הנמוך מתאים לעבודות עדינות מאוד כמו - ברגי משאבות מים, ברגים של מכסי אטמים, ברגים קטנים באזור של רצועות טיימינג - בקיצור כל בורג שאפשר לגזור ממש בקלות או ממש בקלות למעוך איתו אטם - בשום פנים ואופן לא לעבוד עם מפתח מומנט עם ראש של יותר מרבע אינטש. 

המחירים האלה ממש לא יקרים - והכלים האלה מחזירים את הערך שלהם בהרבה מקרים ישר על העבודה הראשונה. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 22 שעות, lanosforce כתב:

בשום פנים ואופן לא לעבוד עם מפתח מומנט עם ראש של יותר מרבע אינטש. 

למה? 

הרי אתה מחזק לפי מומנט אז זה לא בעיה בגודל ההינע של הידית מומנט.

מטעמי נוחות וגישה, אולי. 

היום יש אחלה ידיות קומפקטיות ונוחות

עם הינע 3/8 וגם עם הינע 1/2.

פורסם
לפני שעתיים, Markm4 כתב:

למה? 

הרי אתה מחזק לפי מומנט אז זה לא בעיה בגודל ההינע של הידית מומנט.

מטעמי נוחות וגישה, אולי. 

היום יש אחלה ידיות קומפקטיות ונוחות

עם הינע 3/8 וגם עם הינע 1/2.

כי אלו ברגים שדורשים מומנט הידוק של 8-12 ניוטון למטר לכל היותר. זה בטווח של ידית רבע.

אם אתה עובד עם ידית גדולה יותר מרבע, או שהיא לא תומכת בכלל בטווח מומנטים הזה, או שהדיוק שלה בטווח הזה זוועתי עד לא קיים.

• רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם

ממש לא נכון.

אני עובדעם ידיות של בריטול עם דרייב חצי בטווח של 10 עד45 ניוטון מטר. עוברות כיול בלי בעיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

ממש לא נכון.

אני עובדעם ידיות של בריטול עם דרייב חצי בטווח של 10 עד45 ניוטון מטר. עוברות כיול בלי בעיה.

שלח דגם מדוייק.

ידית1/2 של בריטול עם המומנט הכי נמוך שמצאתי זה 12-68ניוטון למטר. וכמו כל ידית מכאנית, הדיוק בקצוות הטווח הוא די אשפה.

בכל מקרה, זו אקזוטיקה שלא מייצגת את הכלל. מרבית ידיות 1/2 מתחילות ב40nm וצפונה

יום טוב גם לך

פורסם

תלוי בטווח.

כעיקרון כל ידית מחברה מכובדת (וסיגנט זה לא נחשב מכובד) תיתן דיוק טוב לאורך כל הטווח המוצהר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, Igalz כתב:

כי אלו ברגים שדורשים מומנט הידוק של 8-12 ניוטון למטר לכל היותר. זה בטווח של ידית רבע.

אם אתה עובד עם ידית גדולה יותר מרבע, או שהיא לא תומכת בכלל בטווח מומנטים הזה, או שהדיוק שלה בטווח הזה זוועתי עד לא קיים.

לפי דעתי הינע 3/8 הוא מאוד נוח לעבודה בסביבת תא מנוע. 

לעבודה בסביבת המנוע ידית / ראצ'ט מומנט הינע 3/8 5-30nm מחברה איכותית די סוגר הרבה. 

שוב, אם זה נוחות הגישה לבורג או חוסר מקום, 

אז מבין. 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Igalz כתב:

זה ממש לא נכון. למשל ידית אלקטרונית של AC DELCO עם דרייב 3/8

מדוייקת לכל רוחב הטווח שלה 0-50NM

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם (נערך)
בתאריך 5.5.2023 בשעה 10:31, hans כתב:

- ניפוח לחץ למספר דימיוני כלשהו שלא קשור להוראות המופיעות בכל דלת של כל רכב בערך.

עד שאתה מגיע לרכב השכרה שהמצב שלו לא משהו אבל חברת ההשכרה לא מחליפה או שהצמיגאי עצלן למרות שכבר אמרת לו להחליף את כל הצמיגים. ואז אתה חייב לנפח טיפה יותר כי הלחץ אוויר יוצא מהר מדי..

לחצי אוויר זה בכלל סיפור בפני עצמו, אחת הצמיגאיות שעבדתי איתן, היו פשוט משחררים את רכבי הליסינג/השכרה שבאתי איתם, עם לחץ אוויר שונה בכל גלגל. 

יכולתי להרגיש את השינוי בנהיגה אחרי מילוי כראוי של הצמיגים. מ18 PSI בגלגל אחד והמקביל אליו בכלל 36 PSI, ועוד שניים גם עם לחץ שונה לחלוטין ללחץ המתאים.

זה היה החלק הכי כייפי לחזור עם לחץ אוויר נכון בצמיגים.. להרגיש שנסיעה פתאום נוחה ושהרכב לא בתנוחה זוויתית שכזו.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 7.5.2023 בשעה 17:19, lanosforce כתב:

אז לגבי מפתחות מומנט - אני לא קונה מעלי אקספרס - אחד שקניתי לעבודות קטנות נשבר במקום. 

אני קונה או מחנויות בארץ או מאמזון - האחד שיש לי לטווחי ביניים הוא מעולה - של SIGNET ונרכש מחנות חלפים ברחובות ממה שאני זוכר במחיר בין 220-250 שקלים 

"מעולה" ו"סיגנט" לא ממש הולכים יחד באותו המשפט בהקשר של מדי מומנט

הוא לא מדוייק מספיק בשביל שימוש מקצועי. 

למשתמש ביתי הוא תמורה מצויינת לכסף, אבל לא יותר מזה. 

נקודה נוספת. 

בכלים הזולים יותר, לא ניתן לצפות לדיוק זהה בקצוות של הטווח. ניקח מפתח של 5-20, הוא לא יהיה מדוייק בטווח של 5-7 ולא ב 18-20 כמו שיהיה בשאר הטווח. זה נכון לרוב הכלים, אגב, ולא רק למדי מומנט

לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

אני עובד עם ידיות של בריטול עם דרייב חצי בטווח של 10 עד45 ניוטון מטר. עוברות כיול בלי בעיה.

נדיר למצוא כאלו, אבל קיימים. הכלים המקצועיים יותר מגיעים במספר תצורות מותאמות לעבודות מסויימות, להבדיל מהזולים שמגיעים עם ההתאמה הרחבה ביותר האפשרית. לכן ניתן למצוא 1/2 עם מומנט נמוך וכדומה- יש לא מעט חלקים שמצריכים מומנט נמוך אבל עם תקיע גדול, בסוגים מסויימים של מכונות.

כשעבדתי באספקה טכנית, הגיעו אלי מדי פעם "נאגלות" של טורקים לכיול מחברת החשמל. 

חלק מהכלים היו בני 30+.

פסילות היו עניין יחסית נדיר, שבחלק מהטורקים היה ניתן לתקן (החלפת מנגנון הראש\החלפת הראש עצמו). 

זה תלוי מאד גם במשתמש ומה שהוא עושה עם הכלים...

הייתה חברה שהייתה מביאה לנו כלים חדשים כמעט לגמרי לתיקון אחרי שעברו לא פחות מהתעללות. 

יכלת לראות מה עבר על הכלי- על אחד עברה מלגזה (:LOL:😳😲😢), על אחד נשפך צבע על החלון קריאת מידה אז ניסו להוריד אותו עם נייר ליטוש גריט 36, כל מיני כאלה.

לפחות אלו של חח"י היו שמורים במצב לא רע יחסית, המשתמשים שמרו על הכלים שלהם.

והיה לי גם מקרה אחד של טורק דיגיטלי שהלקוח אמר שלא עובד (מפעל ביטחוני גדול עם שם של צב נינג'ה). שלח אותו אלינו לבדיקה, אחרי ששאלתי אותו מספר שאלות (החלפת סוללות? מה הכלי מראה בהפעלה? האם הוא עובד "פעם כן פעם לא"? ועוד).

החלפתי סוללות, הכלי עובד, נבדק ונמצא שהכיול תקין, שלחתי אותו בחזרה ללקוח...עם סרטון הסבר על החלפת סוללות ולהראות שהכלי עובד.

חזר אלינו שוב :rofl:.

קיבל סוללות מתנה :LOL: גם זו דרך להחליף סוללות, אני מניח...

לפני 12 שעות, Igalz כתב:

שלח דגם מדוייק.

ידית1/2 של בריטול עם המומנט הכי נמוך שמצאתי זה 12-68ניוטון למטר.

כנראה מדובר על דגם ישן יחסית, שהדגם הזה מחליף אותו. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...