Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה פעמים כשאני רוצה לקבל מידע באינטרנט על איך רכב מסויים מתנהג בכבישים מפותלים, אם הוא סובל מתת היגוי, הגה או שילדה שלא מתקשרים או Body roll לצורך הדוגמה אני נתקל בחוסר מידע. אצל רכבים ספורטיביים Hot hatch ומעלה זאת לא בעיה כי זה מידע שלרוב מדברים עליו בביקורות רכב או שפשוט אני בודק את זמני ההקפה שלו ברינג. אבל ברכבים עממיים יותר מתחילה הבעיה כי לרוב זה לא משהו שמדברים עליו בסקירות רכב. פרמטרים כמו בסיס גלגלים או משקל הרכב שאפשר להשיג בקלות באתרים כמו icar זה נחמד אבל לא נותן הרבה. (כמובן שאפשר להבין, את רוב קהל היעד של הרכבים האלה זה לא מעניין… אבל אותי כן :)) יש אתרי אינטרנט/ ערוצים ביוטיוב או מה שזה לא יהיה שמסקרים רכבים ככה לעומק?

פורסם

אכן תתקשה למצוא, פשוט כי זה ממש לא מעניין את מרבית הרוכשים. תראה את כמות הרכבים היום שאנשים רוכשים לא רק מבלי לנהוג בהם אלא אפילו לא לראות אותם באולם התצוגה, ותבין עד כמה הדברים האלו לא מעניינים את הצרכן. בכלל, בעידן החשמלי נדמה שנוצרו קבוצות מעריצים שאצלם הכל פשוט מושלם והם נוהגים ברכב הטוב בעולם, ביקורת, לא תשמע שם ואם מישהו כאן יכתוב ביקורת, הוא מיד יזכה למטר של צוננים. וכן, גם בפורום הזה כבר לא ממש תמצא ביקורת כזו כי גם כאן זה לא מה שהיה פעם.

Autocar הבריטי מקפיד על הנושא הזה בכל רכב שהוא בוחן, כך עוד אתרים בריטיים. בסקירות וידאו? מרביתן סתם שעשוע להמונים. 

• אהבתי 1
פורסם

בכל מבחן דרכים של כל רכב, תמיד יש סעיף של נוחות, התנהגות (בא ביחד בד"כ) בסקירה, גם אם זה רק שתי שורות על ההתנהגות. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

בכל מקרה עדיף לא להקשיב לביקורות ולבדוק בעצמך את הרכב. למבקר הרכב יש את הדעות שלו ואתה יכול להרגיש אחרת באותו רכב.

• אהבתי 2
פורסם

מן הסתם זה דיי טריויאלי, שידברו (יבדקו וייתייחסו יותר) למשל, להתנהגות כביש  של מיאטה ולא לזו של פיקנטו (לגוגמה בלבד).

זה דיי ברור:

רכב אחד אמור לספק עוד פרמטרים מאשר רק  להביא אותך רק מA לB.

אמרת "רכב עממי" אמרת (כמעט) הכל.

• אהבתי 1

alfa 156 2.5.

פורסם

אתה מתעניין ברכב ספציפי או מחפש בכללי?

כי לרכבים ספציפיים הרבה יותר קל למצוא מידע. החל מכאן בפורום מאנשים שיש להם או נהגו בו, לעבור על מספיק מבחנים עד שתמצא אחד שיעזור (CARWOW לרוב מתייחס לדברים כאלו) או אפילו להתארגן עם סיבוב על אחת ולהרגיש אותה בעצמך.

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

תצטרך לקרוא בשפות אחרות. ממליץ על אנגלית וגרמנית, התכנים המקצועיים ביותר הם למנויים בתשלום.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תוכל לראות מגוון סקירות כאלו ובעיקר של קורולה ב-LIVE בכבישי הנגב.. 😉

• מצחיק 2

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

אם הנעה קדמית היא תסבול מתת היגוי בוודאות, אז את זה לא צריך לחפש. 

זמנים ברינג זו הרבה פעמים פיקציה, כי גם אם הרכב עלה לרינג סטוק (נניח), אז יש הבדלים בכל מיני דברים החל מצמיגים שונים ועד לנהגים שונים, שני הדברים הכי מכריעים לזמני הקפות בערך.  

נדמה שאין מנוס מלמצוא עיתונאי שאתה סומך עליו לסמוך על ביקורות שלו. 

או לנסות בעצמך מה שניתן. 

כמובן שכמו שציינו אם אתה מתעניין ברכב ספציפי פתח פה שרשור וסביר מאוד שתקבל את מה שתרצה. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פה תוכל לראות מבחני התנהגות לרכבים:מבחני התנהגות

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה רק מבחן האיל, לא בדיוק מתאר התנהגות, אלא בסצנריו מאד מסוים שלאו דווקא מעיד על התנהגות הרכב בכללותה.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 12.5.2023 בשעה 02:45, Supertigre כתב:

אכן תתקשה למצוא, פשוט כי זה ממש לא מעניין את מרבית הרוכשים. תראה את כמות הרכבים היום שאנשים רוכשים לא רק מבלי לנהוג בהם אלא אפילו לא לראות אותם באולם התצוגה, ותבין עד כמה הדברים האלו לא מעניינים את הצרכן. בכלל, בעידן החשמלי נדמה שנוצרו קבוצות מעריצים שאצלם הכל פשוט מושלם והם נוהגים ברכב הטוב בעולם, ביקורת, לא תשמע שם ואם מישהו כאן יכתוב ביקורת, הוא מיד יזכה למטר של צוננים. וכן, גם בפורום הזה כבר לא ממש תמצא ביקורת כזו כי גם כאן זה לא מה שהיה פעם.

Autocar הבריטי מקפיד על הנושא הזה בכל רכב שהוא בוחן, כך עוד אתרים בריטיים. בסקירות וידאו? מרביתן סתם שעשוע להמונים. 

לגמרי מסכים איתך, אין לי מושג איך לאחרונה אנשים קונים רכב בלי לראות ולבדוק אותו אישית במציאות, או אפילו מבלי לחקור ביקורות על האמינות שלו, זה הפך להיות ממש כמו רכישה של טלפון שבודקים את המפרט שלו על הנייר וככה מחליטים מה לקנות. למי יש מסך מולטימדיה יותר גדול ומי עושה 0-100 יותר מהר ועוד שטויות. ותודה על האתר זה בידיוק מה שחיפשתי.

בתאריך 12.5.2023 בשעה 06:26, BRAVO30 כתב:

בכל מבחן דרכים של כל רכב, תמיד יש סעיף של נוחות, התנהגות (בא ביחד בד"כ) בסקירה, גם אם זה רק שתי שורות על ההתנהגות. 

מאוד מתומצת, מחפש עיתונאיים שמדברים על הנושא הזה לעומק יותר.

בתאריך 12.5.2023 בשעה 08:14, חולגי כתב:

מן הסתם זה דיי טריויאלי, שידברו (יבדקו וייתייחסו יותר) למשל, להתנהגות כביש  של מיאטה ולא לזו של פיקנטו (לגוגמה בלבד).

זה דיי ברור:

רכב אחד אמור לספק עוד פרמטרים מאשר רק  להביא אותך רק מA לB.

אמרת "רכב עממי" אמרת (כמעט) הכל.

תכלס אני מבין מה אתה אומר הריי לכל רכב יש את הקטגורייה שבה הוא נמצא ולרוב זה דיי מספר את הכל, אבל אני מניח שגם יצרני הרכב שמייצרים רכבים משפחתיים במיוחד אלה שמשווקים את הרכב המשפחתי שלהם כספורטיבי, מלבד המראה הספורטיבי נותנים גם דגש קטן גם על ההתנהגות הכביש גם אם זאת לא המטרה העיקרית שאליה נועד הרכב. כמו חלק מדגמיי פולקסווגן, רנו, סיאט ועוד כמה שמשווקים קצת כספורטיבים גם אם זה לא בהכרח הקטגוריה שלהם, מן הסתם שאני לא מצפה מהם להתנהגות שאפילו מתקרבת לרכבי ספורט אמיתיים שהתנהגות כביש זאת המטרה העיקרית שלהם כמו מיאטה שציינת, אבל אני מצפה להתנהגות כביש טובה ביחס למשפחתית.

בתאריך 12.5.2023 בשעה 10:49, Froyne כתב:

אתה מתעניין ברכב ספציפי או מחפש בכללי?

כי לרכבים ספציפיים הרבה יותר קל למצוא מידע. החל מכאן בפורום מאנשים שיש להם או נהגו בו, לעבור על מספיק מבחנים עד שתמצא אחד שיעזור (CARWOW לרוב מתייחס לדברים כאלו) או אפילו להתארגן עם סיבוב על אחת ולהרגיש אותה בעצמך.

מחפש בכללי, פשוט הרבה פעמים כשאני רואה על הכביש משפחתיות או כל מיני רכבים מעניין אותי איך ההתנהגות כביש שלהם. נראה שCARWOW באמת מתייחס לדברים האלו, תודה.

בתאריך 12.5.2023 בשעה 13:35, amosbmw כתב:

תצטרך לקרוא בשפות אחרות. ממליץ על אנגלית וגרמנית, התכנים המקצועיים ביותר הם למנויים בתשלום.

אנגלית סבבה אבל גרמנית אני עדיין לא יודע חחחח אבל אני מניח שאפשר להסתדר עם התרגום של כרום אז אשמח להמלצות על אתרים ספציפים

בתאריך 14.5.2023 בשעה 07:10, ניקו פ. כתב:

אם הנעה קדמית היא תסבול מתת היגוי בוודאות, אז את זה לא צריך לחפש. 

זמנים ברינג זו הרבה פעמים פיקציה, כי גם אם הרכב עלה לרינג סטוק (נניח), אז יש הבדלים בכל מיני דברים החל מצמיגים שונים ועד לנהגים שונים, שני הדברים הכי מכריעים לזמני הקפות בערך.  

נדמה שאין מנוס מלמצוא עיתונאי שאתה סומך עליו לסמוך על ביקורות שלו. 

או לנסות בעצמך מה שניתן. 

כמובן שכמו שציינו אם אתה מתעניין ברכב ספציפי פתח פה שרשור וסביר מאוד שתקבל את מה שתרצה. 

לגבי התת היגוי בהנעה קידימית, יש רכבים שסובלים מזה יותר ויש כאלה שפחות סתם לצורך הדוגמה הונדה Type R מעולם לא שמעתי שקיים אצלה בעיה של תת היגוי שמפריע להתנהגות שלה, גם במסלול, לעומת רכבי סיאט שיש עליהם את הבדיחה הידועה שהם לא פונים. אני מניח שאם המהנדסים משקיעים בשלדה למטרות ספורטיביות גם הנעה קידמית יכולה להיות ספורטיבית כמו הטייפ אר שהזכרתי מיקודם, מגאן rs ועוד מאותה קטוגריה. לפחות הייתי רוצה לדעת בהנעות הקידמיות מי סובל יותר ומי פחות מתת היגוי.

ולגבי הזמנים ברינג אני לגמרי מסכים איתך, לא הדרך הכי טובה להשוות בין רכבים.

בתאריך 14.5.2023 בשעה 15:08, yulianx כתב:

פה תוכל לראות מבחני התנהגות לרכבים:מבחני התנהגות

אהבתי, תודה!

בתאריך 14.5.2023 בשעה 15:17, RK כתב:

זה רק מבחן האיל, לא בדיוק מתאר התנהגות, אלא בסצנריו מאד מסוים שלאו דווקא מעיד על התנהגות הרכב בכללותה.

דווקא המבחן הזה מראה דיי הרבה על ההתנהגות שילדה לא? המבחן מראה איך רכבים מתחמקים ממכשולים וממש ניתן לראות רכבים שיש להם זוויות גלגול מוגזמות, או רכבים שמהר מאוד מוציאים את הזנב וכו׳ 

• תוכן חדש...