Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1200 ש״ח לבדיקת דיאגנוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, yoni162 כתב:

אגב, לא צריך בלי קשר להתחבר בשביל לאפס את התראת הטיפול (אם קיימת)?

אהה, נקודה מעניינת... לדעתי כן; לפחות בכלי רכב רבים, לא יודע לגבי הפיקאסו ספציפית.

פורסם

שמע, מבלי להוריד מהשוד, וזה אכן שוד לאור היום לגבות סכום כזה, אתה גם חכמולוג לא קטן, מה קשור עלות דונגל usb ? המורשה מתחבר לרכב עם ציוד של עשרות אלפי שקלים לא עם הדונגל שלך ב 10 דולר מעליאקספרס, ומה קשור שגבע לא גובה על בדיקה? גבע הוא מוסך כללי, לא מורשה יבואן. כנראה שהטיעונים האלו הם שהעלו את חמתו של בעל המוסך.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, PinkDolphin כתב:

אגב, אתה עושה אצלם את הטיפולים התקופתיים הרגילים?

כן.

לפני 54 דקות, PinkDolphin כתב:

אם כן, כמה עולה אצלם טיפול כזה ״קטן״ (ללא החלקים?)

בטיפולים שוטפים אני קונה ממנו את החלקים.

יש שרשור מעקב שלי על הרכב - תוכל לראות הכל.  אבל בכל מקרה -

הטיפול האחרון (07.2022, 110,700 ק'מ) כלל גם החלפת רפידות קדמיות ותשלום לטסט שנתי (התשלום למכון) ומעבר לזה רק טיפול "קטן" ועלה 1,846 ש'ח.  בניכוי הבלמים והטסט זה יוצא כ 1,100 ש'ח

הוא כלל גם (ללא עלות נוספת) איסוף והחזרה לבית, והעברת הטסט.

לפני 57 דקות, yoni162 כתב:

אגב, לא צריך בלי קשר להתחבר בשביל לאפס את התראת הטיפול (אם קיימת)?

לא.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

זה באמת שוד לאור יום.

וממש אין הנחיה כזאת של הרשת.

הייתה לי לפני חצי שנה נורת תקלה בתיבת ההילוכים ב3008 האוטו נסע רגיל לגמרי נכנסתי לאור מור רחובות (מורשה יבואן) התחבר למחשב ועשה עדכון תוכנה שפתר את העניין ולא חזר. לא לקח שקל והרכב לא באחריות.

• אהבתי 1

פורסם

גם במורשה בקרית גת דרשו ממני לפני שנתיים 350 ש"ח לא זוכר אם כולל מע"מ לאבחון.

בכלל סיפור הזוי החליפו מכסה שסתומים הסתבכו עם דגם לא נכון.

הרכב לממחרת גמגמם ומנהל המוסך הציע לי "דיל" אם זה קשור למכסה שסתומים האבחון עלינו אם לא 350 ש"ח.

באותו הרגע אמרתי שלום ולא להתראות...

• אהבתי 1
פורסם

דבר נוסף מעט מטריד שעולה כאן, זה שמוסכי יבואן, הם בעצם זכיינים? 

כי למרות מה שהוא ניסה למכור לך (זו הנחיה מלמעלה), יש חוסר אחידות מאוד גדולה בקרב מוסכי יבואן אצל המון יבואנים. 

גם בהונדה ובמאזדה על אותו טיפול ומפרט קיבלתי הצעות אשר נבדלו זו מזו במאות שקלים.  היו מקומות שנכנסתי אליהם ועשו לי דברים בחינם גם כשרציתי לשלם והיו כאלו שרק להסתכל על הרכב דרשו שעת עבודה. 

בעצם, הציפייה לקבל שירות אחיד במוסך יבואן היא קצת אשליה, כי לפני שהוא נהיה מוסך יבואן הוא היה מוסך רגיל שפשוט זכה במכרז. אני מניח ומקווה שיש איזו הכשרה שעוברים העובדים בעקבות הזכייה במרכז, אבל אני בספק אם המנטליות משתנה. לכן בעצם גם כשאנחנו הולכים למוסך יבואן אין בזה שום "ראש שקט 

ולדעת שהכל נעשה כמו שצריך". הדבר היחיד שנותר לעשות, כמו בכל תחום אחר, זה לבקש המלצות מאנשים שסומכים עליהם (או לטפל בעצמך). 

• רעיון טוב! 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הייתה לי תקלה ב3008 ששטח מת לא עבד לי
במוסך יבואן פ'גו הרצליה אמרו לי 500 שקל עבור בדיקה,
בסוף זה הסתיים ב300 שקל עבור התיקון בלבד... (הבעלים הקודם ניתק איזו צמה כשהוא פירק את המצלמת דרך שלו לפני המכירה)

פורסם
לפני 4 שעות, TZR84 כתב:

זה באמת שוד לאור יום.

וממש אין הנחיה כזאת של הרשת.

הייתה לי לפני חצי שנה נורת תקלה בתיבת ההילוכים ב3008 האוטו נסע רגיל לגמרי נכנסתי לאור מור רחובות (מורשה יבואן) התחבר למחשב ועשה עדכון תוכנה שפתר את העניין ולא חזר. לא לקח שקל והרכב לא באחריות.

לגבי מחיר, אתקשר למוסך צמרת ש @dani666 דיבר עליו למעלה, ואשאל כמה עולה לעשות בדיקה בסיסית כזו.
אמפאר גם לא רצו לבדוק אם יש עידכוני תוכנה לרכב, כבר פעמיים ששאלתי (״לא בטוחים אם יש, צריך לבדוק, אבל למה לך, אם הרכב לא עושה בעיות?״. אולי כי זה היה דורש התחברות עם  סורק... הפעם לא שאלתי).
מפורומים באירופה של הדגם אני יודע שהיו עידכונים, אבל אמפאר נתנו להבין שהיו להם בעיות בגלל שהעידכונים לא עברו גיור לעברית כמו שצריך.

לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

דבר נוסף מעט מטריד שעולה כאן, זה שמוסכי יבואן, הם בעצם זכיינים? 

כי למרות מה שהוא ניסה למכור לך (זו הנחיה מלמעלה), יש חוסר אחידות מאוד גדולה בקרב מוסכי יבואן אצל המון יבואנים. 

גם בהונדה ובמאזדה על אותו טיפול ומפרט קיבלתי הצעות אשר נבדלו זו מזו במאות שקלים.  היו מקומות שנכנסתי אליהם ועשו לי דברים בחינם גם כשרציתי לשלם והיו כאלו שרק להסתכל על הרכב דרשו שעת עבודה. 

בעצם, הציפייה לקבל שירות אחיד במוסך יבואן היא קצת אשליה, כי לפני שהוא נהיה מוסך יבואן הוא היה מוסך רגיל שפשוט זכה במכרז. אני מניח ומקווה שיש איזו הכשרה שעוברים העובדים בעקבות הזכייה במרכז, אבל אני בספק אם המנטליות משתנה. לכן בעצם גם כשאנחנו הולכים למוסך יבואן אין בזה שום "ראש שקט 

ולדעת שהכל נעשה כמו שצריך". הדבר היחיד שנותר לעשות, כמו בכל תחום אחר, זה לבקש המלצות מאנשים שסומכים עליהם (או לטפל בעצמך). 

לכן שלחתי פניה ללובינסקי עצמם. ניראה מה תגובתם.
מישהו מעובדי המוסך התקשר אתמול בבוקר לשמוע אם אני שבע רצון מהשירות (הטלפון הסטנדרטי, לא משהו מיוחד). כשאמרתי שלא, הוא ביקש לשמוע פרטים אולי יוכל לעזור, אבל ברגע שהסברתי שכבר דיברתי עם מנהל המוסך, אמר שבאמת לא יהיה לו איך.
ואז אמש הם קישור לשאלון אינטרנטי (לא ברור, אבל ככל הניראה דרישה של לובינסקי). בד״כ אני לא טורח למלא, הפעם כן, ולמעט לציין שלא יצאו טוב.

פורסם

לאמפאר אני לא מתקרב.

כשהיה ריקול והרכב בדיוק הגיע לטיפול שנתי, אני "גיליתי" להם שיש ריקול לכריות האוויר, כשזה משהו שהם אמורים ליזום בעצמם.

באופן כללי המוסך הזה עמוס באופן חריג וזה בטוח לא תורם לשירות.

ממליץ לנסות מוסכי יבואן אחרים לפי ההמלצות כאן...

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, teyal כתב:

שמע, מבלי להוריד מהשוד, וזה אכן שוד לאור היום לגבות סכום כזה, אתה גם חכמולוג לא קטן, מה קשור עלות דונגל usb ? המורשה מתחבר לרכב עם ציוד של עשרות אלפי שקלים לא עם הדונגל שלך ב 10 דולר מעליאקספרס, ומה קשור שגבע לא גובה על בדיקה? גבע הוא מוסך כללי, לא מורשה יבואן. כנראה שהטיעונים האלו הם שהעלו את חמתו של בעל המוסך.

התגובה שלך לא ראויה, ושמה דברים בפי שלא אמרתי.
ראשית, קצת עובדות.
1) ממשק OBD מחוייב זה שנים רבות בארה״ב, בדיוק כדי שתהיה דרך סטנרטית ושפוטה (ולכן זולה) לקרוא נתוני log ממחשב הרכב; הייעוד העיקרי היה לענייני מע׳ פליטה, אבל כמעט כל היצרנםי משתמשים בזה למטרות רבות נוספות. זה נהיה כ״כ סטנדרטי, שאפילו יצרנים שלא מוכרים בארה״ב עשרות שנים, ואין בארצות שהם מוכרים בהן חובה כזו, אימצו את זה (כמו PSA).
2) הציוד שבו מתחברים לממשק לא עולה עשרות אלפי שקלים. בקושי עשירית מזה, וזה למע׳ הכי מלאה שניתן לקנות מבחינת יכולות (עם מסך מובנה ומיוצרת באירופה מיצרן מכובד).
3) אל תקלל 🙂. אני לא קונה צב״ד עלום-שם בעלי אקספרס, כפי שאני לא קונה שם קסדה עלומת שם לאופנוע שלי.
יש דונגלים ומע׳ דיאגנוזה (כולל מסך מובנה) אמינות וטובות, תוצרת גרמניה, ב-100 יורו (ואין לי שום דבר נגד יצרנים סינים. בתחום בו הם מובילים, כמו למשל צב״ד לניטור טמפ׳, יש לי ציוד מיצרן סיני בעל שם)
4) מה שיש למוסך שאין לי (או אמור להיות, אני כבר לא בטוח, אם התחברות ל-OBD איננה פעולה שהם עושים בכל טיפול, כפי שראוי) זה נסיון עשיר עם הדגם הספציפי והתקלות שלו.
במקום 1200 ש״ח (כולל מע״מ), יש פורומים ספציפיים לדגם בחו״ל מהם אפשר להשיג מידע, אתרים עם רשימת קודי השגיאה, אפליקציות ספציפיות לרכבי סיטרואן וכו׳.
5) מה הקשר שהמוסך העצמאי שנחשב מהשניים המובילים בארץ למותג (והוא מוסך מתמחה, לא כללי כדבריך) לא גובה על בדיקה בכלל, אפילו ממישהו שהוא בכלל לא לקוח קבע שלו? ועוד אחרי שכ-10 כאן פירסמו כמה מוסך מורשה עבור הרכב שלהם גובה לאותו דבר?
אתה סותר את עצמך בכך שאמרת בעצמך שזה שוד לאור היום.
6) ולא אמרתי שדברי העלו את חמתו. אמרתי שלא מצא חן בעיניו. יש הבדל גדול מאד.
השיחה בינינו היתה מנומסת ועניינית משני הצדדים לכל אורכה.

אבקש ממך בעתיד לא לסלף.

לפני 9 דקות, nadavd4 כתב:

לאמפאר אני לא מתקרב.

כשהיה ריקול והרכב בדיוק הגיע לטיפול שנתי, אני "גיליתי" להם שיש ריקול לכריות האוויר, כשזה משהו שהם אמורים ליזום בעצמם.

באופן כללי המוסך הזה עמוס באופן חריג וזה בטוח לא תורם לשירות.

ממליץ לנסות מוסכי יבואן אחרים לפי ההמלצות כאן...

יש לך נסיון עם ״י.מ. מוסכים״ בנתניה? זה היחיד המורשה הנוסף באזור שאני רואה.
להרחיק יותר אני יכול, אבל כבר יותר בעייתי (ואין לי מקום פיזי בו אני יכול לטפל בעצמי, כפי שעשיתי שנים רבות).

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני 13 דקות, PinkDolphin כתב:

יש לך נסיון עם ״י.מ. מוסכים״ בנתניה? זה היחיד המורשה הנוסף באזור שאני רואה.
להרחיק יותר אני יכול, אבל כבר יותר בעייתי (ואין לי מקום פיזי בו אני יכול לטפל בעצמי, כפי שעשיתי שנים רבות).

לא מכיר, עדיף להרחיק לדעתי. כרגע אני מטפל בליטל, הם סה"כ בסדר גמור.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, PinkDolphin כתב:

התגובה שלך לא ראויה, ושמה דברים בפי שלא אמרתי.

אני מבין את התגובה שלו.
באופן כללי לבוא לבעל עסק ולהגיד לו "אבל שם לוקחים לי ככה" או "אבל אתם כולה עושים ככה" לא יקדם אותך לשום מקום.
כל מה שתקבל ממנו זה פרצוף של "אז לך לשם".
קיבלת הצעת מחיר הזויה? אתה יכול להלין לחברים. אתה יכול להלין בפורום. אתה יכול לחפש מקום אחר שנותן בחינם. אתה יכול לבקש הנחה.
מה שלא צריך לעשות זה חישובים לבעל העסק של מה הוא עושה כמה זה עולה לו בזמן וכסף. זו קצת חוצפה.

אני ממש לא מסנגר על המוסך, לדעתי הוא יורה לעצמו ברגל. אתה לא לקוח מזדמן ולי כצופה מהצד התמחור הזה נראה לא סביר, אבל אתה לא מסתכל בתפריט של מסעדה ואומר למלצר "על מה 60 שקל? כולה סלט עם עגבניות, בקיוסק ליד הבית אני מקבל סלט ב-10 שקל", ואם כן תשמע אתה טרחן...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זקני הפורום בוודאי זוכרים את רחוב המסגר של שנות ה-80
הרכבים היחידים שהיו נעולים באולמות התצוגה היו של סובארו.
כשיש לך הרבה עבודה אז אולי... לא אכפת לך מהלקוחות שלך
אבל אז מיצובישי, טויוטה ומאזדה הגיעו והאולם תצוגה של סובארו הפך לשומם

אני לא נכנס לאף מוסך לכיס ואיך לתמחר עבודה
אבל שימור לקוחות ושרות עולים כסף ולא על הכל צריך ואפשר להרוויח
ג'סטות קטנות שלא "עולות" הן אלו שמשמרות לקוחות.
פשוט תחליף מוסך באחד כזה שיודע לשמר לקוחות ושרות הוא ב DNA שלו ולא רק מקסום הרווחים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 18 דקות, farkash7 כתב:

אני מבין את התגובה שלו.
באופן כללי לבוא לבעל עסק ולהגיד לו "אבל שם לוקחים לי ככה" או "אבל אתם כולה עושים ככה" לא יקדם אותך לשום מקום.
כל מה שתקבל ממנו זה פרצוף של "אז לך לשם".
קיבלת הצעת מחיר הזויה? אתה יכול להלין לחברים. אתה יכול להלין בפורום. אתה יכול לחפש מקום אחר שנותן בחינם. אתה יכול לבקש הנחה.
מה שלא צריך לעשות זה חישובים לבעל העסק של מה הוא עושה כמה זה עולה לו בזמן וכסף. זו קצת חוצפה.

אני ממש לא מסנגר על המוסך, לדעתי הוא יורה לעצמו ברגל. אתה לא לקוח מזדמן ולי כצופה מהצד התמחור הזה נראה לא סביר, אבל אתה לא מסתכל בתפריט של מסעדה ואומר למלצר "על מה 60 שקל? כולה סלט עם עגבניות, בקיוסק ליד הבית אני מקבל סלט ב-10 שקל", ואם כן תשמע אתה טרחן...

לא הבנת. במפורש לא נכנסתי למנהל המוסך לתחשיב, וגם אמרתי לו את זה.
אבל כן רלוונטי להעיר מה מקובל בענף, ומה שהכי חשוב -- כן רלוונטי להעיר שזה מעיד על חוסר מקצועיות.

למה? כי זה אומר שאין להם מידע מלא על מצב הרכב, אם זה לא חלק סטנדרטי בכל טיפול. לא חושב שמישהו בפורום יחלוק על הנקודה הזו.

אלה דגמים שמראש נועדו שטיפול יכלול תישאול בסיסי של מחשב הרכב (ספר התחזוקה המלא, לא ספר הבעלים, של הדגם אומר שזה הצעד הראשון בכל שירות תקופתי).

נכון, זה לא מופיע ברשימת פעולות התחזוקה בספר הבעלים, כי סיטרואן כותבים בספר הבעלים שם שזו פעולה שהם רוצים שרק מוסך מורשה יעשה, אבל זה כן חלק משירות.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, PinkDolphin כתב:

עכשיו, ברור לי שמשלמים למוסך לא רק עבור זמן עבודה, אלא עבור המומחיות והנסיון שלו (במיוחד מוסך שמתמחה במותג). לגיטימי ומובן לחלוטין.

מיסקונספציה אדירה בישראל.

מוסך יבואן אינו הבטחה למקצועיות ומומחיות. מנסיוני ומניסיון מכריי, ההפך הוא הנכון. 

בכל אופן, שמח שעשית בשכל ועזבת אותם. זו הזדמנות גם לקנות סורק איכותי שתמיד יהיה ברכב.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • רעיון טוב! 2

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...