רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם לכל חברה מהגדולות יש צמיגים שהם תמיד מתקינים? למשל, ידוע שפיג'ו סיטרואן הולכות עם מישלן. מה נהוג ברנו? ניסאן? סובארו וכול'?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלומות. חיפשתי מעט מידע אך לא מצאתי. אני לא שוקל לרכוש רכב חשמלי, אבל הסתקרנתי- התחלתי לחשוב על זה בעקבות נושא אחר, וקצת נשאבתי פנימה. הנושא נבדק בכלל?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 20 עוקבים
- 52 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
פתחתי את השירשור כאן ולא בתת הפורום לטכני ואחזקה, כי אין פה שאלה טכנית. המכונית שלי היא C4 פיקאסו 2017 (על הכביש מסוף 2018). היא כבר לא באחריות שנתיים, אבל המשכתי לקחת אותה למוסך מורשה-יבואן של רשת לובינסקי, אותו מוסך בו היה מטופל מאז היה חדש, כי הטיפולים לא עלו הרבה והמוסך היה לי נוח מבחינת מיקום. המוסך הוא אמפאר נתניה. לקחתי אותה שבוע שעבר לטיפול השנתי (נוסע רק כ-10000 ק״מ בשנה, כך שלא מגיע למירווח הק״מ שלפיו עושים טיפול). בשבוע שלפני הטיפול היו לי פעמיים אירועים שהופיעה על המסך הודעה ״דרוש תיקון״, יחד עם גימגום גל במנוע (הזכיר קצת סתימת דלק ברכב עם קרבורטור). קרה פעם אחת לפני אני מגיע לבוחן לפני הטיפול, מסכמים שנדרש טיפול קטן, ואז מספר לו על התופעה. אני או…
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
לאחר סתם שיחה עם כמה מילואימניקים נהגי תובלה, השיחה זלגה לכיוון "חצי ממה שחתמתי עליו אין לי צורך בזה". מעניין אותי, מה אתם מחזיקים בקבוע ברכב? אני לא מדבר על ציוד ודברים שקשורים לעבודה שלכם ואתם עובדים עם הרכב. אתחיל, *ארגז כלים די מדוגם ( כולל כול מיני פיצ'קס... ) *בנוסף לכלי נהג, קרש עץ קטן. *פק"ל קפה מדוגם. *נורות, מנורות וכו'. *תיק עזרה ראשונה (ולא מהסוג שמזכיר קלמר). *שק שינה. *בגדים להחלפה. *שמן, מים, תרסיס חלונות, תרסיס ג'יפה וסמרטוטים. *obd scanner autel. *האופניים שלי + ציוד היקפי (למרות שלא רכבתי מעל שנתיים). *פנס ראש + Flashlight + סוללות. *רצועות קשירה. …
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
קראתי ששרת התחבורה מקדמ הצעת חוק לפיה יוכלו נהגים לבצע מבחן רישוי שנתי בכל מוסך יבואן לצד מכוני הרישוי. בחלק מן המקומות נכתב בכל מוסך מורשה. לא מצאתי מידע נוסף. מצד אחד מבורך ומגדיל את התחרות הפוטנציאלית ואף עדוי לקצר משמעותית זמני המתנה. יהיו 1500 מקומות בארץ לעבור טסט במקום 500. מצד שני זה מחזק את העמדה שמי שמבצע את מבחן הרישוי הוא גם מי שמאוד רוצה לתקן לך את הרכב בעלויות מקסימליות בד"כ. דעתכם? הייתם עושים טסט במוסך היבואן בו את מטפלים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש מגרשים שיודעים לעשות העברת בעלות בלי ללכת לדואר. הם יכולים להעביר בעלות בין כל 2 רכבים בישראל או רק רכבים שלהם? כולל רכבים שהבעלים שלהם מעולם לא דרך שם ? איך זה עובד? זה מצריך פעולה כלשהיא מאחד הצדדים של העיסקה ?
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
-
גלאי רדאר - יונידן R7 1 2 3 4 12
מאת BobbyMiata-
- אחראי פורום
- 33 עוקבים
- 170 תגובות
- 45.1 אלף צפיות
אם ליונידן R1 מגיע שרשור, אז למה לא לאחיו הגדול R7? לאחר המון שנים (ממש המון, לדעתי לפחות 10, אולי יותר) עם הולנטיין המהולל ודו"ח על מהירות מניידת שהגיע מולי 😲 (נסיעה די מנהלתית, בדרך לאילת...) החלטתי לחפש את המחליף. לא אחפור כמו בשרשורים אחרים... בקצרה, בנקודות, מדוע R7: הולנטיין מלא (ממש מלא) בהתראות שווא מה שהופך אותו ללא רלוונטי ולכן, למרות שהוא יכול לגלות דבורה, הוא חסר ערך ל-R7 טווח גילוי גבוה של דבורה והכי מוצלח מבחינת אתרות שווא בתדר Ka בשימוש הדבורה (וגם אפס בהתראות ממכוניות אחרות), יותר מה-V1G2 החדש. ל-R7 יש 2 אנטנות כמו בולנטיין ויודע להצביע גם על הכיוון ל-R7 יש GPS מובנה ולכן יכול להתריא גם על מצלמות הגאטסו (על כך …
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
וולטה או שנפ, זה שני הסוגים שנגישים לי עכשיו אז אלך עליהם אפילו שיש טובים יותר. המחיר של שניהם דומה, האחריות שנה, מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 27 עוקבים
- 50 תגובות
- 31.8 אלף צפיות
היי, אני צריך לבחור בין עמדת טעינה ביתית של ג׳ינרג׳י לבין זו של אפקון. בברושור אין כמעט מידע ולכן ניסיתי להשיג מידע מהיצרניות עצמן. ברמת השירות נראה שאפקון לא בעניינים, בעיית מענה בשירות המכירה הטלפוני (מה יהיה עם השירות אם זה ככה במכירה) וגם כשעונים לנציגים עוד אין מושג ופעמים הבטיחו שיחזרו אלי ולא חזרו. הברושור של אפקון (עוד לא הצלחתי להשיג דף נתונים נורמלי): עמדה עמידה, אמינה וקלה לתפעול כולל הנחת תשתית ממקום העמדה ועד ללוח החשמל הביתי /ציבורי, כבילה של עד 80 מטרים חשופה, מפסק ולוחון. - הספק 22KW עם כבל מובנה באורך 5 מטרים - מתח מקסימלי 32 תלת פאזי (ניתן להגביל לחד פאזי) - רמת אטימות והגנה בפני אבק ומים IP54 - שנתיים אחריות - תמיכ…
הודעה אחרונה מאת התחשמלות, -
כשהייתי ילד היינו נסעים למפגשים של עולים מדווינסק שהתקיימו לרוב ביער בן שמן. באחת הפעמים הושיבו אותי במושב האחורי במכונית של חברים\קרובים. אני די בטוח שזאת היתה רנו מגאן, היא היתה האצ'בק 5 דלתות והיא היתה ידנית ומאותו רגע ידעתי שאני רוצה כזאת. המכונית הראשונה שקניתי ביחד עם אשתי היתה איביזה האצ'בק 5 דלתות 1.4 ידנית צהובה. הראשונה שהיתה שלי היא פיאסטה 1.2 ידנית ואז קניתי את הפוקוס 2012 אקובוסט, בה החזקתי כמעט 4 שנים. הפוקוס הרגישה טוב על הכביש. במקביל לאשתי היתה גולף (2014) ואחר כך C4 פיקאסו. כל מעבר אל הפוקוס אחרי נהיגה באחת מהן הדגיש עד כמה הפוקוס היא מכונית דינמית. ההגה שלה הרגיש די טוב (אבל פחות טוב מבפיאסטה), גיר טוב, כניסה מצויינת לפניות, קצב גבוהה בפי…
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, גיליתי שהת.ז שלי לא בתוקף, האם צפויים קשיים בהעברת בעלות און ליין\בדואר על הרכב שלי בעת מכירה?
הודעה אחרונה מאת אלעדית, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 774 צפיות
The boys are back! Richard Hammond, Jeremy Clarkson and James May take to the roads of Europe in their latest episode. ממשיכים להטריל במזרח אירופה, נותרו רק עוד 10 ימים.
הודעה אחרונה מאת zadoki, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
רכב ישן שנכנס למוסך עד שמצאו מה הבעיה לקח זמן, היו צריכים לעשות טסט ולא עשו (בנתיים כמה ימים איחור) אגרת רישוי כן שולמה בזמן אם אני בוחר לא לתקן את הרכב - מה אני יכול לעשות איתו? למכור לאנשהו? לנסוע עליו אסור - כי אין טסט
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כל הפרטים (למעט המחיר) כאן (באדיבות ynet) מחירים: PURE PLUS (טווח רגיל 359 ק"מ) 164990 ש"ח PRO PLUS (טווח מוגדל 485 ק"מ) 175990 ש"ח
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 773 צפיות
אשמח לדעת איפה אני יכול להשיג
הודעה אחרונה מאת daynush, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 730 צפיות
מחפש חנות חלפים מומלצת שמוכרת חלקים לפיזו (ספציפית כרגע צריך חיישן גל ארכובה). אשמח להמלצה לחנות באיזור המרכז שמחזיק חלפים לצרפתיות. תודה
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים, בבעלותי קיה נירו 2019 עם אחריות יצרן עד ל 1/6/2024. הייתי בטוח שכל עוד הרכב "מכוסה" על ידי היצרן לא נדרש ממני לעשות טסט פיזי או/ו לשלם עליו. לפני שבוע וחצי קיבלתי את טופס הטסט ונדרש ממני לשלם 1700 ש"ח, האם זה תקין?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני צריך לעשות טסט לרכב עם הנעה כפולה קבועה, קוגה 4X4. האם ברכבים כאלה בודקים את הברקסים בבדיקה הרגילה, שבה רק סרן אחד מסתובב? השבוע עשיתי טסט לרכב השני שלי ושאלתי את הבוחן בנושא, הוא אמר שעושים רגיל ולפעמים זה לא הולך אז בודקים אחרת 😵 מה הכוונה ב"לא הולך"?! שאלתי את עצמי כמובן, הנחתי שתשובה אמינה אני לא אקבל אז מה הטעם, בשביל זה אתם פה! האם מדובר בעומס לא בריא על הדפירנציאל? האם צריך להתעקש לבצע בדיקה בצורה אחרת? מה עושים כל בעלי הרכבים עם הנעה כפולה קבועה שלא חושבים על זה? ואני מניח שאלו רובם
הודעה אחרונה מאת yuvalsa, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי אופל קורסה 2021
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, בינואר 2021 רכשתי פיאסטה 1.4 אוטו', שנת 2011. הרכב ברשות ובבעלות בת הזוג שלי, לה יש רשיון רק על אוטו'. הרכב נרכש ב 12K. דאז חשבתי על לקנות רכב באיזור ה 25 - 30. בסופו של דבר התקציב היה יותר נמוך, לא אכנס לסיבות ולשיקולים, כי זה פחות העניין פה. לפני הרכישה ביצעתי בדיקה שעיקריה היו (ראו דיון פה ) הרכב עבר תאונה שפגעה בחזית, ללא פגעה בשלדה בעיות ב: תושבות, גומיות, צינורות מים, פנסים מעורפלים נזילת שמן בגיר, נקישות בהגה קומפרסיה תקינה מאז: לאחר הרכישה ביצעתי ישור קו, החלפת תושבת גיר, והחלפת צמיגים. העלות הכוללת היתה בין 2000 ל- 2500. הותקנה מערכת אנדרואיד ומצלמת רוורס באופן עצמאי (בעזרת חבר). ה…
הודעה אחרונה מאת Ido.G, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
המבחן המקורי והמלא פורסם בשני חלקים באתר car-pad - חלק ראשון וחלק השטח. בשנת 2003 הושק הרקסטון הראשון שהשתמש בלא מעט ממכלולי טנדר המוסו המקורי של שנות ה 90', עליהם הולבש עיצוב מודרני ונאה פרי עיצוב סדנת איטלדיזיין של ג'יוגי'ארו, וכמובן שבעה מקומות. אותו רכב קיבל שתי מתיחות פנים להשאירו מודרני ועדכני, וב 2017 הושק הדור השני של הרקסטון, שזכה למתיחת פנים קלה ב 2020, והנה הוא מתייצב למבחן. העיצוב החיצוני נאה אם כי גנרי משהו. בחזית גריל משושה עצום בגודלו, עם מסגרת כרום נוצצת, יחידות תאורה גדולות משולבות פס לד, ופגוש קדמי נמוך מבט מהצד מסגיר את גודלו של הרקסון, 4.85 מ'. עיצוב הרקסטון לא ירגיז איש וגם לא יגרום לאף אחד לסובב אחריו את הרכש. ת…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
מהו גובה מינימלי לחנייה עבור ג'יפון או ג'יפ כך שהדלת האחורית תוכל להיפתח מבלי לפגוע בתקרה? (נמצא בתוך פרוייקט תמ"א 38).
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
שלום לכל היועצים. אשתי ואני מתכננים טיול בצרפת. הטיול בן כשבועיים, על כן המטען המתוכנן יחסית רב - 2 מזוודות בינוניות, 2 טרולי ושני תיקי גב. תכנון הטיול הוא נודד, כלומר מעבר ממלון למלון כל 1-3 לילות, כך שהמטען יהיה ברכב הרבה שעות, כולל בחניונים של אתרי תיירות. אחרי שבנסיעה קודמת פרצו לנו לרכב ורוקנו אותו מתכולתו (למזלנו באותו יום לא היו המזוודות), הפעם יש דרישה לכך שכל המטען יהיה בתא המטען ומתחת למדף, כך של ייראה לעין כל. וכאן הקאץ׳: באתרי חברות ההשכרה לא מצאתי את קבוצת הרכב המתאימה - סטייל ים בסגנון אוקטביה. אז הדגמים המייצגים שנראו רלוונטיים הם ג׳פונים, כאשר מה שנראה רלוונטי הם פורד קוגה, פיג׳ו 3008 או - יותר יקר - יונדאי טוסון. וכאן נדרשת חוכמת ה…
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
נתיב 2 פלוס שאלה 1 2 3
מאת Liquidator-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 37 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
הנתיב מתייחס לנהג ועוד נוסע אחד? או נהג ועוד שני נוסעים?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 עוקבים
- 84 תגובות
- 16.3 אלף צפיות
למה כי זו הונדה? ויש מלא אנשים שיקנו?
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שברולט סוניק 2013, פניתי ל-UMI כדי שתהיה לי אפשרות לקבל או להוריד ספר רכב לסוניק 2013. נאמר לי שאין להם. האם חוקי? יש משהו שאפשר לעשות בנידון? מצאתי באנגלית, ככל הנראה מיועד לארה"ב, אבל מעניין אותי אם יש הנחיות מיוחדות לישראל שיהיו בספר העברי.
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי לאחרונה את הרכב הזה בתל אביב, כתוב עליו האמר עם סימון של חשמל בדקתי במשומשת לפי המספר כתב שמיוצר בסין. יש כזה דבר? חיפשתי קצת בגוגל לא ראיתי זה מה שהצלחתי לצלם
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 687 צפיות
האמת היא שהרבה זמן לא שיתפתי כאן לינקים לפודקאסט שלנו - בועז קורפל, קינן (קרמבו) כהן, ואני. אז הגענו עד הלום עם פרק 49. ויש שני נותי חסות - יונדאי ו'סייבר גוסט' שנותנים גם מתנה של כמה חודשי שימוש חינם למאזיני דרייב. ויש אזהרה - עיצבנו אותי בערב החג אז שחררתי קצת את העניבה. מי שמרגיש נפגע, נו טוב, עניין שלו.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
נסעתי היום לפחות חצי שעה בסופת חול. מניח שהבית מנוע וכל פריט אחר באוטו ספג אבק/חול כהוגן. רק לשים מדבקות ואמרתם שאני בראלי פריז דקאר.. על הפילטרים מנוע ומזגן בטח אין מה לדבר. אני גם ככה בשגרת טיפולים כל 10K. השאלה אם יש משהו לעשות מעבר. מעבר לאובך - מחר יהיה לוהט.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 13 עוקבים
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
השאלה בנושא היא חלק מניסיון ראשוני וגולמי להבין - כשאתה נוהג לבד, מה אתה מרגיש / על מה אתה חושב בנהיגה? איך מרגיש לנהוג איתך? מה סגנון הנהיגה שלך? גם במצבי לחץ, גם בשיוט שגרתי. שתפו חוויות-תחושות כלליות כמו גם אירועים ספציפיים. אז מה המכונית שלך היתה אומרת עליך?
הודעה אחרונה מאת שביט,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,121 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- Ron Poh
- ניקו פ.
- RK
- davemustaine87
- bjlb
- stx
- danbr
- outnex
- Seriesone
- אורי מ.
- גולדן191