רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
שלום. יש לי סוזוקי סוויפט והשבוע נפל על הרכב עגלת פריקה ממשאית של תנובה ברגע שחלפתי ליד המשאית ופגע בצד הימני של הרכב. אני מבוטח בביטוח ישיר והם המליצו לי על מוסכים גלאון מוטורס באשקלון ומכשירי תנועה בראשון בגלל שזה מוסך של סוזוקי. אשמח לקבל המלצות חיוביות ושליליות על המוסכים האלו , או אם אתם יכולים להמליץ על מוסכים מומלצים שעושים פחחות וצבע באזור קרית גת והסביבה. תודה
הודעה אחרונה מאת robvandam, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן. מקבל טסלה שבוע הבא, יקח מעט זמן עד שיהיה מטען בבית. אילו אפליקציות /צ'יפים/מנויים צריך בשביל לטעון את הרכב ברחבי ישראל מעבר לסופרצארג'רים שלא נמצאים בכל מקום? יום אחרי המסירה אני צריך לצאת לנסיעה ארוכה ורוצה להתארגן מראש.... תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש לי מאזדה 323 החום מנוע עלה לי כפעמיים ונראה לי שנשרף המנוע, אני לא רוצה להשקיע בה, למי אני יוכל למכור אותה שיתן לי את המחיר שהיא שווה, [בדיוק החלפתי לצמיגים חדשים + מצבר חדש], תודה רבה, נב באזור בית שמש
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, אני מחפש יעד לזוג לשבוע לסוף אפריל הקרוב בו אוכל להשכיר רכב כיפי ולטייל בכבישים מפותלים והרריים עם נופים יפים (גם אוכל טוב ומלון מפנק לא יזיק). על פניו נשמע שהאלפים הם המקום המושלם אבל התקופה, להבנתי, פחות מתאימה שכן יש כבישים סגורים וגם הרבה מלונות ומסעדות אינן פעילות. יש אולי איזורים באלפים שכן פעילים? רצוי שיהיה מספיק קרוב לגרמניה, כי אפשרויות השכרת הרכב שם טובות וזולות בהרבה משכנותיה. מבחנת תקציב, לא חושב שתיהיה בעיה. זה לכבוד יום הולדת 30 אז מוכנים להשקיע. יחד עם זאת, לא הולך לשכור פורשה בעשרות אלפי שקלים. יותר לכיוון של Z4. רכב מהנה מבחנתי = קופה קטנה/קבריו ואני רואה שלSixt בגרמניה יש אופציות נחמדות.
הודעה אחרונה מאת Dor7, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יצא לי לראות בתקופה האחרונה מספר פעמים כלי רכב עם לוחיות רישוי פלסטיניות. כנראה שעכשו מותר להם (כנראה מדובר במקרים מיוחדים ו/או VIP) להכנס לארץ.
-
I20N בדרך? 1 2
מאת Froyne- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לטענתם: https://www.icar.co.il/חדשות_רכב/יונדאי_i20N_נוחתת_בישראל,_לקראת_תחילת_השיווק/ משום מה הסגמנט הזה כמעט מת. הצרפתיות לא במשחק והפולו אוטומטית. נראה לכם שילך? אאל"ט האח הגדול I30N לא היה ממש סיפור הצלחה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מנסה להבין כיצד המאגר הממשלתי מקטלג דגמים מסוימים של רכבים. לדוגמה, הרכב שלי הוא גולף ברמת גימור COMFORTLINE, שנת ייצור 2016. חיפוש ב"מאגר מספרי רישוי של כלי רכב" (כאן) מביא שני נתונים שעל פיהם אני מסתמך: demem_cd: 0207 degem_nm: AU-5G13NZ אז הלכתי ל"מאגר כמויות כלי רכב לפי תוצר, דגם ושנת יצור" (כאן) וניסיתי לחפש לפי שני הנתונים האלו, כאשר שניהם הניבו מספר תוצאות בטבלה. שילוב של שני הנתונים, בשילוב שנת הייצור, הביאה לי מספר מסוים של "מספר כלי רכב פעילים". האם אני מסתכל על הנתונים באופן נכון, או שמא יש נתון אחר שיכול לתת לי מידע על כמות הרכבים מאותו הדגם באותה רמת הגימור? כמו כן, האם יש דרך לשכלל לפי דגם ורמת גימור כמה ס…
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי אני וחבר הבאנו כל אחד פולו gti 2016 עכשיו אנחנו רוצים לקודד אותן עם ה obdeleven מישהו יודע איזה דגם כדאי לקנות את הפרו או את הרגיל ובכללי מה עדיף
הודעה אחרונה מאת Dor7, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי שאלה, אני בן 18 חסכתי כסף וקניתי עכשיו רכב ואני צריך לעשות ביטוח, אבל הם כולם רוצים איזה 10,000+ שקל אין לי עבר ביטוחי רק לפני כמה חודשים הוצאתי רשיון מה אפשר לעשות זה מלא כסף?? זה אומר שעשיתי טעות שרשמתי את הרכב על שמי? היה צריך לשים על הורים? איך אני מגיע למצב שהביטוח עולה סכום נורמלי?? עד 6000-7000 שקל..
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 24.3 אלף צפיות
שלום. האם ניתן לבדוק את היסטורית הבעלות של רכבים פרטיים ? כמו מי היו הבעלים וכמה זמן וכו'?
הודעה אחרונה מאת Dor7, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חבר העלה נקודה מעניינת, הוא עובד בתור טכנאי נייד ומבלה את רוב היום בנסיעות עירוניות. הוא לא נוסע למרחקים גדולים, נניח לדוגמה כ10 אלף קמ בשנה. כרגע הוא בעל רכב קוריאני פשוט בשווי כ 35 אלף שח. בהנחה שאין הפתעות ובלתמים, זו בערך ההוצאה השנתית שלו: ביטוח: 4000 שח, טסט 1500 ש"ח, טיפולים 1000 ש"ח, ירידת ערך כ15%: 5000 שח, דלק: 5500 שח. סה"כ בשנה: 17,000. סה"כ בחודש: כ1400 שח. ברכב חשמלי, לדוגמה רנו זואי שזולה יחסית ומספיקה לצרכיו, משנת 2018 בשווי כ65 אלף שח: ביטוח: 4500 שח (בליברה), אגרת רישוי 500 ש"ח, טיפולים נגיד 500 ש"ח, ירידת ערך כ15%: 10000 ש"ח, דלק 1000 שח, סה"כ בשנה: 16500 סה"כ בחודש: כ1400 ש"ח. ברור שרנו זואי זה לא הרכב הכי מפנק או הכ…
הודעה אחרונה מאת Dor7, -
-
אהלן, היום הגיע לראות את הרכב שלי בחור מהמגזר, אהב את הרכב ורוצה לקחת אותו במחיר די טוב, הבעיה היא שהוא רוצה לשלם במזומן(המחיר הוא מתחת ל50 אלף וזה בסדר מבחינת החוק), שאלתי אותו לגבי שיק בנקאי והוא אמר שהוא לא יכול אלא רק במזומן, אני ידוע שרוב החבר׳ה מהמגזר קונים רכבים במזומן בד״כ. השאלה היא מה התהליך הנכון ואיך אני נמנע מכסף מזוייף למשל? האם אפשרי להפקיד את הכסף בדואר ויחשבו את הסכום שם ואני מניח שהמכונה תדע לזהות שטרות מזוייפים?וכשנעשה העברת בעלות אפשרי יהיה להפקיד את הכסף בהעברת זה״ב לחשבון שלי בבנק הפועלים למרות שלשנינו אין חשבונות בבנק הדואר?
הודעה אחרונה מאת arik100, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, ישנו רכב על שם אמא שלי אישה מבוגרת. הבנתי שאפשר להוסיף את עצמי כבעלים נוספים. לא ממש ברור לי כיצד לעשות זאת, מה התהליך ומהן ההשלכות. מספר שאלות: 1. האם הוספת בעלים נוספים מקרבה כזו מוסיפה יד ברישיון? 2. האם ניתן לעשות זאת בעמוד הממשלתי האישי אונליין או רק במשרד הרישוי? 3. במקרה של דוחות ונקודות, על מי הם נרשמים? 4. האם אני הבעלים הנוספים, אוכל למכור את הרכב בעתיד ללא עירוב שלה הבעלים המקורי? 5. אמא שלי נכה וזכאית לאגרת רישוי שנתית מופחתת, האם הוספת בעלים תשפיע/תבטל את הזכאות להטבה זו? תודה
הודעה אחרונה מאת mthree, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי רכב מיושן, קרי רכב מעל גיל 20. הרכב כבר ללא טסט מעל שנתיים והרשיונות הוקפאו בזמנו. יש לי שאלה. אני יודע בזמנו שרציתי להזיז את הרכב למוסך לצורך תיקונים יכולתי להוציא רישיון תנועה זמני ל 48 שעות תמורת כמה עשרות שקלים ואני גם יודע שמוגבלים ל 3 רשיונות כאלה בשנה. עד כאן הכל טוב ויפה. העניין הוא שהוצאתי את הרשיונות הללו כאשר הרכב היה ללא טסט אבל הרשיונות שלו היו פעילים. מיכוון שעברו מעל שנתיים ללא טסט הרשיונות של הרכב כרגע מבוטלים והדרך היחידה שלי להחזיר את הרכב לכביש זה או לעשות בדיקת מעבדה פלוס טסט או לחכות לגיל אספנות. אז השאלה שלי היא, מיכוון שעברו מעל שנתיים שאין לרכב טסט הרישונות שלו מבוטלים (לא להתבלבל עם מוקפאים). האם במצב הזה עדיין ישנה אפשרות לה…
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
המבחן במקורי לגלדיאטור פורסם במקור באתר קאר-פד בשני פרקים - פרק כביש ופרק שטח. כאן אני מביא לכם את שני הפרקים יחד ערוכים מעט. מי שרוצה את המקור - בלינקים למעלה. מי שקצר בזמן - הסיכום הוא הרבה כיף. החל מרגע זה, בכל פעם שארשום ג'יפ, אני מתכוון לג'יפ למותג JEEP. ולא לשום דבר אחר. אם מישהו מכם חושב על משפחתית מוגבהת של מותגים אחרים שבטעות קוראים להם ג'יפון, זו בעיה שלו. JEEP יש רק אחד – ואלו הן רכבי השטח של מותג JEEP. הגלדיאטור הוא דגם הפיק-אפ, או בעברית טנדר, של ג'יפ הרנגלר. מדובר באייקון מוטורי מיתולוגי מתחילת שנות ה 60', המוכר גם כ Jeep Pickup או סדרה J. כך או כך, מבלי להיכנס לשיעור היסטוריה, אחרי המון שמועות ולחץ ציבור…
הודעה אחרונה מאת race driver, -
-
אני מסתכל על מודעות ביד2, ובעזרת התוסף הנהדר handz אני רואה מתי פירסמו את המודעה ואת השינויים במחיר. אני ממש לא מבין- המון מודעות שאני רואה פורסמו לפני 3-4-5 חודשים ועדיין מעדכנים את המחיר (למטה) כל שבועיים שלושה. איך אנשים מוכרים רכב כל כך הרבה זמן, הם בכלל רוצים למכור? בכמה זמן מכרתם את רכבכם? ממה שאני התעסקתי זה עניין של שבועיים - חודש גג. מצד שני אני רואה, אפילו פה בפורום אנשים שמפרסמים רכבים במשך חודשים- לדוגמא מאזדה 6 2009 שפורסמה ב65K לפני מלא מלא זמן (4.5 חודשים) ועדיין כל חודש הוא מעדכן שהוא צריך למכור ומוריד במחיר, הגיע כבר ל45K
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני תוהה על אורך החיים של המצברים המשווקים היום בארץ ברכבים, ולדעתי גם אחרים היו רוצים לדעת. כמה שנים וחודשים החזיקו מצברים אצלכם לערך? מהם דגמי המצברים שרכשתם? האם אתם נוהגים לטעון אותם מדי פעם (לא באמצעות האלטרנטור), ואם כן, כל כמה זמן? האם מותקן אצלכם מגן חום/קור למצבר (פשוט כיסוי)? אני רוכש בשנים האחרונות מצברי שנפ SUPER STRONG או סטארט-אפ, שכידוע בפורום מחזיקים כשלוש שנים, ומתכנן לשפר את הנושא. אני לא בטוח שכלכלית שיפור יועיל, מכיוון שמצבר שיחזיק יותר יעלה גם יותר. לא היה מגן חום למצברים, ולא נוהג לטעון אותם.
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
Ioniq 6 sedan בדרך 1 2
מאת huber-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 28 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
האיוניק הנוכחית רכב די מרשים, טוב לראות שיש עוד תחרות בשוק. הייצור מתחיל השנה ביולי, כשהשקה רשמית תהיה ב 17/7. המחיר כנראה יהיה זול יותר מהאיוניק 5. https://arstechnica.com/cars/2022/06/heres-hyundais-next-electric-vehicle-the-ioniq-6-sedan/
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי את הסרטון המצורף ונזכרתי שראיתי פעם בסרט כלשהו מישהו עושה את זה יש באמת כזה דבר? כאילו זה אפשרי בכל רכב או שהוא קימבן שם משהו? https://www.jdn.co.il/interesting/1949391/
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני לא חזק בפרטים אז רק רוצה ליפתוח דיון. פעם אחת נסעתי ברכב לקח לי שעתיים + עם זחילה קשה באיילון=האם זה שהרכבת לא מדלת לדלת זה הסיפור
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
-
- 28 עוקבים
- 66 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
ברור שאין דבר כזה בטח לא היום. אבל בתיאוריה, האם זה אפשרי ? ואני מתכוון כולל לדברים שנחשבים "בלאי". בקיצור רכב שייסע בלי שיתקלקל שום חלק, לא חשמלי, לא מכאני, לא שום דבר.
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, נתבקשתי לעזור לחברים ומכיוון שהידע שלי בתחום לא מי יודע מה מקיף, אשמח להמלצות. בניין שנבנה לפני כ 10 שנים. קומה שישית. חניה פרטית תת קרקעית בבניין קומה מינוס 1. יש תשתית תלת פאזית מחברת החשמל עד ללוח חשמל הדירתי. מיקום - אשדוד. 1. המלצה לחברת התקנות או מתקין פרטי. 2. האם מישהו יכול להעריך עלות משוערת של התקנה כזאת? תודה.
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני צריך טופס ריק של בדיקת קניה אשמח לקבל ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת capitalbake, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
חזרתי הבוקר משבועיים בדרום איטליה... 4 ימים בנאפולי (בהם לא נהגתי) ואז 10 ימים שכללו נסיעה לגרגאנו (אזור לא כל כך מוכר ע"י ישראלים שלא חובבים פרחי בר) ואז למאטרה ומשם חזרה לנאפולי. נהגתי 1700 ק"מ בעשרה ימים באופל קורסה ידנית ובסיסית ולהלן כמה חוויות ומחשבות. הדבר הראשון ששמתי לב אליו - בניגוד לביקור שלי באמסטרדם ב-2019 - שבאזור אין כמעט מכוניות חשמליות. בארבעה ימים בנאפולי ראיתי אפס מכוניות חשמליות ואפס עמדות טעינה (אני בדרך כלל שם לב לדברים כאלה), בגארגנו בשמונה ימים ראיתי 3 מכוניות טסלה, ניסאן LEAF אחת ואפס עמדות טעינה, במאטרה ראיתי שתי citroen ami (לא ממש מכונית אבל מאוד חמודה) ופג'ו 208 חשמלית אחת מחוברת לעמדת טעינה (היחידה שראיתי בשבועיים באזור). רוב המ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 986 צפיות
עשיתי היום תאונה ושאלתי היא האם החברת ביטוח שאני מבוטח בה כעת מחוייבת בתביעה שתוגש גם אם אני עובר עכשיו לחברה ביטוח אחרת?
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם הרשת נסגרה? לא עונים לטלפונים ולא חוזרים... ( וגם לא מצליח להכנס ליוזר הישן שלי משהו כמו 20 שנה אחורה...)
הודעה אחרונה מאת yor2, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
קניתי בוסטר ואני רוצה לדעת אם המוצר תקין, הבעיה שאין כרגע בעיה והמצבר תקין. יש דרך לבדוק אם הבוסטר איכותי ועושה את העבודה כמו שצריך? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
מישהו יכול להסביר למה אנשים קונים רכב עם גג פנורמי ? אני רואה הזה רק חסרונות... ומה קורה אם הרכב מתהפך ?
הודעה אחרונה מאת תחבצ, -
שלום לכולם לאחרונה אני שוקל לרכוש מאזדה cx30. כהרגלי, אני מחפש רק יד ראשונה מפרטי. היום נתקלתי במודעה עם נתונים ראשונים שהתאימו לי באתר carwiz. באתר הזה לא ניתן לאתר את מיקום הרכב(רק עיר), אלא אם כן אתה רושם את מספר הטלפון שלך ורוצה ומוכן להיות מופגז בפרסומות.לא בשבילי. הרכב מתואר כיד ראשונה עם 30000 ק"מ. שימו לב מה מצאתי באתר "משומשת". היסטוריית בעלויות מלא (לא מייצג את יד הרכב) חודש-שנה תחילת בעלות משך זמן בעלות בעלות 01/202…
- 13 עוקבים
- 27 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, ברכב חדש שלא נוסעים הרבה נגמר המצבר עד למצב שלא ניתן היה לפתוח את הדלת אפילו ידנית עם המפתח (הכל חשמלי), היה צריך לפרוץ את הרכב, ואחרי זה קרה שוב והמצבר שוב נגמר, נלקח לטיפול (עדיין באחריות) חשבו שאפשר רק למלות את המצבר ויהיה בסדר, אבל הבינו שאין ברירה והחליפות למצבר חדש (רכב קיה). העניין הוא כזה הבחור שפתח את הרכב בפעם הראשונה הוא השאיר נזק שפתח את הדלת, ועיקם מעט את הדלת למעלה ונשרט הגומי שליד, והשאלה האם אני יכול לבקש מהם במסגרת האחריות שהם יישרו את הדלת על חשבונם, כיוון שהיה עליי לפרוץ את הרכב (אלטרנטיבה היתה להביא בגרר והעלות יותר גבוהה מהנזק שנגרם לדלת - כיוון שכל הפעלת של הביטוח גורמת לייקור רציני בייחוד שאני ביטחתי לפני מעט זמן ושמעתי…
הודעה אחרונה מאת m11,
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,238 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Jack457
- MIHAEL
- sperial
- discoTD5
- yohai71
- א.ד.מ.
- nio
- Liquidator
- yor2
- daniel.asu
- aviaviavi
- Igalz