Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה עם התאונות בכביש6?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שמאט את כביש 6 זה מתנחלי הנתיב האמצעי. אין הפנמה שגם הנתיב האמצעי הוא לעקיפה.

• אהבתי 5

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואם רוצים להתפלפל (יש שיאמרו להתקטנן/ להתטרחן), כל נתיב שהוא לא הימני ביותר, הוא שמאלי, גם מבחינת החוק וגם, כמו שעופר כתב, נועד לעקיפה בלבד.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 19 שעות, MIKIOPA כתב:

דרך כביש 40 והיה הרבה יותר טוב מכביש 6,

עומס ב 2 נתיבים זורם יותר מ 3 או 4, כל שנייה נהגים מחליפים נתיב וגורמים ליותר לחץ.

גם מעניין באיזה נתיב קורה יותר תאונות...

פורסם
לפני 3 שעות, harhanegev כתב:

בהנחה הסבירה שדבריך היו בציניות, ראוי להזכיר לא בציניות, שיש כאן בישראל ציבור ענק של נהגים ונהגות נורמטיביים, שגם אם הם נוסעים לפעמים 100 במקום שמותר 90 -

לא נוגעים בטלפון הנייד ולא מסתכלים עליו בזמן שהרכב בתנועה, לא עוקפים בפס לבן, לא עוקפים ללא שדה ראיה מספיק טוב קדימה, שומרים מרחק יפה, לא מתנהגים בבריונות ולא מטרידים את כל מי שסביבם, ובאמת נוהגים בזהירוות ובמתינות ובדרך ארץ.

כן זה היה בציניות.

כולם כאן נהגי על חלל. 

האחרים הם הגרועים. 

היחיד שנוהג ביום יום כפי שתיארת הוא ספריאל. בזה אני בטוח.

כל היתר, כל המגיבים כאן, כולל כולם, אבל ממש ממש כולם - לא נוהגים כמו שאנחנו חושבים שאנחנו נוהגים. אז לא צריך להלין על הנהג האחר, אלא רק לתקן את הנהיגה שלנו.

ולפני שקופצים כאן וכל אחד יספר כמה הוא נהג משובח ונוהג לפי החוק, רק לפי החוק, תמיד לפי החוק, אזכיר רק בדיחה קטנה:

איש אחד עומד באמצע כיכר הומה מאנשים וצועק 'למה נשים לוקחות כל דבר באופן אישי?'

אז אישה אחת ניגשת אליו ואומרת לו 'לא נכון אדוני, אני למשל ממש לא!'.

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 8 שעות, Fraysa כתב:

ניכר שלא נסעת בגרמניה.

בתור מי שמבקר שם באופן כמעט קבוע, אני דווקא מאוד אוהב את זה. זה גורם לך הרבה יותר להתרכז ורק מה שצריך מואר

אני חייב לציין שהיעדר התאורה מאוד הפתיע אותי בגרמניה. לא נסעתי שם מספיק בשביל להחליט האם התרגלתי או לא. בנוגע לחיסכון באנרגיה - בהחלט נחוץ לאור המעבר מאנרגיה גרעינית לפחם 🫠

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמו המשתנים המשפיעים על משוואה שמודדת תאונות לק"מ ביחס למדינה היא עצומה.
יש משתנים דמוגרפיים, סוציאליים, סוציולוגיים, זה ברמת מחקר ותזה של תואר שני במדעי ההתנהגות בכלל.

לנסות לנתח את זה כאן בפורום זה פשוט לא ריאלי, ולכן - "בגרמניה יש פחות תאונות" לא תופס כמקדם לאישרור טענה בעד או נגד תאורה.

אגב, גם הקטע הצפוני של כביש 6, מעירון ועד עין תות לא מואר.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, discoTD5 כתב:

כל היתר, כל המגיבים כאן, כולל כולם, אבל ממש ממש כולם - לא נוהגים כמו שאנחנו חושבים שאנחנו נוהגים. אז לא צריך להלין על הנהג האחר, אלא רק לתקן את הנהיגה שלנו

כחלק מהביקורת על נהגים אחרים, אני רואה גם אחריות לשפר את עצמי ולשים לב שאני עצמי לא עושה את הדברים האלו. אין סתירה.

אין קשר לרפלקסים מדהימים או לשמירה מושלמת על חוקי התנועה. לדעתי להסתכל על הטלפון במקום על הכביש זה מסוכן פי 100 מאשר לחתוך מעט פס לבן תוך כדי תשומת לב מלאה והקפדה על מסלול פנוי.

לשלוח הודעות בטלפון בזמן נהיגה זה פסול. לצפות בסרטונים בזמן נהיגה זה פסול. אני לא מושלם ותמיד ראוי לקבל תזכורת על איך להשתפר - אבל קיימים אחרים שלקחו את זה לרמות אחרות של הזיה.

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 19.5.2023 בשעה 20:06, shellcase כתב:

כמו המשתנים המשפיעים על משוואה שמודדת תאונות לק"מ ביחס למדינה היא עצומה.
יש משתנים דמוגרפיים, סוציאליים, סוציולוגיים, זה ברמת מחקר ותזה של תואר שני במדעי ההתנהגות בכלל.

לנסות לנתח את זה כאן בפורום זה פשוט לא ריאלי, ולכן - "בגרמניה יש פחות תאונות" לא תופס כמקדם לאישרור טענה בעד או נגד תאורה.

אגב, גם הקטע הצפוני של כביש 6, מעירון ועד עין תות לא מואר.

במדינה כמו שלנו, לא צריך נתונים כדי לדעת שיש כאן יותר תאונות מאשר בגרמניה, ואת זה יכול להגיד לך כל אחד שהיה רק יום בגרמניה.

בתאריך 19.5.2023 בשעה 11:57, harhanegev כתב:

מודה באשמה, לא נסעתי בגרמניה, גם לא הלכתי בגרמניה וגם לא רכבתי על אופניים או על סוס בגרמניה.

מעולם לא יצאתי מהמזרח התיכון, ואירופה ממש לא חסרה לי.

אתה מנסה לגרור אותי לויכוח שכבר הודעתי שאין לי עניין בו, ולהכניס לי לפה משפטים שלא אמרתי, כגון: "יש לי רצון להתנגש בעמודי תאורה" או כל מיני עמדות מדומיינות בנושא השוואה בין מדינות בעולם.

אני כתבתי את מה שכתבתי, יותר נוח לי לנסוע בלילה בכביש עם תאורה נורמלית ומכוניות עם תאורה רגילה מאשר בכביש עם חושך מצרים בו התאורה היחידה היא של כלי הרכב, ותו לא.

אני לא "מנסה לגרור אותך לויכוח". זה פורום, מדברים כאן. זה שאתה רואה את זה ויכוח, זו בעיה שלך - לא שלי.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 19.5.2023 בשעה 15:38, harhanegev כתב:

לא נוגעים בטלפון הנייד ולא מסתכלים עליו בזמן שהרכב בתנועה, לא עוקפים בפס לבן, לא עוקפים ללא שדה ראיה מספיק טוב קדימה, שומרים מרחק יפה, לא מתנהגים בבריונות ולא מטרידים את כל מי שסביבם, ובאמת נוהגים בזהירוות ובמתינות ובדרך ארץ.

רק להוסיף,

שרוב הנהגים

גם אם לא תמיד 'נוהגים במתינות ובדרך ארץ',

אבל ניחנו במידה כלשהי של אינטלגנציה תנועתית /

התמצאות במרחב / איך שלא תקראו לזה

והנהיגה שלהם משתלבת בתנועה בלי להפריע לרכבים אחרים,

לא מבצעים תנועות פתאומיות,

לא מזגזגים, לא גורמים לך לבלום,

ולא מחרפנים את כל הכביש.

זה בולט בעיקר במקומות כמו כיכר דו נתיבית,

יש מיעוט של נהגים שהמעבד בראש שלהם פשוט לא קולט את הסיטואציה,

אין להם מושג איזה רכב ממשיך בנתיב,

איזה יוצא מהכיכר, ואיך הם משתלבים בכל זה.

לא צריך להיות טייס כיפור או סרבן טייסת

כדי לזהות התנהגויות כאלו מקילומטר.

• אהבתי 3
פורסם

@Fraysa אין ״כל אחד יודע״. כמות המקרים בהם תחושת הבטן שגויה עצומה. במקצוע שלי שגרתי לגמרי למצוא חוסר התאמה מוחלט בין הצפוי למצוי (ברמה סטטיסטית).

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה צריך תחושת בטן? אתה באמת משווה את רמת הנהיגה בגרמניה לישראל?

ספריאל, יצאו לך במרוצת השנים הרבה שטויות מהפה בפורום הזה, אבל אתה באמת חייב להפסיק.

2016 BMW M235i.

פורסם

לצערי לא מאשים את הכביש בכלל.

רק אתמול חזרתי מים המלח לת"א עם הגימני. יושב לי על הימני במהירות של כ110 קמ"ש בערך,

כמה פעמים היה לי צורך לעשות בלימות חירום / עקיפות מימין ונכחתכתי בנתיב הימני? לא מעט.

יש נטייה ישראלית לחוסר סבלנות מטורף. אם יש מישהו שבאמת עוקף בנתיב השמאלי ועדיין אתה קצת יותר מהיר ממנו אתה רואה אנשים בולמים עם הטרנטות בשניה האחרונה, חותכים לנתיב הימני באטרף או פשוט עושים עם האורות כאילו הם השמש בעצמה וטסים קיבינימט. לא סתם רואים על כל הכביש את הסימני צמיגים שחתכו ימינה ועפו למעקה בטיחות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם
בתאריך 18.5.2023 בשעה 21:19, MIKIOPA כתב:

כביש 6 היה צריך להיבנות מתחילתו ועד סופו עם ארבעה מסלולים בכל כיוון לפחות ועם כבישי ירידה/עליה למחלפים במקביל אליו, הכביש היחיד בארץ שאימץ גישה זו הוא 431 ולראיה הוא פנוי רוב הזמן.

בפועל מדובר בכביש טלאים שאינו מסוגל לספוג את קיבולת הרכבים, בשבוע שעבר יצא לי לסוע מגדרה לב"ש דרך כביש 40 והיה הרבה יותר טוב מכביש 6, בחזור נסעתי דרך 6 למרכז, טעות חמורה, כל שתי דקות משאית על 101 קמ"ש עוקפת משאית שנוסעת 100 קמ"ש ונהגים שחושבים שעקיפות מימין יקדמו אותם.

בשביל מה?

גם ככה אנשים סותמים את הנתיב השמאלי, אפילו בשישי ושבת כשאין הרבה תנועה, נוסעים לאט על הנתיב השני או השלישי ומפריעים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

ובסוף שוב מגיעים למסקנה שהעדר אכיפה על שמירה על הימין בכביש , שימוש בטלפון בנהיגה, ועקיפה לפי החוק (הרכב העוקף צריך להיות מהיר בלפחות 20-30 קמ"ש מהרכב הנעקף), מביאים לתאונות.

אני מקווה מאד שזה לא יהפוך לאישו, ואז   משרד התחבורה "יפתור את הבעיה" ע"י רישות של  כביש 6 במצלמות-אכיפה של מהירות ממוצעת (כפי שכבר נעשה בכביש 90, בקטע לכיוון אילת).

מזכיר לי את הפתרון לבעיית "נהג חדש", נוסח "העולם הערב" (היו זמנים...) :

https://www.youtube.com/watch?v=YN_dMz04hQE

עריכה אחרונה על ידי ntd
פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, Fraysa כתב:

למה צריך תחושת בטן? אתה באמת משווה את רמת הנהיגה בגרמניה לישראל?

ספריאל, יצאו לך במרוצת השנים הרבה שטויות מהפה בפורום הזה, אבל אתה באמת חייב להפסיק.

במקרה הזה (נכון ללפני כמה שנים) תחושת הבטן שלו נכונה:

בישראל של 2016 היו 4.2 הרוגים בכביש בשנה לכל 100 אלף תושבים (היום זה נדמה לי עומד על 3.8) , 10.7 לכל 100 אלף רכבים ו 5.9 לכל מיליארד ק"מ נסועה.

בגרמניה של 2019 זה 3.7, 6.4 ו 4.2 בהתאמה. איך שלא תסובבו את זה, או שיש שם פחות תאונות או שהן פחות קטלניות.

להשוואה, בצרפת ואיטליה המצב גרוע יותר מבארץ. אני יכול לתת הסברים מפה ועד הודעה חדשה על רמת הכבישים המזעזעת בצרפת או על כמה גרוע האיטלקים נוהגים אבל זו תהיה סתם עוד השערה.

מה כן מדאיג? בכמה שנים האחרונות המספרים בארץ בעליה בעוד שברוב אירופה הם בירידה.
למרות כל זה, אנחנו עדיין ב "מקום טוב באמצע" - הנה התמונה העדכנית ביותר שמצאתי נכון ל 2021 (הרוגים למיליון):

image.png.e19b7d94ac2733241eb8045d8f5fc9fd.png

מה לדעתי בטוח יקטין את מספר ההרוגים בתאונות ותאונות בכלל? תחבורה ציבורית שתהיה טובה ל80% מהאוכלוסיה, ואכיפה איפה שצריך ולא איפה שקל.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • תוכן חדש...