Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זמן ממוצע למכירת רכב, מה נסגר?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכרתי את הפיזו 3008 שלי לפני חודש. לקח חודש היו רק 3 טלפונים ונימכר 4% מתחת למחיר מחירון לבחור האחרון שהתקשר.

צריך לזכור שאכשיו זה חורף וזה לא תקופה טובה למכור רכבים.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 37 דקות, alex321 כתב:

זה סהכ איביזה...
לא מיאטה/S2000

רכב מיני מודרני נעים וזריז.

השניים האחרים רכבי נישה...

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ניראה כמה ישלמו על מכוניות משומשות עכשיו, העלו את הריבית שוב היום ולאנשים נגמר הכסף.

בטח ובטח שלא יעשו צעדים של מימון בריביות כאלה.

יהיה מעניין לראות לאן המחירים יתגלגלו בהמשך.

פורסם
בתאריך 17.2.2023 בשעה 16:02, EliC25 כתב:

מהיכרות קרובה עם סוחר רכב והעבודה שלו, יש רכבים שלוקח מלא זמן למכור ויש רכבים שנמכרים ברגע.

ספורטאז', I30, קורולות.. נמכרות בלי בעיה. פראדו 2001 עם חצי מיליון קמ שביקשו עליו 42 נמכר אחרי חצי שנה ב38.

סוויפט גם עניין של כמה שבועות, כי השוק 'מוצף' בדגמים האלו.

רכבים ידניים זה כבר עניין אחר.יש היצע נמוך וביקוש גבוה מההיצע, לפחות מההיכרות שלי. את כל הרכבים שמכרתי (היו ידניים כולם)מכרתי תוך גג שבוע.

תנסה למצוא פאביה ידנית במצב סביר במחיר מחירון...הם נמכרות הרבה מעל המחירון
שוב זה תלוי בסוג הרכב.

לפני 16 שעות, alex321 כתב:

עזוב FR
דגמים סטנדרטים לחלוטין של פולו\איביזה מבקשים עליהם 10+ מעל המחירון.
עכשיו אני לא נכנס לוויכוח האם הפער הזה שווה או לא.
פשוט במקרה שבו את ממש את הביטוח המקיף, אתה נשאר עם חור רציני בכיס.
ואני אישית לא מוכן לזה.
אגב אותו המצב עם סופרב, גם על אחת עם 270.000 קמ מבקשים מחירון מלא🤢

מי שקונה סופרב עם כזה קלומטרג' במחירון (אפילו לאחר שקלול) הוא פשוט פרייר, לדעתי הבחור לא ימכור.
בגדול זה הזמן לעבור לרנו (-:

• רעיון טוב! 1
פורסם

מהמעקב שלי יש ירידה קלה בלבד במחירי המשומשות. 

מניסיוננו לאחרונה במשפחה יונדאי איוניק של הוריי נמכרה לפני חודשיים בתוך יומיים עקב התמהמהות שלנו בלי בדיקה ב 4,000 שח מעל המחירון המופרך מלכתחילה כמובן לקונה הראשון, קונה שני התחנן בטלפון להוסיף לנו עוד 2,000 שח. 

אאוטלנדר 2014 של אחי לפני 3 חודשים עם נתונים יפים אבל עם כמה ריגקטים אמיתיים בשווי כ-2000 שח בבדיקה נמכרה ב3,000 שח מעל המחירון. 

קיה פורטה 2016 נמכרה לפני 5 חודשים ב6,500 ש"ח מעל המחירון המשוקלל, עברה בדיקה מושלמת. 

היום מהמעקב שלי קיה פורטה נסחרת סביב מחירון, אאוטלנדר 7 מקומות עם ביקוש מטורף עדיין מעל המחירון וינדאי איוניק פרטית עם נתונים טובים נמכרת סביב מחירון+ כמה שקלים, חבר מחפש ספייס סטאר ועל שמורות מבקשים מחירון+ ומוכרים, כנ"ל שברולט ספארק, מאזדה 2, יונדאי i20, סוויפט ויאריס. 

לאור זאת אני לא רואה ירידה משמעותית במחירים.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
בתאריך 17.2.2023 בשעה 13:45, discoTD5 כתב:

ואני מוכן להתערב איתך שלא.

רק שלעולם לא נדע בוודאות.

ומישהו כבר הגדיר התערבות כ'הסכם בין נוכל לטיפש'...

אבל למען המשתתפים בדיון,

הבוקר פורסם לנדקרוזר קצר, פרטי, מודל 2008, 97000 ק"מ,  יד 01 (אישה מבוגרת), מחירון לוי יצחק 169600, דורש 165.0 לסגירה לא יורד שקל. 

בצירוף צילום מסך מיד 2 בו רשום מחירון 151.2 משוקלל 169.646. 

מנתוני הרישיון שצורפו, הרכב כמובן יד שניה, בבעלות הבעלים הנוכחי מ 12.2020, רישום מקורי 1.7.07, אבל לפי הרישיון הרכב אכן מודל 2008. 

בכמה יימכר? להערכתי מקסימום 155.0 וזה יהיה מחיר מעולה, לרכב קצר, סטנדרטי, ללא שקל שיפורים.

אם המוכר יתעקש על 165.0 הרכב יישאר אצלו עוד הרבה זמן.

ההבדל בין 165 ל-155 הוא רק 6%.
ממש לא הרבה, כשמדובר שבמשהו שאיננו מוצר מדף (ורכב שטח איננו מוצר מדף).
מספיק שיש קונה שהמכונית הספציפית הזו נראתה לו יותר שמורה רק כי דאגו לשטיפה טובה מול השתיים הקודמות שהוא ראה, ושלזו היתה פחות נסועה (עם פחות מ-6500 ש״מ בשנה, זה ממש לא היה רכב ראשי של משפחה טיפוסית), בשביל שיחליט לשלם קצת יותר כדי לא לבלות עוד 3 שבועות בחיפושים.
מכונית זו לא commodity, כפי שדירה היא לא (*) -- אין שתי מכוניות משומשות זהות לחלוטין, ולכן ״מחיר השוק״ הוא במקרה הטוב רק קירוב גס מאד, והיה הרבה יותר נכון להגדיר אותו כתחום, לא מספר יחיד.

(*)אנקדוטה:
לפני הרבה שנים, חברים שלי גרו ברחוב שקט בשכונת תלפיות מזרח בי-ם. ערב אחד יש דפיקה בדלת. זוג פנסיונרים חביב מחפש דירה באזור לקניה, כי הבת שלהם שבדיוק ילדה גרה באותו רחוב והם רוצים לעבור לי-ם להיות קרובים אליה. הם לא חיכו למתווכים, ועברו בעצמם דירה-דירה את כל הרחוב וכמה סמוכים (הדרישה שלהם היתה שזה יהיה מרחק הליכה קצר מאד ברגל). החברים שלי בכלל לא היו בעניין של מכירה, אבל כשמציעים לך מראש, ללא מו״מ, כ-400000 ש״ח (במושגים של היום) יותר מערך השוק של הדירה, לפעמים משנים תוכניות.

בתאריך 17.2.2023 בשעה 17:42, davemustaine87 כתב:

מצטער. 

אין שום סיכוי שתוך חצי שנה השוק התהפך ממצב של מכירה במחירון למצב של 45 אחוז מתחת למחירון. בטח שלא ברכבים מבוקשים. ובטח שלא ברכבים של 30-40 אלף שקל.

כניראה שהבעיה היא ברקדן(רכב עם נתונים בעייתיים או ריח של גופה) ולא ברצפה. 

למה אתה מניח שיש איזושהו קשר בין מה שלוי יצחק מפרסם ובין המציאות? כל המחירון הוא הטעייה, כי אין להם שום מקורות מידע על עיסקאות אמת בשוק הפרטי. אין להם שום ביסוס עובדתי.
(למיטב הבנתי, יש להם מקורות מידע חלקי לגבי דגמים נפוצים מחברות הליסינג, שרלוונטיים רק למחירים של רכבי ליסינג בני 3-4). זה הכל לפי תחושת בטן ו״הערכה״.
בכל הרכבים המשומשים שאי פעם מכרתי או קניתי, לא היה קשר בין ה-״מחירון״ לשוק האמיתי, שקל לראות אם עוקבים אחרי הדגמים מאותו סוג בלוחות המשומשות. ואני לא מדבר על רכבי ספורט או יוקרה קיצוניים.
גם נוסחת השיקלול שלהם מגוחכת, כי לדגמי רכב שונים יש נסועה שנתית טיפוסית שונה.

באופנועים היה מצב יותר גרוע: הם פירסמו מחיר לדגמים שלא עברו ידיים כבר כמה שנים (ואני יודע בודאות, כי היכרתי את כל הבעלים בארץ), ואפילו מחיר לדגם שלא קיים (גם לא בחו״ל), ולא מחקו אותו גם אחרי שיצרתי קשר והערתי להם על זה.
אי שם לקראת סוף שנות ה-80, הם פתאום הורידו את המחירון לדגם מסויים של סובארו 1300, אחד הרכבים הנפוצים באותה תקופה, בלי שכל דגם אחר עבר שינוי, באמצע החורף. בחודש שאחרי המחיר עלה חזרה למחיר של דגמים מקבילים. אחד מכתבי הרכב שאל אותו על זה, וקיבל תשובה בנוסח ״היתה לי תחושה שהשוק של הדגם ירד״, ללא שום ביסוס.
במקום להודות במה שאני די בטוח היתה הסיבה האמיתית: טעות הקלדה פשוטה.

פורסם

לא רוצה לפתוח על זה נושא חדש.

למה האשכול מכירה בפורום לא ממש עובד? מפרסמים רכב פעם בשבוע +-?

נראה לפי השרשור הזה שאנשים פה עושים הרבה מכירות של רכבים רק שלא מפרסמים בפורום.

פורסם

כשאתה מוכר משהו השאיפה היא להגיע לחשיפה כמה שיותר גדולה,

ביד2 \ פייסבוק המודעה שלך תגיע לעשרות או מאות אלפי אנשים, הסיכוי שלך להגיע לקונה הרבה יותר גבוה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נכון אבל מי שכבר נכנס לפה לקרוא/לרשום זה בדיוק 5 דקות להעלות מודעה,

מניסיון שלי עם רכב שקניתי מחבר פורום בעבר נפלתי על רכב ממש טוב.

ואני מאמין שמי שמוכר לחבר פורום ישמח לשמוע שהרכב ממשיך לשרת את החבר. 

פורסם

הרכב היחיד שלי שנמכר לחבר פורום היה לאנסר 2001, הוא גם נקנה מחבר פורום.

זה היה רכב של 5000שח שבמודעה שלו היה פירוט של למעלה מ 5000 מילים. נראה לי.

כל שאר הרכבים נמכרו דרך יד2 לאנשים שלא היה אכפת להם בכלל מכל התיעוד, חשבוניות, היסטוריית טיפולים או כל דבר אחר.

רכבים באמת נדירים כמו s2000 עם צבע מקורי או גולף R או מאזדה בת 14 בהחלט אפשר למכור בפורום חובבי רכב, רכבים עממיים כנראה עדיף לפרסם במדיה עממית.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני אישית מעדיף למכור למישהו מהפורום,
כמובן שהחשיפה היא נמוכה משמעותית(וזה לא סותר לפרסם שני מודעות במקביל) אך מנסיון של שני רכבים שמכרתי, הקונים שמגיעים דרך כאן יודעים מה הם מחפשים, לא מחפשים לספר לך סיפור "כל הרכב אוכל שמן ומעלה עשן" וכד.

פורסם

נמכרים בישראל מעל מיליון רכבים משומשים כול שנה.

הגיוני שיהיה שוני בחוויה,גם כשיש מגמה כללית יהיו מספיק עסקאות שהולכות נגד הזרם כדי לתת דוגמאות בפורום.

יכול להיות שלרכב X היו 100 קונים ו200 מוכרים באפריל ובדצמבר היו דווקא 200 קונים ורק 100 מוכרים,החווית מכירה\קניה תהיה שונה כמובן.

זה רק דוגמא לאנומליות שיכולות להיות בשוק כ"כ גדול שמגלגל מיליארדים מיד ליד בהמון עסקאות קטנות יחסית.

פורסם
בתאריך 22.2.2023 בשעה 23:16, nisim91 כתב:

למה האשכול מכירה בפורום לא ממש עובד? מפרסמים רכב פעם בשבוע +-?

כי זה פורום של חובבי רכב לא פורום של סוחרי רכב.

אין בעיה עם שירשור שכזה מדי פעם .

אבל:

כאשר שירשורים כאלה הופכים להיות רבים ותכופים, הם משתלטים על הפורום, ובסופו של דבר זה  מדרדר אותו.

את זה אני אומר מניסיון.

בכללי, דיוני סחר רכב, כמה שווה האוטו, כמה מכרתי, כמה קניתי, מצב השוק, לא עושים לי את זה. 

אבל דווקא רכב   שהיה שווה כחדש רבע מליון שקלים ועשר שנים לאחר מכן גם ב 20K לא נמכר.

והרכב מעלה אבק נטוש במגרש חניה, בלי דורשים ומתעניינים.

זה דווקא כן עושה לי את זה, כי בדרך כלל  יש סיפור מאחורי כאלה נתונים.

למשל:

הסיפור העגום של סאאב 9000 , כאנקדוטה לסיפור הכללי  של חברת  SAAB בעלת העבר המפואר.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...