Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זמן ממוצע למכירת רכב, מה נסגר?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, דור-- כתב:

הרכב השני - יונדאי i30 2014, עם 168k קמ.

מחירון היה 37 (נדמה לי, לא ממש זוכר) נמכר ב 21.

לפני כמעט שנתיים, לפני הטרלול של עליית מחירי יד 2 שהיה, מכרתי I30 2013 עם 140 אלף קילומטר, יד 3,  ב-35 אלף כאשר המחירון היה 39. הטלפון לא הפסיק לצלצל. 

אם רכב כזה נמכר ב-21 כניראה שהיו לו בעיות קשות מאוד. 

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 14 דקות, המהיר הזהיר כתב:

מה??!! בטוח שאין טעות?

זה רכב שהמחירון שלו סביב 22.. למה שהוא יצליח למכור בכלל במחיר ההזוי הזה?

בכללי לטעמי השוק התקרר קצת, אבל עדיין יש רכבים מבוקשים ויש כאלו שפחות.

יש לי חבר שמפרסם כרגע טסלה מודל 3 לונג ריינג עם 53 אלף קמ ב190 אלף. שזה מחיר סבבה לגמרי, לפי מה שהוא אמר לי יש התעניינות, כ15 טלפונים ביום. אעדכן כשהוא ימכור בעז"ה

תסתכל פה בפורום הוא פירסם בקניה ומכירה

פורסם

אחלה מדגם מייצג הבאתם.

דאצ'יה סנדרו שהוא רכב סבבה עבור רכב VFM, אבל מה לעשות שאנשים עושים חשבון ולא ממש עושה להם חשק מנוע 1.2 או 0.9 של רנו, הרבה אחרי תום האחריות. 

סובארו פורסטר 2009 במצב קוסמטי לא משהו, יכול להביא אותך להשקעה של 10.0 רק בפחחות. ומי שהרכב שלו נראה כמו פח אשפה, ייתכן ויש קורלציה לאופן תחזוקת הרכב ולכן המחיר הנמוך. 

הבחור שרוצה על מאזדה 6 מחיר מצחיק - כמות הסמיילים שקיבל מסבירים שגם עוד שנה הוא לא ימכור במחיר המבוקש. 

וחוצמזה - למה שלמישהו יהיה אכפת אם אני מפרסם מודעה במחיר גבוה? מה אתם נכנסים לכיס שלי או לשיקולים שלי? בא לי לבקש מחיר גבוה, כמו דייג שזורק חכה. יבוא דג וינגוס בפתיון - אחלה, לא יבוא - ממשיכים לשבת על הגדר. מי שרוצה למכור - מוכר. מי שרוצה לעשות סיבוב - ממתין בסבלנות. לפעמים יצליח לו ולפעמים לא. 

השאלה היא למה זה אכפת לכם?

• אהבתי 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

דאצ'יה סנדרו שהוא רכב סבבה עבור רכב VFM, אבל מה לעשות שאנשים עושים חשבון ולא ממש עושה להם חשק מנוע 1.2 או 0.9 של רנו, הרבה אחרי תום האחריות. 

מנוע 1.2 בסנדרו זה אטמוספרי, אין איתו בעיות  אחרי תום האחריות וגם אחרי 300 אלף ק"מ.

הבעיה (לדעתי, למרות שיש שיגידו שזה לא נכון) שזה  גיר הידני ש 99% מהאוכלוסייה לא מוכנים אפילו להסתכל בכיוון ולהרבה אנשים צעירים שהם קהל היעד, אין בכלל רישיון לידני. 

אז מראש הרכב פונה לקהל לקוחות מצומצם, המכירה יכולה לקחת זמן. אם הרכב שמור ומטופל בסוף יגיע מישהו שרוצה בדיוק את זה וישלם מחיר נורמלי.

• רעיון טוב! 2

פורסם

בין 2009 ל2018 בערך הייתי אומר שאתה טועה, כי "מהפכת האלטו" הייתה בהחלט דבר, כאשר במקום קורולה בת 15 "למבינים בלבד" עשרות אלפי אנשים קנו אלטו ידנית חדשה, למרות הדוושה השלישית. (או ספארק, פיקנטו, פנדה ועוד)

מאז שהיצע הרכבים החדשים בסביבות 50-60 אלף הצטמצם ל0, והרכב הכי זול עולה 76 לידני ועוד מאה שקל בחודש לאוטומטי (כי גם ככה כולם קונים במימון) אז כנראה אתה צודק. גם ככה כולם כל היום בפקקים, עדיף אוטומטי.

לפני 13 שעות, vladclar כתב:

סטפוואי ב 2000₪ מתחת למחירון זה לא כזה דיל רגוע בשביל המוכר..

החזקת מעמד שבועיים, בהם בדרך כלל מתקשרים סוחרים ומציעים עסקאות גרועות.

עכשיו תמתין בסבלנות לקונה נורמלי, הוא יגיע.

אתה יודע - הרכב שלך  לא מבוקש כמו מאזדה 3 מנוע 2.0 או קורולה ( אני כבר לא מדבר על ראב 4 ).

דיל בכלל לא גרוע, הוא דווקא מבסוט מירידת הערך לאורך 7 וחצי שנים ובכלל מהרכב.

לגבי הביקוש, יש המון רכבים עם ביקוש קיצוני שנמכרים תוך שעה מהפרסום, גם אם הרכב לא במצב טוב בכלל, אבל זה משהו שמשוקף במחירון שלהם.

לצורך העניין - לנד קרוזר פרטי שמור.

אבל בטווח מחירים של 10-20 אלף יותר חשוב מצב הרכב מאשר סוג הרכב (לדעתי), הייתי מעדיף רכב חדש יותר על פני רכב ישן ממותג יותר טוב.

אבל חייב לציין שאני די התנתקתי מהתחום לפני כמה שנים וייתכן שהרוב היום חושבים בדיוק הפוך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לפני 37 דקות, NINJMNKY כתב:

לצורך העניין - לנד קרוזר פרטי שמור.

הבוקר מישהו פרסם בפייסבוק לנדקרוזר פרטי שמור עם ק"מ נדיר. 

בהתאמה המחיר הנדרש גרם לפרץ תגובות משעשעות. 

הוא לא יקבל קרוב למחיר המבוקש. 

יש גבול גם בשוק רותח, ואנשים לא טיפשים. 

בסופו של דבר כל רוכש פוטנציאלי רואה מולו אלטרנטיבות שונות ועושה את השיקולים שלו. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

הבוקר מישהו פרסם בפייסבוק לנדקרוזר פרטי שמור עם ק"מ נדיר. 

בהתאמה המחיר הנדרש גרם לפרץ תגובות משעשעות. 

הוא לא יקבל קרוב למחיר המבוקש. 

יש גבול גם בשוק רותח, ואנשים לא טיפשים. 

בסופו של דבר כל רוכש פוטנציאלי רואה מולו אלטרנטיבות שונות ועושה את השיקולים שלו. 

תתפלא.

במקרה ראיתי את הפוסט

אני מוכן להתערב איתך שהוא יקבל מה שהיא ביקש או מאוד קרוב לזה

אתה לא מודע לכמה השוק ער ברכבים האלה.

לפני שנה וחצי פרסמתי טויוטה ראב 4 של אחד השכנים שלי נטול פייסבוק או אמצעים דיגיטליים.

הרכב היה יד 2 עם מעט קילומטרים...במחירון היה 60 אלף שח.

פרסמנו ב100, היה שרשור של קרקס בפשפשוק, מעל 300 תגובות.

בו זמנית היה לי מעל 100 בקשות באינבוקס.

הרכב נמכר תוך פחות משבוע ב98 אלף שח.

לבן אדם שאפילו לא ראה את האוטט אמר שהוא מדיע מהדרום הוא מבצע העברת זהב ומבקש להיפגש בדואר.

טויוטה ראב 4 ולנדר קרוזר אלה דוגמאות קיצוניות במיוחד שזמני האספקב לחדשים רחוקים מאוד.

• מעניין 2
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, davemustaine87 כתב:

לפני כמעט שנתיים, לפני הטרלול של עליית מחירי יד 2 שהיה, מכרתי I30 2013 עם 140 אלף קילומטר, יד 3,  ב-35 אלף כאשר המחירון היה 39. הטלפון לא הפסיק לצלצל. 

אם רכב כזה נמכר ב-21 כניראה שהיו לו בעיות קשות מאוד. 

שום בעיות קשות.

הרכב במצב סבבה לגמרי.

לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

אחלה מדגם מייצג הבאתם.

סובארו פורסטר 2009 במצב קוסמטי לא משהו, יכול להביא אותך להשקעה של 10.0 רק בפחחות. ומי שהרכב שלו נראה כמו פח אשפה, ייתכן ויש קורלציה לאופן תחזוקת הרכב

הפורסטר טופלה באחד המוסכים הידועים פה בפורום לטובה. יש היסטוריית טיפולים.

לגבי פחחות - שפשופים ומכות קטנות של רכב שחונה בעיר, לא מדובר על פגיעות חמורות. אבל גם אם נתייחס להוצאה של פחחות מלאה בסביבות ה 10k כלומר בסך הכל 33k - זה עדיין יהיה נמוך משמעותית ממחירון הרכב (46) ועוד מקבלים רכב מדוגם אחרי פחחות מושקעת.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
לפני 6 דקות, דור-- כתב:

שום בעיות קשות.

הרכב במצב סבבה לגמרי.

א יש דברים אתה לא מספר או שהוא לא מספר לך. 

חבר פרסם לפני חצי שנה קיה פורטה(אותו רכב כמו ה-I30 רק פחות מבוקש) ב-5 אלף מעל המחירון וקיבל בשבוע 3 הצעות לקניה. 

אז I30 במצב סבבה שתימכר ב-21 כאשר המחירון הוא 37? 

זה לא הגיוני בשם צורה. 

פורסם
לפני 22 דקות, OranKimhi כתב:

אני מוכן להתערב איתך שהוא יקבל מה שהיא ביקש או מאוד קרוב לזה

ואני מוכן להתערב איתך שלא.

רק שלעולם לא נדע בוודאות.

ומישהו כבר הגדיר התערבות כ'הסכם בין נוכל לטיפש'...

אבל למען המשתתפים בדיון,

הבוקר פורסם לנדקרוזר קצר, פרטי, מודל 2008, 97000 ק"מ,  יד 01 (אישה מבוגרת), מחירון לוי יצחק 169600, דורש 165.0 לסגירה לא יורד שקל. 

בצירוף צילום מסך מיד 2 בו רשום מחירון 151.2 משוקלל 169.646. 

מנתוני הרישיון שצורפו, הרכב כמובן יד שניה, בבעלות הבעלים הנוכחי מ 12.2020, רישום מקורי 1.7.07, אבל לפי הרישיון הרכב אכן מודל 2008. 

בכמה יימכר? להערכתי מקסימום 155.0 וזה יהיה מחיר מעולה, לרכב קצר, סטנדרטי, ללא שקל שיפורים.

אם המוכר יתעקש על 165.0 הרכב יישאר אצלו עוד הרבה זמן. 

לשעבר:

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, davemustaine87 כתב:

חבר פרסם לפני חצי שנה קיה פורטה(אותו רכב כמו ה-I30 רק פחות מבוקש) ב-5 אלף מעל המחירון וקיבל בשבוע 3 הצעות לקניה. 

זה לא הגיוני בשם צורה. 

חצי שנה.

נו על זה בדיוק מדברים, שהשוק השתנה.

מה שהיה נכון אז כבר פחות נכון עכשיו.

אגב, תופעה דומה מתרחשת גם בשוק הדיור ברמה כזו או אחרת.

אם אני מבין נכון, אז מבחינת מאקרו כלכלה - עכשיו אנחנו בשלב הקשה ביותר:

הריבית התייקרה, אבל האינפלציה עוד לא רוסנה, מה שאומר שהמוצרים התייקרו והמימון התייקר.

במהלך החצי שנה הזו אנשים מתחילים להרגיש את זה בכיס, ומקבלים החלטות בהתאם.

אגב, לקרוב משפחה שלי יש עסק בתחום אסךקת ציוד בניה לקבלנים, הוא סיפר לי שכבר כמה חודשים יש ירידה משמעותית בהזמנות, וזה כבר מתחיל להדאיג אותו.

לא רואים את ההשלכות ביום העלאת הריבית, אבל זה מחלחל ולאחר תקופה מרגישים את זה.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

מיתון, ריבית גבוהה, מלאי גדל של רכבים. אני עושה סיבוב ריצה קבוע כבר מספר שנים, עובר ליד מגרשי רכב של טרייד מוביל ואלבר, לפני שנה , היו רכבים בודדים, השבוע -המגרשים מפוצצים עד אפס מקום.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

זה לא הגיוני בשם צורה. 

לפני חצי שנה ממש לא מייצג את השוק עכשיו

לפני שעה, דור-- כתב:

אגב, לקרוב משפחה שלי יש עסק בתחום אסךקת ציוד בניה לקבלנים, הוא סיפר לי שכבר כמה חודשים יש ירידה משמעותית בהזמנות, וזה כבר מתחיל להדאיג אותו.

לא רואים את ההשלכות ביום העלאת הריבית, אבל זה מחלחל ולאחר תקופה מרגישים את זה.

עריכה אחרונה לפני שעה על ידי דור--

המעגל השני הכי נפגע תמיד, גם מפוטרי ההייטק השאירו מסעדות שנחתך להן הביקוש לארוחות צהריים.

זה כמו כדור שלג לא סתם נאמר שריבית היא הרוצח השקט, לאט לאט ממוטטת עוד ועוד משפחות

• רעיון טוב! 1
פורסם

מהיכרות קרובה עם סוחר רכב והעבודה שלו, יש רכבים שלוקח מלא זמן למכור ויש רכבים שנמכרים ברגע.

ספורטאז', I30, קורולות.. נמכרות בלי בעיה. פראדו 2001 עם חצי מיליון קמ שביקשו עליו 42 נמכר אחרי חצי שנה ב38.

סוויפט גם עניין של כמה שבועות, כי השוק 'מוצף' בדגמים האלו.

רכבים ידניים זה כבר עניין אחר.יש היצע נמוך וביקוש גבוה מההיצע, לפחות מההיכרות שלי. את כל הרכבים שמכרתי (היו ידניים כולם)מכרתי תוך גג שבוע.

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 15.2.2023 בשעה 11:20, תחבצ כתב:

אני מסתכל על מודעות ביד2, ובעזרת התוסף הנהדר handz אני רואה מתי פירסמו את המודעה ואת השינויים במחיר.
אני ממש לא מבין- המון מודעות שאני רואה פורסמו לפני 3-4-5 חודשים ועדיין מעדכנים את המחיר (למטה) כל שבועיים שלושה. 

לא באמת רוצים למכור,שמו אותו בלוח כדי לראות מה מצב השוק וכמה יקבלו עליו.

איך אנשים מוכרים רכב כל כך הרבה זמן, הם בכלל רוצים למכור? 

אני לפני שבוע רציתי למכור את הרכב כי הייתה לי הזדמנות אחרת,בסוף היא הלכה לה.

הרכב עדיין ביד 2.

אפילו פה בפורום אנשים שמפרסמים רכבים במשך חודשים- לדוגמא מאזדה 6 2009 שפורסמה ב65K לפני מלא מלא זמן (4.5 חודשים) ועדיין כל חודש הוא מעדכן שהוא צריך למכור ומוריד במחיר, הגיע כבר ל45K

שוק חופשי.

המחירון של הרכב הזה הוא פחות מ20 אלף,אם יתמזל מזלו יקבל עליה 24.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...