Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1200 ש״ח לבדיקת דיאגנוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, PinkDolphin כתב:

התגובה שלך לא ראויה, ושמה דברים בפי שלא אמרתי.

"אני: בזמן שחיכיתי לדבר איתך, התקשרתי ל״גבע״. אתה יודע כמה הם רוצים על דיאגנוזה בסיסית של חיבור למחשב הרכב? זה חינם"

"אני יודע כמה עולה לקנות דונגל של OBD."

זה מישהו אחר אמר? 

לגבי תגובה ראויה או לא, זה לא אתה מחליט אלא המנהלים.

לידיעה: אין הגדרה רשמית ל "מוסך מתמחה" יש מורשה יבואן ויש מוסך כללי.

כל מוסך יכול להכריז על עצמו "מתמחה"

ויתר גיבובי השטויות שכתבת,  לגבי OBD ועלות ציוד בדיקה מקורי לא ראויים כלל לתגובה. 

• רעיון גרוע 1
פורסם

די להתייפייף. פות"ש הגיב בצורה מאוד ראויה לגזל ההזוי הזה. מוסך היבואן הוא חאפר ולא מקצועי, בדיוק כמו 99% מהעסקים האחרים במדינה שלנו.

אני בטוח שכל יפי הנפש כאן שלא מצדיקים את ההתנהגות שלו היו מגיבים בצורה זהה או אפילו חריפה יותר מהתגובה שלו.

גם אם הסורק של היבואן עולה מיליארד שקל, זו לא סיבה לקחת סכום כזה. גם כשלי הייתה אאודי בדיקת דיאגנוסטיקה הכי מורכבת שיש הייתה עולה 400 ש"ח,

ומקוזזת מסכום הטיפול במידה וממשיכים לתקן את התקלה אצלם. ותהיה בטוח שכלי הדיאגנוסטיקה של אאודי משוכללים ועולים יותר משל סיטרואן.

אם הם מרשים לעצמם להיות כל כך חוצפנים ולקחת סכום כזה, שיצפו לקבל "לא" חריף מלקוחות.

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

איך תמיד ימצא קמצוץ אנשים בישראל שיצדיק התנהלות חזירית / לא מקצועית של נותן שירות כזה או אחר. 

דואגים לציין שאין צורך להיכנס לכיס של בעל המוסך ומצדיקים את זה בכך שנכנסים לחשבון הוצאות של בעל המוסך שקנה ציוד זהב בעשרות אלפי שקלים. 

במקום להוקיע התנהלות כזו עוד נותנים לזה לגיטימציה. 

סורק תקלות זה כלי חובה במוסך בדיוק כמו ראצ'ט וליפט, מחר יבקשו תוספת תשלום על שימוש במברגה במקום ברצ'ט ידני וגם זה יהיה מוצדק? 

בישראל נותני שירות גובים כסף על על שירות בסיסי בלעדיו לא יהיו לקוחות, דמי התקנה, שימוש בסורק, עמלת משיכה בבנקים וכו' ויש כאלה שעוד מצדיקים את זה. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 10 שעות, ניקו פ. כתב:

יש חוסר אחידות מאוד גדולה בקרב מוסכי יבואן אצל המון יבואנים. 

גם בהונדה ובמאזדה על אותו טיפול ומפרט קיבלתי הצעות אשר נבדלו זו מזו במאות שקלים.

זה נכון, אני למשל בדקתי מול מוסך טויוטה בני ברק וטויוטה פתח תקווה, והיו הפרשים במחירים בכמה מאות שקלים בטיפולים סטנדרטים כמו טיפול החלפת שמן גיר/החלפת נוזל ברקסים/החלפת פלאגים ועוד

• רעיון טוב! 2

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

גם במיצובישי
"אוטו רן" ברעננה 2300 ש"ח
מורשה "המרכז" ברמלה - 1400 ש"ח
הזוי עד כמה המחירים שונים על אותו הטיפול בדיוק!
ובלי קשר המוסך ברמלה היו נחמדים ואדיבים במיוחד, אז שכל אחד יעשה סקר ויתן פרנסה למי שראוי לה
רוצים מאות שקלים על חיבור למחשב ועוד מלקוח ותיק?
איך אמרו במקבילית המוחות... "עבור"!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

ותהיה בטוח שכלי הדיאגנוסטיקה של אאודי משוכללים ועולים יותר משל סיטרואן.

אני לא כ"כ בטוח, דוקא נראה לי שצרפתיות צריכות כלי דיאגנוסטיקה משוכללים הרבה יותר..

• מצחיק 2
פורסם
לפני 5 שעות, Fraysa כתב:

מיסקונספציה אדירה בישראל.

מוסך יבואן אינו הבטחה למקצועיות ומומחיות. מנסיוני ומניסיון מכריי, ההפך הוא הנכון. 

בכל אופן, שמח שעשית בשכל ועזבת אותם. זו הזדמנות גם לקנות סורק איכותי שתמיד יהיה ברכב.

נכון חלקית בלבד - זו לא ערובה לעבודה מקצועית וכבר שברו לי דברים במורשה, אבל עבור הלקוח הממוצע++ יש יתרונות ריאליים לגמרי.

יש שני יתרונות ברורים למוסך יבואן, גם כשאתה לא באחריות:

- פחות או יותר מטפלים "לפי הספר", גם אם הלקוח לא מבין יותר מידי והמוסך עצמו ממש ח**. ברכבים מסוימים הבדל בסוג השמן או טיפול ייחודי כזה או אחר יכול להיות ההבדל בין רכב אמין ללא אמין. לצערי יש רכבים (צרפתיים 😁) שעבורם גם "הספר" לא מספיק, ואז באמת צריך מוסך "באמת מומחה" כמו גבע.

- מדובר ברשת. גם אם בכל טיפול הרכב עבר במוסך אחר, כל ההיסטוריה מתועדת במקום אחד. עם המאזדה מודל 2008 שלנו, למעט חור של 3 שנים, יש לנו את כל ההיסטוריה בלי אפילו להציק לבעלים הקודמים. אימייל אחד לשירות הלקוחות של דלק וזה אצלי במייל.

פורסם
בתאריך 4.6.2023 בשעה 19:42, yoni162 כתב:

אגב, לא צריך בלי קשר להתחבר בשביל לאפס את התראת הטיפול (אם קיימת)?

ישנם רכבים שאפשר לאפס מרווח טיפולים מהתצוגה בלוח השעונים, ללא צורך להתחבר לOBD.

פורסם
לפני 19 שעות, סולל הדרך כתב:

ג'סטות קטנות שלא "עולות" הן אלו שמשמרות לקוחות.
.

בזכות ג'סטה כזו,  במוסך שלא הכיר אותי, אני מטפל בו כבר למעלה מ-20 שנה, חלק מהזמן ב-2 ואף 3 מכוניות.

לגבי סריקת תקלות - במהלך השנים עשיתי במוסכים של יונדאי, טויוטה וסוזוקי. היחיד שגבה סכום קטן היה מוסך טויוטה, אבל באותו אירוע הוא לא רק איבחן אלא גם כיוונן משהו דרך הסורק. ובכל מקרה, היה מדובר במוסך שהתרשמתי שאולי אינו זול, אבל מתנהל ביושרה ובמקצעיות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב לגבע יש אותו שירות דיאגנוסטיקה כמעט כמו למוסכים של לובינסקי כולל עדכוני גרסה למערכות הרכב ולא רק כלי לסריקת תקלות ואיפוס.

פורסם

יש להם לדעתי:

מחשב אונליין.

עוד 2 שאינם מחוברים לרשת, אך מעודכנים לגרסאות גבוהות לשימוש יומיומי שאינו מצריך חיבור לרשת.

עוד 2 סורקים אונברסליים ברמה הגבוהה על מנת לתת שירות כללי לרכבים שאינם PSA.

למעט המחשב הראשון, לא נתקלתי שהם גובים עלות התחברות ודיאגנוסטיקה

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, TZR84 כתב:

אגב לגבע יש אותו שירות דיאגנוסטיקה כמעט כמו למוסכים של לובינסקי כולל עדכוני גרסה למערכות הרכב ולא רק כלי לסריקת תקלות ואיפוס.

להרגשתי, לפחות אצל לובינסקי, חלק ממוסכי היבואן טובים רק לעבודה לפי הספר. אין שום חשיבה מעבר לזה, אין שום ניסיון להתבסס על ניסיון מרכבים שונים כדי להמליץ על טיפול מונע לתקלות שכיחות - שהיצרן טרם מציע. עד שלא נדלקת נורה - הכל בסדר. הרצועה הטבולה בשמן היא דוגמה מעולה לזה - לא רק שהיבואן ומוסכיו הכחישו שיש בעיה גורפת, לא רק שהם סירבו לבדוק אצל לקוחות ששאלו, אלא הם התעקשו על ההנחיות הישנות (150 אק"מ או 6 שנים אם אני זוכר נכון) גם כשכבר היה ברור לכל שיש בעיה גורפת ושטובת הלקוח היא הקדמת החלפת הרצועה.

אני חושב שלמוסך מתמחה טוב (כמו גבע), יש דווקא יתרון בדיאגנוסטיקה על פני מוסכי יבואן מסוימים בדיוק בגלל זה - הם ימליצו על טיפול שהוא לא בדיוק על קוצו של יו"ד לפי הנחיות היצרן, אלא לפי מה שרואים בעולם האמתי.

אני לצערי גם מצאתי את עצמי אצל היבואן שוב בעקבות פלאגים שהתעייפו בהפתעה, וגם לי דחפו איזה 500 שקל על חיבור למחשב (כשאמרתי להם מראש מה התקלה ומה אני רוצה לעשות, אבל הם המשיכו להתעקש ולא ממש הייתה לי אפשרות לגרור לגבע), אבל אצלי לפחות חלק מהסכום קוזז עם עלות הטיפול.

(אין באמור להשליך לא על כל מוסכי היבואן בארץ ולא על כל המוסכים המתחמים בארץ, אם למישהו יש ספק)

פורסם

מהניסיון שהיה לי עם הקקטוס, כשיצא מאחריות, מוסכי לובינסקי לא להיט בקטע הזה של ההתחברות למחשב.

כשהייתה לי תקלת נגד מהירות מאוורר, אבחנתי לבד על בסיס היגיון ותיקנתי בעלות החלק, 350 ש"ח כולל משלוח ומעמ, כאשר הסכום שביקשו ממני על התחברות למחשב בלבד היה 350 שקלים (זה עוד היה יחסית שפוי אבל ללא אפשרות קיזוז).

פורסם
בתאריך 5.6.2023 בשעה 17:04, Fraysa כתב:

מיסקונספציה אדירה בישראל.

מוסך יבואן אינו הבטחה למקצועיות ומומחיות. מנסיוני ומניסיון מכריי, ההפך הוא הנכון. 

בכל אופן, שמח שעשית בשכל ועזבת אותם. זו הזדמנות גם לקנות סורק איכותי שתמיד יהיה ברכב.

כל כך מדויק.

מתעלק על השרשור המאוד מציק שלך לספר שהייתה לי בעיה מוזרה של הודעת שגיאה בכל סגירת סוויצ (תקלה שלא השפיע בשום צורה על הרכב) ברכב חדש באחריות מבית צמפיון.

המוסך מורשה לא הצליח לעלות על התקלה, כולל כל מיני נסיונות על סף אלתור. בזבזתי שעות במוסך, בסוף הם רצו שאגיע למוסך טכני מרכזי של החברה ליום שלם לפחות או להשאיר את הרכב אצלהם, וזאת לאחר שאפרק כל התקנה מקומית שיש לי ברכב. כמובן לא הסכמתי.

מיותר לציין שאף אחד לא שילם לי (או אפילו התנצל) על השעות שבזבזתי אצלהם במוסך

פורסם

נו... ומה נגמר בסוף?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...