Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתחלה דיברו על זה שזה סוג של פיילוט בכביש 90.

אך לצערי הם "התפשטו" והתרבו בכל הכבישים בארץ. 

הכוונה היא, למצלמות שבודקות מהירות ממוצעת בקטעים מסויימים .

וכמו שכתבתי, הם כבר נמצאות בכל מקום בארץ, כמעט בכל צומת בכבישים בינעירוניים. מאוד קשה להבחין בהם, נראות כמו מצלמות רמזור לכל דבר, בצבע אפור, ומוסתרות היטב, ע"י עמודי תאורה. חלקם בגובה, ואחרות בגובה נמוך יותר. מצלמות לכל הכיוונים. כולל פרצופי נהגים.

האם באמת מטרת הצבתן, היא להעניש נהגים שמבצעים עבירות חמורות, או מהירויות שהם הרבה מעל המותר ?

מקווה מאוד שמטרת משטרת ישראל היא לא להיכנס לכל כיסי הנהגים בארץ, סתם, כדי להעשיר את קופת האוצר, או לסגור גרעונות .

לדוגמה: יש כאלה שנוסעים במהירות חוקית, ויש מצבים שצריך לעקוף משאיות או רכבים איטיים. וכדי לבצע את העקיפות הללו צריך לנסוע [מן הסתם, ולא חסרים כאלה בכביש 90 ],  הרבה יותר מהר מהם. במקרים הללו מהירות הממוצעת של אותו רכב עולה בקטע המסוים.  לא ברור מקמה קמ"ש מעל המותר, הדוח יהיה בתיבת הדואר.

כולי תקווה שהם יתמקדו בעבריינים ה"כבדים", ולא יתלבשו על כל אזרח תמים, שברגע שלא שם לב, עבר כמה קמ"שים בודדים מעל המותר...

פורסם
לפני שעתיים, yossiaviel כתב:

בהתחלה דיברו על זה שזה סוג של פיילוט בכביש 90.

אך לצערי הם "התפשטו" והתרבו בכל הכבישים בארץ. 

הכוונה היא, למצלמות שבודקות מהירות ממוצעת בקטעים מסויימים .

וכמו שכתבתי, הם כבר נמצאות בכל מקום בארץ, כמעט בכל צומת בכבישים בינעירוניים. מאוד קשה להבחין בהם, נראות כמו מצלמות רמזור לכל דבר, בצבע אפור, ומוסתרות היטב, ע"י עמודי תאורה. חלקם בגובה, ואחרות בגובה נמוך יותר. מצלמות לכל הכיוונים. כולל פרצופי נהגים.

האם באמת מטרת הצבתן, היא להעניש נהגים שמבצעים עבירות חמורות, או מהירויות שהם הרבה מעל המותר ?

מקווה מאוד שמטרת משטרת ישראל היא לא להיכנס לכל כיסי הנהגים בארץ, סתם, כדי להעשיר את קופת האוצר, או לסגור גרעונות .

לדוגמה: יש כאלה שנוסעים במהירות חוקית, ויש מצבים שצריך לעקוף משאיות או רכבים איטיים. וכדי לבצע את העקיפות הללו צריך לנסוע [מן הסתם, ולא חסרים כאלה בכביש 90 ],  הרבה יותר מהר מהם. במקרים הללו מהירות הממוצעת של אותו רכב עולה בקטע המסוים.  לא ברור מקמה קמ"ש מעל המותר, הדוח יהיה בתיבת הדואר.

כולי תקווה שהם יתמקדו בעבריינים ה"כבדים", ולא יתלבשו על כל אזרח תמים, שברגע שלא שם לב, עבר כמה קמ"שים בודדים מעל המותר...

אתה בטוח שמדובר במצלמות לצורך אכיפת מהירות, ולא מצלמות של מערכת "עין הנץ" שתפקידן שונה לגמרי?

מדדית מהירות ממוצעת נמצאת בשלב הפיילוט בכביש אחד בלבד (חלק מכביש הערבה).

פה כתוב שמדובר באותן מצלמות, אבל אני לא מוצא התכנות למדדית מהירות ממוצעת בכבישי סואנים.

• אהבתי 3

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

האם המדינה תפצה אותנו כשהמהירות הממוצעת בכבישים מסוימים ובשעות מסוימות נמוכה מ30 קמ"ש? 

למה לא?

וכשבן אדם יחליט שהשינוי מתחיל בו והוא יתכנן מסלול וייסע בתחבורה ציבורית ויאחר למשרד כי הרכבת התעכבה, האוטובוס היה מלא ולא עצר והמונית גם עמדה בפקק כמו הפרייבט הליסינגית שלו, יפצו אותו?

למה לא? 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

שום דבר בישראל לא נועד לבטיחות זה רק לגביית כספים, מדוע משלמים ++1200 שקל כל שנה על רשיון רכב? כדאי למלא ניירת? 100-200 שקל לא מספיק? לא.. כי אתה בישרהל וכמה שיותר אפשר לדפוק את האזרח בחסות החוק יותר טוב, זהירות בכביש מושפעת מתרבות נהיגה לא מאחד שנוסע קצת מעל המותר, במרבית הכבישים בארץ נוסעים בהרבה פחות מהמותר (פקקים) למה לא מחייבם זאת בקנס הפוך למדינה? כי הם חרא הם יודעים רק לגבות, מקווה שהבערתי את עמדתי. 

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם
לפני 8 דקות, Mikelt89 כתב:

זהירות בכביש מושפעת מתרבות נהיגה לא מאחד שנוסע קצת מעל המותר

אחד נוסע קצת מעל המותר כי לדעתו הוא נהג הכי טוב מבין כולם.
אחר נוסע בשול/נתיב שלא בכיוון ונדחף לפני הצומת כי יש לו סידורים יותר חשובים מסידורים של אחרים.
שלישי נוסע בכביש 6 100 קמ"ש בשמאל כי "מה הבעיה, יש מקום לעקוף, לי יותר נוח ככה".

• אהבתי 1
פורסם

מעבר לכל הדיון שהתפתח כאן, יש בכלל תשתית משפטית להרשעה בעבירה על סמך מדידת מהירות ממוצעת ?
יש בכלל בישראל איזה שהוא אדם שקיבל ו"ח מהירות על מהירות ממוצעת ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני שעה, Casper כתב:

אתה בטוח שמדובר במצלמות לצורך אכיפת מהירות, ולא מצלמות של מערכת "עין הנץ" שתפקידן שונה לגמרי?

מדדית מהירות ממוצעת נמצאת בשלב הפיילוט בכביש אחד בלבד (חלק מכביש הערבה).

פה כתוב שמדובר באותן מצלמות, אבל אני לא מוצא התכנות למדדית מהירות ממוצעת בכבישי סואנים.

קודם כל הפיילוט כבר הפך להיות מבצעי, בינתיים לכיוון אילת בלבד. 

הייתה כתבה מלפני כמה ימים.

המצלמות הללו מכביש 90, זהות לחלוטין כמו יתר המצלמות שראיתי בצמתים שונים בדרום .

מצומת קטורה ועד באר אורה,[שדה רמון], יש קטע סלול היטב, חדש, עם גדר הפרדה. 

כמובן שיש מצמלה גם בקטורה וגם ברמזורים לפני הפנייה לשדה. כולנו יודעים בדיוק למה דווקא שם.,

בכביש מבתי המלון של ים המלח, ועד ערד, לכל אורך העלייה או הירידה, אין ולו מצלמה אחת אפילו. 

זה כביש מסוכן. או לא, תחליטו אתם. 

אבל אחרי היציאה מערד לכיוון כביש 6, תאמינו לי שכבר הפסקתי לספור אותם...

פורסם
לפני 33 דקות, harhanegev כתב:

מעבר לכל הדיון שהתפתח כאן, יש בכלל תשתית משפטית להרשעה בעבירה על סמך מדידת מהירות ממוצעת ?

קיבלתי פעם דוח מהירות כשמכשיר המדידה (דבורה?) היה בתחילת הכביש וניידת המשטרה היתה באמצע הכביש 

השוטר טען שאם תעבור עוד מכונית בכביש הוא ישחרר אותי, אחרת הוא ייתן לי את הדוח מהירות

מאוחר בלילה, כלב לא עבר והוא נתן לי דוח ושילמתי בלי לערער.

אני מניח שלחלק דוחות עם זה תמיד יהיה אפשר ואז הנהג יצטרך להתעמת עם החוק האם היה מוצדק ונכון או לא. אני לא חושב שמאוד אכפת מהחוק, שזה איזה שיטת מצליח כזאת 

פורסם

זה לא קיים בוויז ?

לפני שעתיים, Casper כתב:

מציבים סתם ככה מצלמות של "עין הנץ"?

פורסם
לפני 16 דקות, נקודה טובה כתב:

זה לא קיים בוויז ?

מציבים סתם ככה מצלמות של "עין הנץ"?

למה לא? ככל שהפריסה שלה תהיה רחבה יותר, כך היא תהיה יעלה יותר עבור גורמי הבטחון.

לפני כשעה, yossiaviel כתב:

קודם כל הפיילוט כבר הפך להיות מבצעי, בינתיים לכיוון אילת בלבד. 

הייתה כתבה מלפני כמה ימים.

המערכת לא מבצעית, היא בכלל בשלב המכרז\איפיון לפני יישום בשטח.

אתה רואה מצלמות אבטחה, וחושב שהן מודדות מהירות...זה לא המצב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לפני 4 שעות, Mikelt89 כתב:

שום דבר בישראל לא נועד לבטיחות זה רק לגביית כספים, מדוע משלמים ++1200 שקל כל שנה על רשיון רכב? כדאי למלא ניירת? 100-200 שקל לא מספיק? לא.. כי אתה בישרהל וכמה שיותר אפשר לדפוק את האזרח בחסות החוק יותר טוב, זהירות בכביש מושפעת מתרבות נהיגה לא מאחד שנוסע קצת מעל המותר, במרבית הכבישים בארץ נוסעים בהרבה פחות מהמותר (פקקים) למה לא מחייבם זאת בקנס הפוך למדינה? כי הם חרא הם יודעים רק לגבות, מקווה שהבערתי את עמדתי. 

אני מקווה שאתה מבין שאם יורידו במקום אחד יוסיפו באחר. מישהו צריך לשלם את הוצאות הממשלה, ועכשיו צריך להוסיף את ההוצאות שעליהן מדברים בפוליטי.

לפני 3 שעות, harhanegev כתב:

כנראה שעדיין לא, אבל אולי איזה מחוקק יירגע מהטירוף ויעסוק בדברים מעשיים.

ענישה לפי מהירות ממוצעת קיימת באירופה כבר שנים רבות, והאירופים לא נוהגים להעניש כאשר הבסיס המשפטי לא יציב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקיצור, אני מבין שיש לרשויות השלטוניות עוד עבודה כדי להביא את האכיפה ע"פ מהירות ממוצעת לידי אכיפה מעשית.

שיהיה להם בהצלחה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 9 שעות, בוכ כתב:

קיבלתי פעם דוח מהירות כשמכשיר המדידה (דבורה?) היה בתחילת הכביש וניידת המשטרה היתה באמצע הכביש 

השוטר טען שאם תעבור עוד מכונית בכביש הוא ישחרר אותי, אחרת הוא ייתן לי את הדוח מהירות

מאוחר בלילה, כלב לא עבר והוא נתן לי דוח ושילמתי בלי לערער.

אני מניח שלחלק דוחות עם זה תמיד יהיה אפשר ואז הנהג יצטרך להתעמת עם החוק האם היה מוצדק ונכון או לא. אני לא חושב שמאוד אכפת מהחוק, שזה איזה שיטת מצליח כזאת 

לא תמיד מצליח.

https://cars.walla.co.il/item/3582130

נתפס על 215 קמ"ש, שילם רק 600 שקל קנס. למה?

בדיווח של השוטר הייתה עוד בעיה. לדבריו הוא נסע אחרי הקופרה במשך 5 ק"מ כאשר בין הניידת לקומפקטית החמה נוסעים נהגים נוספים, הניידת ממהרת ב-175 קמ"ש, והרכב הנעקב טס ב-215 קמ"ש. מה זה אומר על מהירות הנסיעה של הרכבים שהפרידו ביניהם?

המתנדב שישב ליד השוטר ציין תמונה אחרת: לדבריו ראה במכשיר הדבורה איך מהירות הקופרה ממשיכה לעלות. "אם כך, מדוע לא עצרת אותו לא ב-140 לא ב-150, לא ב-170 ולא ב-200 קמ"ש"? שאל אותו עו"ד דמרי. הסניגור גם התפלא מיכולתו של השוטר לנהוג לדבריו ב-175 קמ"ש כאשר בידו השמאלית שלט ההפעלה של הדבורה, תוך שהוא צריך לנעול את המכשיר על הרכב, תוך כדי נהיגה בסיבובים ובעיקולים מסוכנים - ומבלי להפעיל נוהג מרדף.

השוטר שלנו נוהג לא פחות טוב מאשר טורטו בסדרת מהיר ועצבני.

טיול מועדון קופרה על כביש 505 , והוא ננעל הרכב האדום.  אבל הם היו בשיירה אז כולם נסעו במהירות גבוהה יותר אם הרכב היה האחרון בשיירה לא ככה? 😂

לגבי מצלמות, בכביש 444 בין נחשונים לראש העין בשני הצדדים יש מצלמות במרחק של כ 50 מטר ביניהן על פני כל הקטע. לפי הזווית בה הן מותקנות, קשה להאמין שהן "רואות" במדוייק את כל הנתיבים. יותר את הנתיב הימני הקרוב אליהן. אני תמה מה התכלית של יישום מספר כזה של מצלמות במרווח הזה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 11 שעות, בוכ כתב:

האם המדינה תפצה אותנו כשהמהירות הממוצעת בכבישים מסוימים ובשעות מסוימות נמוכה מ30 קמ"ש? 

למה לא?

וכשבן אדם יחליט שהשינוי מתחיל בו והוא יתכנן מסלול וייסע בתחבורה ציבורית ויאחר למשרד כי הרכבת התעכבה, האוטובוס היה מלא ולא עצר והמונית גם עמדה בפקק כמו הפרייבט הליסינגית שלו, יפצו אותו?

למה לא? 

מה קשור העומס בדרכים לאכיפת עבירות?
אולי נפסיק לאכוף עבירות רצח כי התור בארומה ארוך מדי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...