Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

בינואר 2021 רכשתי פיאסטה 1.4 אוטו', שנת 2011. הרכב ברשות ובבעלות בת הזוג שלי, לה יש רשיון רק על אוטו'. הרכב נרכש ב 12K. דאז חשבתי על לקנות רכב באיזור ה 25 - 30. בסופו של דבר התקציב היה יותר נמוך, לא אכנס לסיבות ולשיקולים, כי זה פחות העניין פה.

לפני הרכישה ביצעתי בדיקה שעיקריה היו (ראו דיון פה )

• הרכב עבר תאונה שפגעה בחזית, ללא פגעה בשלדה
  • בעיות ב: תושבות, גומיות, צינורות מים, פנסים מעורפלים
  • נזילת שמן בגיר, נקישות בהגה
  • קומפרסיה תקינה

מאז:

• לאחר הרכישה ביצעתי ישור קו, החלפת תושבת גיר, והחלפת צמיגים. העלות הכוללת היתה בין 2000 ל- 2500.
  • הותקנה מערכת אנדרואיד ומצלמת רוורס באופן עצמאי (בעזרת חבר). העלות היתה כ 300$.
  • בשנה שלאחר מכן התחילו שלל נזילות ממערכת הקירור. העלות הכוללת של החלפת צינורות, מיכל עיבוי, וכו' היתה בין 2000 ל 2500 ש"ח.
  • הרכב עבר טיפול במוסך מסודר.
  • מתישהו הוחלף מצבר בעלות של כ 550 ש"ח.
  • הוחלפו צלחות קדמיות בשל רעידות היגוי במהירות גבוהה, בוצע תיקון בבוקסת הגיר.
  • בשנה העוקבת המשיכו בעיות שקשורות למערכת הקירור. בוצעו תיקונים נוספים בסכום של בין 1000 ל 1500 ש"ח.
  • בחודש האחרון הרכב נכנס לטיפול, שהסתיים בעלות של 7,000 ש"ח. הוחלפו מסרק הגה, זרועות מתלה, תושבת מנוע, טיימינג, תרמוסטט.

בסה"כ הוצאתי על הרכב למעלה מ 15 אלף ש"ח, כאשר משהו באיזור ה 10 מזה (אולי יותר) על תקלות ולא טיפולים או דברים שצריך להחליף בכל רכב שהוא לא חדש במיוחד. מדובר על סכום רכב משמעותי, וקיימת התהיה התמידית האם זה בכלל הסוף. כרגע אין כסף פנוי לרכישה של רכב "טוב", אז אני מתחזק את זה.

למרות שאני יוצא פה די "טמבל" וש"נדפקתי", אני רואה חשיבות בשיתוף אחרים עם החוויה ועם הסיפור.

אני חושב שהמסקנות שלי וההמלצות שלי לאחרים הן:

• לבדוק עבר ביטוחי לפני רכישה של רכב.
  • ממצאים לגבי בעיות במערכת הקירור זה דבר בעייתי.
  • מה שחשוב זה לא ממש רק ראש המנוע, אלא גם שלל הדברים שיש מסביבו.
  • לשים דגש על תקינות הרכב והיסטוריית טיפולים ברורה , ולא על דברים כגון צריכת דלק או ביצועים.
עריכה אחרונה על ידי Ido.G
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

הרכב נרכש עם משהו כמו 106000 ק"מ ומאז עשה עוד 11 עד 13, אני לא זוכר בדיוק. לא הרבה.

כן, נדרש להחליף רצועת טיימינג. המוסך טען שזה כל 6 שנים או 60 אלף ק"מ. מאחר שהרכב בן 12, היה צריך להחליף בטיפול הזה. לאחר הטיפול קלטתי שהיה קול של חריקה מהרצועה הקודמת. חלפה בראשי המחשבה לא להחליף ולתת לרכב למות אם זה מה שיבוא, אבל אני לא ממש מסוגל לנקוט בגישה כזו. חשוב לי לטפל בדברים בצורה טובה ולא להזניח, וזה בעיה עם רכב שכזה.

פורסם

אז סה"כ הרכב + תיקון תקלות עלו לך 22 אלף ש"ח.

כל רכב שהיית קונה בסכום הזה היה גם עם סיכון לתקלות משמעותיות.

בתקווה שהתקלות שלך סודרו ומעכשיו יהיה לך קצת שקט.

פורסם

נראה שנפלת על רכב קצת מוזנח.

בעוד חודש סוגר 3 שנים עם פיאסטה ידנית.

נקנתי עם 110 אלף ק"מ ואחרי החלפת טיימינג.

זה היה בתחילת הקורונה, אשתי והילדים 100% בבית, ה CX5 הפך ללא נחוץ.. מכרתי תיק תק והייתי צריך רכב מחליף.

שעה אחרי פרסום המודעה הייתי ליד הרכב - מחירון כ 16, המוכר דרש 17 ובסוף קיבל 14.

המוכר איש הייטק, דאג לטפל ברכב לפי הספר. ניגנתי על צמיגים גמורים ומצב חיצוני לא מזהיר בכלל.. ידעתי שדיטיילר טוב יצליח להחזירה לחיים. וכך היה.

עד היום נעסנו 30 אלף ביחד ואפס תקלות! לפני כשנה הרגשתי ווברציה מאוד עדינה. מהר מאוד עליתי על זה שהמאוורר בדרך להתפגר (מחלה בפיאסטה). ישר הזמנתי חדש מקורי מהיבואן. לאחר מכן החלפתי בית טרמוסט שנזל בצורה מינורית.. אבל אני האחרון שיתעסק עם מערכת הקירור. 

בסך הכל מאוד מרוצה מהרכב, מטופל כל חצי שנה ומחזיר לי שקט תעשייתי.

לסיכום: קניה חפוזה לרכב שאף פעם לא חשבתי עליו שהצליח להפתיע אותי ברמות מטורפות מכל הבחינות..

מתקשה למצוא מחליפה ידנית, וגם אוטומטית שתהיה מהנה ונוחה כמו הפיאסטה.. מחירי הסופר מיני קשוחים. לכן החלטתי בכיף לגלוש לתוך השנה הרביעית.

20230523_175051.jpg

• אהבתי 4

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לצערי מכרתי את הפיאסטה שלי שבוע שעבר,9 שנים ו143 אלף ק"מ ו0 תקלות.

פשוט אחד הרכבים הכי מוצלחים שהיו לי.

הרכב שלך נשמע כמו רכב שתוחזק בתחזוקת שבר ולכן ההוצאות תפחו.

תמיד לבדוק היסטורית טיפולים,במידה ואין או המוכר מתחיל לתרץ,אני אפילו לא שוקל לקנות,אין לדעת מה יפול עליך.

אני מעדיף לשלם מעל המחירון ולקבל רכב מתוקתק,וכך גם מכרתי את שלי.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

הפיאסטה עצמה אכן נעימה ומהנה, וזה אחלה רכב. המחירים שלה ברצפה ומקבלים "הרבה" יחסית בתמורה. בת הזוג כבר יורדת על תנאי הנסיעה בספארק שלי. ההבדל אכן גדול, הפיאסטה נעימה בהרבה. לא כל כך מבין מה רוצים מהביצועים שלה, אני מוצא אותם די מספקים.

נדמה לי שזה פחות תחזוקת שבר ויותר תחזוקה חאפרית. אנשים נתקלים בבעיות ומבצעים את התיקון והטיפול הכי זולים וחאפריים שיש. התוצאות הרסניות. אני אכן מקווה שלפחות אקבל שקט לשנה הקרובה. אני מניח שנחיה ונראה.

אגב, נתקלתי ב"אנשי הייטק" שלא מבצעים טיפולים שנתיים ומחכים שתהיה בעיה. אני מדבר על היכרות אישית ועל מספר אנשים.

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
פורסם

אני עם הפיאסטה שלי כבר 3 שנים ו60 אלף קילומטר והיו לי עד היום 0 תקלות.

מהיכרות עמוקה שלי עם כל חלק וחלק באוטו אני יכול להגיד ככה.

לגבי הנזילות במערכת הקירור זה כמעט תמיד המיכל פלסטיק שעלותו בחול היא 100 שקל וההתקנה שלו היא גג 3 דקות, האשם השני הוא בית טרמוסטט שגם עלותו מאוד זולה אבל כבר יותר בעיה להחליפו, הצינורות כנראה הוחלפו כמקדם בטחון.

לגבי המסרק הגה, יש נקישות קלות בכל הפיאסטות אבל זה דבר שמוכר ומאושר על ידי היצרן וזה לא אומר שהוא דורש החלפה, לדעתי הסיבה לנקישות זה שהבושינג בפנים עשוי מפלסטיק. כל עוד אין חופש אין צורך להחלפה ואם מכשילים בטסט להראות לו את החוקים. והינה כתבה על זה https://thecar.co.il/יש-לך-פורד-וההגה-חורק-זה-טבעי/

מה זה בוקסות הגיר? תושבת גיר? או הפלסטיק שמחבר את הכבל של הגיר לגיר? כי הוא עולה 4 שקל באליאקספרס או 40 בארץ ולא צריך ללכת למוסך בשביל "להחליף" הוא נכנס בלחיצה, אפילו לא צריך להרים את האוטו יש גישה.

https://a.aliexpress.com/_ExoTbjf

מעבר לזה דברים כמו מצבר, טיימינג, בולמים משולשים וחלקי מרכב שונים זה תחזוקה של כל רכב ישן ועלותם עדיין יותר זולה מירידת ערך של רכב חדש.

מציע לך לחקור כל דבר לפני שאתה מכניס למוסך ויש לנו גם קבוצה בוואטסאפ של פיאסטות שאתה מוזמן להצטרף אליה (תשלח לי טלפון בפרטי)

פורסם

התקנה - תלוי בשביל מי. לי אין אפילו חניה פרטית כך שאני לא מסוגל לעשות כמעט כלום ברכב, אפילו החלפת נורות היא לא נעימה כי זה באמצע הרחוב. :-)

הצינורות היו בעייתיים כי נעשו שם תיקונים חאפריים בעבר. כאמור, הבעיות שם לא נובעות מבעיות בתכנון או ביצור החלקים והחלפים של פיאסטה, אלא מתחזוקה חאפרית ולקויה.

תודה על המידע לגבי מסרק ההגה. קשה לי להאמין שהמוסך הזה לא יודע את זה. מה שמעלה את התהיה האם סתם החליפו. לא משנה, זה כבר נעשה.

את תושבת הגיר החליפו בהתחלה. החליפו עוד איזשהו מחבר או כבל שנדמה לי שקראו לו בוקסה. החלק היה זול, לקחו מחיר סביר על העבודה. אין מה לעשות, המוסך צריך להתפרס וזה בסדר גמור. אני לא אדם שיחליף דברים כאלו לבד למרות שאין לי בעיה להתעסק עם דברים ברכב ברמת הפלסטיקה וכו'.

בהחלט אשמח להזמנה, אצור קשר בפרטי. תודה.

• תוכן חדש...