רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
מחפש רביעית צמיגים, לאוטו של האשה, היא נוסעת 7/8 אלק"מ בשנה, הרוב המוחלט עירוני פקוק, האוטו יונדאי I20 2010 מידות צמיג 195/50/R16, אשמח לעזרתכם מה מומלץ והיכן, (אזור פ"ת) תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, איפה יש תחנות דלק 98 יחסית זולות באזורים הנ"ל ? מצאתי רק ת.ד סונול אחת בפת סגולה.
הודעה אחרונה מאת FlicK, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רגע לפני שהספקתי להגיב - השרשור המקורי ננעל. עכשו בפייסבוק דרך 'כאן חדשות' : שרת התחבורה מירי רגב: נבטל את נתיבי התחבורה הציבורית בכביש החוף ובדרך לירושלים האם בשורה טובה או וידוא הריגה לתחבורה הציבורית בישראל?
הודעה אחרונה מאת ידני, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 44 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
בהתחלה דיברו על זה שזה סוג של פיילוט בכביש 90. אך לצערי הם "התפשטו" והתרבו בכל הכבישים בארץ. הכוונה היא, למצלמות שבודקות מהירות ממוצעת בקטעים מסויימים . וכמו שכתבתי, הם כבר נמצאות בכל מקום בארץ, כמעט בכל צומת בכבישים בינעירוניים. מאוד קשה להבחין בהם, נראות כמו מצלמות רמזור לכל דבר, בצבע אפור, ומוסתרות היטב, ע"י עמודי תאורה. חלקם בגובה, ואחרות בגובה נמוך יותר. מצלמות לכל הכיוונים. כולל פרצופי נהגים. האם באמת מטרת הצבתן, היא להעניש נהגים שמבצעים עבירות חמורות, או מהירויות שהם הרבה מעל המותר ? מקווה מאוד שמטרת משטרת ישראל היא לא להיכנס לכל כיסי הנהגים בארץ, סתם, כדי להעשיר את קופת האוצר, או לסגור גרעונות . לדוגמה: יש כאלה שנוסעים …
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעקבות תאונה בין הרכב שלי לרכב אחר שלדעתי הנהג השני הוא אשם הגשתי תביעת צד ג' דרך חברת הביטוח. חברת הביטוח (או יותר נכון הסוכן) טוען שאני צריך לתקן ורק אז תובעים, ואם מוצאים שהנהג השני אשם אז חברת הביטוח שלו משלמת ואם לא אז חברת הביטוח שלי משלמת ואני צריך לספוג עלייה בפרמיה. האם באמת אני חייב לתקן את הרכב לפני שהחליטו מי אשם? או שמותר לי לחכות שזה יוכרע ואז אני אחליט אם אני מתקן או לא? מצאתי את הכתבה הבאה:
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
רכישת רכב מסוכנות יד שנייה- הוצג לי המחיר שהסכמתי עליו ולאחר כשבוע הציגו לי מחיר יקר בעשרות אלפי שקלים. האמנם?
מאת shlomi6280-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, לפני כחודש יצרו איתי קשר באחת מסוכנויות היד השניה של אחת היבואניות על רכב ספציפי שנכנס להם לסוכנות שהם יודעים שאני מחפש. לאחר שאמרתי שאני בעניין הם אמרו שהם יערכו מספר בדיקות ויחזרו אלי עם תשובה. לאחר כשבועיים חזרו אלי עם המחיר ואמרתי שאני מסכים ומוכן להתקדם הם אמרו לי שיזמנו אותי לאחר השבחת הרכב. היום, כשבוע לאחר הצגת המחיר שהסכמתי עליו התקשרו לבשר כי חלה טעות בחישוב וכי המחיר של הרכב הוא יקר יותר בכ- 35,000₪ מהמחיר שעליו הסכמתי בטענה של טעות שקלול המחירון (אגב, המחיר שהם דורשים כעת הוא קרוב מאוד למחיר המחירון שלו כפרטי והרכב המדובר היה בבעלות חברה). מה דעתכם אני אמור לעשות? בגדול יש לי גישה לדרג הבכיר ביותר אך לפני שאני משתמש …
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהו יודע מה הקטע של יונדאי לשים טסות של אאודי ואז לכסות את הסמל בטסה במדבקה לבנה? ראיתי כאלה כבר כמה רכבי יונדאי.
הודעה אחרונה מאת דביר10, -
קצת רקע עקב צפי של לידת מס' 2 החלטנו שיש צורך ברכב נוסף, עד היום נסעתי על קורקינט לעבודה שבמרחק 3 ק"מ מהבית, זה היה בסדר, אבל לא אשקר שקצת חששתי מידי פעם בהיבטי בטיחות וקצת ירדה לי אבן מהלב עם רכישת רכב נוסף. הדרישות מהרכב יהיו מחיר זול (עד 20 כולל יישור קו), מהנה לנהיגה (!!!!!...!!!), אמין באופן יחסי למחיר, עדיפות לגיר ידני והכי בטיחותי שאוכל להשיג במחיר ויחזיק לי 3 שנים שאחריהם מצידי למכור לברזל. צריכת דלק לא היוותה פקטור היות ומרחק הנסיעה היומי שלי הוא קצר, ופעם ברבעון +- טיול נהיגה קליל או גיחה לפצאל - מוכן לספוג צריכת דלק גבוהה. תחילה חיפשתי פיג'ו 206 xs / gti משנתון מתקדם (עלו לכביש מס רכבים עם 6 כ.א - חשוב לי היות ומאחורה יאוכל…
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
קוברה MKEY
מאת mrmiki1234- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן יש הרבה פרסומות בנושא עכשיו. מישהו ניסה? מה העלות? המלצות/דיס? תודה
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
מד לחץ אויר בגלגלים 1 2
מאת דובצע-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום חברים המד בתמונה אמין? מישו מכיר?
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 20.7 אלף צפיות
שלום לכולם, מצאתי רוכש לרכב שלי. הבעיה שמדובר בתושב זר (גר בשטחים) ללא תעודת זהות ישראלית. האם יש דרך למכור לו את הרכב ולהעביר את הבעלות על שמו? ראיתי שיש אופציה לגרוע את הרכב בישראל ולהעביר לרישום ברשות הפלסטינית, זה לא פתרון מעשי עבורי. מחפש העברת בעלות פשוטה ...האם אפשרי? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 675 צפיות
מצ"ב סקרינשוט. יש שם 2 תאונות מ2014 ו2016, הרכב שנת 2014 25-30K כיום. אני מנסה להבין האם מדובר במשהו רציני או לא. מצד אחד אני רואה 17K ו20K בתגמולי ביטוח ששולמו, מצד שני אני רואה ירידת ערך אפסית של 1700 ו2700 (וזה היה כשהוא היה שווה כנראה מעל 100K). המוכר לא יודע בדיוק מה זה היה כי זה לפני זמנו, ממה שסיפרו לו היה איזהשהיא פגיעת טמבון פעם. היה מעלה לכם נורות אזהרה או בקטנה בשביל רכב 10 שנים על הכביש? תודה
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב קהל נכבד. מישהו יודע איך מתקנים/משפצים כזה דבר? מצאתי את זה. זה לא עולה עם הידית, אבל אפשר למשוך אותו עם היד בקצת כח וללחוץ אותו בחזרה. יש מה לעשות עם זה או להשליך אותו בחזרה? כמובן בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
אני יודע שאנשים מציעים ביד 2 רכבים מעל מחירם כחדש. בגלל היעדר רכבים אצל היבואנים. ועדיין: סיוויק דור קודם בעשרות אלפי שח יותר ממה שנרכשה כחדשה!!! מה ההסבר שלכם לזה? השתעממתי בפקק אז הרמתי טלפון. המחיר נכון. בעיניו מדובר במחיר הגיוני. קורה שמישהו נופל בזה וקונה שטויות כאלו?
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
עוד מבחן מבית car-pad, המבחן המקורי פורסם ממש כאן. מי שעוקב אחרי מה שאני כותב כאן ובמקומות אחרים, ב 2023 רכב חדש צריך סט תכונות שהוא הכרחי אבל לא מספק. אחת התכונות הוא מפרט בטיחות ראוי, ורצוי מאוד גם מבחני EuroNcap. אח"כ אפשר להתקדם. כבר בסינון הראשוני הזה נופלות כמה מכוניות חשמליות המשווקות בארץ שהן מקבלות אצלי ציון 'לא ראוי', וגם אתם יכולים לעשות את הסינון לבד. כשבוחנים מה מקבל ציון 'עובר' ומקבל התייחסות רצינית, מגלים שההיצע בטווח המחירים של משפחתית סטנדרטית, באיזור ה 150.0 אש"ח, כמעט ולא קיים בסגמנט החשמלי. לתוך הכמעט 'ריק' הזה נכנסת האורה פאנקי קאט שעל השקתה בתחילת פברואר 23, רשמתי בדיוק כאן. למתעצלים אציין כי האורה פאנקי קאט מגי…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
רכב יד שניה חדש יחסית מכלמוביל טרייד-אין הגיע ללא 'ערכת תיקון תקר' (תחליף לגלגל רזרבי). להתעקש על ערכה מקורית של יצרן הרכב?
מאת DannyMW-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, רכשתי מכלמוביל טרייד-אין רכב יד שניה חדש יחסית. להפתעתי 3 ימים אחרי שיצאתי עם הרכב, גיליתי שערכה החייבת להיות כלולה ברכב, לא נמצאת - נעלמה. דיברתי איתם, והם ככל הנראה יביאו אחד לא מקורי (לא של יצרן הרכב). מדובר על ניפוח + מד לחץ ובלון עם חומר מיוחד לסתימת חורים. לדעתכם זהו דבר קריטי אם לא מקורי? יש להתעקש על מקורי? תודה לעונים : )
הודעה אחרונה מאת DannyMW, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי במאזדה הצטברו כמה פגיעות שהייתי רוצה לתקן. 1.שקע בדלת ללא פגיעה בצבע 2.שריטות עמוקות בכנף כולל פלסטיק מגן שהתעקם - במצבים מסוימים בזמן סיבוב ההגה אני שומע רעשים מכיוון המכה. למזלי הפנס לא נפגע כלל. להפעיל ביטוח או ללכת למוסך שיתחיל לפרק חלקים מהרכב ולצבוע, אני לא רוצה. אשמח לקבל המלצה למקום בו יעשו עבודה טובה. לגבי 1 נראה לי pdr לגבי 2 לא בטוח תודה
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו נתקל בסמסים של פנגו שהרכב נמצא בחניון בתשלום ומציאים לי לשלם עם פנגו, בזמן שהרכב בכלל בבית? האם זה אומר שמישהו משתמש במספר רישוי שלי? האם פושעים גונבים מספרי רישוי?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חשבתי שיהיה נחמד לשתף את חווית ההשכרה שלי בטיול ה(לפני) אחרון שלי בגרמניה בתחילת השנה. הזמנת הרכב מטרת הטיול הייתה ביקור של חבר שגר בפרנקפורט שגם הוא חובב רכב, לכן רצינו רכב מספיק חזק שיספק אותנו כדי שנוכל לטייל איתו בכיף ברחבי אירופה. סגרנו את הרכב דרך Sixt, שהיא החברה שמציעה את המגוון הכי מרשים שראיתי ביחס לכל חברות ההשכרה שראיתי בכל מדינה. יש להם אפילו SL63 חדשה, אם יש לכם מספיק כסף. תחילה, חשבנו לקחת BMW M340, אך לצערנו לא הייתה אופציה לרכב הזה לבחור "ללא הגבלת ק"מ" וביטול השתתפות עצמית במקרה של תאונה. כיוון שלא רצינו להשתגע יותר מדי ולקחת סיכון, בחרנו ב-Audi A5 Coupé. ל-A5 היו שתי גרסאות; האחת סדאן, והשניה קופה, כאשר הקופה עולה יותר. כ…
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כותרת.... אני רוצה לקנות רכב מאוטודיל ורציתי לדעת אם יש צורך לקחת את הרכב לבדיקה? או שהם מספיק אמינים?
הודעה אחרונה מאת the_m4n, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם הכלל של קביעת שווי שרידי הרכב לאחר טוטאל לוס בשיעור של 10% הוא מתוקף תקנה כלשהי? אחרת למה השמאים מתקבעים על השיעור הזה, כאשר במקרים רבים, רוב הרכב תקין וניתן לפירוק ברווח גבוה מ-10%?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
- 0 תגובות
- 569 צפיות
The data shows Tesla sold 267,200 Model Ys, which it produces in the US, China and Germany. This was an increase of around 69 per cent compared with the same period last year . in second place was the Toyota Corolla and its related Chinese-market Levin, Allion and Lingshang models, including all available body types, with 256,400 sales. Sales dropped by 29 per cent in China and 10 per cent in the US, helping the Tesla storm past. The Toyota HiLux sat in third with 214,700 sales, followed by the RAV4/Wildlander (211,000) and Camry (166,200). המקור
הודעה אחרונה מאת dani666, -
הוצאת קיטור
מאת ariel000- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא יודע אם שייך לפה, אבל רק רוצה להוציא קצת קיטור. חונה בחניון, בקרית הלאום בראשון לציון. מגיע רכב עם לוחית רגילה, מחנה אותו בכחול/לבן, הנהג יוצא יחד עם הנוסעים, נפרד מהם והולך לדרכו. לפני שהוא הולך הוא רוכן ללוחית הרישוי הקדמית, הופך אותה ללוחית משטרתית והולך. א. ברור שהוא עשה ועושה את זה בכל מקום. ב. מעצבן שהוא לא יקבל דו"ח. סתם הוצאת קיטור על המדינה הזו. ד"א, ברחוב המקביל ישנן חניות מיועדות לרכבי משטרה, שכמובן חונים גם בחנייה של מוניות.
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש לי ניסאן מיקרה שנת 2009 שעשתה קרוב ל 190k ק"מ. הרכב אצלי כבר שש שנים ושירת אותי נאמנה. אני מרגיש שזה אולי הזמן להגיד שלום לרכב ולקנות רכב משנתון יותר מתקדם כי הרכב קרוב לסוף החיים שלו. הלכתי לראות היום טיוטה יאריס שנת 2015 שמאוד מצאה חן בעיני. השאלה שלי זה מה כדאי לי לעשות- האם לקנות רכב חדש או להמשיך לנסוע על הניסאן שלי עד שהיא תמות?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
יצא לי לנסוע בשבוע האחרון בכביש 6 ומה אני אגיד לכם, כל יום תאונה של רכבים, טוטאל לוס, פקקים. מה זה אנשים לא יודעים לנהוג? מה העניין פה? אגב כביש 6 הבעיה העיקרית שלו לדעתי זה המשאיות. הם גודשות את הכביש בכל שעות היום כמעט. הם יוצאות לעקיפות מסוכנות כל הזמן. הם יוצאות לעקיפות סתם ומעכבות את התנועה וגורמות לבלימות מטורפות. אני ראיתי את זה כל יום.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 25 עוקבים
- 69 תגובות
- 15 אלף צפיות
הטויוטה BZ4X תגיע לישראל בקרוב, ואני שמח לשתף בפרטים: טווח: 516 ק"מ הספק בכ"ס: 204 0-100: 8.4 שניות גודל סוללה: 75kWh מחיר: 229900 ש"ח מערכות הבטיחות מלאות כולל ניטור בשטח מת, התראה בנסיעה לאחור, וכמובן בקרת שיוט אדפטיבית. הדגם בו מדובר הוא עם הנעה קדמית, ולמי שמתעניין בגרירה, ניתן לגרור איתו עד 750 ק"ג עם או בלי בלמים. אם תהיה ליבואן הקצאה נורמלית - הוא יהיה להיט. מי שרוצה להיות מראשוני המזמינים מוזמן להירשם באתר היבואן. לפי המחירים בארה"ב יש להניח שהוא יגיע גם בייבוא מקביל.
הודעה אחרונה מאת huber, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
לא. זה עוד לא המבחן, יקח זמן עד שהוא יפורסם. הרכב כרגע במבחן, אצלי. מוזמנים לשאול שאלות על הרכב- אנסה לענות כמיטב יכולתי.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הרבה פעמים כשאני רוצה לקבל מידע באינטרנט על איך רכב מסויים מתנהג בכבישים מפותלים, אם הוא סובל מתת היגוי, הגה או שילדה שלא מתקשרים או Body roll לצורך הדוגמה אני נתקל בחוסר מידע. אצל רכבים ספורטיביים Hot hatch ומעלה זאת לא בעיה כי זה מידע שלרוב מדברים עליו בביקורות רכב או שפשוט אני בודק את זמני ההקפה שלו ברינג. אבל ברכבים עממיים יותר מתחילה הבעיה כי לרוב זה לא משהו שמדברים עליו בסקירות רכב. פרמטרים כמו בסיס גלגלים או משקל הרכב שאפשר להשיג בקלות באתרים כמו icar זה נחמד אבל לא נותן הרבה. (כמובן שאפשר להבין, את רוב קהל היעד של הרכבים האלה זה לא מעניין… אבל אותי כן ) יש אתרי אינטרנט/ ערוצים ביוטיוב או מה שזה לא יהיה שמסקרים רכבים ככה לעומק?
הודעה אחרונה מאת Ofek B, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
הבוקר התפרסם בכלכליסט - המדד שפורסם מראה לכאורה ירידה במחירי המשומשות: כתבה ירידת מחירי משומשות ואני אכן רואה את המגמה הזו במחירון של לוי יצחק. מצד שני, אני מחפש כבר כמה שבועות סופר מיני בת עשור, והמחירים בשמיים. אנשים מבקשים הרבה מעל המחירון. הכיצד?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היבואן המקביל אוטופוינט (אלבר) החל לשווק את ה-ID BUZZ בשלב זה למוניות (אבל כנראה שלא ידחו פרטיים על הסף) ההספק הוא (איך לא) 204 כ"ס 0-100: 10.2 שניות גודל סוללה: 82.0kWh טווח WLTP ק"מ: 423 הרכב המוצג מוצע למכירה ועדיין לא עלה על הכביש. הרכב מגיע עם 5 מושבים. המחיר למונית 220000 ש"ח + מע"מ המחיר הרשמי: 342000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת itsik170,